26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

Saturnus in Waterman van 17 december 2020 tot 7 maart 2023: verwacht het onverwachte

Astrologie
Bloom
14/03/2020
Saturnus in Waterman: technologie, vooruitgang en gerechtigheid in het verschiet

Op 17 december 2020 kwam Saturnus het teken Waterman binnen, en daar zal deze planeet blijven staan tot 7 maart 2023. Op het eerste zicht lijken deze twee niet zo compatibel met elkaar: Saturnus staat voor structuur en standvastigheid, terwijl Waterman bekend staat om zijn progressieve en dynamische natuur. Wat zal dát geven?

17 december 2020 is de start van een lange cyclus, vanaf dan resideert deze planeet tot 7 maart 2023 in het Waterman. Saturnus als oude heer van Waterman voelt zich alvast thuis in dit teken. Deze plaatsing belooft alvast een interessante combinatie te worden op velerlei vlak. Een bloemlezing.

Technologie for the win

Enkele van de belangrijkste ontwikkelingen binnen de internetwereld werden tot stand gebracht tijdens een ‘Saturnus in Waterman’-cyclus, waardoor we ook op dit domein flink wat buzz mogen verwachten. Enkele decennia terug ging het nog over de lancering van ‘www’, nu zijn alle blikken gericht op artificiële intelligentie. Terwijl veel mensen zich zorgen maken dat deze ontwikkelingen de menselijke arbeid overbodig maken, moeten we erop toezien dat we ons niet al te veel laten leiden door allerlei doemscenario’s. Met Saturnus in Waterman is de tijd aangebroken om onze vaardigheden bij te schaven. Volg technologische ontwikkelingen (software, apps, social media…) op de voet, want vanaf 2020 is dit geen luxe meer, maar een noodzakelijke stap om relevant te blijven. Dezer dagen, tijdens het opflakkerende Coronavirus, zijn onlinetools onmisbaar geworden. Leerkrachten en docenten volg je als leerling/student nu via online leerplatformen. De digitalisering in scholen en universiteiten zal in de nabije toekomst nog verder worden uitgebreid onder de stimulans van Jupiter die eind 2020 het teken Waterman binnengaat. De wetenschappelijke doorbraken zullen door toedoen van de huidige crisis zich in een snel tempo opvolgen. De kans dat staatsstructuren deze innovaties uiteindelijk naar zich toetrekken, is heel reëel.

Nieuwe relatievormen

Van panseksueel tot polyamoreus, monogaam tot heteroflexibel, er wordt plaats gemaakt voor haal wat nieuwe relatielabels. De conventionele modellen breiden uit, doordat Saturnus in Waterman de regels herschrijven. Niet enkel op microniveau, want ook de wetenschap mengt zich in het gesprek, met onderzoeken omtrent vb. het L.A.T.-model om geografische verschuivingen in industrieën op te vangen die kunnen verhinderen dat partners fulltime in dezelfde stad werken (en wonen). Ook zullen de ‘checkboxen’ bij de vraag ‘geslacht’ op steeds meer officiële formulieren worden uitgebreid of zelfs worden afgeschaft.

Sharing is caring

Saturnus in Waterman 2020 invloed op teken sociale gerechtigheid Bloom web

Naarmate de wereld zich aanpast aan de klimaatverandering en de dynamische economieën wordt het duidelijk dat we onze middelen meer moeten bundelen en delen met elkaar. Maar hoe kunnen we dat eerlijk doen zonder de levendigheid en de vrije wil die zo essentieel is voor een Watermanse doorgang te vernietigen? Met de repressieve Saturnus moeten we oppassen dat we ‘gelijk’ niet verwarren met ‘identiek’, enkel op die manier kan deze trend slagen. De deeleconomie zal blijven bloeien met op apps gebaseerde diensten zoals Uber, maar Saturnus zal waarschijnlijk meer regelgeving eisen.

Sociale gerechtigheid

De humanitaire Waterman is de idealist van de dierenriem, en Saturnus helpt die visioenen vorm te geven. Enkele van de meest invloedrijke ontwikkelingen in de moderne geschiedenis op het gebied van sociale rechtvaardigheid vonden plaats tijdens deze overgang. Sinds het begin van 2020 zijn links en rechts meer verdeeld dan ooit. Zal deze samenstand ons helpen onze zwaarden neer te leggen (en weg te stappen van Twitterfeeds) om de vrede een kans te geven? Het antwoord is ja, heel misschien... als de geschiedenis zich herhaalt. Maar eerst kan er een verdere opstand komen als de mensen zich tegen de systemen verzetten waarvan ze vinden dat ze op hun rechten trappen.

De uitwerking van Saturnus in Waterman op de 12 dierenriemtekens

Ram

Dit mooie aspect zorgt voor stabiliteit en maakt zaken concreet. De energie van Saturnus groeit langzaam en versterkt elk onderdeel in je leven. Steek je in een serieuze liefdesrelatie? Dan wordt deze geconcretiseerd door vb. de aankoop van een huis. Op financieel vlak ziet het er ook enorm gunstig uit, al je inspanningen zullen uitstekende resultaten opleveren. Een prima samenstand dus voor jou!

Stier

Saturnus in Waterman maakt het jou niet makkelijk, Stier. Wees vooral waakzaam op gezondheidsvlak, en stel een doktersbezoek zeker niet uit indien je klachten ervaart. Ook mentaal krijg je het zwaar te verduren: je gevoel van eigenwaarde daalt en je vindt het steeds moeilijker om optimistisch voor de dag te komen. De boodschap is om niet op te geven. Door hard werken en je doelen nastreven kom jij deze kosmische constellatie zonder kleerscheuren door, succes!

Tweelingen

Ondanks Saturnus’ beruchte reputatie heeft z’n positie in Waterman voor jou wel degelijk positieve uitwerkingen. Hij geeft je net die hefboom die je nodig hebt om een grote sprong in het leven te maken en zo heel wat professionele prestaties neer te zetten. Gemakkelijk wordt het niet, je zal er heel wat inspanningen voor moeten leveren, maar met dat extra planetair duwtje in de rug kun je uitkijken naar lof, waardering en zelfs promoties. Verder maakt Saturnus jou volwassener, wijzer en fysiek steker. Niets staat jou nog in de weg.

(lees verder onder de afbeelding)

Saturnus in Waterman 2020 invloed op teken quote Bloom web

Kreeft

Nu Saturnus eindelijk niet langer opposiet staat, lonkt de vrijheid. Het is tijd om nieuwe projecten op te starten en om je mentale of fysieke energie, optimisme en je gevoel van eigenwaarde op te krikken. Toch mag je niet te vroeg zegevieren: je familie en je partner eisen beiden heel veel van je, het wordt een ware evenwichtsoefening om aan iedereens behoeften te voldoen. Op financieel vlak ziet het er verder zeer veelbelovend uit, en daar zit ook Jupiter voor iets tussen.

Leeuw

Zolang Saturnus in Waterman verblijft is het oppassen geblazen voor jou, Leeuw. Je gezondheid laat het afweten: op fysiek vlak uit zich dat vooral in bot- en tandproblemen, mentaal ondervind je vooral hinder van geestelijke vermoeidheid. Reizen om even uit te rusten is geen goed idee, want dan krijg je gegarandeerd onenigheid met je reisgezelschap, omdat niet alles volgens plan verloopt. Bovendien slaag je er maar niet in om efficiënt te werken, waardoor de sfeer op de werkvloer niet optimaal is én je de kans niet krijgt om je kwaliteiten in de verf te zetten. Financiële investeringen zijn ook gevaarlijk zolang Saturnus in Waterman resideert, want je inkomsten zijn niet gegarandeerd.

Maagd

Saturnus heeft je de afgelopen jaren veel geleerd, onder andere dat je ook zonder hulp van de buitenwereld heel wat uitdagingen aan kan. Net daardoor zal jij de komende maanden zonder kleerscheuren doorkomen, want geen enkele tegenslag kan op tegen jouw optimisme en vergaarde wijsheid. Zelfs op emotioneel vlak weet je alles in balans te houden, wat zeker geen simpele opdracht is in deze periode.

Weegschaal

De planeet van tijd en wijsheid, Saturnus, vergt heel wat opofferingen en inspanningen van jou. Die lonen uiteindelijk wel, dat zal je vooral eind 2020 merken. Wat het gezinsleven betreft, verbetert de sfeer omdat er eventuele conflicten worden opgelost. Dit leidt tot een algemene sereniteit en meer innerlijke rust in je leven. Je wordt de komende periode veel volwassener en wijzer, waardoor je over een groter vermogen beschikt om moeilijkheden te verwerken. Maar ook je professionele samenwerkingen verlopen harmonieus, wat kan resulteren in vruchtbare overeenkomsten of contracten. Het ideale moment om projecten op te starten, dus.

(lees verder onder de afbeelding)

Saturnus in Waterman 2020 invloed op teken planeet Bloom web

Schorpioen

De plaatsing van Saturnus in Waterman zal jou de komende jaren helaas wat problemen bezorgen. Je leeftijd zal zich laten voelen, je hebt vaker last van aanslepende kwaaltjes en je voelt je steeds vaker moe dan voorheen. Je zal hard moeten werken, maar dat zal niet altijd evenveel opbrengen. Wees waakzaam voor bureaucratische problemen, conflicten binnen de familie en gezondheidsproblemen. Laat je echter niet helemaal demotiveren: zolang je op je hoede blijft en geen impulsief gedrag vertoont zal je hier sterker uitkomen, wat heel wat voordelen met zich kan meebrengen op de langere termijn.

Boogschutter

Dit wordt een interessante periode voor alle Boogschutters, zoveel is zeker. Je krijgt de kans om fysiek te herstellen na een bijzonder gecompliceerde periode. De nieuwe energie van Saturnus versterkt je innerlijke weerbaarheid en stelt je in staat om efficiënt aan de slag te gaan, zowel op werkvlak als in de liefde. Probeer wel eerlijk te blijven naar jezelf toe om te vermijden dat je gedrag anderen schaadt of benadeelt. Je bent niet alleen op deze wereld, en samenwerkingen aangaan met de juiste mensen is net cruciaal om het gewenste resultaat te bereiken.

Steenbok

Hoewel Saturnus normaliter wordt bestempeld als kwaadaardig en gevaarlijk, zal jij tevreden terugblikken op de plaatsing van deze planeet in Waterman. Daarmee komt de gasreus in jouw tweede huis terecht, en dat betekent dat jouw bankrekening kan aandikken, dat je op professioneel vlak vooruitgang kan boeken. Dat gebeurt niet zomaar natuurlijk, je zal er heel wat inspanningen voor moeten leveren. Probeer die extra centen te investeren in vastgoed of in iets dat jouw carrière naar een hoger niveau kan tillen: een nieuwe laptop, een bijscholing… Of misschien overweeg je nog een kindje? Bij dit alles kan je ook terugvallen op de steun van Jupiter!

Waterman

Deze astrologische constellatie zal zich zeker laten gelden, Waterman. Saturnus staat in je eigen teken en dat is een voorbode dat het er heftig aan toe kan gaan de komende jaren. Je zal op elk levensvlak met obstakels te maken krijgen en je fysieke en mentale vermoeidheid groeit zienderogen. Het is een kwestie van belangrijke beslissingen uit te stellen en projecten in de koelkast te steken. Jouw moment om te floreren komt er heus wel, maar daar moet je nog heel even geduld voor uitoefenen.

Vissen

Saturnus in je twaalfde huis dwingt je om even stil te staan, letterlijk én figuurlijk. Van vooruitgang in er momenteel geen sprake, zowel op professioneel als op relationeel vlak. Je kunt hier heel wat stress door ervaren, omdat niets loopt zoals je zou willen, maar je kunt het ook op een andere manier bekijken. Dit geeft je de kans om even te reflecteren over je leven: welke doelen heb je reeds behaald? Ben je tevreden met je relatiestatus? Welke mensen passen niet meer bij jou? Gebruik deze mindere periode om te evalueren hoe het in de toekomst, wanneer de kosmos je iets beter gezind is, verder moet.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Astrologische tendensen voor 2024

Astroloog Paul Van Egghen beschrijft de astrologische tendensen voor 2024. Na vele jaren van…

Lees meer
Lifestyle

Een warm begin van 2024

Het gloednieuwe jaar staat voor de deur en laten we eerlijk zijn, wie houdt er niet van een frisse…

Lees meer
Inspiratie

Als je vastloopt in je leven

Velen onder ons zullen kunnen beamen dat het leven niet altijd op rolletjes loopt. Natuurlijk…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom