Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

De Ernstige Steenbok

Je sterrenbeeld, of het teken waar de Zon in staat bij je geboorte, bepaalt je karakter en innerlijke gevoelswereld. De Zon is de bron van uitstraling. Ze symboliseert het geestelijk beginsel dat zich onderscheidt van de stof en dat samen met de stof in het menselijk lichaam aanwezig is. De Zon symboliseert jouw wil en uitstraling. In de horoscoop geeft de Zon weer welke jouw innerlijke stabiliteit is, je besef van eigenwaarde en waardigheid, je vermogen om onder alle omstandigheden jezelf te blijven. Ben jij geboren tussen 22 december en 20 januari? Dan ben je een Steenbok.

Ben je een Bloom'er? Lees je Steenbok jaarhoroscoop 2024 hier.
Geen actief abonnement? Bestel Bloom 2024 - 1 na of abonneer je.

Hoe de Steenbok bestaat

Al sinds je kindertijd ben je als Steenbok ernstiger dan alle anderen. Ook volwassenen zien je als een ouder persoon dan je eigenlijk bent. Dit kan ertoe leiden dat je meer verantwoordelijkheden opneemt, vrijwillig of gedwongen. Enerzijds ben je blij dat men je serieus neemt, maar anderzijds zijn er mensen in je omgeving die niet dezelfde verantwoordelijkheden moeten dragen. Dit kan jaloerse reacties opleveren. Toch kan je dit allemaal relativeren met je soms wat eigenaardige humor. Daarin neem je vaak jezelf op de korrel. Naarmate je ouder wordt, zal je ook ambitieuzer worden want je wil absoluut uitblinken. Nooit zal je de eer opstrijken voor de prestaties van een ander. Je bent het meest vertrouwd met praktische zaken en abstracte zaken zeggen je over het algemeen weinig.

De Steenbok & werk

Sterrenbeeld Steenbok Horoscoop Maandhoroscoop Jaarhoroscoop Bloom Eigenschappen

Met het sterrenbeeld Steenbok ben jij de harde werker van de dierenriem. Je bent rusteloos, nuchter en plichtsgetrouw en beschikt over een groot doorzettingsvermogen. Bovendien ben je te vinden voor een realistische aanpak. Als Steenbok houd je van werken en dit volgens een strak schema. Jij gaat met veel geduld op jouw doel af. Verder kan je de leiding nemen en zal je je als een strenge baas opstellen die van ondergeschikten nauwkeurigheid eist. Steenbokken beschikken over een goed plannend vermogen en persen als baas het maximale uit hun werknemers. Bovendien zijn het veeleer eenzaten die het liefst alleen in een bureel werken en van daaruit alles besturen. Als Steenbok klim je traag op in jouw leven. Je begint wellicht helemaal onderaan de ladder. Maar ondanks jouw vele jaren dienst kan je langzaam opklimmen om uiteindelijk een hoge positie te bekleden. Dit teken is evenwel niet te vinden voor grote veranderingen in zijn beroepsleven. Bijgevolg zijn plotse jobveranderingen niet voor een Steenbok weggelegd. Dit teken is het liefst werkzaam in een bedrijf waar vaste structuren en strakke regels worden gehanteerd. De meeste Steenbokken dromen daarom van een job bij de overheid, waar ze door hun efficiëntie en langdurige inspanningen tegen het eind van hun leven een hoge functie kunnen bekleden. Als Steenbok ben je streng voor jezelf, maar ook voor jouw werkomgeving. Er geldt voor jou namelijk één regel en dit is: volhardend zwoegen! Verder is een steenbok zuinig en kan hij door een sober leven te leiden een aardig spaarpotje vergaren.

De Steenbok & relaties

Steenbokken zijn de werkbeesten van de dierenriem. Je bent ambitieus, strevend en wil in het leven vooruitkomen. Je voelt je ook aangetrokken tot de ernstige zaken van het leven. Liefde en vertier nemen bijgevolg in je leven geen prominente plaats in. Een Steenbok is spraakzaam als hij/zij moet, dus in het algemeen zijn het eerder zwijgzame personen. Verder is dit teken taai, volhardend, stijf en dikwijls koppig. Als Steenbok ben je niet het vrolijkste teken van de dierenriem, aangezien je er een ernstige levensopvatting op nahoudt. In het leven moet je het veelal op je eentje waarmaken. In liefdeszaken stelt je je ook ernstig en trouw op en ben je niet in staat om hartstocht te tonen. Steenbokken kennen in hun jonge jaren dikwijls vlagen van melancholie. Bovendien komen ze door hun schuchterheid maar langzaam tot een relatie. Maar eens Sen steenbok in een relatie stapt, dan gaat hij/zij ervoor!

De Steenbok & geld

Dit is een van de meest ernstige tekens van de dierenriem en ze zullen met de nodige zorg en bedachtzaamheid omgaan met geld. Ze houden van zekerheid en routine en op financieel vlak lopen ze dan ook niet graag risico’s. Ze klimmen langzaam aan op in hun leven en ze opteren voor een vast inkomen. In het begin van hun carrière zijn ze erg zuinig met geld. Naarmate ze ouder worden zijn ze deze ascetische levenswijze zo gewoon dat ze er mee verderdoen. Als ze geld overhouden, dan zullen ze dit vastzetten op een spaarrekening. Het is een pessimistisch teken en ze beseffen dat er altijd moeilijke tijden kunnen komen. Ze willen wel vooruit komen in het leven en het zijn sluwe en vastberaden personen die geld verdienen en het kunnen bijhouden, wat hen een gevoel van zelfvertrouwen geven, waar ze levenslang naar hengelen. Steenbokken zullen zich hard inzetten in hun job en ze nemen nooit onnodige risico’s. Ze hebben een hekel aan zelfstandige beroepen, juist omdat deze weinig veilig zijn. Ze kunnen sober leven en hun uitgaven zijn gepland. Reeds van jongs af aan leren ze om met weinig rond te komen en ze kunnen hun geld op een meesterlijke wijze beheren. Luxe permitteren ze niet in hun leven, en in hun omgeving staan ze bekend als vrekkig. Ze gaan meestal rijker dan ze gekomen zijn.

Goed om te weten over het sterrenbeeld Steenbok

  • Geboren: tussen 22 december en 20 januari
  • Eigenschappen: stabiel, ernstig, zelfverzekerd, ambitieus, geduldig, praktisch, voorzichtig, zuinig, bescheiden, bedachtzaam, gereserveerd, stil, eenzaam, punctueel, conservatief, vaderlijk
  • Element: Aarde
  • Polariteit: vrouwelijk
  • Huis: 10de huis
  • Planeet: Saturnus
  • Type: de verantwoordelijke
  • Gezondheid: botten, knieën, gewrichten, huid, milt, lever, gal, haar, oren, tanden, nagels

Beroemde Steenbokken

Rod Stewart, Duchesse of Cambridge, Martin Luther King Jr. , Elvis Presley (January 8, 1935 – August 16, 1977), Michelle Obama, Zooey Deschanel, Bradley Cooper

Laatste nieuwe themahoroscopen of bereken je geboortehoroscoop

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom