26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

Mediteren als manifestatietool

Mediteren als manifestatietool

Wat kan mediteren toch veel verschillende reacties oproepen! De één zweert erbij, de ander zegt er nooit aan te willen beginnen. Maar wat als je zou ervaren dat je via meditatie je holistische zelf kunt activeren en thuis kunt komen in jouw eigen natuurlijke flow of life? Als je het leven van je dromen kunt manifesteren door te starten met mediteren? Zou je dan wellicht geïnteresseerd zijn in deze gratis, gemakkelijke en altijd beschikbare tool?

Wat is mediteren?

Er zijn heel veel verschillende soorten meditatie, maar het doel van een meditatie is om je bekend te maken met de stilte in jezelf. Om te leren hoe het voelt om in vrede te zijn met jouw eigen energie. Om jouw samenwerking met het grotere geheel weer te ontdekken.

Mediteren: een hemel of een hel?

Aiaiai, mijn eerste ervaringen met mediteren bij een yogales waren enorm dubbel. Ergens voelde het lekker om me over te mogen geven aan de ontspanning, maar ik merkte ook voor het eerst mijn enorme onrust zo goed op. En dat laatste vond ik vreselijk! Alle gedachten en gevoelens die ik door de dag heen geparkeerd had, wilden ineens mijn volle aandacht. Hoezo krijg je van mediteren een fijn gevoel?

Om door je gedachtenruis heen te kunnen zakken, heb je geduld en compassie nodig. Als mens gaan er volgens Dr. Joe Dispenza wel 60.000-70.000 gedachten per dag door je heen, het is vrij logisch dat we tegenwoordig nog maar weinig in contact zijn met onze opgeruimde zelf. Mediteren kun je gebruiken als eerste stap om alle ruis op de lijn te laten smelten. Want onder die ruis ligt een oceaan van jouw eigen onontdekte potentie op je te wachten.

(lees verder onder de afbeelding)

Mediteren als tool om jezelf te verankeren

”Als je door regelmatig te mediteren jezelf in een staat van rust ontdekt, geef je nieuwe informatie aan je lichaam door.”

Inmiddels kan ik gelukkig enorm genieten van mijn meditatiemomenten. Vooral als empaat of fijngevoelige mens is mediteren een krachtige tool om je regelmatig weer uit te lijnen met je eigen zuivere energie. Als je door de dag heen geneigd bent om mee te resoneren en mee te voelen met de mensen om je heen, kan het zijn dat jouw lichaam andermans energie tijdelijk opneemt. Door jouw favoriete vorm van meditatie in te zetten in je dagelijkse leven, creëer je een beter ankerpunt van jouw eigen energie in je eigen lichaam.

Een nieuwe zelf

Als je door regelmatig te mediteren jezelf in een staat van rust ontdekt, geef je nieuwe informatie aan je lichaam door. Je lichaam ontvangt veel minder stressoren, veel minder prikkels en leert langzaamaan wennen aan het gevoel van overzicht en rust.

Voor je lichaam maakt het niet uit of je een stresserende gedachte hebt, of dat er daadwerkelijk een stressvolle situatie in het nu is. Jouw lichaam krijgt op dat moment een bericht dat er stress te verwerken is en het schiet in de overlevingsmodus. Denk maar aan jouw hartslag als je een spannende film kijkt. Je weet dat het niet waar is, toch reageert jouw lichaam alsof het daadwerkelijk gebeurt! Maar het omgekeerde is ook waar. Als je jezelf voorstelt in volledige rust, of volledig JA zeggend tegen jouw favoriete versie van jezelf, dan zal jouw lichaam deze informatie ook voor waar aan nemen. En dit is het begin van jouw manifestatieproces!

Via meditatie kun je jouw hoofd, hart en onderbuik samen laten ontspannen op jouw unieke frequentie. Zodra jij JA leert zeggen tegen jouw eigen energie, tegen jouw bestaan op Aarde, zal het leven ook JA kunnen zeggen tegen jou!

Grietje Voeten

Mediteren als manifestatietool Grietje Voeten visual artikel Bloom web

Hartcoherentie

Wist je dat jouw hart een enorme impact kan maken om het manifesteren van jouw hemel op aarde? Als je een leven leeft dat klopt met je hart, dan ontstaat er een heel erg krachtig elektromagnetisch effect om jou heen. Je voelt het meteen als iemand in vrede leeft met zichzelf, dat voelt enorm ‘alive’.

Het elektrische aspect betekent dat er een bepaalde fysieke energie door je lichaam heen stroomt en het magnetische aspect is de mate van aantrekkingskracht die je om je heen activeert. Door je hart over te geven aan een beeld of een gevoel dat heel kloppend voelt voor jou, zal je lichaam, maar ook het leven zelf, een heel krachtig signaal van jou ontvangen. Je lichaam zal niet alleen mee bewegen met jouw kloppende gevoel, maar ook het leven om je heen zal op die manier geordend worden, dat het matcht met jouw kloppende gevoel. Dit is de snelweg van manifesteren vanuit zielsgeluk.

Wist je dat een kloppend gevoel in je hart een wel 5000x sterker effect heeft op jouw magnetisme dan alleen een gedachte? Betrek dus zeker je hart bij je meditatie, want het effect van de meditatie zal snel voelbaar worden.

Manifesteren via meditatie

De geheime tip om jouw hemel op aarde te creëren, is dus door jezelf helemaal uit te lijnen met dat wat stroomt voor jou. Kun je jouw hoofd, jouw hart en jouw onderbuikgevoel op dezelfde golflengte krijgen? Als jouw hoofd denkt aan rust, maar je lichaam ervaart stress en je onderbuikgevoel wordt door de dag heen genegeerd, dan is het lastig om eenduidigheid te ervaren. Je manifestaties zullen dan ook incoherent uitkomen.

Via meditatie kun je jouw hoofd, hart en onderbuik samen laten ontspannen op jouw unieke frequentie. En zodra je thuiskomt in jouw eigen energie, zal er iets op zijn plek vallen voor je! Zodra jij JA leert zeggen tegen jouw eigen energie, tegen jouw bestaan op Aarde, zal het leven ook JA kunnen zeggen tegen jou!

Het leven zegt overigens altijd JA tegen je. Maar als je zelf nog heel veel weerstand in je draagt tegen jouw bekrachtiging, dan kan het leven helaas alleen maar mee werken aan de weerstand. Zodra je via meditatie steeds meer in vrede leert zijn met jezelf, zal je merken dat al jouw manifestaties ook vele malen gemakkelijker verlopen. Omdat jij jouw flow of life niet meer in de weg zit.

(lees verder onder de advertentie)

”Onderzoek wat voor vorm van meditatie je goed ligt, zodat je jezelf leert overgeven aan het moment.”

Een oefening, maar ook een dagelijkse gewoonte

Onderzoek wat voor vorm van meditatie je goed ligt, zodat je jezelf leert overgeven aan het moment. Het gaat er niet om wat andere mensen een fijne meditatie vinden, het gaat er om dat jij je kunt ontspannen tijdens de meditatie

Je kunt verschillende meditaties vinden op bijvoorbeeld YouTube en Spotify (download een fijne meditatie gratis op mijn website). Voel goed welke stem je prettig vindt, of je het juist vind om je eerst in te lezen over meditatie, of juist te beginnen met een meditatie via dans of wandeling. Vind dat wat stroomt voor jou, leer jezelf over te geven aan jouw flow in het moment, zonder oordeel of verwachting. Om te manifesteren als een magneet, mag je het eerst eens worden met jouw vibratie. Daarbij is mediteren een oefening die je uitnodigt om een nieuwe gewoonte aan te nemen: het leren in vrede te zijn met jezelf. De verbinding met jouw binnenwereld vanzelfsprekend te maken.

Stel jezelf regelmatig de vraag door de dag heen: Wat heb ik nodig? Waar kan ik verzachten? Waar is mijn aandacht? En kies er steeds weer voor om je aandacht ook door de dag heen in je hart te plaatsen. En ja, dit vraagt dus wederom geduld en compassie! Wees lief voor jezelf en sta jezelf toe om te mogen leren. Niet iedere meditatie moment zal even lekker aanvoelen, maar iedere stap die je maakt om in verbinding met jouw opgeruimde zelf te komen is er weer één!

Jij bent de bedoeling

Gebruik meditatie om te voelen hoe leuk jouw aanwezigheid is, om te voelen hoeveel je waard bent, om je eindelijk thuis te voelen in je eigen lijf. Buiten alle bewezen effecten van meditatie, gaat het er wat mij betreft om, dat jij mag leren voelen hoe leuk het leven is, als jij in vrede bent met jezelf. En vandaaruit kun je het leven aantrekken dat volledig matcht bij jouw hartenwensen.

Meer info en tips vind je op de website van Grietje Voeten.

Bloom 4 2024 is uit!

Abonneer je nu op Bloom tijdschrift

 • Thema: mediteren

 • Mediteren, een tool die je helpt te worden wie je bent
  in gesprek met meditatie-expert Yves De Wolf

 • Op welke muziek mediteer jij het best?
  doe de test!

 • Soundhealing
  de onzichtbare helende kracht van geluid

 • Ontwerp je eigen sigil
  jouw persoonlijk krachtsymbool om jouw hartenwens in vervulling te zien gaan

 • Leer (beter) gronden
  met de inzichten uit je geboortehoroscoop

 • Jupiter in Tweelingen van 26 mei 2024 tot 10 juni 2025
  jouw kans om meer geluk aan te trekken

 • Kabbala
  de mystieke wiskunde van het universum

 • en zoveel méér

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Spiritualiteit

Wat is heilig vuur, en welke houtsoorten zijn er geschikt voor?

Heilig vuur speelt een centrale rol in tal van spirituele tradities en culturen over de hele…

Lees meer
Spiritualiteit

Omgaan met trans­generationeel trauma

Familietrekjes, iedereen heeft en iedereen heeft er ook wel eens last van. Zo staat mijn…

Lees meer
Inspiratie

Authenticiteit in de 4 fases van persoonlijke groei

Je hoeft de Tarotkaarten niet per se te leggen om er wijsheid uit te puren. De vier universele…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

 • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom