Home

Overige

Mijn account

Mars, de initiator

”Hoe geef je expressie aan je kracht? En wat verlang jij van je seksueel leven?”

Mars tref je, vanaf de Zon gezien, als vierde planeet in ons zonnestelsel aan. De rode planeet Mars wordt al sedert de oudheid verbonden met passie, energie, determinatie en strijdlust. In de Romeinse mythologie hadden we de God Mars, die altijd met een schild en speer werd voorgesteld. Deze planeet stelt je in staat om een strijd aan te gaan en om dingen gedaan te krijgen. Mars beheerst ambitie en competitie. Diegene die competitief ingesteld zijn, willen winnen, al gaat het maar om een spelletje. Het is alsof hun leven ervan afhangt. Bij bepaalde affirmaties van Mars wil je je té sterk doorzetten, waardoor agressie het daglicht ziet. Deze god van de oorlog kan verscheurend, kwetsend en vernietigend uithalen. Mars stelt je naast dit alles ook in staat om je in je seksleven te bewijzen en passie te beleven.

Naargelang de stand van Mars in jouw horoscoop bepaalt dit de mate waarin je opkomt voor jezelf en hoe je je een weg baant door het leven. Verder geeft Mars ook weer waar jij je energie aan besteedt, hoe jij je energie en je mannelijke energie kanaliseert. Daarnaast zoomen we in deze bijdrage in op je seksueel leven. Door middel van Mars in jouw horoscoop krijg je een beter beeld van hoe je op seksueel vlak ageert en op welke manier je jouw begeerte uitleeft. Mars brengt jouw instincten naar boven. Bij een vrouwelijke horoscoop duidt Mars aan welk type man de vrouw in kwestie voor ogen heeft. Bovendien weerspiegelt deze planeet de primitieve drang om zich te reproduceren. Mars is de menselijke libido. Het gaat hierbij niet louter om de seksuele kracht, maar eerder om de algemene energie die een individu in iets kan steken. Bereken hieronder waar je Mars stond bij geboorte en lees er de bijhorende betekenis op na.

Te onthouden
: Mars staat voor actie, initiatief, impulsiviteit, seksualiteit, mannelijkheid, eerlijkheid, dynamiek, ondernemingsgeest, kracht, maar ook voor geweld, strijd, grilligheid, infantiliteit, tirannie en kritiek.

Weetje:
De planeet Mars doet zo'n 687 dagen over zijn baan om de Zon. Gemiddeld brengt hij zo'n 2 maanden door in een dierenriemteken.

Geen idee waar je Mars stond op het moment dat jij het daglicht zag? Geen probleem, bereken het hier.

Word een Bloom’er en ontdek alle voordelen

  • 11 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je liefdeshoroscoop 2019, jaarhoroscoop 2019, ascendanthoroscoop 2019, je Chinese horoscoop 2019,...

  • onbeperkt gratis kaartleggen

Op de hoogte blijven?