Bloom 2 is uit! Chinese Jaarhoroscoop 2024 >

Jupiter, Saturnus, Mars en Pluto conjunct in Steenbok: wat kunnen we hieruit leren?

Corona
Bloom
18/04/2020
Jupiter, Saturnus, Mars en Pluto conjunct in Steenbok: wat kunnen we hieruit leren?

Vanaf 5 april 2020 stonden Jupiter, Saturnus, Mars en Pluto conjunct in het teken Steenbok. Een krachtige samenstand die heel wat teweegbrengt hier op Aarde. Daarbij komt het feit dat Pluto vanaf 25 april 2020 retrograde loopt. Wat kunnen we hieruit leren? En hoe kunnen we de impact zo klein mogelijk houden?

Pluto is de heerser van de onderwereld. Alle krachten die verborgen zijn, kunnen weer opduiken wanneer grote planeten zoals Saturnus en Jupiter conjunct staan met deze dwergplaneet. De uitwerking van deze samenstand is dan ook altijd globaal.

Pluto wordt geassocieerd met vernieuwing en wedergeboorte. Deze dwergplaneet staat voor het einde en een nieuw begin, maar ook voor spirituele groei en wedergeboorte. Een negatief kantje van Pluto is diens obsessief verlangen naar macht en controle en algemene destructie. Maar het was pas toen Saturnus Pluto vervoegde, begin januari 2020, dat het coronavirus zich over de hele wereld begon te verspreiden. Meer daarover lees je hier. Zaken die door Jupiter stilletjes aan aan het licht worden gebracht, proberen instanties nu nog te verbergen of te counteren.

Elke planeet vervult een eigen missie

Pluto Jupiter Mars Saturnus conjunct Steenbok astrologie crisis economie winkels corona Bloom web

Sinds 5 april 2020 hebben we dus te maken met een samenstand van Jupiter, Mars, Pluto en Saturnus. In zowat elk teken betekent zo’n astrologisch gegeven heel wat doden als gevolg van ongelukken, bloedinfecties, het falen van organen. Deze keer staan de planeten zoals eerder vermeld in Steenbok, het 10e huis van de dierenriem. Daaruit leren we dat de gevolgen van de constellatie de karmische resultaten zijn van het gedrag van de mens tegenover de Aarde.

Mars is de agressor die weinig mensen tegen de wet laat ingaan en overlast veroorzaakt. Die uitwerking was vooral eind maart duidelijk te merken: wanneer er overal ter wereld verregaande maatregelen werden genomen, zoals volledige lockdowns, avondklokken, politiecontroles, surveillancemaatregelen zoals drones, kliklijnen etc.

Saturnus is de planeet van de beperking, eenzaamheid en tegelijkertijd van duurzaamheid. Jupiter is momenteel zwak en ondersteunt helaas geen snel herstel van de economie. Pluto, die de ambities van de massa's beheerst, ontsteekt Mars, Saturnus en Jupiter. Dit leidt tot situaties die niet altijd kunnen worden gecontroleerd door de regeringsleiders, denk maar aan de rellen in Anderlecht tijdens het paasweekend.

Maar Jupiter laat wellicht nog de grootste sporen na. Door de verplichte sluitingen van niet-essentiële winkels en de strenge maatregelen die in maart 2020 in het leven werden geroepen krijgen heel wat bedrijven het moeilijk. Ook al worden er verschillende premies en tegemoetkomingen uitgedeeld, toch worden we na deze crisis onvermijdelijk geconfronteerd met een stevige economische recessie. Het herstel van de lokale economie zal zeer moeizaam verlopen.

Pluto retrograde op 25 april

Daarbij komt nog eens het feit dat Pluto vanaf 25 april retrograde loopt, en dat tot 4 oktober 2020. Dat kan nog meer angst in de hand werken: een verhoogde angst voor de dood, roekeloosheid, egoïsme, obsessief gedrag, gierigheid, jaloezie, nationalisme…. De meeste van deze zaken doen nu al een belletje rinkelen: aan de meeste eettafels wordt over niets anders meer gesproken dan corona (corona heeft ons in zijn macht), in de supermarkten gedragen bepaalde mensen zich enorm zelfzuchtig door te hamsteren en velen ervaren serieuze psychologische problemen die gedreven worden door angst. Anderzijds hebben we nood aan affectie en blijven we op onze honger zitten. De psychologische impact van dit alles zal helaas zonder enige twijfel zijn sporen nalaten.

Pluto retrograde astrologie Bloom web

Daarnaast zorgt Pluto retrograde ook voor een verhoogde overheidsinmenging in het dagelijkse leven en onze persoonlijke vrijheid. Het is opletten geblazen voor desinformatie en ronduit fake news die welig tiert. Wat is waar, wat is niet waar? Een mens wordt er onverhoopt moedeloos van. Ook krijgen we de indruk dat regeringsleiders, de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie), de EU en andere belangrijke politieke instanties halve waarheden lijken te verkondigen. Pluto IS het verborgene. Daarom is het van essentieel belang dat we kritisch nadenken over wat er momenteel gaande is. Bewerkstellig een innerlijke groei door op onderzoek uit te gaan.

Hoe omgaan met deze kosmische constellatie?

  1. Als je last hebt van beperkende gedachten, obsessieve controledrang of mensen in je leven die je proberen te manipuleren: laat het los. Elimineer die zaken/mensen die niet goed voor je zijn.

  2. Deze huidige situatie is voor sommigen een heuse relatietest, en daar helpt Pluto zeker niet bij. Zorg dat er ruimte is om te ademen, let op dat je je partner niet verstikt. Vanuit je angst om hem/haar te verliezen heb je de neiging je te hard vast te klampen, maar dat heeft net het omgekeerde effect.

  3. Laat externe invloeden je spirituele groei niet belemmeren. Vertrouw op jezelf, en laat je niet uit het lood slaan door paniekerige berichten of negatieve energie.

  4. Angst is een slechte raadgever en ondermijnt het immuunsysteem. Omring je met positiviteit.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Lifestyle

Bloom's shopping tips voor november 2023

Iedere maand selecteert Bloom de mooiste, magische verwennerijen speciaal voor haar lezers. Ontdek…

Lees meer
Voeding & Gezondheid

De impact van sporten op de mentale gezondheid

In een wereld waar stress en angst steeds meer voorkomen, is het van cruciaal belang dat we…

Lees meer
Meditatie

Verbeter je slaap met slaapmeditatie

Dieper slapen, sneller in slaap vallen en een betere slaapkwaliteit. Mediteren klinkt ineens zo…

Lees meer
Bloom 2 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom