Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

Mars in Steenbok • 5 januari tot 14 februari 2024 • Doelbewust naar de diepte

Mars in Steenbok • 5 januari tot 14 februari 2024 • Doelbewust naar de diepte

Op 5 januari 2024 komt de planeet Mars het sterrenbeeld (of liever: dierenriemteken) Steenbok binnen, om er te blijven tot 14 februari 2024. Mars, de planeet die ons ego triggert, reist door het aardse teken Steenbok en dat heeft gevolgen voor ons allemaal. Tijdens deze kosmische transit voelen we de behoefte om iets te bereiken. We hebben een doel voor ogen en zetten passievol onze schouders eronder. Mars stimuleert ons om ijverig te werken en aanzien te verwerven. Benieuwd welke uitwerking deze kosmische combinatie op jouw sterrenbeeld heeft?

De krachtige energie van Mars én Steenbok

Mars staat sterk in Steenbok en kan dus heel goed dealen met de rigide energie van het teken. Mars port onze ambitie aan en wanneer hij dan nog eens het gezelschap krijgt van andere grootheden, wordt die ambitie alleen maar groter. Bovendien krijgt de vurige Mars-energie in Steenbok een duidelijk afgebakende richting, daar waar hij in sommige andere tekens algauw versnipperd raakt.

Mars heeft in het gestructureerde teken Steenbok een concreet doel voor ogen en hij zal niet rusten tot wanneer hij dat doel, de top heeft bereikt. Mars haalt hier binnen wat hij zo graag wil. Omgekeerd kan Steenbok (Aardeteken) z’n talent om de materie vorm te geven maximaal benutten door met de ondernemende Mars in zee te gaan. Er is met Mars in Steenbok sprake van een enorme werklust, een geweldig doorzettings- en uithoudingsvermogen, waarbij weinig of geen energie wordt verspild.

In het maatschappelijk gerichte teken Steenbok wil Mars niets liever dan een degelijke positie te verwerven, waar hij zich vervolgens van z’n medemens kan onderscheiden door z’n uitzonderlijke begaafdheid, kennis en intelligentie. Beperking of belemmering staat niet in het woordenboek van de Mars in Steenbok. Met deze kosmische constellatie laat je je door niets of niemand uit het veld slaan, want elke tegenkanting maakt je zelfs nog strijdvaardiger en eerzuchtiger.

Onze relatie tot mislukking

Omdat Steenbok naast een aards ook een kardinaal teken (ook wel hoofdteken genoemd) is en Mars eveneens regeert over Ram (tevens een kardinaal teken), hebben we nu toegang tot krachtige inwijdingsenergie. De komende weken, vooral na de Nieuwe Maan in Steenbok die plaatsvond op 11 januari 2024, vormen een gunstige periode om nieuwe projecten op te starten, (berekende) risico's te nemen en onbetreden paden te verkennen.

Dit is tevens het moment om onze relatie tot mislukking onder de loep te nemen. Mars in Steenbok tussen 5 januari tot 14 februari 2024 nodigt ons uit om kritisch te kijken naar onze overtuigingen over falen, de betekenis die we eraan hechten en hoe falen voor ons gedefinieerd is. We worden uitgedaagd te overdenken op welke manieren de angst voor falen ons kan weerhouden om onze diepste verlangens na te streven. Gedurende deze periode worden we aangemoedigd om elke waargenomen mislukking of tegenslag te beschouwen als een leermogelijkheid en een noodzakelijke ervaring.

Mars heeft in Steenbok (5 januari tot 14 februari 2024) een concreet doel voor ogen en zal niet rusten tot wanneer dat doel is bereikt. Omgekeerd kan Steenbok z’n talent om de materie vorm te geven maximaal benutten door met de ondernemende Mars in zee te gaan.

De reis van Mars door Steenbok

”Tijdens zijn reis door Steenbok zal Mars zich afstemmen op Saturnus en Neptunus in Vissen, Jupiter en Uranus in Stier, Cheiron in Ram en de Maansknopen in Ram en Weegschaal.”

Het Mars-Saturnus-sextiel is actief sinds 9 januari 2024. Dit aspect vergroot ons vermogen om zelfdiscipline en geduld te hebben en consequent aan onze doelen te werken.

De Mars-Jupiter-driehoek is exact op 12 januari 2024. Deze harmonische Aarde-driehoek (Mars in Steenbok en Jupiter in Stier) geeft ons toegang tot meer energie en wilskracht, evenals meer vertrouwen om onze dromen en visies te manifesteren.

Op 25 januari 2024 vormt Mars in Steenbok een vierkant met Cheiron in Ram. Het Mars-Cheiron-vierkant ondersteunt ons in het helen van wonden die ons ervan weerhouden om voor onszelf op te komen. Wees niet verrast wanneer angsten en innerlijke conflicten naar boven komen die verband houden met onze relatie met mannelijke energie en ons vermogen om deze te belichamen, ongeacht ons geslacht.

Op 28 januari 2024 maakt Mars een vierkant met de Noordelijke Maansknoop in Ram. Deze configuratie doet ons overgeslagen ontwikkelingsstappen aanpakken.

Op 29 januari 2024 vormt Mars in Steenbok een driehoek met Uranus in Stier. De Mars-Uranus-driehoek stimuleert ons verlangen om te experimenteren en te innoveren.

Mars vormt op 7 februari 2024 een sextiel met Neptunus in Vissen. Het Mars-Neptunus-sextiel inspireert ons om onze acties af te stemmen op onze ware waarden en nodigt ons uit om ervoor te zorgen dat onze missie, dat wat we bouwen een doel heeft dat verder gaat dan de bevrediging van het ego. Deze dagen zijn ideaal om meer tijd en energie te investeren in onze spirituele beoefening en spiritueel werk.

(lees verder onder de advertentie)

De consequenties voor de 12 tekens van de dierenriem

Deze positie van Mars, tussen 5 januari en 14 februari 2024, heeft voor elk sterrenbeeld een andere betekenis, vermits de planeet met elk dierenriemteken een ander aspect vormt. Afhankelijk van jouw geboortedatum vind je hieronder wat je tijdens de vermelde periode kunt verwachten.

Mars in Steenbok ambitie invloed sterrenbeeld believe Bloom web

Ben je een RAM, dan wordt je maatschappelijke/professionele ambitie serieus aangescherpt. Je zult zeker iets tastbaars in de buitenwereld gerealiseerd krijgen. In je carrière wil je je onderscheiden. Hopelijk krijg je geen amok met je werkgever of met andere leidinggevenden.

Als STIER zal je je persoonlijke overtuigingen kracht bijzetten. Je bent bij machte om vurige pleidooien te geven. Mogelijk ga je daarvoor zelfs met anderen in de clinch. Je stopt heel veel tijd en energie in studie.

Je bent geboren met de Zon in TWEELINGEN: dit zijn weken van verhoogde seksuele activiteit. Wellicht sta je versteld van je libido. Probeer je niet te veel te moeien met andermans financiën.

Als KREEFT kan je dezer dagen je energie en passie kwijt in romantische aangelegenheden. Ofwel heb je net de neiging om fel van leer te trekken in amoureuze of zakelijke kwesties. Om deze periode zonder kleerscheuren door te komen, stel je je maar beter wat diplomatisch op.

Als LEEUW ben je nu vooral veeleisend naar je medewerkers, familie en vrienden toe. Jouw ideaal is de perfectie en daarin moet iedereen je nu volgen. Maar onthoud: om zaken gedaan te krijgen, is samenwerking cruciaal.

Als MAAGD zien we momenteel een kantje dat we niet zozeer van jou gewend zijn: je stelt je flirterig op en komt met een verleidelijke, zelfs flamboyante flair onder de mensen. Het komt er nu op aan om je emoties onder controle te houden.

Mars in Steenbok ambitie invloed sterrenbeeld resist Bloom web

Voor jou, WEEGSCHAAL, kan deze Mars in Steenbok voor vuurwerk zorgen in je familiale leven. Ofwel zet je je voor het volle pond in voor een veilige thuishaven, ofwel veroorzaakt je individualistische houding heibel.

Als SCHORPIOEN laat je niet snel het achterste van je tong zien. Dat verandert voor even tussen medio februari en eind maart, want in die periode ben je recht voor de raap. En ja, ook gevoelige onderwerpen passeren de revue. Dat is dan wel weer jouw cup of tea!

Jij, BOOGSCHUTTER, hebt nu de neiging om zeer bezitterig uit de hoek te komen, zowel ten aanzien van je medemens als in materieel opzicht. Zolang je je inzet om geld te verdienen zonder anderen te schaden, is er uiteraard geen probleem. Het is een ideale periode om je financiën en boekhouding even van naderbij te bekijken.

Met Mars in Steenbok in je eigen teken, STEENBOK, geniet je van een ware energieboost. Je komt dynamischer, ondernemender, krachtiger uit de hoek en je zult ongetwijfeld met heel veel animo nieuwe projecten willen opzetten. Ga echter niet al te roekeloos of onbezonnen te werk, anders komen er brokken van.

Als WATERMAN ga je met de actuele positie van Mars op reis naar het onbewuste en verborgene. Je laat je in met geheimen en spiritualiteit. Dezer dagen zijn emotionele uitbarstingen je niet vreemd. Probeer je in te laten met een creatieve activiteit waarbij je je gevoelens kunt uiten.

Ben je VISSEN? Dan laait je enthousiasme momenteel hoog op. Mogelijks engageer je je voor een sociaal of politiek statement. Het is een ideale tijd om toekomstplannen te smeden en je vrienden wat vaker op te zoeken. Van dergelijke ontmoetingen steek je zeker iets op.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

 • >

  8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • >

  toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • >

  EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • >

  kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • >

  unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom