Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

Lente-equinox 2024: wat mag jouw sterrenbeeld verwachten?

Astrologie
Amber Herstraets
20/03/2024
Lente-equinox 2024: wat mag jouw sterrenbeeld verwachten?

Het einde van de winter en de start van een nieuw begin: de lente-equinox wordt beschouwd als het kosmische nieuwjaar. Deze dag staat in het teken van een frisse start die de koers van je leven kan veranderen. Het seizoen van het sterrenbeeld Ram gaat van start, wat maakt dat dit vuurteken een belangrijke rol speelt. De overgang naar een nieuw seizoen heeft een extra grote impact op de hoofdtekens (of kardinale tekens), dus de Rammen, Kreeften, Weegschalen en Steenbokken onder ons zullen de dagen na de equinox de effecten ervan extra sterk voelen. In 2024 vindt de lente-equinox plaats op woensdag 20 maart om 4u ’s ochtends (met Antwerpen als locatie). Hernieuw jouw energie en ontdek wat de lente-equinox betekent voor jouw sterrenbeeld.

Venus Horoscoop 2021 Ram Bloom Web

Ram - 21 maart tot 19 april

Deze lente-equinox betekent een enorme creatieve boost voor jou, Ram. Laat je ideeën niet liggen, maar ga aan de slag en uit je creatieve energie volop in een project of hobby. Je vurige kant wordt bij de equinox extra aangewakkerd, waardoor je je een beetje wilder voelt dan normaal. Dit draait positief voor je uit, dus omarm deze vurige opflakkering. Ook in je liefdesleven laat de equinox zich gelden: je kan je verwachten aan meer opwinding en nieuwe spannende ontwikkelingen op liefdesvlak.

Wat te doen tijdens de lente-equinox
 • Leg je volledig toe op een creatieve activiteit, zoals tekenen, journaling of keramiek.
 • Ga op date met je partner of laat je als single verrassen door een blind date.
Venus Horoscoop 2021 Stier Bloom Web

Stier – 20 april tot 20 mei

Je voelt je kalm en geaard tijdens deze lente-equinox. De Maan staat namelijk in je vierde huis, waarin familie en thuis-zijn centraal staan. Je bent soms al een beetje een huismus, Stier, en dit wordt tijdens de lente-equinox alleen maar versterkt. Het is de ideale tijd om aandacht te geven aan je familie en jullie band te appreciëren. Als evenwicht voor deze vredige energie, voel je je echter ook vol inspiratie. Dit komt doordat Jupiter een conjunctie vormt met de onvoorstelbare Uranus. Schrijf je briljante ideeën op en bewaar ze voor een moment dat je meer actieve energie hebt.

Wat te doen tijdens de lente-equinox
 • Spendeer kwalitatieve tijd met je gezin en familie: speel samen een gezelschapsspel of praat bij onder het genot van een heerlijk kopje thee.
 • Vanuit thuis werken is nu productiever voor je dan op locatie te werken.
Venus Horoscoop 2021 Tweeling Bloom Web

Tweelingen – 21 mei tot 20 juni

Je 11e huis – met vriendschappen, relaties en communicatie – wordt gestimuleerd tijdens deze lente-equinox. Dit veroorzaakt een zeer sociale tijd voor jou, Tweeling. Netwerk erop los, want je bent in topvorm op sociaal vlak. Je gevatheid en intellect worden extra gewaardeerd, zowel op professioneel als op persoonlijk gebied. Vertrouw op je sociale vaardigheden tijdens deze equinox en pitch een nieuw idee op je werk.

Wat te doen tijdens de lente-equinox
 • Nieuwe contacten bloeien op en je voelt je als een vis in het water in grote groepen. Maak hier gebruik van en netwerk tijdens een bedrijfsuitje of op de werkvloer.
 • Spreek veel af met vrienden. Zelfs een overvolle agenda voelt nog te leeg voor je tijdens deze periode.

De lente-equinox staat in het teken van een frisse start die de koers van je leven kan veranderen.

Venus Horoscoop 2021 Kreeft Bloom Web

Kreeft – 21 juni tot 22 juli

Hoewel je relaties boven materiële zaken plaatst, moet je tijdens deze lente-equinox niet kiezen tussen het één of het ander, Kreeft. Beiden krijgen namelijk een oppepper! Vertrouw je buikgevoel op financieel vlak, want deze staat nu zo scherp als maar kan. Onderzoek nieuwe financiële paden en visualiseer je professionele doelen. Wees er verder bewust van hoe goed omringd je bent: je ontvangt deze periode veel steun van vrienden en familie.

Wat te doen tijdens de lente-equinox
 • Verwen jezelf, want deze maand kan het er vanaf! Koop iets dat al lang op je verlanglijst staat.
 • Verdiep je in boeken over financiële onderwerpen.
Venus Horoscoop 2021 Leeuw Bloom Web

Leeuw – 23 juli tot 22 augustus

De afgelopen tijd hield je je wat meer op de achtergrond, Leeuw. Dit draait helemaal tijdens deze lente-equinox! De Maan staat in jouw teken, wat positieve gevolgen heeft. Je voelt veel zelfliefde en je blaakt van zelfvertrouwen. Als gevolg hiervan voel je je capabel en dit toont zich in je werk. Omarm deze positieve instelling, Leeuw, want het zal zijn vruchten afwerpen. Je zal op sommige momenten in de spotlights staan, maar door je zelfzekere gevoel breng je het er goed vanaf. Ook op liefdesgebied zullen er positieve ontwikkelingen te bespeuren vallen.

Wat te doen tijdens de lente-equinox
 • Stimuleer jezelf door nieuwe dingen uit te proberen zoals een nieuwe hobby. Met dit goede gevoel kan je een extra uitdaging gebruiken.
 • Luister naar podcasts over zelfontwikkeling.
Venus Horoscoop 2021 Maagd Bloom Web

Maagd – 23 augustus tot 22 september

Maagd, jouw spirituele kant krijgt een duwtje in de rug tijdens de lente-equinox. Je voelt je meer in contact met hogere machten en staat meer open voor spirituele invloeden. Doordat Saturnus in het tegengestelde teken staat, valt de werkdruk deels van je af. Het is tijd om tot rust te komen en in je spirituele zelf te investeren. Grijp deze kans om te mediteren en zingevende activiteiten na te streven. Ook je connecties met anderen zullen meer diepgang krijgen.

Wat te doen tijdens de lente-equinox
 • Elke spiritueel-georiënteerde activiteit is gunstig voor je, maar meditatie en yoga gaan nog het beste van al.
 • Investeer in een kleurboek voor volwassenen, door je geest op één precieze taak te richten verruim je je innerlijke blik.

De overgang naar een nieuw seizoen heeft een extra grote impact op de hoofdtekens, dus de Rammen, Kreeften, Weegschalen en Steenbokken zullen de dagen na de equinox de effecten ervan sterk voelen.

Venus Horoscoop 2021 Weegschaal Bloom Web

Weegschaal – 23 september tot 22 oktober

Deze lente-equinox is een vrolijke periode voor jou, Weegschaal. Je vriendschappen zijn enorm belangrijk voor je en dit is het moment om in ze te investeren. Samen met je vrienden vier je het leven, waarbij de connecties die je maakt extra veel betekenis krijgen tijdens deze equinox. Je voelt je lichter dan ooit als je in je vriendenkring verkeert en zal herinneringen maken voor het leven. Ook je carrière ondervindt hier voordeel van: onverwachte kansen komen op je pad dankzij je netwerk.

Wat te doen tijdens de lente-equinox
 • Neem initiatief om met je vrienden af te spreken. Durf zeker ook contact te zoeken met vrienden die je al even niet meer gehoord hebt, je zal verbaasd zijn hoe leuk het is hen terug te zien.
 • Bedank je beste vrienden door zelf een bedankkaartje of cadeautje in elkaar te knutselen.
Venus Horoscoop 2021 Schorpioen Bloom Web

Schorpioen – 23 oktober tot 21 november

Je voelt je goed in je vel tijdens deze lente-equinox, Schorpioen. Je zelfvertrouwen leeft op en anderen merken dit op. Dit heeft onder andere een positieve impact op je werk. Je collega’s hebben het idee dat je weet waar je mee bezig bent – en dit klopt ook! Op romantisch vlak staat er veel te gebeuren: met Venus, Saturnus én Neptunus in je vijfde huis, dat draait rond liefde en relaties, wachten je interessante ontwikkelingen op liefdesgebied. Je toont wat meer je zachte kant in je relaties.

Wat te doen tijdens de lente-equinox
 • Dankzij je zelfzekere en competente instelling, is het optimaal om een meer leidende rol op te nemen in je werk.
 • Laat de passie in je relatie opleven door je partner te verrassen. Als single ga je best eens op stap, aangezien je waarschijnlijk nieuwe leuke mensen zal ontmoeten.
Venus Horoscoop 2021 Boogschutter Bloom Web

Boogschutter – 22 november tot 21 december

Boogschutter, jouw negende huis krijgt tijdens deze lente-equinox een boost, en wat voor één! Dit huis draait rond reizen, onbekende plekken ontdekken en de verbreding van je horizon. Je bent nieuwsgierig en staat open voor nieuwe indrukken en avonturen. Laat je leiden door je avontuurlijke ingesteldheid. Als gevolg hiervan zal je een heel vrolijke en leerrijke tijd tegemoet gaan. Daarnaast verplaatst Saturnus zich naar je huis van familie en vrienden. Het is dus ideaal om samen te reizen en zo een nieuwe dimensie te geven aan jullie band.

Wat te doen tijdens de lente-equinox
 • Ontdek een nieuwe plek. Het is de moment voor jou om te reizen, of het nu dichtbij is of ver van huis.
 • Contact met andere culturen is nu enorm verrijkend voor je. Kook eens op een nieuwe manier: leer gerechten van een andere cultuur, waarbij je bewust opzoekwerk verricht naar de culturele betekenis die verleend wordt aan die maaltijd.

De zomerzonnewende valt dit jaar op 20 juni, de herfst-equinox op 22 september en de winterzonnewende op 21 december 2024. Plan je seizoensfeesten en -rituelen!

Venus Horoscoop 2021 Steenbok Bloom Web

Steenbok – 22 december tot 19 januari

Deze lente-equinox staat voor een nieuw evenwicht tussen relaxatie en werkinzet. Enerzijds is het belangrijk om voor jezelf te zorgen, Steenbok. Je bent niet onsterfelijk en het is belangrijk om je lijf de rust te gunnen die het broodnodig kan gebruiken. Neem extra tijd om te stretchen en investeer in een heerlijke saunasessie. Anderzijds floreer je op werkgebied, zeker in samenwerking met anderen. Solowerken is vaak je specialiteit, maar deze periode staat in het teken van professioneel partnerschap en samen doelen bereiken. Een evenwicht tussen de fysieke rust en de inzet op het vlak van je job zorgt voor een fijne equinox.

Wat te doen tijdens de lente-equinox
 • Word helemaal zen tijdens een spadagje vol massages, sauna’s en bubbelbaden.
 • Herevalueer je werkomgeving: waar zijn nieuwe samenwerkingen mogelijk? Welke partnerschappen verliepen in het verleden vlot? Zet dit voor jezelf op een rij in een notitieboekje.
Venus Horoscoop 2021 Waterman Bloom Web

Waterman – 20 januari tot 18 februari

De lente-equinox doet je zichtbaar goed, Waterman. Relaties, zowel romantisch als vriendschappelijk, ontplooien zich op een positieve manier. Je netwerk begrijpt je op een manier die je soms niet voor mogelijk had gehouden, en dit biedt een geruststellende basis om uitdagingen in het leven het hoofd te bieden. Je weet dat ze voor je klaar staan, wat er ook gebeurt. Een tedere kant van je ontwikkelt zich, laat deze zeker zien aan je geliefden! Ze gaan dit extra appreciëren. Verder wacht er jou een spiritueel jaar, waarin je een sterke verbinding ervaart met je hogere zelf, je engelen én het universum.

Wat te doen tijdens de lente-equinox
 • Laat je zachte kant zien aan je vrienden en familie. Denk na over wat je waardeert aan hen, en breng dit onder woorden zodat ze dit weten.
 • Met een goed jaar in het vooruitzicht, is het belangrijk om te weten wat je wilt. Maak een vision board met dingen die jij wilt bereiken, op korte en lange termijn.
Venus Horoscoop 2021 Vissen Bloom Web

Vissen – 19 februari tot 20 maart

Deze lente-equinox brengt structuur, iets dat jouw creatieve en dromerige brein heel handig kan gebruiken, Vissen. Je kan orde op zaken stellen en aan die taak beginnen die al lang wacht. Eens je gestart bent, zal je merken dat het veel vlotter verloopt dat je dacht. Laat je zeker ondersteunen door anderen die meer gestructureerd zijn ingesteld. Alle relaties in je leven ondervinden een positieve invloed van de equinox, Vissen, ook de romantische. Geniet extra van de nieuwe liefdevolle interacties.

Wat te doen tijdens de lente-equinox
 • Doe een lente-schoonmaak: je nieuwe hang naar orde en structuur geeft je de mogelijkheid om eindelijk eens goed schoon te maken. Met een proper huis volgt een helder brein.
 • Plan een romantische date met je partner, met alles erop en eraan. Voor de single vissen is het de ideale gelegenheid om er op los te flirten. Wie weet is er wel een bijzondere romantische klik die je verder wilt ontdekken …

Meer lezen?

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Het faillissement van busbouwer Van Hool: een siderische horoscoopanalyse

Na een bijzondere ondernemingsraad deelde de autobusbouwer Van Hool maandochtend op 8 april…

Lees meer
Meditatie

Mindfulness technieken voor stressvermindering: Rust in de chaos van het leven

In onze moderne, snelle wereld is stress een ongewenste constante geworden, waardoor we ons vaak…

Lees meer
Spiritualiteit

Lente-equinox: plant je intenties met Godin Ostara

Op woensdag 20 maart 2024 om 04.07 uur (met Antwerpen als locatie) vieren we het jaarlijks…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

 • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom