26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

De planeten en hun betekenis in je horoscoop • Gratis berekening

Astrologie Bloom Planeten Zon Maan Venus Betekenis

Kom tot je ware kern dankzij de planeten in je horoscoop

Planeten en diens betekenis en invloed op je persoonlijke horoscoop: een gegeven dat slechts door weinigen gekend is. Iedereen heeft wel weet van zijn sterrenbeeld (of beter: dierenriemteken). Zo is een 1-mei-geborene een Stier. Hierbij gaat men uit van de plaatsing van de Zon in de horoscoop van het individu. In voorgaand voorbeeld kunnen we dus stellen dat de Zon in Stier staat. Maar wist je dat de astrologie verder nog met 10 (!) planeten rekening houdt, de Zon inclusief?

Door de plaatsingen van alle planeten in je horoscoop te achterhalen licht je bij jezelf een tipje van sluier omtrent je liefdesleven, wat je drijft, wat je beweegt, hoe je communiceert en zoveel meer.
Planeten hebben namelijk een uitwerking op jouw persoonlijkheid. Enerzijds hebben we binnen de Westerse Astrologie de binnenplaneten: Zon, Maan, Mercurius, Venus en Mars. Deze planeten lopen sneller door de dierenriem, waardoor zij van invloed zijn op je dagelijks leven, je gewoontes en humeur. Anderzijds behoren Jupiter, Saturnus, Neptunus, Uranus en Pluto tot de buitenplaneten. Deze 'outer planets' bewegen zich traag door de dierenriem. Planeten symboliseren in het algemeen een bepaald behoeftepatroon en staan in de horoscoop in een bepaald sterrenbeeld (dierenriemteken). De kleur die aan deze planeet wordt gegeven, wordt bepaald door het teken waarin de planeet zich bevindt.

  • Voorbeeld 1

    De Zon symboliseert het ego, je zelfexpressie, hoe jij wil schitteren, je creatieve levensenergie.
    Staat bijvoorbeeld de Zon in je horoscoop in het teken Stier geplaatst, dan vind je zelfexpressie in materialisme, je wil schitteren door materiële zaken te vergaren, typische Stier-gegevens. Tegelijkertijd hecht een Zon in Stier waarde aan schoonheid en comfort, ervaart rust en vindt een vorm van zelfexpressie door het werken met de handen of in de natuur, eveneens allemaal 'Stier-eigenschappen'.
  • Voorbeeld 2

    De planeet Venus staat voor schoonheid, luxe en de liefde.
    Staat jouw Venus in het vurige teken Ram, dan geeft deze passionele energie kleur aan die eerste. Ram is open, direct en eerlijk. Trekken we door naar Venus in Ram, dan is dit wezen open, direct en eerlijk in zijn liefdesleven. Hij/zij houdt niet van manipulatie binnen de relatie. Een Ram is een jager, waardoor een Venus in Ram begeesterd wordt door het veroveren van andermans hart. Anderen geraken geïnspireerd door zijn onschuldige aura, hoewel een Venus in Ram ook wat kinderlijk en ongeduldig kan overkomen.

Uniek: bereken hier de stand van de planeten in je persoonlijke horoscoop!

Wat de planeten in je horoscoop voor jou in petto hebben, ontdek je hieronder. Per planeet kan je ook de plaatsing in een dierenriemteken (of sterrenbeeld) berekenen, dit op basis van je persoonlijke geboortegegevens - een unicum! Dankzij de informatie en handige Bloom-calculator krijg je dus meer inzicht in jezelf. En nu aan de slag! Kies hieronder die planeet en bijgevolg het bijhorende thema in je leven uit om te zien hoe jij op dat specifiek vlak bestaat.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom