Home

Overige

Mijn account

Spirituele Expo Oostende
Zondag 11 december 2022
Koop hier je tickets

Jouw Chinese horoscoop 2022: het jaar van de Tijger

Bereken hier je Chinese horoscoop en lees wat het Jaar van de Tijger (van 1 februari 2022 tot 21 januari 2023) voor jou in petto heeft.
De eigenschappen van de diverse Chinese tekens op een rijtje.
Ontdek wat het Jaar van de Tijger jou brengt op het vlak van je carrière, gezondheid, kansen & liefdesleven.

Chinese Horoscoop 2022 Header

De Chinese astrologie in een notendop

De Chinese Horoscoop hanteert ook dierenriemtekens, die echter verschillen van de Westerse. In de Chinese vinden we tekens zoals de Rat, de Os, de Tijger, de Haas, de Draak, de Slang, het Paard, de Geit, de Aap, de Haan, de Hond en het Varken. De eigenschappen van de diverse tekens vind je onderaan deze pagina terug. Bovendien is niet zoals de Westerse astrologie elke maand een ander teken aan de beurt. Neen, in de Chinese Horoscoop staat elk jaar een ander teken in de schijnwerper. Verder houdt men in de Chinese Horoscoop ook rekening met Yin en Yang. In de even jaren domineert het Yang-element, dat staat voor mannelijkheid en helderheid, terwijl tijdens de oneven jaren de Yin-waarden overheersen, die samengaan met het vrouwelijke, het aardse, de duisternis. Tot slot maakt de Chinese astrologie ook gebruik van de vijf elementen, waaronder hout, vuur, aarde, metaal en water. Aan de indeling van de Chinese dierenriem is tevens een mooie legende verbonden. Zo wordt verteld dat Boeddha, voor hij van de aarde vertrok, alle dieren tot zich roep. Echter, er kwamen slechts twaalf dieren opdagen. Boeddha beloonde deze dieren voor hun komst, door elk jaar naar één van hen te noemen.

De energie in het Jaar van de Water-Tijger

”Gevoeligheid, in combinatie met het vurige temperament van de Tijger, zal ongetwijfeld tot gewaagde acties leiden, die ons diep vanbinnen raken.”
van 1 februari 2022 tot 21 januari 2023

Tijgers staan in de Chinese astrologie bekend als zijnde sterk, uitdagend en ongeduldig. Hun energie wordt geassocieerd met Yang, de mannelijke, actieve energie. Tijgers doen alles op hun manier. Ze worden niet graag gecommandeerd. Veel liever nemen ze het heft in eigen handen. Door deze ondernemingszin brengen ze heuse veranderingen teweeg. Verstoringen op verschillende levensgebieden zijn in de loop van dit Tijgerjaar eerder regel dan uitzondering. Sommigen van ons maken enorme sprongen in het Jaar van de Tijger, anderen willen te snel en zijn daarom gedoemd te crashen. Het is zeker zo, dat we onze dromen mogen najagen, maar evenzeer zullen we ons ego in toom moeten houden.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat het astrologische Chinese jaar niet uitsluitend draait om een dierenriemteken, maar ook om een element. Zo houden we rekening met de vijf elementen, als daar zijn: Water, Aarde, Hout, Vuur en Metaal. Dit jaar staat in het teken van de Water-Tijger. Zoals de meeste Bloom-lezers weten, brengt het element Water onze emoties aan de oppervlakte. In 2021 hadden we – alweer – te maken met een aantal lockdowns. We ploeterden voort, omdat we wisten dat het niet anders kon. Dat is in een notendop overigens de mentaliteit van de Os, het Chinese teken dat 2021 domineerde. Maar Water Tijgerjaren zoals het jaar 2022 zijn jaren van verandering. Water staat voor gevoel, mededogen en dynamiek. Water zoekt zijn eigen weg en inspireert ons om onze doelen hoe dan ook te behalen. Gevoeligheid, in combinatie met het vurige temperament van de Tijger, zal ongetwijfeld tot gewaagde acties leiden, die ons diep vanbinnen raken.

Wat brengt het Jaar van de Tijger jou persoonlijk? Lees je Chinese Horoscoop 2022

Lees alles over dit Water-Tijger jaar en de invloed ervan op je persoon in tijdschrift Bloom 2 - 2022 of bereken hieronder je Chinese Teken en lees vervolgens je Chinese Horoscoop 2022!

Bereken jouw Chinese teken volgens de Chinese astrologie

Hoe besta je volgens de Chinese astrologie? Lees je horoscoop voor 2022

Chinese Horoscoop 2022 Jaar Tijger Reclame

Word een Bloom’er en ontdek alle voordelen

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je liefdeshoroscoop 2022, jaarhoroscoop 2022, ascendanthoroscoop 2022, je Chinese horoscoop 2022,...

Astrologie voor iedereen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom