Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

PREVIEW // Jouw Chinese Horoscoop 2023: het Jaar van het Konijn

Astrologie
Bloom
03/02/2023
PREVIEW // Jouw Chinese Horoscoop 2023

In Bloom 2 - 2023 besteden we traditiegetrouw ruimschoots aandacht aan het Chinese nieuwe jaar. In 2023 vieren we het Chinese Nieuwjaar op 22 januari, bij de tweede nieuwe maan na de winterzonnewende. Van dan af breekt het Jaar van het Konijn aan, dat eindigt op 9 februari 2024. Na het jaar van de Tijger belooft het een aangename afwisseling te worden. In de Chinese astrologie symboliseert het Konijn geluk en geduld. Dit wordt dan ook een bijzonder gelukkig jaar voor zo goed als elk Chinees dierenriemteken, met voorspoed in de liefde, maar ook op het vlak van carrière en gezondheid. Happy Chinese New Year!

Lees je Chinese Horoscoop voor 2024 tijdens het Jaar van de Draak (10.02.2024 - 18.01.2025) >

Wil je je volledige Chinese Horoscoop 2023 lezen, inclusief een algemene indruk, voorspellingen op vlak van liefde en gezondheid & je kansen ontdekken voor het komende jaar? Haal dan snel Bloom 2 - 2023 in huis of word Bloom'er en krijg toegang tot alle content en functionaliteiten.

Jouw Chinese Horoscoop voor 2023 • aan de slag!

Stap 1 • Bereken je Chinese Teken: weet je niet welk teken je bent volgens de Chinese astrologie? Geen probleem, je berekent het via de handige Bloom-calculator
Stap 2 • Zoek je Chinese teken hieronder op en sla er de bijhorende Chinese Horoscoop Preview voor 2023 op na.

De Rat • Jouw Chinese horoscoop voor 2023 • Preview

Chinese Horoscoop 2023 Rat

RAT in 2023 • Een heuse goalgetter!

Gezondheid voor de Rat in 2023

Over het algemeen verkeert de Rat in een goede gezondheid. Het zijn energieke wezens die daardoor altijd fit blijven en geen ziektes krijgen. De Rat mag het grootste gedeelte van het jaar dan ook rekenen op een stralende gezondheid. Je weet ondertussen waar jouw lichaam behoefte aan heeft en wat werkt voor jou. Een combinatie van evenwichtige voeding en voldoende lichaamsbeweging helpt jou gezond te houden. Een goede nachtrust garandeert bovendien een opgewekt humeur.

Gezondheidsadvies:
Maak in stressvolle en gespannen situaties een tochtje om stress en spanning te verminderen.

Benieuwd naar de volledige Chinese horoscoop 2022 voor de Rat? Je leest het hier!

De Os • Jouw Chinese horoscoop voor 2023 • Preview

Chinese Horoscoop 2023 Os

OS / BUFFEL in 2023 • Grijp elke kans met beide handen

Gezondheid voor de Os in 2023

Je gezondheid heeft het de afgelopen periode het flink te verduren gekregen, maar daar komt met de komst van het Jaar van het Konijn verandering in. Gezond en vers eten hebben al heel wat kwaaltjes kunnen verhelpen. Bovendien heb je een stapje teruggenomen en zo de druk wat van de ketel kunnen halen. Het is algemeen bekend dat je als Os een harde werker bent, maar je nam je gezondheid iets te vaak als vanzelfsprekend. So keep it up!

Dat betekent echter niet dat je – nu je weer in goede gezondheid verkeert – je gezondheid weer als vanzelfsprekend mag nemen. Hou het in de gaten en zodra je iets niet vertrouwt, dien je als de wiederweerga een afspraak bij de dokter in te plannen.

Gezondheidsadvies:
Hou de gezondheid van je kinderen extra in de gaten in 2023. Hoewel er geen reden tot paniek is, kan het geen kwaad om extra voorzichtig te zijn. Better safe than sorry.

Benieuwd naar de volledige Chinese horoscoop 2023 voor de Os? Je leest het hier!

De Tijger • Jouw Chinese horoscoop voor 2023 • Preview

Chinese Horoscoop 2023 Tijger

TIJGER in 2023 • een jaar vol voorspoed, geluk en overvloed

Gezondheid voor de Tijger in 2023

Kwaaltjes komen bij de Tijger zelden voor. Des te meer reden om dit jaar extra oplettend te zijn. Volgens de Chinese astrologie kan de Tijger dit jaar wel eens last krijgen van zijn luchtwegen. Dat kan liggen aan het wisselvallige weer. Maar het is reëler dat slechte gewoontes – zoals roken – eindelijk hun tol eisen. Raadpleeg zeker een arts als een hoest iets te lang aanhoudt.

Als Tijger ben je een energiek en enthousiast persoon. Iemand die grote nood heeft aan een fysieke uitlaatklep. Verdiep je in teamsporten en buitenactiviteiten. Je zal zeker je gading daarin vinden.

Gezondheidsadvies:
Voor degenen die graag buitensporten: sla zeker je warming-up niet over! Niets erger dan een verrekte spier.

Benieuwd naar je volledige Chinese horoscoop 2023 voor de Tijger? Je leest het hier!

Haas/Konijn • jouw Chinese horoscoop voor 2023 • Preview

Chinese Horoscoop 2023 Haas

KONIJN in 2023 • Alle puzzelstukjes vallen op hun plek

Gezondheid voor het Konijn in 2023

Het is als vanzelfsprekend dat jij, beste Konijn, dit jaar volledig in je element bent. Je voelt je onoverwinnelijk, maar krijg het niet te hoog in je bol. Want hoewel je inderdaad de wind in je zeilen hebt, betekent dat niet dat je onsterfelijk bent. Wees dus voorzichtig tijdens het sporten en het beoefenen van extreme buitenactiviteiten. Buiten deze kleine waarschuwing hoeft het Konijn zich nergens anders druk om te maken. Dit is jouw jaar, dus geniet met volle teugen van al dat het leven te bieden heeft.

Gezondheidsadvies:
Je wil te snel te graag te veel ondernemen. Vergeet niet eens onderuit te zakken en gewoon te rusten. Dit is inderdaad jouw jaar, maar je wil het jaar toch niet afsluiten met een burn-out?

Benieuwd naar je volledige Chinese horoscoop 2023 voor het Konijn? Je leest het hier!

Draak • Jouw Chinese horoscoop voor 2023 • Preview

Chinese Horoscoop 2023 Draak

DRAAK in 2023 • Een spirituele groeispurt

Gezondheid voor de Draak in 2023

Je hebt te lang je gezondheid verwaarloosd, beste Draak. Tijd om daar verandering in te brengen! Je bent niet meer zo fit als vroeger, en je zit niet meer zo goed in je vel als een aantal jaar geleden. Meld je aan bij de lokale sportschool en probeer – op jouw eigen tempo – weer je conditie terug op peil te brengen. Bovendien kan het inwinnen van professioneel advies, zoals een diëtist of een personal coach, je helpen om snel resultaat te boeken. Wat heb je te verliezen?

Gezondheidsadvies:
Het kan hoe dan ook zeker geen kwaad om je voeding eens goed onder de loep te nemen. Je lichaam heeft baat bij minder alcohol en meer water.

Benieuwd naar je volledige Chinese horoscoop 2023 voor de Draak? Je leest het hier!

De Slang • Jouw Chinese horoscoop voor 2023 • Preview

Chinese Horoscoop 2023 Slang

SLANG in 2023 • Een schommelend jaar

Gezondheid voor de Slang in 2023

Het advies voor de Slangen luidt dit jaar: zet jezelf ook eens op de eerste plaats. Je vertrouwt niet snel mensen, maar voor degenen die je wel vertrouwt, verzet je bergen. En daarbij wil het nog al eens lukken dat je jezelf uit het oog verliest. Met alle gevolgen van dien. Take a step back. Luister naar je hart én je lichaam. Put jezelf niet langer uit gewoonweg om je dierbaren te plezieren. Jouw gemoedsrust en gemoedstoestand verdienen wat meer aandacht dit jaar. Want niet alleen is een fysieke gezondheid een must voor een goed leven, maar je mentale en spirituele gezondheid zijn dat eveneens.

Gezondheidsadvies:
Verkwikkende massages zijn onmisbaar dit jaar. Ze verlossen niet alleen je spieren van opgebouwde stress, maar laten je energie ook weer stromen.

Benieuwd naar je volledige Chinese horoscoop 2023 voor de Slang?? Je leest het hier!

Het Paard • Jouw Chinese horoscoop voor 2023 • Preview

Chinese Horoscoop 2023 Paard

PAARD in 2023 • Verwacht het onverwachte

Gezondheid voor het Paard in 2023

Als Paard hoef je je in principe niet al te druk te maken over je gezondheid. Paarden hebben een positieve kijk op het leven en deze mindset helpt hen gezond te houden. Toch kun je als paard bezwijken onder lange aanhoudende druk of vormen van stress. Het is dan ook aangeraden om niet al te veel overuren te draaien dit jaar. Volgens de Chinese astrologie dienen Paarden in 2023 het rustig aan te doen en niet te veel hooi – pun intended – op hun vork te nemen.

Gezondheidsadvies:
De kans op blessures is groot dit jaar. Neem dan ook voldoende voorzorgsmaatregelen. Een degelijke opwarming en een paar steunkousen zijn zeker geen overbodige luxe.

Benieuwd naar je volledige Chinese horoscoop 2023 voor het Paard? Je leest het hier!

De Geit • Jouw Chinese horoscoop voor 2023 • Preview

Chinese Horoscoop 2023 Geit

GEIT in 2023 • The sky is the limit

Gezondheid voor de Geit in 2023

Degenen geboren in het Jaar van de Geit hebben een sereen en rustig karakter. Ze winden zich niet snel op en ervaren als gevolg daarvan minder vaak gezondheidsproblemen. We voorzien dan ook geen grote ongemakken in het Jaar van het Konijn. Blijf in shape door veel te bewegen en houd een dieet bestaande uit verse, gezonde voeding aan. Daarmee alleen al bewerkstellig je een goede gezondheid.

Gezondheidsadvies:
Geef yoga eens een kans. Het sluit goed aan bij je serene karakter.

Benieuwd naar je volledige Chinese horoscoop 2023 voor de Geit? Je leest het hier!

De Aap • Jouw Chinese horoscoop voor 2023 • Preview

Chinese Horoscoop 2023 Aap

AAP in 2023 • Vooruitgang & verbetering

Gezondheid voor de Aap in 2023

Als Aap hou je er een druk schema op na. De meesten werken om te leven, maar jij leeft om te werken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een werkdag bij jou meer dan acht uren telt. En dat kan zeker geen kwaad, zolang je maar in goede gezondheid verkeert. Verdiep je eens in aanvullende voedingssupplementen. Zo verzeker je jezelf en je lichaam van voldoende, noodzakelijke vitaminen.

Gezondheidsadvies:
Las voldoende pauzes tussen je werkzaamheden in, zo kom je niet afgepeigerd thuis na een lange werkdag.

Benieuwd naar je volledige Chinese horoscoop 2023 voor de Aap? Je leest het hier!

De Haan • Jouw Chinese horoscoop voor 2023 • Preview

Chinese Horoscoop 2023 Haan

HAAN in 2023 • Turbulente tijden

Gezondheid voor de Haan in 2023

De Haan is in topvorm! Je conditie is ongeëvenaard en dat mag ook wel. Je hebt er immers hard voor gewerkt. Je volgt al geruime tijd een nauwgezet fitnessschema en misschien wordt het tijd om je voeding ook af te stemmen op je fitnesregime. Je eet zeker gezond, maar wat extra eiwitten kunnen geen kwaad. Als je dit jaar toch iets onder de leden krijgt en een operatie word je aangeraden, twijfel dan geen moment. Achter een klein mankement schuilen soms grote boosdoeners.

Gezondheidsadvies:
Als die-hard sportfanaat ben je ervan overtuigd dat een workout alleen telt als je bezweet naar huis keert, maar probeer toch eens je intensieve trainingen af te wisselen met een vorm van yoga of meditatie.

Benieuwd naar je volledige Chinese horoscoop 2023 voor de Haan? Je leest het hier!

De Hond • Jouw Chinese horoscoop voor 2023 • Preview

Chinese Horoscoop 2023 Hond

HOND in 2023 • Luck is on your side!

Gezondheid voor de Hond in 2023

Sociaal als de hond is, is het bijna vanzelfsprekend dat zijn/haar agenda zo bomvol gepland is. Toch heeft zo’n drukke planning een immense impact op je gezondheid. Vergeet daarom niet om naast al die meetingen en gezellige afspraken voldoende rustdagen voor jezelf in te plannen. Dat is zonder meer heilzaam voor je fysieke én mentale gesteldheid. Je bent in goede gezondheid en daar zal het Jaar van het Konijn ook geen verandering in brengen, toch is het verstandig om je drukke levensstijl aan te passen.

Gezondheidsadvies:
Probeer sportactiviteiten en afspraken met vrienden te combineren. Ga bijvoorbeeld joggen met een vriend(in) of maak een lange avondwandeling om zo bij te kletsen. Zo bespaar je tijd die je wijs kunt gebruiken om uit te rusten.

Benieuwd naar je volledige Chinese horoscoop 2023 voor de Hond? Je leest het hier!

Het Varken • Jouw Chinese horoscoop voor 2023 • Preview

Chinese Horoscoop 2023 Varken

VARKEN in 2023 • Een voorspoedig 2023

Gezondheid voor het Varken in 2023

Stress is hét thema van 2023. De afgelopen maanden stond je onder immense druk, zowel thuis als op de werkvloer. En zoals algemeen geweten is, is stress funest voor je fysieke en mentale gezondheid. Het kan dan ook niet anders dan dat je ondertussen al de gevolgen hebt ondervonden van deze langdurige stress. Hoog tijd dus om de schade te herstellen. Verdiep je in ayurvedische massages, chakrameditaties en zelfhulpboeken.

Gezondheidsadvies:
Een goede nachtrust mag uiteraard niet ontbreken! Verdamp een uur voordat je gaat slapen wat lavendelolie in je slaapkamer en plaats een amethist op je nachtkastje voor een diepe slaap.

Benieuwd naar je volledige Chinese horoscoop 2023 voor het Varken? Je leest het hier!
Chinese Horoscoop 2023 Jaar Konijn Doorklikken

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Paramahamsa Vishwananda • devotie en dienstbaarheid in de harten van spirituele zoekers

Op het gebied van spiritualiteit treden door de eeuwen heen verheven Zielen naar voren. Het zijn…

Lees meer
Spiritualiteit

REEKS | Handlezen in een notendop - Deel 1 Handlezen: een combinatie van kennis en intuïtie

Eeuwenlang al spreekt de kunst van het handlezen tot de verbeelding. In verschillende culturen –…

Lees meer
Inspiratie

Als je vastloopt in je leven

Velen onder ons zullen kunnen beamen dat het leven niet altijd op rolletjes loopt. Natuurlijk…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom