Home

Overige

Mijn account

Jouw Chinese horoscoop 2020

Bereken hier je Chinese horoscoop. De eigenschappen van de diverse Chinese tekens op een rijtje. Lees wat het Jaar van de Rat voor jouw carrière, gezondheid & liefdesleven in petto heeft.

De Chinese astrologie in een notendop

De Chinese Horoscoop hanteert ook dierenriemtekens, die echter verschillen van de Westerse. In de Chinese vinden we tekens zoals de Rat, de Os, de Tijger, de Haas, de Draak, de Slang, het Paard, de Geit, de Aap, de Haan, de Hond en het Varken. De eigenschappen van de diverse tekens vind je hieronder terug. Bovendien is niet zoals de Westerse astrologie elke maand een ander teken aan de beurt. Neen, in de Chinese Horoscoop staat elk jaar een ander teken in de schijnwerper. Verder houdt men in de Chinese Horoscoop ook rekening met Yin en Yang. In de even jaren domineert het Yang-element, dat staat voor mannelijkheid en helderheid, terwijl tijdens de oneven jaren de Yin-waarden overheersen, die samengaan met het vrouwelijke, het aardse, de duisternis, enz. Tot slot maakt de Chinese astrologie ook gebruik van de vijf elementen, waaronder hout, vuur, aarde, metaal en water.Aan de indeling van de Chinese dierenriem is tevens een mooie legende verbonden. Zo wordt verteld dat Boeddha, voor hij van de aarde vertrok, alle dieren tot zich roep. Echter, er kwamen slechts twaalf dieren opdagen. Boeddha beloonde deze dieren voor hun komst, door elk jaar naar één van hen te noemen.

2020, het jaar van de Metaal-Rat: een sterke energie

Vanaf 25 januari 2020 tot 11 februari 2021 verwelkomen wij het Chinese jaar van de Metaal-Rat. Omdat de Chinese dierenriem start met de Rat, staat dit Chinese jaar dus ook in het teken van een nieuw begin en van nieuwe kansen en mogelijkheden op meerdere vlakken. Het maakt niet uit welk Chinees dierenriemteken jij bent, er komt tijdens het Chinese jaar van de Metaal-Rat een nieuwe fase op het levensgebied waar jij dit jaar de focus op legt. Het is een dynamisch jaar, waarbij vooral nieuwe relaties, fijne ontmoetingen, gezellige bijeenkomsten en succesvolle ondernemingen centraal staan. Een uitstekend moment om zelf initiatieven te nemen. Tegelijk worden er jou ook mooie kansen aangereikt. Wanneer je duidelijke doelen voor ogen hebt en er alles aan doet om die te bereiken, word je dit jaar beloond.

”Je krijgt heel wat kansen aangereikt, maar het is wel de bedoeling dat je niet impulsief te werk gaat. Een goede voorbereiding is key.”

Verder is 2020 een uitstekend jaar voor groei en ontwikkeling, op persoonlijk vlak, maar ook op het vlak van geld en investeringen. Dat maakt de huizenmarkt wel heel aantrekkelijk. Hiermee leg je een stevige (financiële) basis voor de toekomst. Wel is het zaak dat je dit weloverwogen doet. Een goede voorbereiding is alles. Risico's en impulsieve acties zullen je in het jaar van de Metaal-Rat niet verder brengen. Dan krijg je veeleer het deksel op je neus. Het is belangrijk om dit jaar met vertrouwen, zelfdiscipline en doorzettingsvermogen je doelen na te jagen. In dat geval heb je alle kans op slagen. Vooral december 2020 wordt heel belangrijk in dit Jaar van de Rat. In de winter leeft de mens van wat hij gezaaid heeft. Zelfs in deze tijden van toenemende opwarming van de aarde waarschuwen we voor een strenge winter. 2020 heeft alles in zich om een voorspoedig jaar te worden, zonder al te veel oorlogen of grote rampen. Zowel in de politiek als in het privéleven zal er flink wat gekibbeld worden. Er zijn voortdurend meningsverschillen en ruzies. Er is veel ergernis door roddels en laster. Toch is er vooral goed nieuws, want iedereen die zijn/haar best doet, haalt voordeel uit dit Jaar van de Rat.

Wat het Metaal-Rat-Jaar voor je in petto heeft?
Bereken je Chinese Teken en lees hieronder je Chinese Horoscoop 2020!

Hulp nodig bij het aanmelden/berekenen van horoscopen? Klik hier!

Bereken jouw Chinees teken

Bekijk je Chinese horoscoop

Banner Chinese Nieuwjaar Jaar van de Rat 2020

Word een Bloom’er en ontdek alle voordelen

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je liefdeshoroscoop 2021, jaarhoroscoop 2021, ascendanthoroscoop 2021, je Chinese horoscoop 2021,...

  • onbeperkt gratis kaartleggen

Esther van Heerebeek

Blijf altijd op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!