Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

Maagd

Je sterrenbeeld, of het teken waar de Zon in staat bij je geboorte, bepaalt je karakter en innerlijke gevoelswereld. De Zon is de bron van uitstraling. Ze symboliseert het geestelijk beginsel dat zich onderscheidt van de stof en dat samen met de stof in het menselijk lichaam aanwezig is. De Zon symboliseert jouw wil en uitstraling. In de horoscoop geeft de Zon weer welke jouw innerlijke stabiliteit is, je besef van eigenwaarde en waardigheid, je vermogen om onder alle omstandigheden jezelf te blijven. Ben jij geboren tussen 24 augustus en 23 september? Dan ben je een Maagd.

Ben je een Bloom'er? Lees je Maagd jaarhoroscoop 2024 hier.
Geen actief abonnement? Bestel Bloom 2024 - 1 na of abonneer je.

Hoe de Maagd bestaat

”Be yourself, everyone else is already taken.”

Je bent met je sterrenbeeld Maagd een ordelijk persoon en doet alles met een behoedzame attitude. Je verwacht van anderen dat ze even ordelijk zijn als jij, waardoor je nu en dan voor teleurstellingen kan komen te staan. Als dit gebeurt, laat je de tegenpartij onmiddellijk weten waarop het staat. Toch zal je wat tact moeten tonen, want niet iedereen apprecieert je reactie. Je hebt een neiging tot piekeren, zeker als het over je gezondheid gaat. Je zal er dan ook veel aan doen om zo gezond mogelijk te blijven. Je bent altijd heel behulpzaam tegenover anderen, want geeft het gevoel dat je nuttig bent en doordat je je eigen zaken opzij kan zetten voor de ander, zullen deze je hiervoor waarderen. Je bent heel leergierig en je hebt een goede manuele precisie. In je bezigheden ben je veel zorgvuldiger dan menig ander en als je zeker weet dat iets je niet goed zal lukken, dan begin je er eenvoudigweg niet aan.

De Maagd & werk

Moet er iets gerepareerd worden, roep er dan een Maagd bij! Als mentale en nuchtere Maagd spring je altijd bij en ben je steevast bereid om anderen een dienst te verlenen. Jouw teken beschikt over een goed verstand en worden niet snel driftig, hoewel je je toch over het één en het ander kunnen opwinden. De Maagd is een aardeteken, wat jou een nuchter, praktisch type maakt, die met beide voeten op de grond staat. Op carrièrevlak hou je bereikbare doelen voor ogen. Verder wordt jouw teken veelal gelinkt met ondergeschiktheid en dergelijke beroepen bevallen jou dan ook. Als maagd ben je niet snel geneigd om vele risico’s te nemen. Het risico van een zelfstandig beroep ga je dan ook liever uit de weg. Toch zal je in de loop van jouw leven wel eens de stap tot een zelfstandige job zetten, maar daar uiteindelijk opnieuw van afzien. Als maagd leg je in jouw werkomgeving een grote toewijding aan de dag en ben je perfectionistisch ingesteld. Bovendien ben je niet te lui om de handen uit de mouwen te steken. Maagden lossen in een werkomgeving problemen op en werken met de grootste toewijding met anderen samen. Ze zijn het bedrijf en de oversten dan ook genegen. Toch voelen ze zich beter in een job, waarbij de verantwoordelijkheid niet te groot is. Als Maagd kun je in volgende functies succes kennen: dokter, scheikundige, verpleger, voedingsspecialist, veearts en zelfs manager.

(lees verder onder de afbeelding)

Sterrenbeeld Maagd Horoscoop Maandhoroscoop Jaarhoroscoop Bloom Eigenschappen

De Maagd & relaties

Dit teken staat voor dienstbaarheid. Als Maagd ben je namelijk altijd bereid om vrienden, familie of hun partner een handje toe te steken. Je bent een werkzame, efficiënte en goed georganiseerde persoon, die zich in een relatie inspant om het je partner naar de zin te maken. Toch zul je maar zelden tot emotionele liefdesbetuigingen komen. Indien je een relatie met een maagd aangaat, kan je er dus van uitgaan dat die eerder koeltjes zal verlopen. Verder is een maagd schuchter en gevoelens zal hij/zij niet makkelijk uiten. Je weet wel hoeveel jouw Maagdpartner om je geeft als deze laatste zich enorm inspant om jou tevreden te stellen. In feite is de Maagd eerder in jou geïnteresseerd dan in de liefde. Er is bij een Maagd namelijk weinig hartstocht te bespeuren. Ook zal dit sterrenbeeld op emotioneel vlak zich zelden laten gaan. Ook met seksuele toespelingen en schuine moppen kan een Maagd niet overweg. Toch houdt hij/zij van de belangstelling van anderen en kleedt hij/zij graag coquet. Op seksueel vlak, daarentegen, is dit teken zeer conservatief en is er eigenlijk niet zoveel te beleven.

De Maagd & geld

De Maagd is erg nuchter en let op de details in het leven. Zelfs eurocenten hebben nog een grote waarde voor een Maagd. Voor ze geld zullen uitgeven, denken ze eerst goed na en letten op alle details van de transactie. Als je zaken met de Maagd doet, dan zal deze de situatie eerst goed inschatten voor er een akkoord komt. Ze zijn een betrouwbare handelspartner, maar je zal hen nooit de hoogste prijs kunnen laten betalen. Maagden hebben de neiging om te piekeren, vooral over wereldse zaken als geld, maar ze zijn wel eerlijk. Over het algemeen zullen ze correct en op tijd hun rekeningen betalen, indien ze dat niet kunnen, dan raken ze hiervan van streek. Ze letten op de kleinigheden en willen niets verkwisten. Ook zullen ze hun spaarrekening zo mogelijk altijd proberen aan te vullen, want ze redeneren dat alle kleine beetjes kunnen helpen. Ze geven bijna nooit grote bedragen uit en ze vinden het niet leuk om in schuld te staan bij iemand, maar ook lenen bij hen zal moeilijk zijn. Je moet al een familielid zijn om geld te kunnen lenen en het bedrag zal dan nog niet hoog mogen zijn. Ze kunnen met weinig leven en letten op alle uitgaven, soms zelfs in een schriftje. Maagden zoeken naar veiligheid in het leven, dus ook op beroepsvlak, en ze zoeken naar een vaste betrekking. Zelfstandige Maagden hebben het soms moeilijk met de onzekerheid van deze status, want hun devies is “Beter één vogel in de hand, dan tien in de lucht”. Als ze al eens een gok wagen, dan zetten ze maar een beperkt bedrag in. Ze komen langzaam vooruit op financieel vlak, maar het zal nooit met grote sprongen zijn.

Goed om te weten over het sterrenbeeld Maagd

  • Geboren: tussen 24 augustus en 23 september
  • Eigenschappen: doorgaans intellectueel, leergierig, geleerd, begripvol, oplettend, bescheiden, flexibel, dienstbaar, hardwerkend, plichtsgetrouw, ordelijk, betrouwbaar.
  • Element: Aarde
  • Polariteit: vrouwelijk
  • Huis: 6de huis
  • Planeet: Mercurius
  • Type: de methodist en schoolmeester
  • Gezondheid: ingewanden, spijsverteringsstelsel, het vegetatieve zenuwstelsel

Beroemde Maagden

Keanu Reeves, Michael Bublé, Michael Jackson, Pink, Sophia Loren, Blake Lively, Blake Lively.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom