Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

Je Ascendant: hoe kom jij op de buitenwereld over? • Bereken je Ascendantteken • Incl. horoscoop 2024

Ascendant horoscoop descendant astrologie header Bloom web

Bereken & lees je Ascendant, minstens even belangrijk als je Sterrenbeeld

Klinkt de term Ascendant je nog vreemd in de oren? Geen nood, hieronder kom je alles te weten over je Ascendant en haar betekenis in de astrologie en in je horoscoop. Bovendien bereken je dit belangrijk punt in je horoscoop met de handige Bloomcalculator hieronder eenvoudigweg gratis. Maar laten we eerst beginnen bij het begin.

  • Het Zonneteken (beter gekend als 'sterrenbeeld) waaronder je geboren bent, vertelt iets over de stand van de zon aan het firmament, op het moment van je geboorte.

Wie bijvoorbeeld geboren is op 1 april behoort dus tot het teken Ram en heeft bijgevolg als Zonneteken (of Sterrenbeeld) 'Ram'. Iedereen kent uiteraard zijn Zonneteken, maar minstens even belangrijk als het Zonneteken is het Ascendantteken.

  • Het Ascendantteken (of het teken/sterrenbeeld waarin je Ascendant geplaatst stond op het moment van je geboorte) is het sterrenbeeld (of beter: dierenriemteken) dat op het moment van jouw geboorte aan de Oostelijke hemisfeer verscheen (zie Ascendant Descendant Voorbeeldtekening).

De Ascendant is een samenkomst van tijd en ruimte. Om de Ascendant te berekenen moeten we immers de geboortedatum, de precieze geboorteplaats en het exacte geboorte-uur kennen. De Ascendant is verantwoordelijk voor tal van individuele kenmerken, zelfs voor onze fysieke verschijning, zoals de algemene gezondheidstoestand, de zwakke plekken op fysiek vlak, de vermoedelijke constitutie, de kleur van het haar en de ogen, de gestalte en het gewicht. Uiteraard moet men hier abstractie maken van het ras en rekening houden met erfelijkheidsfactoren. Zo zijn Tweelingascendanten gemiddeld langer dan andere mensen, Stierascendanten kunnen geblokt van constitutie zijn enz…, dit natuurlijk allemaal binnen de familietendensen. De Ascendant kan bepalen welke kleuren bij ons horen en onze persoonlijkheid versterken.

De Ascendant als masker

De Ascendant bepaalt verder hoe we ons aan de buitenwereld tonen, hoe we op onze omgeving overkomen. Het is alsof wij als mens een masker dragen in de buitenwereld. Op die manier kunnen we in contact komen met andere mensen. Dit masker (de Ascendant) schermt de ware ‘ik’ af van de omgeving. In het begin kunnen we bijvoorbeeld bedrogen zijn door iemand die zich op een bepaalde manier gedraagt. Toch schuilt er innerlijk een heel ander persoon. Maak hieronder zélf kennis met je Ascendant en je zal een hele waaier aan kenmerken van jezelf ontdekken. Minpunten of beperkingen in je persoonlijkheid kan je op die manier overstijgen door de positieve punten van je Ascendant te versterken.

Hoe toon jij je écht aan de buitenwereld?
Bereken nu je Ascendant & sla je er je Ascendanthoroscoop 2024 op na!

Stappenplan:
1) Bereken hieronder jouw Ascendant m.b.v. Blooms unieke horoscoopberekening (let op: het teken waarin je Ascendant staat, is niet identiek aan je sterrenbeeld). De Bloomcalculator geeft bijvoorbeeld aan dat je 'Ascendant' in Stier stond op het moment van je geboorte.
2) Lees dan de tekst die op jou van toepassing is, met name 'Ascendant in Stier'
3) In de volgende stap lees je verder ook je Ascendanthoroscoop voor 2024, een uitgebreide analyse van wat je de komende twaalf maanden te wachten staat.

Opgelet!
Geef de Bloomcalculator de tijd om je geboorteplaats te zoeken. Eens je je geboorteplaats in het subveld ziet, klik je die aan. De calculator geeft géén output over je Ascendant in je horoscoop als de geboorteplaats niet correct is ingevuld.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom