26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

Neptunus in Leeuw

Neptunus in teken Leeuw Bloom web

Welke idealen streef jij na met Neptunus in Leeuw?

”Neptunus in Leeuw maakt creatief en onder deze stand voelt de geborene zich veelal aangetrokken tot de entertainmentsector, films, theater en mode. Neptunus in Leeuw houdt immers van een zeker showgehalte, van kleur en drama en gaat dromen bij het zien van rode lopers en bekende filmsterren.”

De planeet Neptunus stond van 1914 tot 1929 in het teken Leeuw geplaatst.

Opgelet: door de trage omlooptijd van Neptunus rond de Zon slaat de interpretatie van Neptunus in je horoscoop op een hele generatie, eerder dan op een enkeling.

Voor de voorgaande generatie mensen met Neptunus in Leeuw moeten we terug in de tijd, meer bepaald naar de periode rond de Eerste Wereldoorlog. De positie van Neptunus in de horoscoop wijst vaak op een opoffering voor een hoger ideaal. Ten tijde van WOI werden de dromen van het ego (gesymboliseerd door het teken Leeuw), gedoofd of verheven tot een hoger doel of ideaal (Neptunus). In dit opzicht denken we terug aan een generatie jonge mannen uit heel Europa die verloren ging toen ze verstrikt raakten in wereldgebeurtenissen die veel groter waren dan zichzelf. De ego's werden opgeofferd voor de koning en het vaderland. Aangezien Neptunus ook illusie en ontgoocheling symboliseert, werden de dromen van een nobele en heldhaftige oorlog langzaamaan doorprikt. De ontnuchtering kwam en deze generatie zag met eigen ogen de gruwelen van deze oorlog. Daaropvolgend, einde de jaren '30, zien we wederom Neptunus in Leeuw 'op zijn best'. De illusie van snelle rijkdom in de jaren '20 is hiervan een mooi voorbeeld. Iedereen kon rijk worden door de investeren in beleggingen, zo luidde het motto. Echter, in 1929 werd deze illusie geheel doorprikt als gevolg van de Wall Streef Crash. Generaties onder Neptunus in Leeuw kunnen dus gezien worden als groepen mensen die gedwongen worden om hun persoonlijke dromen op te offeren. Tegelijkertijd wordt tijdens dit proces een hogere waarheid aan hen geopenbaard.

Neptunus in Leeuw maakt creatief en onder deze stand voelt de geborene zich veelal aangetrokken tot de entertainmentsector, films, theater en mode. Neptunus in Leeuw houdt immers van een zeker showgehalte, van kleur en drama en gaat dromen bij het zien van rode lopers en bekende filmsterren. Voor Neptunus in Leeuw-personen is het niet altijd evident om de realiteit en de fantasiewereld van elkaar te onderscheiden. Ze hebben de neiging om in een illusoire wereld te duiken om zo de werkelijkheid te ontvluchten. Het hoeft je niet te verwonderen dat onder impuls van Neptunus in Leeuw (tussen 1914 en 1929) de entertainmentsector grote sprongen voorwaarts maakte. De jaren 1920 waren met name de bron van nieuwe, populaire vormen van massavermaak met radio's, films, en sporthelden.... Ongeveer 75% van de Europeanen ging wekelijks naar de bioscoop.

Uitwerking van Neptunus op een persoonlijker vlak

Wanneer jouw Neptunus in Leeuw staat, behoor jij tot de generatie die nogal individualistisch is ingesteld. Je lijkt heel zeker van je stuk, maar eigenlijk is dit slechts een masker dat je ophoudt. Daarom weten anderen niet altijd goed wat hun echte intenties zijn.

Tot slot ben je met Neptunus in Leeuw nogal ontvankelijk voor onbewuste invloeden, waardoor het gevaar van obsessies en verslavingen altijd om de hoek loert. Pas op met gokspelen en casino's!

Wil je voor iemand anders nagaan wat zijn/haar Neptunusteken is?

Let op: je Neptunusteken is niet gelijk aan je sterrenbeeld!
Doe de check via de handige Bloomcalculator en bereken gratis in welk teken Neptunus staat in je persoonlijke horoscoop of die van iemand anders.

Benieuwd naar meer? Bereken je persoonlijke geboortehoroscoop

Wist je dat je met een abonnement op Bloom tijdschrift (va €49,80/jaar) naast 8 inspirerende Bloom edities ook je eigen gehele geboorterapport (en die van familie/vrienden) eenvoudig online berekent? Aanvullend krijg je bovendien ook nog toegang tot alle leesartikelen die in het Bloom-tijdschrift in BE & NL worden aangeboden. Word vandaag een Bloom'er en geniet alle voordelen.

Laatste nieuwe themahoroscopen of bereken je geboortehoroscoop

Word een Bloom’er en ontdek alle voordelen

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Bloom Webshop

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom