Home

Overige

Mijn account

Jupiter, de grootste én de beste

Jupiter, de 'Optimus Maximus', zoals de Romeinen de planeet noemden, heeft deze eervolle benaming niet gestolen, want het is niet enkel de grootste, maar zeker ook de meest weldadige planeet van ons zonnestelsel. Jupiter staat voor geluk, expansie, rijkdom, kennis en wijsheid, welstand, gezondheid, persoonlijke ontwikkeling, het buitenland én vrijheid.

Ieder mens wil in zijn leven zoveel mogelijk geluk ervaren en tegenslagen vermijden. Lacht het geluk je toe of ben je geboren voor het ongeluk? Maar het geluk krijg je niet voor niets, je moet er wel degelijk inspanningen voor leveren. Heeft iemand die in zijn tuintje een goudader ontdekt en daardoor stinkend rijk wordt veel geluk? Die persoon heeft er in elk geval iets moeten voor doen om dat geluk te vinden. Inderdaad, hij/zij heeft zich de moeite getroost om zijn/haar schop te nemen en te graven. In dit opzicht laat de positie van Jupiter in je horoscoop je aldus zien hoeveel geluk er voor jou weggelegd is.

Het Teken waarin Jupiter staat in je horoscoop, geeft aan hoe iemand geneigd is om te filosoferen, levensbeschouwelijk bezig te zijn, enthousiast te worden voor dingen en zichzelf te overschatten. Het Huis waarin Jupiter zich bevindt in je horoscoop geeft de behoefte aan uitbundigheid in het leven aan, de behoefte aan meer en aan groei, de behoefte aan een levensvisie, iemands geloof, hoop en vertrouwen. Jupiter is de profeet, filosoof en ziener in onszelf.

In positieve zin staat Jupiter voor optimisme, bescherming, voorspoed, expansie, succes en welslagen, genezing en internationalisatie.
In negatieve zin: voor oneerlijkheid, grootheidswaanzin, opportunisme, overdaad, verspilling, ijdelheid en zwaarlijvigheid.

Geen idee waar je Jupiter stond op het moment dat jij het daglicht zag? Geen probleem, bereken het hier.

Word een Bloom’er en ontdek alle voordelen

  • 11 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je liefdeshoroscoop 2019, jaarhoroscoop 2019, ascendanthoroscoop 2019, je Chinese horoscoop 2019,...

  • onbeperkt gratis kaartleggen

Op de hoogte blijven?