Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

Neptunus in je horoscoop + Gratis berekening

Jouw Neptunus teken Astrologie Bloom

Neptunus doet streven naar éénwording

Neptunus, de heersende planeet van het teken Vissen en heerser van het 12de horoscoophuis, staat in voor alle onbewuste processen in je leven en is bij uitstek het huis van de spiritualiteit. Neptunus is mythologisch gezien de zoon van Kronos en Rhea, en daardoor de volle broer van Zeus/Jupiter, een familie vol krachtige ‘persoonlijkheden’ dus. Neptunus doet er 164 jaar over om de volledige horoscoopcirkel rond te gaan en staat aldus 13 jaar in elk dierenriemteken. Daarom slaat de interpretatie van Neptunus in je horoscoop op een hele generatie, eerder dan op een enkeling.

”Je kan Neptunus zien als de planeet van de hoogste evolutie, die je doet streven naar éénwording van het 'ik' met de anderen door je weg te cijferen.”

In het leven dragen wij verschillende verantwoordelijkheden. Voor sommige hebben we zelf gekozen, door een bepaalde job die we uitoefenen of een status die we willen aanhouden, maar andere verplichtingen worden ons opgelegd door de buitenwereld. Neptunus heeft veel te maken met die overgeërfde mentaliteit, die ervoor zorgt dat mensen bepaalde verwachtingen van je hebben, puur door de rol die je vervult in hun leven. Neptunus is dan ook de drijfveer voor het verwezenlijken van sociale verplichtingen, maar doet ons ook inzien hoe belangrijk een stevig realiteitsbesef is.

Neptunus wakkert ons maatschappelijk bewustzijn aan. Idealisme, bescheidenheid, dienstbaarheid en hypergevoeligheid voor onrecht: dat zijn slechts enkele karakteristieken van deze planeet.

Neptunus verwijst bovendien naar mediamieke gaven en spiritualiteit in de ruimste zin van het woord. Tot slot wordt Neptunus ook in verband gebracht met intuïtie en het onderbewustzijn: alle processen die we dagelijks vanzelfsprekend uitvoeren, kennen telkens een dieperliggende drijfveer. Neptunus brengt met andere woorden het onzichtbare naar de oppervlakte, alles wat lang diep verborgen bleek te liggen ziet eindelijk het daglicht en confronteert je met de realiteit. Je kan Neptunus dus zien als de planeet van de hoogste evolutie, die je doet streven naar éénwording van het 'ik' met de anderen door je weg te cijferen. Het ego lost zich op in het humanitair doel.

Bereken de positie van Neptunus in je horoscoop
& kom te weten hoe jij naar éénwording hunkert en welke idealen je nastreeft

Met de handige Bloomcalculator bereken je jouw Neptunusteken en ontdek je op welke vlakken jij naar éénwording hunkert, welke idealen je nastreeft en wat spiritualiteit voor jou betekent.

Hoe ga je te werk?
1. Bereken hieronder jouw Neptunusteken (let op: dit is niet identiek aan je sterrenbeeld) op basis van je geboortegegevens. De Bloomcalculator geeft bijvoorbeeld aan dat je Neptunus in Stier staat in je horoscoop.
2. Lees vervolgens de bijhorende tekst: 'Neptunus in Stier'.

Opgelet!
Geef de Bloomcalculator de tijd om je geboorteplaats te zoeken. Eens je je geboorteplaats in het subveld ziet, klik je die aan. De calculator geeft geen output over de plaatsing van Neptunus in je horoscoop als de geboorteplaats niet correct is ingevuld.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom