Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

De uitbraak en het gevolg van het Corona-virus: what’s next?

Corona
Bloom
25/03/2020
De uitbraak en het gevolg van het Corona-virus: what’s next?

COVID-19 heeft ieders leven serieus uit evenwicht gebracht. Elke dag vallen er meer slachtoffers, ethische vraagstukken spelen op over wie al of niet ‘recht’ heeft op een ziekenhuisbed en de maatregelen worden steeds strenger. De straten liggen er verlaten bij en het wereldwijde web overlaadt ons met berichten over ‘hoe we deze (eenzame) periode kunnen doorkomen’. Paniek drijft mensen ertoe om te hamsteren. Woelige tijden, dat is nog een understatement voor de impact van het Corona-virus dat ons nu in zijn greep houdt. Gelukkig hebben we nog de astrologie, die ons inzichten verschaft over wat we de komende tijd als mens op sociaal, fysiek en spiritueel vlak mogen verwachten.

Astrologisch gezien breekt de conjunctie van Saturnus en Pluto ons zuur op. We ervaren angsten, inperkingen, repressie en kunnen alleen nog terugdenken aan de tijd voor Corona, hunkerend naar de sleur van weleer nu de doos van Pandora wagenwijd openstaat. Het wordt voor ons allen een beproeving, tevens een bezinningsperiode, waarin we de fundamenten kunnen leggen voor een nieuwe toekomst. Enig lichtpuntje: onze overheid heeft beslist dat alle krantenwinkels openblijven. Dat heeft een breder publiek de kans zich tijdens deze mogelijke en onzekere periode te verdiepen in bewustzijnsverruimende onderwerpen, precies wat Bloom reeds 30 jaar te bieden heeft.

(lees verder onder de afbeelding)

COVID 19 coronavirus astrologie gevolgen curve Bloom web

Back to december

De crisis begon al op 1 december 2019 in Wuhan, China, hoewel het voor ons toen nog een ver-van-ons-bed-show leek. Rond die tijd verplaatste Jupiter, de planeet van expansie en reizen, naar de strenge Steenbok waar hij tot eind 2020 verblijft. Saturnus, planeet van beperking en restrictie, is tevens heerser van het teken Steenbok, waardoor de weldadige aard van Jupiter in dit geval getemperd wordt. Ook leidt de verhuis van Jupiter naar Steenbok tot vertragingen en beperkingen in reizen, onderwijs en religie. De vluchten die massaal worden geannuleerd en scholen die voor immense uitdagingen staan zijn dus zeker geen toeval.

Op 31 december werd de Wereldgezondheidsorganisatie in China geïnformeerd over een cluster van nieuwe coronavirusgevallen. Op 7 januari werd COVID-19 officieel geïdentificeerd. Dit alles vond plaats tussen twee eclipsen: de zonsverduistering op 25 december en de maansverduistering op 10 januari. Verduisteringen kunnen de tijdlijn van bepaalde gebeurtenissen versnellen (zoals de verspreiding van het virus), en vaak ervaren we pas maanden later de gevolgen van dit fenomeen. Klinkt herkenbaar, niet?

Conjunctie van Pluto en Saturnus

In januari 2020 kregen we te maken met de conjunctie van Saturnus met Pluto. De hoekverhouding tussen deze twee lotsplaneten mogen we nooit onderschatten, want ze hebben in het verleden al bewezen dat ze heftig kunnen toeslaan: terroristische aanslagen, economische recessies en zelfs oorlogen. Gelukkig staat Saturnus in 2020 in zijn eigen dierenriemteken (Steenbok) en zal zijn vibratie de transformerende kracht van Pluto ietwat in bedwang kunnen houden. Steenbok is het teken van de staat, de grote ondernemingen en de economie. In een artikel uit Bloom april 2019 werd reeds aandacht besteed aan de stijgende macht van Chinese bedrijven zoals Alibaba, onder invloed van deze planeetstand, en laat dat nu net het bedrijf zijn dat heeft gezorgd voor 15 miljoen nieuwe mondmaskers voor ons land.

(lees verder onder de afbeelding)

COVID 19 coronavirus astrologie gevolgen curve flatten Bloom web

Deze samenstand tussen Saturnus en Pluto in Steenbok zal zonder meer verantwoordelijk zijn voor de economische en sociale ontwikkelingen die ons te wachten staan. De bewindvoerders moeten strenger dan ooit optreden (samenscholingsverbod, beperkte verplaatsingen) en we worden overspoeld met nieuwe regels en richtlijnen. Saturnus heerst met ijzeren hand, waardoor de economie zware klappen te verwerken krijgt (winkels die verplicht moeten sluiten, bedrijven die arbeiders noodgedwongen naar huis sturen,…). Saturnus staat echt niet alleen in het teken Steenbok, ook Pluto huist al sinds januari 2008 in dit teken. Die plaatsing wees eerder al op rigide regels en een bevangen gevoel, wat nu zeker tot uiting komt door de verschillende vormen van lockdown die we overal ter wereld terugvinden, om de verspreiding van het coronavirus in te perken.

Deze twee lotsplaneten worden ook vergezeld door de dwergplaneet Ceres, de godin van de oogst, de vruchtbaarheid en het moederschap. Haar betrokkenheid betekent een aantal potentiële voordelen voor het milieu, omdat we nu gedwongen worden om de auto te laten staan en vooral online leven. De productie wordt vertraagd en ons reisgedrag wordt ingeperkt. Zaken die geen goede invloed hebben op de economie, maar mogelijks wel op de klimaatopwarming en het milieu. De pandemie zal zonder twijfel een groter besef over de manier hoe we leven teweegbrengen, waardoor het tempo van de massale vervuiling ook op lange termijn zal vertraagd worden.

Mercurius retrogade in februari

COVID 19 coronavirus astrologie gevolgen keep calm blijf in uw kot Bloom web

Op 16 februari ging Mercurius, de planeet van de communicatie en heerser over de longen, retrogade lopen. Wanneer deze planeet retrograde loopt, schenken we allen wat meer aandacht aan onszelf. Tegenwoordig denken we meer na over wat we communiceren en naar wie. In crisistijden wemelt het namelijk van fakenieuws, zoals de zogenaamde ‘zelftests’ op corona (10 seconden je adem inhouden) en de niet-wetenschappelijk onderbouwde uitspraak over ibuprofen die de gevolgen van het virus negatief zou beïnvloeden. Daarnaast nemen velen het de nieuwsmedia ook kwalijk dat zij met clickbatetitels paniek zouden zaaien, wat o.a. het hamstergedrag in de hand heeft gewerkt. Natuurlijk is berichtgeving cruciaal in zo’n periode, maar de economische drijfveren van heel wat media zorgen ervoor dat niet alle artikels altijd even relevant is. Zelf dragen we evenveel verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat enkel de juiste informatie verspreid wordt.

Luchtbordactiviteit vanaf 21 maart

Op 21 maart gaat Saturnus tijdelijk Waterman binnen, het teken van technologische innovatie. Welke invloed deze stand zal uitoefenen op ons leven, lees je in deze bijdrage. Belangrijk om te vermelden is dat dit dierenriemteken ook staat voor gemeenschap en samenwerking. Hoewel we fysiek verwijderd zijn van elkaar, is het gevoel van solidariteit bij de meeste mensen groot. Jongeren bieden zich spontaan aan om de opvang te voorzien voor de kinderen van ouders die niet thuis kunnen werken, gezonde mensen doen boodschappen voor kwetsbare buren, kaartjes worden geschreven om de eenzaamheid van rusthuisbewoners te doorbreken… Iedereen ervan te overtuigen te handelen in het maatschappelijke belang is niet eenvoudig, maar Saturnus in Waterman geeft ons alvast een duwtje in de juiste richting. Ook leren we onze vriendschappen en contacten meer te waarderen en minder als vanzelfsprekend te beschouwen nu fysieke interacties niet meer toegelaten zijn. Daarnaast kunnen we erop vertrouwen dat de geavanceerde technologie uiteindelijk een einde zal maken aan deze ellende.

Hoe gaan we het beste om met de coronacrisis?

COVID 19 coronavirus astrologie gevolgen maatregelen Bloom web

Hoewel we te maken hebben met strenge planeten die hun wil stevig doordrukken, zijn er ook voldoende redenen om hoopvol te blijven. Andere landen zoals Zuid-Korea hebben ons geleerd dat verregaande maatregelen wel degelijk kunnen zorgen voor een relatieve positieve afloop.

 1. Handen wassen, social distancing nauwgezet opvolgen, ‘in uw kot blijven’ en de adviezen van de overheid opvolgen: dat is de boodschap.

 2. Waar je echter niets mee bereikt, is paniek en angst verspreiden. Lees daarom slechts één- of tweemaal per dag updates van officiële nieuwskanalen. Focus op de feiten, niet op de uitzonderlijk dramatische gevallen. Die zijn er helaas wel, maar zijn ook nefast voor jouw mentale gezondheid.

 3. Ondanks de uitzonderlijke omstandigheden, gaat het leven ook gewoon door. Zorg voor routine, vul je dagen met zaken waar je anders geen tijd voor had (indien je niet meer kan/mag werken), praat aan de eettafel ook over andere zaken dan het virus…

 4. Neem tijd voor de stilte en geniet ervan. Stem jezelf terug af op je intuïtie en luister naar je innerlijke stem. Breng je zenuwstelsel tot rust. Meditatie kan je hier zeker bij helpen.

 5. Blijf het contact met je omgeving onderhouden, maar dan digitaal. Het eerste feestje na deze crisis zal des te plezanter zijn.

 6. Verzorg jezelf: een sterk immuunsysteem is altijd belangrijk, maar zeker op deze momenten. Blijf
  gezond eten en bewegen, zodat je lichaam sterk blijft.

Benieuwd naar wat de toekomst zal brengen? In Bloom mei wijden we een exclusief artikel aan de huidige astrologische constellaties en wat dit betekent voor het verdere verloop van het coronacrisis.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Als je vastloopt in je leven

Velen onder ons zullen kunnen beamen dat het leven niet altijd op rolletjes loopt. Natuurlijk…

Lees meer
Spiritualiteit

Hoe je als Starseed hier op aarde kunt aarden

Sommige zielen zijn gewoon anders. Ze vinden hun plekje niet op deze aarde. Het gevoel hier niet…

Lees meer
Meditatie

Mindfulness technieken voor stressvermindering: Rust in de chaos van het leven

In onze moderne, snelle wereld is stress een ongewenste constante geworden, waardoor we ons vaak…

Lees meer
Bloom 5 - 2024

Word een Bloom’er

 • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom