Home

Overige

Mijn account

Je Ascendant: hoe toon jij je aan de buitenwereld? + Horoscoop 2020

Ascendant betekenis berekenen uitleg Bloom Web Astrologie Header

Het ascendanteken, minstens even belangrijk als je zonneteken

Het zonneteken waaronder je geboren bent, vertelt iets over de stand van de zon aan het firmament, op het moment van je geboorte. Wie geboren is op 1 april behoort dus tot het teken Ram. Iedereen kent uiteraard zijn zonneteken, maar minstens even belangrijk als het zonneteken is het ascendantteken. De ascendant is een samenkomst van tijd en ruimte. Om de ascendant te berekenen moeten we immers de geboortedatum, de precieze geboorteplaats en het exacte geboorte-uur kennen.

Het ascendantteken bepaalt hoe we optreden naar buiten toe, hoe de buitenwereld ons ziet. De ascendant is verantwoordelijk voor tal van individuele kenmerken, zelfs voor onze fysieke verschijning, zoals de algemene gezondheidstoestand, de zwakke plekken op fysiek vlak, de vermoedelijke constitutie, de kleur van het haar en de ogen, de gestalte en het gewicht. Uiteraard moet men hier abstractie maken van het ras en rekening houden met erfelijkheidsfactoren. Zo zijn Tweelingascendanten gemiddeld langer dan andere mensen, Stierascendanten kunnen geblokt van constitutie zijn enz…, dit natuurlijk allemaal binnen de familietendensen. De ascendant kan bepalen welke kleuren bij ons horen en onze persoonlijkheid versterken. Leer je ascendant kennen en je zal een hele waaier van kenmerken van jezelf ontdekken. Minpunten of beperkingen in je persoonlijkheid kan je op die manier overstijgen door de positieve punten van je ascendant te versterken.

De Ascendant als masker

De ascendant bepaalt hoe we ons aan de buitenwereld tonen. Het is alsof wij een masker dragen in de buitenwereld. Op die manier kunnen we in contact komen met andere mensen. Dit masker (de ascendant) schermt de ware ‘ik’ af van de omgeving. In het begin kunnen we bedrogen zijn door iemand die zich op een bepaalde manier gedraagt. Toch schuilt er innerlijk een heel andere persoon. Bereken hier in welk teken je Ascendant stond op het moment van je geboorte en verras jezelf over welke indruk je op anderen nalaat.

De descendant, jouw relatie

Het tegenoverliggende punt van de ascendant is de descendant. In de ascendant-descendantas vind je jezelf als ascendant en de ander als descendant. De descendant is dan ook je attractiepunt. Je descendantteken bepaalt niet alleen jouw manier van in contact komen met anderen, maar ook welk type van relatie je zal aantrekken. Je huwelijksleven zal gekleurd zijn door het descendantteken.

Klik hieronder op het teken dat bij jou op de Ascendant stond bij jouw geboorte en sla er je Ascendanthoroscoop voor 2020 op na. Geen idee welk teken je bent? Bereken het hier, dankzij Bloom's unieke horoscoopberekening.

Geen idee waar je Ascendant stond op het moment van je geboorte? Bereken het hier.

Word een Bloom’er en ontdek alle voordelen

  • 11 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je liefdeshoroscoop 2019, jaarhoroscoop 2019, ascendanthoroscoop 2019, je Chinese horoscoop 2019,...

  • onbeperkt gratis kaartleggen

Bloom coaches

Blijf altijd op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!