26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

Chiron in jouw horoscoop + Gratis berekening

CHIRON Horoscoop 1200x480 pixels

Cheiron (Oudgrieks) of Chiron (Latijn) is een relatief klein hemellichaam, dat voor het eerst op 1 november 1977 gezien werd. Zijn baan loopt tussen Saturnus en Uranus, en hij doet er circa 50-51 jaar over om rond de zon te draaien. De astrologische betekenis van Chiron spreekt tot de verbeelding. Zo schetst de positie van Chiron in je horoscoop een beeld over je zielenwond, de pijn, het verdriet dat jou in de loop van je leven ten dele valt. Maar gelukkig biedt Chiron ook soelaas. Chiron is immers de 'gekwetste genezer'. Lees er alles over in Bloom 6.

”Hoewel het hemellichaam pas in november 1977 werd ontdekt, is het voor veel astrologen overduidelijk dat Chiron een grote invloed uitoefent op de verschillende tekens van de dierenriem.”

Chiron in de Griekse mythologie

Volgens de mythologie is Chiron een centaur, half mens, half paard, die de status van halfgod geniet. Hierdoor is hij onsterfelijk. Op een bepaalde dag schiet Chiron zichzelf per ongeluk in de voet, waardoor hij ondraaglijke pijnen lijdt. Omdat hij niet kan sterven en zichzelf niet kan genezen, ruilt hij zijn godenstatus in voor de bevrijding van de sterflijke Prometheus. Hij geeft bijgevolg zijn onsterfelijkheid op voor het leven van Prometheus. Voor zoveel moed en opoffering wordt Chiron door oppergod Zeus beloond door hem als planetoïde aan de sterrenhemel te plaatsen en hem alsnog onsterfelijk te maken. Hoewel het hemellichaam pas in november 1977 werd ontdekt, is het voor veel astrologen overduidelijk dat Chiron een grote invloed uitoefent op de verschillende tekens van de dierenriem. In onze horoscoop staat Chiron symbool voor de wijsheid die onder de mensen is nedergedaald en die aan die mensen het inzicht verleent om verlichting en verlossing uit hun lijden te vinden.

Chiron, de gekwetste genezer

”Chiron staat voor het inzicht in ons levenslot, inzicht in ons lijden en in de bestemming die ons wacht.”

Voor Chiron zijn vele namen in omloop: de astroloog, de genezer, de gids, de goeroe, de healer, de katalysator, de kruidendokter, de leraar, de ingewijde, de meester, de musicus, de therapeut, de uitdager, de verlosser, de zoeker... Soms spreekt men ook over het keerpunt, de kennis en de oplossing. Maar welke titel Chiron ook krijgt, het is overduidelijk dat deze planetoïde ons inzicht verschaft in ons levenslot (of karma): in het lijden dat wij dragen en in de bestemming die ons wacht.

Chiron leert ons nochtans dat, als we pijn vermijden, ons nog méér pijn te wachten staat! We moeten juist “in de pijn gaan staan”. Concreet wil dit zeggen dat we de pijn onder ogen zien en opnieuw beleven. Leuk is dit niet, maar het is wel de enige mogelijkheid om een genezingsproces op gang te brengen. Vooral op keerpunten en op sleutelmomenten in ons leven is Chiron dus van groot belang. Chiron gunt ons namelijk niet alleen een klare kijk op de gebeurtenissen, Chiron stelt ons ook in staat om te handelen overeenkomstig onze nieuwe inzichten (en om eventueel van koers te veranderen). Daarnaast spoort Chiron ons ook aan om onze verworven kennis niet voor onszelf te houden maar over te dragen aan anderen. Dit alles loopt lang niet altijd van een leien dakje, hetgeen we ook merken aan de koers die Chiron volgt.

Bereken de positie van Chiron in je horoscoop
& kom te weten welke pijn en verdriet jou in dit leven ten dele valt, en ontdek tevens de oplossing!

Met de handige Bloomcalculator bereken je eenvoudig de plaatsing van Chiron in je horoscoop en achterhaal je met welk verdriet je in dit leven moet dealen.

Hoe ga je te werk?
Bereken hieronder het sterrenbeeld (of liever dierenriemteken) waarin Chiron staat in je geboortehoroscoop (let op: dit is niet identiek aan je sterrenbeeld) op basis van je geboortegegevens. De Bloomcalculator geeft bijvoorbeeld aan dat je Chiron in Stier staat in je horoscoop.
Lees de betekenis van Chiron in je horoscoop nu als Bloom'er hier.

Opgelet!
Geef de Bloomcalculator de tijd om je geboorteplaats te zoeken. Eens je je geboorteplaats in het subveld ziet, klik je die aan. De calculator geeft geen output over de plaatsing van Chiron in je horoscoop als de geboorteplaats niet correct is ingevuld.

Bereken de positie van Chiron in je horoscoop hier.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom