Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Hoe lang houdt het coronavirus ons nog in zijn greep?

Corona
10/03/2020
Hoe lang houdt het coronavirus ons nog in zijn greep?

Het is alle hens aan dek nu het coronavirus of de officiële benaming van de ziekte ‘Covid-19’ zich in snel tempo verspreidt. Op 10 maart 2020 noteerden we 114.544 besmettingen, waarvan er 4026 personen overleden. Wanneer gaan we de vreselijke en negatieve cijfers stoppen? Het is tijd voor een nieuwe astrologische analyse. Wat brengt de toekomst?

In het artikel ‘De conjunctie van Saturnus en Pluto slaat toe: de uitbraak van het duivelse coronavirus’ dat eind januari verscheen, kon je reeds lezen dat het coronavirus astrologisch te maken heeft met de intensieve samenstand van Saturnus en Pluto. In de astrologie is de hoofdgedachte dat wij als mens verbonden zijn met de kosmische cyclussen. De hoofdregel is ‘Zo boven, zo beneden’. Op 12 en 13 januari werd de samenstand van de twee lotsplaneten Saturnus en Pluto exact (0° = een conjunctie). Reeds in december 2019, toen de Zon in het sterrenbeeld Boogschutter stond, was Saturnus reeds ferm Pluto aan het inhalen. Een hachelijke kosmische situatie doordat zowel Saturnus als Pluto in een geboortehoroscoop indicatoren zijn van de dood. Het sterrenbeeld Boogschutter is het tegenovergestelde teken van Tweelingen. Beide horoscooptekens staan 180° van elkaar en de longen als orgaan wordt in verband gebracht met het teken Tweelingen. Covid-19, voornamelijk een aandoening aan de longen, is ontstaan tijdens de loop van de zon in Boogschutter in de maand december. Saturnus begint nu zich langzaam te verwijderen van Pluto. De wereldsituatie wordt echter nog gecompliceerder door een hevig stellium of grote samenstand die gevormd worden door vier planeten in Steenbok. Deze complexiteit kunnen we aanschouwen op de bijgevoegde horoscoop. Op 18 maart 2020 schuift de Maan bij dit stellium aan.

Wanneer ziet een potentieel vaccin het daglicht?

Horoscoop coronavirus astrologie Bloom web

Intussen weten we dat het beruchte duo Saturnus-Pluto astrologisch gezien de boosdoeners zijn in deze kwestie. Het kosmisch gegeven dat Covid-19 de wereldeconomie een stevige mokerslag uitdeelt, achterhalen we door de plaatsing van Jupiter bij het duo Saturnus-Pluto in Steenbok. Jupiter staat traditioneel altijd gewrongen en geremd in Steenbok. De groei in de economie valt stil. Jupiter is de grootste planeet van ons zonnestelsel en zijn positieve kracht is groei, expansie en vergroten. Jupiter staat gans het jaar 2020 in Steenbok. Een belangrijk signaal dat op economisch vlak de groei blijft achteruit bollen. We mogen verwachten dat de beurzen blijven dalen. Jupiter draagt traditioneel ook een genezende kracht in zich en dit vermogen staat evenzo in een geremde situatie. Mars is wel gunstig gepositioneerd in Steenbok en het is deze kracht die Saturnus zal helpen om Pluto’s transformerende kracht onder controle te krijgen. Saturnus vertegenwoordigt de wereld van de wetenschappers en die zijn nu naarstig op zoek naar een geneesmiddel dat het Covid-19-virus een halt kan toeroepen. Gelukkig kunnen we rekenen op enkele filantropische zielen zoals Bill Gates, de oprichter van Microsoft. Onlangs nog heeft hij via zijn ‘Bill & Melinda Gates Foundation’ aan Gilaed en verschillende hoog inventieve universiteiten zoals de KU Leuven zijn steun betuigd. Vanaf de lente/zomer kunnen we verwachten dat het aantal besmettingen zal dalen, dit gewoon door het wetenschappelijk gegeven dat het zonlicht desinfecterend werkt, waardoor virussen niet lang kunnen overleven buiten het lichaam. Saturnus loopt echter van mei 2020 retrograde. Dit is een schijnbare terugloop van een planeet tegenover de aarde. Vanaf september staat de strenge Saturnus terug heel wat dichter bij Pluto, een voorbode dat we in de herfst- en winterperiode opnieuw met een pak besmettingen zullen te maken krijgen. In 2021 verlaat Jupiter definitief het dierenriemteken Steenbok en koerst snel door Waterman tot aan Vissen. In Vissen staat Jupiter heel gunstig en we mogen verwachten dat zijn genezende kracht definitief zal afstralen op de jaren 2021 of 2022. De wetenschap boekt vooruitgang en vindt een geneesmiddel én vaccin tegen het Covid-19-virus.

Laat ons voor nu hopen dat het aantal dodelijke slachtoffers beperkt blijft.

Download hier de daghoroscoop van 18 maart 2020

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Kaartleggen

The Angels Blessed Lenormand: het eerste LGBTQ+ boek met kaartendeck

Op 22 maart 2024 vindt de officiële lanceringsdatum van 'The Angels Blessed Lenormand' plaats. Een…

Lees meer
Meditatie

Verbeter je slaap met slaapmeditatie

Dieper slapen, sneller in slaap vallen en een betere slaapkwaliteit. Mediteren klinkt ineens zo…

Lees meer
Astrologie

Zonsverduisteringen en maansverduisteringen 2024

We besteden in dit artikel aandacht aan de zonsverduisteringen en maansverduisteringen 2024 en de…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom