Home

Overige

Mijn account

Sara Taels

Sara Taels

Seksuologe

Ziek is aseksueel?

Een confrontatie met een uniek levensevent zet het leven van een persoon ondersteboven. De eigen normen en waarden, maar ook deze van de omgeving, worden aan het wankelen gebracht. Wie ben ik, wie wil ik zijn en wie kan ik zijn in het leven?

Vaak verdwijnen de relationele en seksuele behoeften naar de achtergrond. De ziekte krijgt een podiumplaats, waarbij intimiteit ondenkbaar wordt. De partner wordt verzorger en de patiënt moet focussen op ‘herstel’. Intimiteit kan net troost bieden voor beide partners.

Shockerende cijfers


Uit onderzoek blijkt dat 50% van de relaties die geconfronteerd worden met een CVA (een van de partners krijgt te maken met een niet-aangeboren hersenletsel ten gevolge van een herseninfarct) beëindigd worden. Dit is een ontstellend cijfer. Het is net de troost van een intieme levenspartner die een niet te verwaarlozen aspect vormt in het herstelproces.

Roeping als seksuoloog


Ik wist het direct, daar wou ik mijn levensdoel van maken! In het leven wil ik strijden voor relaties en intimiteit, voor het knus samen zijn! De mens als seksueel wezen, met zelfliefde en zelfrespect. Want een mens is maar mens als hij kan floreren in zijn uniekheid als persoon. En deze levensvisie kan ik ook uitbrengen via het tijdschrift Bloom, waw!

Facebook: https://www.facebook.com/desek...

Website: https://www.sarataels.com

Artikels door Sara Taels

Liefde & Relatie

Een kinkier seksleven in 2019

Nu de trilogie van de boeken ‘50 Shades of Grey’ in de kast stof ligt te verzamelen, is het tijd om…

Lees meer

Zelf contributor worden?

Bloom december 2019

Word een Bloom’er

  • 11 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je liefdeshoroscoop 2019, jaarhoroscoop 2019, ascendanthoroscoop 2019, je Chinese horoscoop 2019,...

  • onbeperkt gratis kaartleggen

Blijf altijd op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!