Home

Overige

Mijn account

Je Ascendant: hoe kom je op anderen over? + Horoscoop 2021

Ascendant horoscoop descendant astrologie header Bloom web

Bereken & lees je Ascendanteken, minstens even belangrijk als je Zonneteken

Het zonneteken waaronder je geboren bent, vertelt iets over de stand van de zon aan het firmament, op het moment van je geboorte. Wie geboren is op 1 april behoort dus tot het teken Ram. Iedereen kent uiteraard zijn zonneteken, maar minstens even belangrijk als het zonneteken is het ascendantteken. De ascendant is een samenkomst van tijd en ruimte. Om de ascendant te berekenen moeten we immers de geboortedatum, de precieze geboorteplaats en het exacte geboorte-uur kennen.

Het ascendantteken bepaalt hoe we optreden naar buiten toe, hoe de buitenwereld ons ziet. De ascendant is verantwoordelijk voor tal van individuele kenmerken, zelfs voor onze fysieke verschijning, zoals de algemene gezondheidstoestand, de zwakke plekken op fysiek vlak, de vermoedelijke constitutie, de kleur van het haar en de ogen, de gestalte en het gewicht. Uiteraard moet men hier abstractie maken van het ras en rekening houden met erfelijkheidsfactoren. Zo zijn Tweelingascendanten gemiddeld langer dan andere mensen, Stierascendanten kunnen geblokt van constitutie zijn enz…, dit natuurlijk allemaal binnen de familietendensen. De ascendant kan bepalen welke kleuren bij ons horen en onze persoonlijkheid versterken. Leer je ascendant kennen en je zal een hele waaier van kenmerken van jezelf ontdekken. Minpunten of beperkingen in je persoonlijkheid kan je op die manier overstijgen door de positieve punten van je ascendant te versterken.

De Ascendant als masker

De ascendant bepaalt hoe we ons aan de buitenwereld tonen. Het is alsof wij een masker dragen in de buitenwereld. Op die manier kunnen we in contact komen met andere mensen. Dit masker (de ascendant) schermt de ware ‘ik’ af van de omgeving. In het begin kunnen we bedrogen zijn door iemand die zich op een bepaalde manier gedraagt. Toch schuilt er innerlijk een heel andere persoon.

De Descendant, je relatieleven en de partner die voor jou voorbestemd is

Het tegenoverliggende punt van de ascendant is de descendant, te zien op de onderstaande horoscooptekening. In de ascendant-descendantas vind je jezelf als ascendant en de ander als descendant. De descendant is dan ook je attractiepunt. Je descendantteken bepaalt niet alleen jouw manier van in contact komen met anderen, maar ook welk type van relatie je zal aantrekken. Je huwelijksleven zal gekleurd zijn door het descendantteken.

Ascendant Descendant tekening Bloom

Hoe kom je écht op anderen over? Stappenplan:

1) Bereken hieronder jouw Ascendant m.b.v. Blooms unieke horoscoopberekening (let op: dit is niet identiek aan je sterrenbeeld). Indien de berekening bijvoorbeeld aangeeft dat je 'Ascendant' in Stier stond op het moment van je geboorte.
2) Lees dan de tekst die op jou van toepassing is, met name 'Ascendant in Stier'
3) In de volgende stap lees je verder ook je Ascendanthoroscoop voor 2021, een uitgebreide analyse van wat je in 2021 te wachten staat

Hulp nodig bij het aanmelden/berekenen van horoscopen? Klik hier.
Of word Bloom'er en krijg toegang tot ongekende functionaliteiten.

Geen idee in welk teken je Ascendant staat in je horoscoop? Bereken het hier.

Word een Bloom’er en ontdek alle voordelen

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je liefdeshoroscoop 2021, jaarhoroscoop 2021, ascendanthoroscoop 2021, je Chinese horoscoop 2021,...

  • onbeperkt gratis kaartleggen

Astrologie voor iedereen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom