Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

De Standvastige Stier

Je sterrenbeeld, of het teken waar de Zon in staat bij je geboorte, bepaalt je karakter en innerlijke gevoelswereld. De Zon is de bron van uitstraling. Ze symboliseert het geestelijk beginsel dat zich onderscheidt van de stof en dat samen met de stof in het menselijk lichaam aanwezig is. De Zon symboliseert jouw wil en uitstraling. In de horoscoop geeft de Zon weer welke jouw innerlijke stabiliteit is, je besef van eigenwaarde en waardigheid, je vermogen om onder alle omstandigheden jezelf te blijven. Ben jij geboren tussen 21 april en 21 mei? Dan ben je een Stier.

Ben je een Bloom'er? Lees je Stier jaarhoroscoop 2024 hier.
Geen actief abonnement? Bestel Bloom 2024 - 1 na of abonneer je.

Hoe de Stier bestaat

Met de Zon in Stier ben je héél geduldig en laat je zijn gangetje gaan. Anderen kunnen het soms lastig hebben met je tragere ritme, maar dan werken zij wel minder zorgvuldig dan jij. Je houdt erg van goed eten, wat zich kan vertalen in kilo's die er plots aanvliegen. Ook kan je heel lui uit de hoek komen, waardoor je jezelf zal moeten dwingen de zaken te regelen die moeten gebeuren. Je zal meestal spannende situaties proberen te vermijden. Mensen houden van je wegens je gevoelige kantje. Ook ben je meestal heel meegaand, maar als men te ver gaat, kan je echt woedend zijn. Doe of zeg dan geen dingen waar je later spijt van kan hebben. In het beroepsleven zal je altijd concrete resultaten willen zien, wat meestal geld betekent. Met abstracte doelen heb je het meestal moeilijker.

De Stier & werk

”Progress isn't made by early risers. It's made by lazy people trying to find easier ways to do something”

De Stier is niet het snelste teken van de dierenriem, maar eens ze op dreef geraken en hun richting vinden, dan worden het bekwame en toegewijde werkers, die volhardend zijn. Als stier heb je een groot uithoudingsvermogen en beschik je over het nodige geduld om een bepaald doel na te streven. Verder heb je nood aan een vaste werkomgeving en aan zekerheid in de toekomst. Er moet voor jou continuïteit in het werk steken. Grillige en onzekere jobs zijn niet voor jou weggelegd. Toch raken stieren in het algemeen moeilijk op gang, maar als ze op dreef raken dan weten ze niet meer van ophouden! Deze tekens zijn als rotsen waarop de onderneming steunt. Je stelt je naar jouw werkomgeving toe altijd loyaal en toegewijd op. Bovendien beschik je over heel veel organisatorisch vermogen en ben je goed in zaken doen. Ook een artistieke trek is jou niet vreemd, waardoor je allerlei dingen mooi weet te maken. Af en toe kan je je als Stier wel eens kwaad maken. Voor jouw werkomgeving is het dan opletten geblazen. Verder doet de Stier het goed zolang hij met materiële goederen of met geld kan werken. Het zijn uitstekende bankiers, artiesten, boekhouders of tuiniers en ze schitteren in jobs waar er veel geduld en volharding vereist wordt. Maar hun gebrek aan flexibiliteit en hun koppigheid kunnen wel eens nadelig uitkomen in werksituaties.

De Stier & relaties

Dit teken is geschikt voor het huwelijk en wenst een mooie en harmonieuze relatie uit te bouwen. Een Stier houdt van de mooie dingen des leven, van mooie liefdesverklaringen, van zijden lakens en van goed eten. Als een Stier in een relatie treedt, dan stelt hij/zij zich vriendelijk en aanhankelijk op. Verder is het een sentimenteel teken, dat soms toch wel bezitterig uit de hoek kan komen en jaloerse neigingen kan vertonen. Een Stier wil iemand vasthouden, bezitten en een relatie behouden is voor dit sterrenbeeld een prioriteit. Hij/zij heeft het er dan ook moeilijk mee om iemand los te laten. Toch kan de Stier een relatiebreuk inroepen, indien hij/zij merkt dat het liefdesleven geen inhoud meer heeft. Bovendien moet een Stier op seksueel vlak vele hoogtepunten kennen.

De Stier & geld

Je bent het Aardeteken bij uitstek en je zal makkelijk geld kunnen verzamelen. Heel wat Stieren sparen een appeltje voor de dorst en ze gaan meestal rijker dan ze gekomen zijn. Stieren trekken makkelijk geld aan en kunnen het goed bijhouden. Grillige uitgaven komen dan ook weinig voor, alhoewel ze wel houden van een goed etentje en een glaasje. Om een aankoop te doen, gaan ze nooit over één nacht ijs en als ze iets aanschaffen, moet het een zekere waarde hebben en ze zullen het hun hele leven koesteren. Stieren zien er dan ook niet tegenop om hard te werken om datgene te kopen dat net iets meer waarde heeft. Ze zijn over het algemeen geïnteresseerd in materiële goederen en vaak is hun grootste bekommernis dat lapje grond dat ze graag willen aanschaffen waarop ze later hun woning kunnen bouwen. Een Stier is geboren met een baksteen in de maag en een van hun levensdoelen is dan ook om die huiselijke veiligheid te kunnen uitbouwen. Een Stier zal vooral geld spenderen aan tastbare dingen in letterlijke zin. Als ze dan iets aankopen, willen ze het letterlijk betasten. De meeste Stieren zullen dan ook weinig in intellectuele zaken spenderen en een goed boek zal vaak al te duur blijken te zijn. Als Aardeteken zijn ze ook geïnteresseerd in blinkende, nieuwe zaken zoals een gloednieuwe auto. Als ze spullen bekijken die ze willen aanschaffen, dan bekijken ze meteen het prijsetiket, waarna het afwegen kan beginnen. Een Stier zal een eerlijke prijs betalen voor een object, maar zal weinig extravagante kosten doen tenzij het topkwaliteit is. Een Stier is geen snelle beslisser en zal eerst wikken en wegen alvorens tot een aankoop over te gaan en zal goed informeren naar de praktische kwaliteiten. Ook of iets lang bruikbaar zal zijn, speelt mee in de vergelijking. Vooral vastgoed spreekt een Stier aan; aandelen of andere minder tastbare vormen van investeringen, zal hen minder interesseren. Indien ze toch investeren in aandelen, dan zullen ze vaak vragen naar de papieren stukken. Waar spendeert een Stier zijn geld aan: veiligheid, voedsel en seks. De meeste Stieren houden hun geld goed bij en houden er dan ook vaak meerdere spaarrekeningen op na. Hun financieel beheer is over het algemeen vrij evenwichtig, maar geld uitlenen doen ze niet. Zelf lenen van een bank of andere financiële instelling bekijken ze ook meestal met argusogen.

Goed om te weten over het sterrenbeeld Stier

  • Geboren: tussen 21 april en 21 mei
  • Eigenschappen: objectief, praktisch, ordelijk, hardwerkend, volhardend, vrolijk, beminnelijk, taai
  • Element: aarde
  • Polariteit: vrouwelijk
  • Huis: 2de huis
  • Planeet: Venus
  • Type: de natuurlievende doch materialistische mens
  • Gezondheid: keel, klieren, huid

Beroemde Stieren

William Shakespeare, Immanuel Kant, Audrey Hepburn, Axel Springer, Sigmund Freud, Hans-Joachim Kulenkampff, Golda Meir, Gary Cooper, Jean Gabin, Fred Astaire, Fernandel, Max Frisch, Orson Welles, Ruth Leuwerik

Laatste nieuwe themahoroscopen of bereken je geboortehoroscoop

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom