Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

Ram

Je sterrenbeeld, of het teken waar de Zon in staat bij je geboorte, bepaalt je karakter en innerlijke gevoelswereld. De Zon is de bron van uitstraling. Ze symboliseert het geestelijk beginsel dat zich onderscheidt van de stof en dat samen met de stof in het menselijk lichaam aanwezig is. De Zon symboliseert jouw wil en uitstraling. In de horoscoop geeft de Zon weer welke jouw innerlijke stabiliteit is, je besef van eigenwaarde en waardigheid, je vermogen om onder alle omstandigheden jezelf te blijven. Ben jij geboren tussen 21 maart en 20 april? Dan ben je een Ram.

Ben je een Bloom'er? Lees je Ram jaarhoroscoop 2024 hier.
Geen actief abonnement?
Bestel Bloom 2024 - 1 na of abonneer je.

Hoe de Ram bestaat

”Don't wait for opportunities to create them”

Met het sterrenbeeld Ram bezit je een energieke persoonlijkheid en je bent er altijd als de eerste bij om iets te doen. Vaak zijn dit zaken waarvan de anderen het risico te groot vinden, omdat je graag in de belangstelling komt met bijna onrealistische doelen. Dit wijst op je grote onafhankelijkheid tegenover de buitenwereld. Als Ram werk je dan ook het liefst alleen en als anderen hun methoden aan je opleggen, dan raak je geïrriteerd . Je verliest snel en vaak je geduld en wordt vrij vlug boos. Toch blijf je met het sterrenbeeld Ram hier niet lang bij stilstaan en dan ben je plots opnieuw vergevingsgezind. In je contacten met anderen is het belangrijk om heel concreet en altijd eerlijk te zijn. Probeer ook je emotionele reacties wat te temperen, want deze kunnen je medemens kwetsen. Verder ben je erg competitiegericht, waardoor je nu en dan mensen tegen de borst kan stuiten. Toch is het meestal niet je bedoeling om de ander schade aan te richten, maar om gewoon snelle vooruitgang te boeken in hetgeen waarmee je bezig bent.

De Ram & werk

Sterrenbeeld Ram Horoscoop Maandhoroscoop Jaarhoroscoop Bloom Eigenschappen

Als Ram houd je van spelen en laat je je graag opmerken. Als je je voor iets inzet, dan doe je dit ook voor de volle 100%. Je kan niet tegen jouw verlies en doet er alles aan om te winnen. Indien je een bepaald werk graag doet, dan sta jij in vuur en vlam. Toch kan je ook jouw interesse verliezen als jouw beroepsleven vlot verloopt. Als Ram ben jij een leider, die graag de baas speelt en moeilijk in een ondergeschikte positie kan werken. Indien je toch opteert om voor een baas te gaan werken, moet je voldoende zelfstandigheid in het werk kunnen ervaren, zodat je initiatieven kan nemen. Je verwezenlijkt jouw taken met horten en stoten. Op het ene moment is jouw inzet heel groot, op het andere veel minder. Hierdoor kan het in jouw beroepsleven wel eens rammelen. Om jou als ram warm te houden, zal je bijna dagelijks nieuwe uitdagingen in jouw beroepsleven moeten voorgeschoteld krijgen. Je hebt een hekel aan stafvergaderingen en langdurig palaveren. Ook bureauwerk zint jou niet. Jij bent nu eenmaal het type dat wil veroveren, van macht wil genieten en zich wil laten gelden. Voor jou is het ofwel een volmondige ja of neen. Je gaat er voor of je doet het niet. Verder ben je een pionier in hetgeen je onderneemt, maar al te dikwijls blijft jouw werk wel onafgewerkt liggen. Een actief, ondernemend beroep, waarbij er niet al te veel bureauwerk komt kijken, is op jouw lijf geschreven.

De Ram & relaties

Rammen zijn in het algemeen vurige mensen, die heel veel passie in zich dragen en vele initiatieven nemen. Verder zijn het rumoerige en luidruchtige types, die voor hun mening uitkomen. Ze kunnen anderen dan ook makkelijk op hun plaats zetten. Met een Ram leven, geeft vuurwerk. Het wordt dus met jouw sterrenbeeld nooit saai of voorspelbaar. Rammen houden van extremen en hebben dan ook nood aan een partner die hen dit kan aanbieden. In het dagelijks leven als onder de lakens kan er wel eens een strijd met deze Ram losbarsten. Aangezien een Ram weinig inlevingsvermogen heeft, gaat hij/zij ervan uit dat diens partner dezelfde wensen koestert. Dit kan in een relatie dikwijls tot conflicten leiden. Het is dan ook niet uitzonderlijk dat de barometer in dergelijke verhoudingen wel eens op onweer staat. De Ram wil een boeiend liefdesleven. Bijgevolg houdt hij/zij van flirten en spelletjes.

De Ram & geld

Als Ram wil je opvallen en je zal dan ook altijd als eerste je geld bovenhalen om een rondje te trakteren. Je bent makkelijk uit je tent te lokken en je zal dan ook succesvol zijn indien je je kan bewijzen in een actieve en ondernemende rol. Toch kijk je ook niet op een euro en laat je het geld makkelijk rollen. Als je iets echt wil, dan zal je niet kijken op een euro meer of minder om het te bemachtigen. Je laat je soms leiden door je impulsiviteit op financieel vlak en na een aankoop kan je je dan eens afvragen wat je ermee moet doen. Doordat je slechts achteraf de rekening maakt, kan je wel eens in financiële problemen komen. Voor een Ram is het niet belangrijk om echt rijk te worden, maar wel om op te vallen in de omgeving. Hierdoor is het mogelijk dat je een blitse, maar ook dure wagen of moto aankoopt, die wat boven je stand is. Achteraf beklaag je je dan over de vele rekeningen die nog moeten betaald worden. Rammen zijn stoutmoedig en houden van het leven, vooral als het spannend is. Een zelfstandige beroep is meestal een noodzaak aangezien ze in ondergeschikte functies moeilijk kunnen aarden. Hoed je voor ongeduld als zelfstandige, anders kan dit je de das omdoen. Vaak ook zijn ze heel gemotiveerd bij de start van een project, maar verliezen ze alle interesse eens het op de rails zit. Een handige verkoper kan de Ram makkelijk bewerken, want door iets aan te prijzen als een koopje, gaan ze meteen door de knieën. In het relatieleven kunnen er soms moeilijkheden optreden, aangezien de Ram moeilijk kan luisteren. Het is meestal beter het geldbeheer uit de handen van een Ram te houden, want deze denken weinig aan de toekomst, ook niet op financieel vlak. Geld lenen aan een Ram is geen goed idee, want ondanks de vele beloften, zal deze toch niet kunnen terugbetalen. Aangezien een Ram vrij naïef is, kan je meestal wel makkelijk een lening van hem loskrijgen, als hij geld heeft tenminste.

Goed om te weten over het sterrenbeeld Ram

  • Geboren: tussen 21 maart en 20 april
  • Eigenschappen: strijdlustig, recht door zee, behulpzaam en wilskrachtig
  • Element: Vuur
  • Polariteit: mannelijk
  • Huis: 1ste huis
  • Planeet: Mars
  • Type: de 'leider'
  • Gezondheid: hoofd en spieren

Beroemde Rammen

Lady Gaga, Ewan McGregor, Russel Crowe, Emma Watson, Kristen Stewart, Charlemagne, Charlie Chaplin, Otto von Bismarck, Doris Day, Leonardo da Vinci, Joseph Haydn, Johann Sebastian Bach, Casanova, Maxim Gorki, Edgar Wallace, Gregory Peck

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom