Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

Leeuw

Je sterrenbeeld, of het teken waar de Zon in staat bij je geboorte, bepaalt je karakter en innerlijke gevoelswereld. De Zon is de bron van uitstraling. Ze symboliseert het geestelijk beginsel dat zich onderscheidt van de stof en dat samen met de stof in het menselijk lichaam aanwezig is. De Zon symboliseert jouw wil en uitstraling. In de horoscoop geeft de Zon weer welke jouw innerlijke stabiliteit is, je besef van eigenwaarde en waardigheid, je vermogen om onder alle omstandigheden jezelf te blijven. Ben jij geboren tussen 24 juli en 23 augustus? Dan ben je een Leeuw.

Ben je een Bloom'er? Lees je Leeuw jaarhoroscoop 2024 hier.
Geen actief abonnement? Bestel Bloom 2024 - 1 na of abonneer je.

Hoe de Leeuw bestaat

Met de Zon in Leeuw doe je er altijd alles aan om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Dit kan ertoe leiden dat je anderen gaat irriteren, maar dat deert je niet, want in feite ben je heel toegenegen en gevoelig. Je hebt een trotse aard en je wil altijd het respect van anderen verkrijgen. Eerlijkheid is voor jou heel belangrijk. Je kan heel koppig zijn als je je idee gevormd hebt over iets. Je hebt een natuurlijke leidersdrang in je en eenmaal in deze positie zal je er alles aan doen om deze zo goed mogelijk te vervullen.

De Leeuw & werk

”I'm not bossy, I just have better ideas.”

Er is slechts één job die een Leeuw ambieert: die van de baas. Je straalt heel veel vertrouwen, kracht en fierheid uit en de kans is dan ook groot dat jij dankzij deze kenmerken die job als leidinggevende kan inpalmen. Je bent is zeer betrokken met jouw werk en goed in staat om een team te leiden. Meestal schuwen Leeuwen ook geen enkel risico en door deze eigenschap kunnen ze heel wat innovaties in een onderneming doorvoeren. Verder hou je van het toneel. Of het nu om een groots project gaat of om een liefdadigheidsproject, je gaat er altijd voor en bemachtigen steevast de beste plaats, want het is namelijk jij die op de voorgrond wil verschijnen. Leeuwen geven het voorbeeld en veel van hun collega’s zullen deze eersten als model stellen. Eens je als Leeuw je plaats in de leiding gevonden hebt, voel je je uitermate goed. Uiteindelijk kan je wel in zelftoegeeflijkheid belanden en jezelf teveel toegeven. Toch ben je altijd zeer betrokken bij jouw werk en wil je steevast goede resultaten boeken. Tenslotte raken anderen wel eens overweldigd door jouw kantoor. Het decor bestaat uit een groot bureau en een stoel, die als troon kan aanzien worden. Leeuwen rijden veelal rond in een dure Mercedes of Lexus. Die goederen, die bijdragen aan jouw status, mogen wel een flinke duit gekost hebben en dit zien buitenstaanders ook!

De Leeuw & relaties

Ook in het liefdesleven, naast het gewone leven, is een Leeuw een showbeest en verkoopt je het liefst jezelf. Liefde en hartstocht zijn voor jou zeer belangrijk. Eens deze Leeuw een selectie doorgevoerd heeft en voor iemand valt, is die persoon dan ook jou. Je zal je beschermend en welwillend opstellen, zolang hij/zij zich maar loyaal opstelt. Leeuwen zijn bazen en leiders en dit zal iedereen zeker opgemerkt hebben, als ze met jouw sterrenbeeld in zee gaan. Veelal zal je als Leeuw overheersen en indien iemand weerwerk biedt, kan er een levenslange machtsstrijd in de relatie ontstaan. Verder omringen je je graag met luxe, pracht en praal en ook je partner moet goed presenteren, zodat je met hem/haar kunt uitpakken. Zolang alles naar wens verloopt, gedraag je je optimistisch en positief. Maar…indien er iets fout loopt, komt je venijnige en arrogante kant naar boven. Slechts met enkele uitlatingen, kan je dan iemands eigenwaarde vernietigen.

De Leeuw & geld

Leeuwen zijn trotse personen die niet graag in verlegenheid worden gebracht en ze zullen daarom soms diep in hun geldbeugel tasten om toch maar een goede indruk na te laten. Leeuwen voelen zich in het centrum van het universum en ze willen dan ook gezien worden. Dit doen ze zowel in hun fysiek optreden als met allerhande attributen, wat tot een dure levensstijl kan leiden met een sportieve wagen, mooie pakken en vele juwelen. Ze nemen het voortouw in de samenleving en spelen graag de baas, zowel in de top van een onderneming als in het huishouden. Ze zijn geen goede verliezers en ze wagen nu en dan een gokje, om dan te dromen van de grote rijkdom die kan volgen, wat natuurlijk niet altijd zo zal zijn. Toch zit de wind hen over het algemeen mee op financieel vlak, maar ze laten zich toch soms meeslepen door hun goklust, wat hen duur te staan kan komen. De extravagante levensstijl van de Leeuw zorgt ervoor dat ze veel geld nodig hebben. Ze geven dus veel geld uit, maar over het algemeen zijn ze alert genoeg op financieel vlak om veel geld te verdienen. De partner zal wel de financiële situatie in het oog moeten houden. Leeuwen zijn wel vrijgevige mensen die veel geld kunnen spenderen aan de personen die ze lief hebben. Een verliefde Leeuw kan je verleiden met geschenken en juwelen. Een Leeuw leent ook makkelijk geld aan zijn of haar vrienden.

Goed om te weten over het sterrenbeeld Leeuw

  • Geboren: tussen 23 juli en 23 augustus
  • Eigenschappen: zelfverzekerd, creatief, onafhankelijk, optimistisch, heldhaftig, goedhartig, vrijgevig, loyaal, eerlijk, voornaam, karaktervol, waardig
  • Element: Vuur
  • Polariteit: mannelijk
  • Huis: 5de huis
  • Planeet: Zon
  • Type: de kunstenaar van het leven en optimist
  • Gezondheid: hart, bloedsomloop, wervelkolom, tussenwervelschijven

Beroemde Leeuwen

C. G. Jung, Barack Obama, Arnold Schwarzenegger, Henry Ford, Alfred Hitchcock, Jacqueline Kennedy, Napoleon, Kylie Jenner

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom