Home

Overige

Mijn account

Hoe beïnvloeden de planeten jou?

Planeten en diens betekenis en invloed op je persoonlijke horoscoop: het is een gegeven die slechts door weinigen gekend is. Iedereen kent wel zijn dierenriemteken ('sterrenbeeld'). Ben je geboren op 1 mei, dan ben je een Stier. Hierbij gaat men uit van de plaatsing van de Zon in de horoscoop van het individu. Maar wist je dat de astrologie met 10 (!) planeten rekening houdt, de Zon inclusief?

Elke planeet draait om de Zon aan een verschillende snelheid. Zo doet Uranus langer over zijn baan om de Zon in vergelijking met Venus of Mars. En het zijn net deze planeten die een uitwerking hebben op jouw persoonlijkheid. Enerzijds hebben we binnen de Westerse Astrologie de binnenplaneten: Zon, Maan, Mercurius, Venus en Mars. Deze planeten lopen sneller door de dierenriem, waardoor zij van invloed zijn op je dagelijks leven, je gewoontes en humeur. Anderzijds behoren Jupiter, Saturnus, Neptunus, Uranus en Pluto tot de buitenplaneten. Deze 'outer planets' bewegen zich traag door de dierenriem. Afhankelijk van de planeet in kwestie doen ze er 1 tot 20 jaar over om van het ene dierenriemteken naar het andere over te gaan.

Planeten symboliseren in het algemeen een bepaald behoeftepatroon en staan in de horoscoop in een bepaald teken (dierenriemteken). De kleur die aan deze planeet wordt gegeven, wordt bepaald door het teken waarin de planeet zich bevindt.

Bij wijze van voorbeeld: de Zon symboliseert het ego, je zelfexpressie, hoe jij wil schitteren, je creatieve levensenergie. Staat de Zon in je horoscoop in het teken Stier geplaatst, dan vind je zelfexpressie in materialisme, je wil schitteren door materiële zaken te vergaren. Tegelijkertijd hecht een Zon in Stier waarde aan schoonheid en comfort, (daar het teken Stier geregeerd wordt door de planeet Venus). Een Zon in Stier staat met beide voeten op de grond (Stier is een aardeteken), ervaart rust en vindt een vorm van zelfexpressie door het werken met de handen of in de natuur.

Nog een voorbeeld: de planeet Venus staat voor schoonheid, luxe en de liefde. Staat jouw Venus in het vurige teken Ram, dan geeft deze passionele energie kleur aan die eerste. Ram is open, direct en eerlijk. Trekken we door naar Venus in Ram, dan is dit wezen open, direct en eerlijk tegenover een partner. Hij/zij houdt niet van manipulatie binnen de relatie. Een Ram is een jager, waardoor een Venus in Ram begeesterd wordt door het veroveren van andermans hart. Anderen geraken geïnspireerd door zijn onschuldige aura, hoewel een Venus in Ram ook wat kinderlijk en ongeduldig kan overkomen.

Wat de planeetinvloeden (de plaatsing van een planeet in een teken) in jouw horoscoop in petto hebben, lees je hieronder.
Per planeet kan je ook de plaatsing in een teken berekenen, dit op basis van jouw persoonlijke geboortegegevens - een unicum!

Word een Bloom’er en ontdek alle voordelen

  • 11 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je liefdeshoroscoop 2019, jaarhoroscoop 2019, ascendanthoroscoop 2019, je Chinese horoscoop 2019,...

  • onbeperkt gratis kaartleggen

Op de hoogte blijven?