Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

PREVIEW // Jouw Chinese horoscoop 2024: het Jaar van de Draak

Astrologie
Bloom
01/02/2024
PREVIEW // Jouw Chinese horoscoop 2024

In Bloom 2 - 2024 besteden we traditiegetrouw ruimschoots aandacht aan het Chinese Nieuwjaar en de Chinese horoscoop. Het Chinese Nieuwjaar vieren we dit jaar op zaterdag 10 februari 2024. Het Jaar van de Draak gaat dan van start en dat gaat gepaard met een krachtige en ambitieuze energie die invloed heeft op de twaalf tekens van de Chinese astrologie. Het wordt een intens jaar, zowel op het werk als thuis, waarbij iedereen er belang bij heeft om open te communiceren en goed samen te werken. Happy Chinese New Year!

In deze Preview van de Chinese horoscoop 2024 lees je wat jou te wachten staat in je relaties en in de liefde. Wil je de rest van je Chinese horoscoop 2024 lezen? Haal dan snel Bloom 2 - 2024 in huis of word Bloom'er en krijg toegang tot alle content en functionaliteiten. In het volledige dossier vind je de voorspellingen voor de liefde en je relaties, alsook de voorspellingen voor je werk en je financiën. Plus tips: wat is écht belangrijk, en wat neem je in je dagelijkse focus.

Jouw Chinese horoscoop 2024 • aan de slag!

Stap 1 • Bereken je Chinese Teken: weet je niet welk teken je bent volgens de Chinese astrologie? Geen probleem, je berekent het via de handige Bloom-calculator.

Stap 2 • Zoek je Chinese teken hieronder op en sla er de bijhorende Chinese horoscoop Preview voor 2024 op na.

De Rat • Jouw Chinese horoscoop voor 2024

Chinese Jaarhoroscoop 2024 Rat

RAT in 2024 • Liefde & relaties

Ga voor harmonie

In 2024 ligt je focus op relaties en harmonie in verbinding met anderen is cruciaal. Bespreek belangrijke beslissingen en grote plannen met mensen die je vertrouwt; hun steun en aanmoediging geeft jou immers extra inspiratie. Pas wel op voor mensen die misbruik van je willen maken. Je welwillendheid is een groot pluspunt, maar kan ook een valkuil zijn. Het is belangrijk om stevig in je schoenen te staan en niet toe te laten dat anderen te veel van je eisen.

Ook Cupido is van de partij. Ben je single? Weet dan dat de liefdespijlen op jou gericht zijn. Ben je deel van een gezin? Dan durft de drukte van het dagelijkse leven al de rest wel eens overstemmen. Blijf goed communiceren met je gezinsleden en kies voor meer rust en evenwicht. Je hoeft je niet altijd zo te haasten.

Benieuwd naar de volledige Chinese horoscoop 2024 voor de Rat? Je leest het hier!

De Os • Jouw Chinese horoscoop voor 2024

Chinese Jaarhoroscoop 2024 Os

OS / BUFFEL in 2024 • Liefde en relaties

Zeg ja tegen het leven

Als je dit jaar ergens aan twijfelt of met een probleem worstelt, praat er dan over met de mensen die je vertrouwt. Een gedeeld probleem is immers al half opgelost. Je hebt een sterke eigen wil, maar toch is het aangewezen om bepaalde adviezen niet zomaar naast je neer te leggen.

De energie van het Draakjaar zorgt voor veel activiteit. Zeg ja tegen uitnodigingen en neem deel aan evenementen die je aanspreken. Contact met anderen is goed voor jou, net als het aangaan van nieuwe vriendschappen.

Heb je een gezin? Hou dan ook hier rekening met de drukte die op je afkomt. Hou je agenda met je partner en gezinsleden goed gesynchroniseerd; een goede verstandhouding en de nodige flexibiliteit maken het allemaal zoveel makkelijker. Probeer in alle omstandigheden de kalmte te bewaren.

Benieuwd naar de volledige Chinese horoscoop 2024 voor de Os? Je leest het hier!

De Tijger • Jouw Chinese horoscoop voor 2024

Chinese Jaarhoroscoop 2024 Tijger

TIJGER in 2024 • Liefde en relaties

Breng tijd door met je dierbaren

Dit jaar maak je je zorgen over een familielid of goede vriend. Zelf kan je goede raad geven en een luisterend oor zijn. In sommige gevallen is het echter raadzaam om professionele hulp in te schakelen.

Als single Tijger maak je kans op een mooie romance, en misschien ontmoet je zelfs door een ‘gelukkig toeval’ de ware. Bestaande relaties worden sterker. Je staat open voor zowat alle sociale gelegenheden waarin er druk gecommuniceerd wordt. Het is belangrijk om de mening van anderen mee te nemen, omdat hun woorden wel eens profetisch kunnen zijn.

Ook binnen je relatie is goede communicatie en een goede organisatie van groot belang, anders loop je het risico dat de drukte tot spanningen leidt. Maak tijd voor je dierbaren en geniet samen van leuke activiteiten, want een beetje meer aandacht voor de mensen om je heen kan dit jaar een groot verschil maken.

Benieuwd naar je volledige Chinese horoscoop 2024 voor de Tijger? Je leest het hier!

Dit zijn de twaalf dieren van de Chinese astrologie: de Rat, de Os, de Tijger, de Haas, de Draak, de Slang, het Paard, de Geit, de Aap, de Haan, de Hond en het Varken.

Het Konijn • jouw Chinese horoscoop voor 2024

Chinese Jaarhoroscoop 2024 Konijn

KONIJN in 2024 • Liefde en relaties

Verdiep je relaties

Dit jaar haal jij je geluk en plezier vooral uit vriendschappen. Geniet er zoveel mogelijk van!

Als je single bent, overweeg dan een nieuwe hobby en neem deel aan groepsevenementen waar je gelijkgestemde zielen kunt ontmoeten. Nieuwe romances geven een nieuw doel aan je leven.

Bestaande relaties verdiepen zich dit jaar. Je huis fungeert als een toevluchtsoord tegen de spanningen van de buitenwereld. Jullie genieten er van gezamenlijke interesses en maken er plannen voor nieuwe projecten.

Benieuwd naar je volledige Chinese horoscoop 2024 voor het Konijn? Je leest het hier!

De Draak • Jouw Chinese horoscoop voor 2024

Chinese Jaarhoroscoop 2024 Draak

DRAAK in 2024 • Liefde en relaties

Pauzeer op tijd

Dankzij je sociale en open karakter krijg je dit jaar de kans om tal van nieuwe mensen te ontmoeten, waarvan sommigen goede vrienden zullen worden. Voor degenen die single zijn, belooft het Jaar van de Draak een vleugje heerlijke romantiek en de mogelijkheid om misschien wel je toekomstige partner te ontmoeten.

Als je recentelijk gekwetst bent, biedt dit jaar hoopvolle vooruitzichten en een kans voor een nieuwe start.

Wie een vaste relatie heeft, onthoud best dat het dit jaar belangrijk is om goede afspraken te maken en huishoudelijke taken te verdelen. Maak bewust tijd voor quality time. Dit opwindende jaar vergt af en toe een pauze, om tot rust te komen en te kunnen waarderen wat het leven je allemaal geeft.

Benieuwd naar je volledige Chinese horoscoop 2024 voor de Draak? Je leest het hier!

De Slang • Jouw Chinese horoscoop voor 2024

Chinese Jaarhoroscoop 2024 Slang

SLANG in 2024 • Liefde en relaties

Maak verschil met wat je doet

Een dierbare heeft dit jaar je hulp en advies nodig bij het nemen van beslissingen. Je tussenkomst is heel waardevol, wellicht meer dan je zelf vermoedt.

Ondertussen moet je ook open durven zijn over je eigen besognes. Zit je met iets, praat er dan over met een geliefde of een andere vertrouwenspersoon.

Tijdens dit Draakjaar heb je een grote impact met je inbreng en acties.
Plan actieve uitjes met familie en vrienden en geniet samen van leuke momenten. Mogelijk zorgen roddels en onwaarheden voor enkele vervelende momenten. Laat je daardoor niet uit het lood slaan en blijf er rustig en nuchter bij.

Benieuwd naar je volledige Chinese horoscoop 2024 voor de Slang? Je leest het hier!

Ben je geboren in 1976, 1988, 2000 of 2012? Volgens de Chinese astrologie ben je een DRAAK en dat betekent dat 2024 JOUW jaar is. Ga met deze Drakenenergie aan de slag en maak er een onvergetelijk jaar van!

Het Paard • Jouw Chinese horoscoop voor 2024

Chinese Jaarhoroscoop 2024 Paard

PAARD in 2024 • Liefde en relaties

Vier je mijlpalen

Dit Draakjaar heeft voor jou veel sociale activiteiten in petto. Je connecteert makkelijk met mensen, wat ongetwijfeld zal resulteren in enkele waardevolle vriendschappen.

Voor single Paarden belooft het een romantisch en opwindend jaar te worden, mét de kans om een bijzonder iemand te ontmoeten. Ondanks mogelijke relatiebreuken zullen nieuwe liefdes snel openbloeien. Cupido richt dit jaar zijn pijlen op jou!

In de huiselijke kring is een goede samenwerking en flexibiliteit heel belangrijk. Het jaar brengt speciale momenten van persoonlijk en familiaal succes. Af en toe een uitje met dierbaren kan een welkome afleiding zijn.

Benieuwd naar je volledige Chinese horoscoop 2024 voor het Paard? Je leest het hier!

De Geit • Jouw Chinese horoscoop voor 2024

Chinese Jaarhoroscoop 2024 Geit

GEIT in 2024 • Liefde en relaties

Laat je inspireren

In de loop van het jaar ga je enkele positieve nieuwe vriendschappen aan. Voor singles kan een romance extra sprankeling aan het jaar toevoegen.

Omring je met inspirerende mensen en neem deel aan evenementen die aansluiten bij je interesses. Je ideeën en talenten kunnen gedijen in een vruchtbare omgeving, wellicht verbonden aan een project dat je in gedachten hebt.

Thuis wordt het dit jaar een drukte van jewelste. Dit Draakjaar is er voor de Geit een van openheid en gezamenlijke inbreng. Vermijd pessimisme en laat futiliteiten aan jou voorbijgaan. Op die manier maak je van dit Draakjaar een harmonieus jaar!

Benieuwd naar je volledige Chinese horoscoop 2024 voor de Geit? Je leest het hier!

De Aap • Jouw Chinese horoscoop voor 2024

Chinese Jaarhoroscoop 2024 Aap

AAP in 2024 • Liefde en relaties

Neem initiatief

Dit jaar zal niet enkel je professionele succes toenemen, je sociale vaardigheden, enthousiasme en charme zullen ook heel erg gewaardeerd worden. Verwacht een toename in sociale activiteiten en misschien zelfs een grotere betrokkenheid bij verenigingen of projecten met anderen.

Voor singles kan een toevallige ontmoeting het begin zijn van een betekenisvolle relatie.

Thuis wordt het druk, maar met je organisatietalent ben jij de drijvende kracht achter verschillende activiteiten waar iedereen kan van genieten. Je bent dus de initiatiefnemer waar iedereen op rekent en waar ook iedereen beter van wordt. Toch moet je bij momenten ook de hulp van anderen inroepen, want het is niet de bedoeling dat je alle lasten draagt. Geniet verder ook van de kostbare momenten met je geliefden.

Benieuwd naar je volledige Chinese horoscoop 2024 voor de Aap? Je leest het hier!

De krachtige energie van de Draak moedigt ons aan om veranderingen vorm te geven. Volgend jaar, het Jaar van de Slang, staat in voor de verdere verdieping ervan.

De Haan • Jouw Chinese horoscoop voor 2024

Chinese Jaarhoroscoop 2024 Haan

HAAN in 2024 • Liefde en relaties

Organisatie is alles

Het belooft een druk sociaal jaar te worden. Je wordt zowat overal gespot, van in het buurtcafé tot bij allerlei hobbybijeenkomsten. Dat betekent dat je vooral uithuizig zult zijn.

Bestaande relaties worden hechter. Als je single bent, kan je iemand ontmoeten die van grote betekenis wordt, iemand die zijn of haar stempel op je leven zal drukken.

Ook thuis staat er van alles te gebeuren. Een goede organisatie zal nodig zijn opdat alles op wieltjes zou lopen. Er staan bovendien enkele belangrijke familiale gebeurtenissen op het programma: een bruiloft, geboorte of andere persoonlijke gebeurtenis. Voldoende redenen dus om met z’n allen te vieren.

Benieuwd naar je volledige Chinese horoscoop 2024 voor de Haan? Je leest het hier!

De Hond • Jouw Chinese horoscoop voor 2024

Chinese Jaarhoroscoop 2024 Hond

HOND in 2024 • Liefde en relaties

Zorg goed voor jezelf

In het licht van de spanningen van dit Draakjaar is het belangrijk dat je tijd vrijmaakt voor zelfzorg en persoonlijke interesses. Maak gebruik van de expertise van vrienden en isoleer je niet van de buitenwereld.

In de liefde zal je geduldig moeten zijn. Koester die prille relatie en laat ze verder op haar eigen tempo gedijen.

In de privésfeer is het een en al drukte. Om spanningen en irritaties te vermijden, zal je goede afspraken moeten maken met je huisgenoten om de huishoudelijke taken eerlijk te verdelen.

Benieuwd naar je volledige Chinese horoscoop 2024 voor de Hond? Je leest het hier!

Het Varken • Jouw Chinese horoscoop voor 2024

Chinese Jaarhoroscoop 2024 Varken

VARKEN in 2024 • Liefde en relaties

Maak het gezellig

Verheug je op gezellige bijeenkomsten met familie en vrienden. Jij verstaat de kunst van het plezier maken en dat werkt aanstekelijk. Iedereen voelt zich goed in je nabijheid. In de loop van het jaar zal je je kennissenkring verder uitbreiden, en zo zal je via via nieuwe contacten leggen. Zodoende krijg je het netwerken volledig onder de knie.

Als je single bent, heb je de komende maanden ongetwijfeld enkele bijzondere ontmoetingen. Bestaande relaties worden nog hechter.

Het huiselijke leven schenkt je veel voldoening. Je huis is voor jou het perfecte toevluchtsoord om te ontsnappen aan de vele externe prikkels. Heel wat Varkens geven dit jaar hun woning een complete make-over.

Benieuwd naar je volledige Chinese horoscoop 2024 voor het Varken? Je leest het hier!

Lees Bloom 2 2024 hier!

Abonneer je nu op Bloom tijdschrift

 • Thema: Connectie

 • Jouw Chinese Horoscoop 2024
  het Jaar van de Draak
  10.02.2024 - 28.01.2025

 • Eros in je horoscoop:
  wat heb jij te leren op erotisch vlak?

 • Jezelf verbinden met je vrouwelijke kracht
  ga op ontdekkingstocht in de duisternis

 • Waarheen gaat de reis na de dood?
  het mysterie van de dood ontrafeld

 • Kinderen van NU als spiegels
  + waar kunnen wij als ouder én maatschappij in groeien?
  + de rol van je kind bij traumaheling

 • De dans van heling in relaties
  + 3 elementen naar heling
  + 10 tips om te verbinden

 • Organiseer zélf een vrouwencirkel

 • Narcisme astrologisch benaderd
  wat leren de planeten ons over narcisten?

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Op zoek naar Aurora: de zoektocht van een jonge schrijver

Het boek ‘Op zoek naar Aurora’ van Lander Miro Vandenborre beschrijft het verhaal van de jonge Miro…

Lees meer
Spiritualiteit

Herstel je band met Moeder Natuur

Een groot deel van ons heeft de band met Moeder Natuur verloren. Om die band te herstellen, is er…

Lees meer
Spiritualiteit

Ingeborg: "Spiritualiteit is heel nuchter" • Exclusief interview

Iedereen kent Ingeborg. Met haar enthousiaste en warme persoonlijkheid verovert ze al enkele…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

 • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom