Home

Overige

Mijn account

Jouw Chinese horoscoop 2019

Bereken hier je Chinese horoscoop. De eigenschappen van de diverse Chinese tekens op een rijtje. Lees wat het Jaar van het Varken voor jouw carrière en je financiën in petto heeft.

”Het jaar van het Varken”

Ook de Chinese Horoscoop helpt je op weg. De Chinese Horoscoop hanteert ook dierenriemtekens, die echter verschillen van de Westerse. In de Chinese vinden we tekens zoals de Rat, de Os, de Tijger, de Haas, de Draak, de Slang, het Paard, de Geit, de Aap, de Haan, de Hond en het Varken. De eigenschappen van de diverse tekens vind je hieronder terug. Bovendien is niet zoals de Westerse astrologie elke maand een ander teken aan de beurt. Neen, in de Chinese Horoscoop staat elk jaar een ander teken in de schijnwerper. Verder houdt men in de Chinese Horoscoop ook rekening met Yin en Yang. In de even jaren domineert het Yang-element, dat staat voor mannelijkheid en helderheid, terwijl tijdens de oneven jaren de Yin-waarden overheersen, die samengaan met het vrouwelijke, het aardse, de duisternis, enz. Tot slot maakt de Chinese astrologie ook gebruik van de vijf elementen, waaronder hout, vuur, aarde, metaal en water.

Aan de indeling van de Chinese dierenriem is tevens een mooie legende verbonden. Zo wordt verteld dat Boeddha, voor hij van de aarde vertrok, alle dieren tot zich roep. Echter, er kwamen slechts twaalf dieren opdagen. Boeddha beloonde deze dieren voor hun komst, door elk jaar naar één van hen te noemen.

Vanaf 5 februari 2019 ruilen we tot en met 24 januari 2020 het jaar van de Aarde-Hond in voor die van het Aarde-Varken. In tegenstelling tot onze westerse kijk op de astrologie hebben de chinezen een hoge dunk van het Varken. Het is zelfs een compliment én eer om geboren te zijn onder dit teken. Eigenschappen van het Varken zijn onder meer: vredevol, vriendelijk, huiselijk, toegewijd, maar ook vaak dromerig, een gebrek aan realiteitszin en discipline. In zaken doen Varkens het evenwel allerminst slecht! Net om dit nieuwe Chinese jaar te vieren vind je in deze bijdrage je Chinese horoscoop 2019 met betrekking tot je carrière en financiën terug! Bovendien kan je hier je eigen Chinees sterrenbeeld correct berekenen. Achterhaal dus snel welk Chinees teken jijzelf bent, of bereken het voor een vriend/familielid.

Word nu een Bloom'er en krijg toegang tot alle leesartikelen.

Bereken jouw Chinees teken

Bekijk je Chinese horoscoop

Bloom Chinese Nieuwjaar Jaar Van Het Varken Horoscoop 2019

Word een Bloom’er en ontdek alle voordelen

  • 11 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je liefdeshoroscoop 2019, jaarhoroscoop 2019, ascendanthoroscoop 2019, je Chinese horoscoop 2019,...

  • onbeperkt gratis kaartleggen

Bloom coaches

Blijf altijd op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!