Home

Overige

Mijn account

De planeten en hun betekenis in je horoscoop

Kom tot je ware kern

Planeten en diens betekenis en invloed op je persoonlijke horoscoop: een gegeven dat slechts door weinigen gekend is. Iedereen heeft wel weet van zijn dierenriemteken ('sterrenbeeld'). Zo is een 1-mei-geborene een Stier. Hierbij gaat men uit van de plaatsing van de Zon in de horoscoop van het individu. Maar wist je dat de astrologie verder nog met 10 (!) planeten rekening houdt, de Zon inclusief?

Door de plaatsingen van alle planeten in je horoscoop te achterhalen licht je bij jezelf dus een tipje van sluier omtrent je liefdesleven, wat je drijft, wat je beweegt, hoe je communiceert en zoveel meer.

Planeten hebben een uitwerking op jouw persoonlijkheid. Enerzijds hebben we binnen de Westerse Astrologie de binnenplaneten: Zon, Maan, Mercurius, Venus en Mars. Deze planeten lopen sneller door de dierenriem, waardoor zij van invloed zijn op je dagelijks leven, je gewoontes en humeur. Anderzijds behoren Jupiter, Saturnus, Neptunus, Uranus en Pluto tot de buitenplaneten. Deze 'outer planets' bewegen zich traag door de dierenriem. Afhankelijk van de planeet in kwestie doen ze er 1 tot 20 jaar over om van het ene dierenriemteken naar het andere over te gaan. Planeten symboliseren in het algemeen een bepaald behoeftepatroon en staan in de horoscoop in een bepaald teken (dierenriemteken). De kleur die aan deze planeet wordt gegeven, wordt bepaald door het teken waarin de planeet zich bevindt.

// Voorbeeld: de Zon symboliseert het ego, je zelfexpressie, hoe jij wil schitteren, je creatieve levensenergie. Staat de Zon in je horoscoop in het teken Stier geplaatst, dan vind je zelfexpressie in materialisme, je wil schitteren door materiële zaken te vergaren. Tegelijkertijd hecht een Zon in Stier waarde aan schoonheid en comfort, ervaart rust en vindt een vorm van zelfexpressie door het werken met de handen of in de natuur, allemaal 'Stier-eigenschappen'.

// Voorbeeld: de planeet Venus staat voor schoonheid, luxe en de liefde. Staat jouw Venus in het vurige teken Ram, dan geeft deze passionele energie kleur aan die eerste. Ram is open, direct en eerlijk. Trekken we door naar Venus in Ram, dan is dit wezen open, direct en eerlijk in zijn liefdesleven. Hij/zij houdt niet van manipulatie binnen de relatie. Een Ram is een jager, waardoor een Venus in Ram begeesterd wordt door het veroveren van andermans hart. Anderen geraken geïnspireerd door zijn onschuldige aura, hoewel een Venus in Ram ook wat kinderlijk en ongeduldig kan overkomen.

Unicum: bereken hier de stand van de planeten in je persoonlijke horoscoop!

Wat de planeetinvloeden in je horoscoop in petto hebben, lees je hieronder. Per planeet kan je ook de plaatsing in een teken berekenen, dit op basis van je persoonlijke geboortegegevens - een unicum!

Hulp nodig bij het aanmelden/berekenen van horoscopen? Klik hier!

Spirituele Beurs Agenda

Blijf op de hoogte van onze events

Bloom coaches

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom