Home

Overige

Mijn account

Spirituele Bloom Fairs voorjaar 2024
Zondag 21 januari 2024 • Geel
Koop tickets >

Jouw Chinese horoscoop 2023 • het jaar van het Konijn: geluk & geduld

Bereken hier je Chinese horoscoop en lees wat het Jaar van het Konijn (van 22 januari 2023 tot 09 februari 2024) voor jou in petto heeft.
De eigenschappen van de diverse Chinese tekens op een rijtje.
Ontdek wat het Jaar van het Konijn jou brengt op het vlak van je carrière, gezondheid, kansen & liefdesleven.

Oja, uiteraard lees je je Chinese Horoscoop voor 2023 traditiegetrouw in hét mindstyle tijdschrift bij uitstek Bloom 2023 editie 2.

Chinese Horoscoop 2023 Header

De Chinese astrologie in een notendop

De Chinese Horoscoop hanteert ook dierenriemtekens, die echter verschillen van de Westerse. In de Chinese vinden we tekens zoals de Rat, de Os, de Tijger, de Haas, de Draak, de Slang, het Paard, de Geit, de Aap, de Haan, de Hond en het Varken. De eigenschappen van de diverse tekens vind je onderaan deze pagina terug. Bovendien is niet zoals de Westerse astrologie elke maand een ander teken aan de beurt. Neen, in de Chinese Horoscoop staat elk jaar een ander teken in de schijnwerper. Verder houdt men in de Chinese Horoscoop ook rekening met Yin en Yang. In de even jaren domineert het Yang-element, dat staat voor mannelijkheid en helderheid, terwijl tijdens de oneven jaren de Yin-waarden overheersen, die samengaan met het vrouwelijke, het aardse, de duisternis. Tot slot maakt de Chinese astrologie ook gebruik van de vijf elementen, waaronder hout, vuur, aarde, metaal en water. Aan de indeling van de Chinese dierenriem is tevens een mooie legende verbonden. Zo wordt verteld dat Boeddha, voor hij van de aarde vertrok, alle dieren tot zich roep. Echter, er kwamen slechts twaalf dieren opdagen. Boeddha beloonde deze dieren voor hun komst, door elk jaar naar één van hen te noemen.

De energie van het Waterkonijn

”De Konijnen zijn ware bruggenbouwers. De kans is reëel dat (mondiale) conflicten opgelost worden en verbindingen hersteld worden.”
van 22 januari 2023 tot 09 februari 2024

Elk jaar bezit zijn eigen energie in de Chinese Horoscoop, die zich zowel op persoonlijk als op mondiaal vlak laat gelden. Wat jij persoonlijk kunt verwachten in het volgende jaar lees je hieronder. Je maakt kennis met de belangrijkste eigenschappen van je Chinese teken, krijgt inzicht in de algemene energie die je zult ervaren en ontdekt welke carrièrekansen en opportuniteiten om geld aan te trekken in het verschiet liggen. Het Jaar van de Rat (2020) draaide om balans, in het Jaar van de Os (2021) leerden we hoe we onszelf moesten heruitvinden in een nieuwe realiteit, het Jaar van de Tijger (2022) stond in het teken van avontuur en risico’s nemen. Met het aanbreken 2023, van het Jaar van het Konijn, komen we in rustiger vaarwater terecht. Er is tijd om te genieten, om te bekomen en bovenal om het anders aan te pakken. Dit jaar is geschikt om te contempleren over een levenswending.

Het (astrologische) Konijn is kalm, beheerst, attent en vriendelijk. Konijnen zijn sociaal en streven naar een veilig en gesetteld bestaan. Ze zijn behoedzaam. Hierdoor lijkt het soms alsof ze koel en afstandelijk zijn, maar in werkelijkheid zijn het rustige, bedachtzame wezens. Ze bezitten het bewonderenswaardige talent om mensen met elkaar in contact te brengen, om te verzoenen en te verenigen. De Konijnen zijn ware bruggenbouwers. De kans is reëel dat (mondiale) conflicten opgelost worden en verbindingen hersteld worden. De fijnere dingen in het leven worden belangrijk in een Jaar van het Konijn. Spelletjes, entertainment, kunst en alles wat mensen samenbrengt en plezier verschaft, komt op het voorplan.

Net zoals elk jaar richt de energie die ons beïnvloedt zich niet uitsluitend op het Chinese dierenriemteken, maar ook op een welbepaald element. Zo houdt de Chinese astrologie rekening met de volgende vijf elementen: Water, Aarde, Hout Vuur en Metaal. 2022 stond in het teken van de Watertijger, en ook dit jaar voert het element Water de boventoon. Water vertegenwoordigt onze gevoelswereld. Waar het element Water vorig jaar voor tegenstrijdigheden zorgde, creëert het dit jaar een evenwicht. Water is de perfecte aanvulling voor het vredelievende Konijn.

In de Chinese astrologie is het Konijn een symbool van geluk, maar ook van geduld. Wie dit jaar geduld kan oefenen en op het juiste moment in actie schiet, zal erop vooruitgaan. Tijdens het Jaar van de Watertijger waren de acties vooral impulsief, een schril contrast met de energie van het Waterkonijn, dat geduldig afwacht tot het moment rijp is.

Wat brengt het Jaar van het Konijn jou persoonlijk? Lees je Chinese Horoscoop 2023

Lees alles over dit Water-Konijn jaar en de invloed ervan op je persoon in tijdschrift Bloom 2 - 2023 of bereken hieronder je Chinese Teken en lees als Bloom'er vervolgens je Chinese Horoscoop 2023!

Bereken jouw Chinese teken volgens de Chinese astrologie

Hoe besta je volgens de Chinese astrologie? Lees je horoscoop voor 2023

Chinese Horoscoop 2023 Jaar Konijn Doorklikken

Word een Bloom’er en ontdek alle voordelen

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2023, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2023,...

Bloom Uitgeverij

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom