Home

Overige

Mijn account

Jouw Chinese horoscoop 2021: het jaar van de Os

Bereken hier je Chinese horoscoop. De eigenschappen van de diverse Chinese tekens op een rijtje. Lees wat het Jaar van de Os voor jouw carrière, gezondheid, kansen & liefdesleven in petto heeft.

De Chinese astrologie in een notendop

De Chinese Horoscoop hanteert ook dierenriemtekens, die echter verschillen van de Westerse. In de Chinese vinden we tekens zoals de Rat, de Os, de Tijger, de Haas, de Draak, de Slang, het Paard, de Geit, de Aap, de Haan, de Hond en het Varken. De eigenschappen van de diverse tekens vind je hieronder terug. Bovendien is niet zoals de Westerse astrologie elke maand een ander teken aan de beurt. Neen, in de Chinese Horoscoop staat elk jaar een ander teken in de schijnwerper. Verder houdt men in de Chinese Horoscoop ook rekening met Yin en Yang. In de even jaren domineert het Yang-element, dat staat voor mannelijkheid en helderheid, terwijl tijdens de oneven jaren de Yin-waarden overheersen, die samengaan met het vrouwelijke, het aardse, de duisternis, enz. Tot slot maakt de Chinese astrologie ook gebruik van de vijf elementen, waaronder hout, vuur, aarde, metaal en water. Aan de indeling van de Chinese dierenriem is tevens een mooie legende verbonden. Zo wordt verteld dat Boeddha, voor hij van de aarde vertrok, alle dieren tot zich roep. Echter, er kwamen slechts twaalf dieren opdagen. Boeddha beloonde deze dieren voor hun komst, door elk jaar naar één van hen te noemen.

De Metaal-Os drukt zijn stempel op de wereld in 2021

Op 12 februari 2021 vieren we het Chinese Nieuwjaar, waarna we in het jaar van de Os (of Buffel) terechtkomen, dat zal eindigen op 30 januari 2022. Wat zegt de Chinese astrologie over een dergelijk jaar van de Os? Ongetwijfeld zal de vibratie ervan de wereld beroeren. Meestal is de Os vredelievend en dergelijke initiatieven zullen er overal zijn om de wereld vredevoller te maken. Maar zoals de Os nu en dan een vreselijke woede-uitbarsting krijgt, zo zullen er her en der af en toe felle conflicten losbarsten. 2021 kan daarom een gewelddadig jaar worden, met heel wat problemen, incidenten en confrontaties tussen landen. En de wereld wordt verder opgeschrikt door nog meer oorlog, militaire acties, enz. Heel wat wereldleiders zullen zich in het volgend jaar oorlogszuchtiger opstellen en van geen compromissen willen weten. Dit stemt trouwens overeen met het koppige en eigenzinnige karakter van de Os. Uiteraard doet de hele coronacrisis daar een serieuze schep bovenop. In Os-jaren spenderen veel mensen hun vakanties dichtbij huis. Ook deze prognose is uiteraard in de gegeven omstandigheden niet uit de lucht gegrepen. Verder zal vuur een belangrijk gegeven zijn in 2021. Veel streken, waar het droog en warm is, zullen door hevige bosbranden worden geteisterd. Bovendien neemt ook de vulkanische activiteit toe. Meer dan eens zal de aarde branden en verschroeien.

”In je microkosmos kan je je niet van de indruk ontdoen dat zowat iedereen er kregelig bijloopt.”

Op een individueler niveau zien we dat de polarisatie toeneemt, dat bevolkingsgroepen tegen elkaar opgezet worden. In je microkosmos kan je je niet van de indruk ontdoen dat zowat iedereen er kregelig bijloopt, kort van stof is, ongeduldig en impulsief. Het lijkt alsof elkeen op oorlogspad is. Ook dit hoeft met de huidige sanitaire, maatschappelijke, economische, financiële uitdagingen niet te verwonderen. In 2021 komt het er vooral op aan dat we zélf geen controle proberen uit te oefenen op anderen. Laat je liever leiden door de positievere kanalisaties van Os-jaren, zijnde: het creëren van warmte en harmonie. Het element Metaal op zijn beurt betracht eerlijkheid, rechtvaardigheid, vertrouwen en vriendelijkheid. Met dergelijke betrachtingen komen we al een heel stuk verder.

Meer lezen over de invloeden van de Metaal-Os op wereldvlak en persoonlijk niveau? Je leest het in Bloom 2 - 2021.

Jouw Chinese Horoscoop voor 2021

Wat het Metaal-Os-Jaar voor je in petto heeft? Bereken hieronder je Chinese Teken en lees vervolgens je Chinese Horoscoop 2021!

Bereken jouw Chinees teken

Bekijk je Chinese horoscoop

Banner Chinese Nieuwjaar Jaar van de Os 2021

Word een Bloom’er en ontdek alle voordelen

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je liefdeshoroscoop 2021, jaarhoroscoop 2021, ascendanthoroscoop 2021, je Chinese horoscoop 2021,...

  • onbeperkt gratis kaartleggen

Bloom coaches

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom