26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

Daten volgens de Chinese astrologie: dit Chinese teken is jouw perfecte match

Astrologie
Bloom
10/04/2024
Daten volgens de Chinese astrologie: dit Chinese teken is jouw perfecte match

Welke Chinese tekens matchen het beste met elkaar op vlak van liefde? Evenals de Westerse astrologie maakt de Chinese astrologie gebruik van twaalf dierenriemtekens. En net zoals de Ram, Tweelingen en Maagd specifieke kenmerken vertonen, hebben ook alle Chinese dierenriemtekens een eigen persoonlijkheid. Onder welk teken jij valt binnen de Chinese astrologie, kun je hier berekenen. Maar misschien vind je het ook wel handig om te weten of jouw (potentiële) partner goed bij jou past op basis van deze kosmische wijsheden? Een overzicht van de Chinese tekens die het beste matchen...

Weet je niet welk teken je bent volgens de Chinese astrologie?
Geen probleem, je berekent het via de handige Bloom-calculator.

Dit zijn de twaalf dieren van de Chinese astrologie (in deze volgorde): Rat, de Os, de Tijger, de Haas, de Draak, de Slang, het Paard, de Geit, de Aap, de Haan, de Hond en het Varken.

De perfecte partner voor de Rat

Os

De Os geeft aan de Rat een gevoel van zekerheid, want deze laatste heeft dit steevast nodig. De Rat moet zich beschermd voelen en daar slaagt de ietwat dominante Os goed in. Eens de Os de Rat voor zich gewonnen heeft, zal deze eerste zich onvoorwaardelijk trouw opstellen. Deze twee tekens komen goed overeen en zullen veel plezier ervaren door te reizen en verplaatsingen te maken. Bovendien stellen deze twee zich conventioneel op in de maatschappij. Huisje en tuintje zijn de belangrijkste zaken die voor hen van tel zijn.

Draak

De Rat heeft een grote bewondering voor de Draak, die zich autoritair en zelfzeker opstelt. Dit koppel zal zich als een eenheid gedragen. De Draak zal zich steeds door de Rat gerugsteund voelen. Naar buiten uit geven ze de indruk dat ze de ideale verstandhouding hebben gevonden. Mogelijks is dit een illusie, maar dromen doet leven.

Aap

De Aap zal voldoende humor in het leven van de Rat weten te brengen. Het zijn beide eerder mentale tekens, maar de Aap is in staat om meer relativeringsvermogen aan de dag te leggen. Daardoor zal de Rat zich niet te pletter piekeren. De vrolijke kant van de Aap zorgt ervoor dat de Rat zich kan ontspannen en minder angst heeft voor het leven. Op die manier vindt de Rat meer levensvreugde.

De perfecte partner voor de Os

”De Os en de Haan vormen een interessant en passioneel koppel in bed.”

Rat

De Os staat met beide voeten (poten) op de grond en geeft voldoende zekerheid aan de Rat, die zich dikwijls over allerlei zaken zorgen maakt. Hoewel de Os dominant en bazig kan overkomen, blijkt dit voor de Rat goed uit te komen. De Rat voelt zich vaak onzeker en in relatie met een Os kan deze eerste meer zelfvertrouwen kweken. Bovendien kan de Rat de Os nieuwe ideeën en initiatieven bijbrengen, zodat de Os uit zijn luie zetel komt. Ze houden van dezelfde dingen. Vele Ratten en Ossen kunnen reizen en nieuwe indrukken opdoen.

Haan

Het is een extra –en introvert teken die worden samengevoegd en toch kan dit een goede verstandhouding met zich meebrengen. De Haan zal in de relatie veelal de leiding nemen en weet het meestal goed te zeggen. Bovendien zal dit teken overal zijn wil kunnen doorzetten. Verder vormen deze twee tekens een uiterst interessant en passioneel koppel in bed. De Haan kraait wel het hoogst, maar toch zal hij met de Os rekening moeten houden. Indien de Os voldoende aandacht krijgt, blijkt het een match te zijn.

De perfecte partner voor de Tijger

Paard

Een uiterst tumultueuze relatie, die veel passie opwekt. De één is nobel en trots, de ander blinkt uit door zijn/haar eerlijkheid. Ze kunnen de weg vervolgen om een gelukkig stel te worden. Toch zal het Paard veelal de bovenhand nemen in deze relatie.

Hond

Dit is een combinatie die door de Chinese astrologie aanbevolen wordt. Beide tekens komen op voor rechtvaardigheid en op deze manier kunnen ze samen de onrechtvaardigheden in de wereld bestrijden. Deze tekens kunnen elkaar in verenigingen of syndicaten vinden. Een gemeenschappelijk doel zal dit koppel verbinden. Het enige gevaar is dat beide tekens dromers zijn die niet altijd met de realiteit rekening houden. Bovendien kan het in deze relatie af en toe donder en bliksem zijn als de Tijger in een gekende woede ontsteekt.

Zeker 4760 jaar, zo oud is de tijdloze wijsheid die in de Chinese astrologie vervat zit. De oorsprong gaat terug tot minstens 2737 voor Christus, toen Keizer Huang Ti de Chinese kalender invoerde.

De perfecte partner voor de Haas of het Konijn

Daten volgens de Chinese astrologie visual artikel Bloom 1 lang

Paard

Mogelijks neemt het Paard de leiding in deze relatie. De Haas of Konijn maakt het het Paard comfortabel en zorgt voor de huiselijke welstand. Bovendien verzorgt de Haas of Konijn de relaties naar de buitenwereld toe. Dit koppel zal evenwel de communicatie op peil moeten zien te houden, want op den duur nestelen beide tekens zich in een vorm van routine.

Geit

Deze twee tekens zijn vrij gelijkend en op die manier kunnen ze elkaar makkelijk vinden. Ze zijn beiden gevoelig, houden van de mooie dingen des leven en zijn romantisch aangelegd. Toch kunnen onweerswolken deze relatie bedreigen zoals jaloezie en emotionele ups and downs. De Haas of Konijn is een eerder jaloers teken en de Geit behaagt graag mensen. Dit kan tot complicaties en ruzies leiden. Indien de Geit hier en daar een scheve schaats wil rijden, zal deze dat met de nodige discretie moeten doen.

Aap

De Aap kan dikwijls cynisch en afwijzend zijn, maar de Haas of Konijn beschikt over zoveel charme dat de Aap er zich door laat vertederen. Bovendien zal de soms lankmoedige Haas of Konijn zich door de Aap gesteund voelen. De Haas of Konijn heeft evenwel nood aan bevestiging en zal de relatie nauwlettend in het oog houden. De Aap haalt wel eens streken uit en blijkt soms een vaag beeld te hebben over trouw. Indien de Haas of Konijn het te weten komt van de ontrouw, zal de Aap het moeten bezuren.

Hond

Dit is één van de goede combinaties, die de Chinese astrologen aanbevelen. Het potentieel van dit koppel is groot en moeilijkheden kunnen overwonnen worden. Ze kunnen samen goed opschieten en dit kan levenslang duren. De Hond is een goede en toegewijde partner, die elke mens zal waarderen. De Haas of Konijn zal de Hond met allerlei wijze raadgevingen bestoken, die in de loop van het leven gegeven moeten worden. Bovendien is de Haas of Konijn in staat om de onzekerheden van de Hond weg te nemen. Dit paar wordt door harmonie, vrede en een goede verstandhouding gekenmerkt.

Varken

De Haas of Konijn is eerder fijnzinnig en zal soms opgeschrikt worden door het ruwe optreden van het Varken. Toch doet het Varken er niet om en zal deze proberen de Haas of Konijn niet op stang te jagen. De Haas of Konijn zal het samenleven met het Varken toch waarderen, indien de meer ruwe kant van het Varken geaccepteerd wordt.

De perfecte partner voor de Draak

Rat

De Draak en de Rat vormen een uitstekend stel. Het is een combinatie in de Chinese dierenriem die het goed blijkt te doen. De Rat is veelal zeer tevreden over de Draak, die knap en intelligent uit de hoek komt. De Draak waardeert de vindingrijkheid en snelheid van geest van de Rat. In deze relatie kunnen er vele discussies voorkomen, maar meestal steekt er weinig kwaadaardigheid in.

Aap

In deze relatie kunnen er wel eens disputen en grondige meningsverschillen voorkomen. Toch doet deze combinatie het goed. Ondanks alle heibel in de relatie worden scheidingen vermeden. De Draak beschikt over heel wat generositeit en magnetisme. Dit wordt overgoten met een saus van humor en de handige aanpak van de Aap. De Draak is wel eens veeleisend en stelt zich eerder dominant op. De handige Aap kan hier best op inspelen. De Draak is een fier teken, waarbij de Aap soms als decor gebruikt wordt.

De perfecte partner voor de Slang

”De Slang en de Draak bewonderen elkaar en dat zorgt voor een wederzijdse verstandhouding die vele stormen kan doorstaan.”

Draak

Misschien is dit een vrij rare combinatie, maar toch doen deze twee tekens het goed samen. In deze relatie bewondert de één de ander. Daardoor ontstaat er een wederzijdse verstandhouding die vele stormen kan doorstaan. De Draak zal veelal in de wolken zijn van de charme en de ‘savoir vivre’ van zijn/haar Slang. Bovendien omringt de Draak zijn/haar Slang met de grootste zorg en zal indien nodig jaloerse blikken naar de omgeving werpen. De Draak doet vele dingen om de Slang te behagen en deze laatste laat zich maar al te graag in de watten leggen. Deze relatie wordt overeind gehouden door de wederzijdse bewondering. Soms is de liefde in een dergelijke relatie niet optimaal, maar indien je elkaar begrijpt, is dit ook al veel.

Haan

In deze relatie zal de Slang de Haan temperen en meer wijsheid en bedachtzaamheid bijbrengen. De Haan vervult de rol naar buiten toe en stelt de Slang in staat om zich in de samenleving te profileren. Veelal heeft de Slang de neiging om zich te verbergen en geen openlijke rol te vervullen. Dit koppel heeft vele troeven in handen om samen gelukkig te worden. De Slang, die over een mysterieuze impact beschikt, kan de Haan doen geloven dat hij/zij de belangrijkste in de wereld is.

(lees verder onder de advertentie)

Je Chinese horoscoop geeft inzicht in je ware aard en helpt je om het beste te maken van wat de kosmos voor jou in petto heeft.

De perfecte partner voor het Paard

”Het Paard en de Tijger zijn idealisten en kunnen een gemeenschappelijk doel bereiken door samen te werken.”

Tijger

Dit is een zeer evenwichtige combinatie. Bovendien is het een felle relatie, waarbij beide tekens zich zeker niet vervelen. Beiden zijn idealisten. Door samen te werken, kunnen ze een gemeenschappelijk doel bereiken. Soms zijn het levensgenieters en dan nemen ze genoegen in gemak en ledigheid. Goed eten en drinken hoort er dan ook bij. Beiden hebben een temperament, waardoor het in deze relatie af en toe zal stormen. Toch zijn deze twee tekens aan elkaar gewaagd, waardoor het evenwicht opnieuw wordt hersteld.

Geit

Beide tekens worden door een egocentrische natuur gekenmerkt. Ze nemen veelal weinig verantwoordelijkheden op, waardoor ze zich door impulsen laten leiden. Bovendien zijn ze gericht naar eigenbelang. Een Paard en een Geit kunnen met elkaar best gelukkig worden. Toch zullen ze af en toe de ogen moeten sluiten voor hetgeen de ander uitspookt, want ze laten zich beiden leiden door hun temperament. Ze kunnen wel eens een loopje nemen met het begrip trouw.

De perfecte partner voor de Geit

Haas of Konijn

Het zijn beiden gevoelige wezens, die hengelen naar al wat mooi is in het leven. Bovendien hebben ze dikwijls kunstzinnige neigingen en dit vormt een punt van aantrekkingskracht. Toch gaat deze relatie over vele emotionele hoogten en laagten. Jaloezie en ‘laisser aller’ kunnen wel eens de boventoon voeren. De Geit laat zich een luxueus leventje welgevallen. Van de Haas of Konijn wordt verwacht dat hij/zij voor de praktische zaken des leven instaat. De Geit laat zich soms het hoofd op hol slaan door anderen, wat de jaloezie bij de Haas of Konijn aanwakkert.

Paard

Volgens de Chinese astrologie passen deze tekens heel goed bij elkaar. Deze twee tekens kunnen hun ideeën in de praktijk omzetten. De Geit en het Paard kennen een gepassioneerd liefdesleven, waarbij het leven in bed uiterst boeiend is. Beide naturen houden van het leven en zijn uiterst gepassioneerd. Soms gaan ze ietwat lichtzinnig over de dingen heen. Toch wacht hen het geluk zonder al te veel na te denken.

Varken

Het Varken is geduldig en laat veel toe. De Geit neemt het leven zoals het komt en kan zich frivool en soms ietwat lichtzinnig gedragen. De stabiliteit van deze relatie hangt sterk van het Varken af, die de grote lijnen uitstippelt. Af en toe rijzen er obstakels, doordat de Geit zich grillig en inconsequent opstelt. Toch kunnen deze twee het perfecte geluk samen ervaren. Het Varken heeft veelal geluk met geld en laat de Geit ervan genieten.

De perfecte partner voor de Aap

Daten volgens de Chinese astrologie visual artikel Bloom 2 lang

Rat

Deze relatie wordt door een wederzijdse waardering gedragen. Het zijn beiden vindingrijke tekens. Moeilijkheden in de relatie worden met gemak overwonnen. Beiden blinken uit door hun praktische aanpak. De Aap is vindingrijk genoeg om het leven van de Rat in een hemel om te toveren.

Haas of Konijn

Voor de Aap is de Haas of Konijn uiterst charmant. Deze natuurlijke charme zal de Haas of Konijn uiteindelijk ontwapenen. Bovendien voelt de Haas of Konijn zich gerustgesteld in de omgeving van de Aap, die in de moeilijkste situaties een uitweg weet te vinden. Deze twee tekens vullen elkaar goed aan. De combinatie Haas of Konijn-Aap blijkt bovendien één van de meest succesvolle te zijn. Er is veel vertrouwen in de relatie aanwezig. Toch zal de Aap zich voor enige ontrouw moeten hoeden. Indien de Haas of Konijn van enige ontrouw weet heeft, zal hij/zij het de Aap nooit vergeven.

Draak

Door de vindingrijkheid van de Aap zal deze in staat zijn om de Draak bij te staan. De Aap kan de Draak raad geven, moed inspreken,… Door dit alles verwerft de Draak meer achting in de samenleving. Mogelijks voert de Draak het hoogste woord, waarbij de Aap ondertussen in de coulissen aanwezig is. Dankzij het verstand van de Aap en de durf van de Draak kan deze laatste het ver schoppen. Huiselijke scènes kunnen voorkomen, maar toch is de kans groot dat deze twee tekens bij elkaar blijven.

(lees verder onder de advertentie)

De Chinese astrologie is een betrouwbare gids, maar vergeet niet dat je ten allen tijde zelf de controle behoudt over het pad dat je volgt.

De perfecte partner voor de Haan

Os

Ogenschijnlijk zijn het twee tegenstrijdige tekens. De Os houdt eerder van een teruggetrokken en introvert teken, terwijl de Haan een rol op de voorgrond wil innemen. Toch zal de Os zich binnenshuis laten horen, want de wil van de Os is veelal wet. De Haan is vasthoudend en trots en zoekt stabiliteit en zekerheid bij de Os. Het is een schitterend koppel dat er zowel op familiaal als op maatschappelijk gebied uitspringt.

Draak

Deze twee tekens zijn beiden bazig en treden graag op de voorgrond. Dit kan in deze relatie tot ruzies leiden. De Draak bekomt succes en maatschappelijk aanzien. Het is een vrij verbonden koppel en veelal geven ze naar buiten toe de indruk het perfecte paar te zijn. Bij deze combinatie wordt er wederzijdse bescherming aangeboden. Wellicht is de Draak de baas in de relatie, maar toch laat de Haan zich niet onbetuigd.

Slang

Deze twee tekens vullen elkaar goed aan. De Slang is discreet en beschikt over onderscheidingsvermogen. Bovendien zet hij/zij de Haan aan het denken. Aangezien de Slang zich graag terugtrekt, geeft de Haan de Slang de mogelijkheid om zich te uiten. Dit koppel zal meestal goed overeenkomen. Mochten er toch discussies voorkomen, zullen deze snel worden bijgelegd.

De perfecte partner voor de Hond

Daten volgens de Chinese astrologie visual artikel Bloom 3 lang

Tijger

Volgens de Chinese astrologie is dit een hoogst aan te raden combinatie. Beiden komen voor rechtvaardigheid op. Ze kunnen een gemeenschappelijk doel vinden door voor dezelfde zaken te strijden. Beide tekens kunnen zich in mensenrechtenorganisaties vinden, maar ook in alles waar er sociale ongelijkheid voorkomt. Toch zal de Tijger zich voldoende om de Hond moeten bekommeren. De Tijger is meestal op zichzelf gericht en vergeet soms dat de Hond er ook nog bijloopt en nood heeft aan voldoende affectie.

Haas of Konijn

Deze combinatie wordt in de Chinese astrologie aanbevolen. De Haas of Konijn voelt zich veilig en zeker in de omgeving van de Hond, die een grote mate aan toewijding en trouw vertoont. Toch zal de Haas of Konijn genoeg liefde aan de Hond moeten tonen. Dagelijks toont de Hond zijn/haar toewijding. Maar deze relatie kan wel eens verstoord worden, doordat de Haas of Konijn soms teveel opmerkingen geeft, teveel praat of kwetsende zaken zegt.

Slang

De Slang staat voor haar wijsheid gekend en heeft meestal een diep inzicht. De Hond zal de Slang waarderen, tenzij de Slang teveel kritiek spuit. Op dergelijke momenten kan het wel eens verkeerd lopen in deze relaties. Veelal zal de Slang de leiding nemen, waarbij de Hond slaafs volgt. Buitenstaanders hebben de indruk dat deze relatie goed verloopt. Maar binnenshuis kunnen er wel strubbelingen voorkomen. De Slang neemt het namelijk niet altijd nauw met de trouw. Bovendien kan de Hond wel eens jaloers uit de hoek komen.

Varken

Deze twee kunnen samen het geluk maken. Ze zijn in staat om een leven uit te bouwen dat vredevol en harmonieus is. Dit koppel kan als een voorbeeld voor elk huwelijk bestempeld worden. Er is in deze relatie echte liefde in het spel en het mankeert hen niet aan toewijding. Bovendien hebben ze uitermate veel respect voor elkaar.

De perfecte partner voor het Varken

Tijger

De Tijger bezit een felle natuur en kan goed met het Varken opschieten. Er is een groot wederzijds respect in deze relatie aanwezig. Deze relatie wordt gekenmerkt door tederheid, passie en echte liefde. Dankzij wederzijdse liefde kan dit koppel grootse dingen ondernemen. Dit koppel kan vele stormen doorstaan.

Haas of Konijn

De Haas of Konijn heeft vele goede eigenschappen, die het Varken enorm waardeert. Bovendien is de Haas of Konijn een teken dat met iedereen opschiet en zeker met het goedhartige Varken. De Haas of Konijn is zacht, toegewijd en trouw. Er steekt veel vrede in deze relatie. De harmonie tussen deze twee tekens stelt hen in staat om een stil en gelukkig leven uit te bouwen.

Geit

Deze dierenriemtekens vormen meestal een mooi gezinnetje, dankzij de inzet en toewijding van het Varken. Het Varken heeft allerlei goede kwaliteiten zoals zachtheid en geduld. Toch kent de Geit in deze relatie grillige momenten, maar het Varken is in staat om de stormen uit te vlakken.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Kaartleggen

Systemisch werken met Tarot: wat je familie te vertellen heeft

Welke invloed heeft je familiesysteem op je leven? Wat draag je mee dat niet van jou is, maar dat…

Lees meer
Inspiratie

Authenticiteit in de 4 fases van persoonlijke groei

Je hoeft de Tarotkaarten niet per se te leggen om er wijsheid uit te puren. De vier universele…

Lees meer
Astrologie

Stier, jouw jaarhoroscoop 2024-2025

Het sterrenbeeld Stier is jarig als de maanden april en mei hun intrede doen. Met de jaarhoroscoop…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom