Home

Overige

Mijn account

De conjunctie van Saturnus en Pluto slaat toe: de uitbraak van het duivelse coronavirus

Corona
30/01/2020
De conjunctie van Saturnus en Pluto slaat toe: de uitbraak van het duivelse coronavirus

Op 24 januari, op het moment dat de Maan, Saturnus en Pluto samen stonden, kregen de Chinese leiders alarmerende cijfers over de uitbreiding van het coronavirus. Het Politbureau en de Chinese President Xi waarschuwden de bevolking vervolgens op 25 januari na een speciale regeringsvergadering. Xi verkondigde dat het land wordt geconfronteerd met een ‘ernstige situatie’. Door de uitzonderlijke samenkomst van het Politbureau en diens zorgwekkende verklaring beseften tal van wereldleiders en wetenschappers al snel dat het hier om een ziekte gaat, die erger is dan de uitbraak van het SARS-virus. Op 29 januari staat de teller op 6.000 besmettingen, en is het dodentol reeds gestegen naar 132. Het SARS-virus kostte destijds 746 mensenlevens, waardoor wetenschappers vermoeden dat het ergste nog moet komen.

Net zoals bij het SARS-virus is de variant, het coronavirus (2019-nCoV) een ziekte die uiteindelijk veel schade toebrengt aan de longen. Het zijn vooral ouderen en chronisch zieken die er onder te lijden hebben. Maar… dat nu ook een behandeld arts aan dit virus is overleden, doet velen de wenkbrauwen fronsen. Op 29 januari staat de teller op 6.000 besmettingen, en is het dodentol reeds gestegen naar 132. Kenners en ervaringsdeskundigen van China benadrukken echter dat je die 6000 x tien mag vermenigvuldigen, aangezien China de reputatie heeft te foefelen met officiële cijfers. In elk geval werden al meer dan 30 miljoen Chinezen rond de stad Wuhan in quarantaine geplaatst. Ook noteren we meer en meer besmette personen buiten China. Het coronavirus houdt de wereld in zijn greep, ook economisch gezien. Te denken aan de reissector die nog maar weinig Chinese klanten zal bedienen. En wat met de Chinese consument die voortaan de geldbeugel gesloten houdt. Dit betekent zonder meer een serieuze domper op de globale economische groei en werkgelegenheid. De uitbraak van het coronavirus en voornamelijk de gevolgen ervan kunnen dus ook in de Belgische en Nederlandse huiskamers gevoeld worden. Ook ons onderwijssysteem begint in te grijpen: Universiteit Gent verplichtte deze week al hun Belgische studenten die momenteel in China verblijven om onmiddellijk terug te keren.

Onverbiddelijke kosmos

Coronavirus Saturnus Pluto mondmasker China Bloom web

In eerdere artikelen van mei en december 2019 heb ik de trouwe Bloom-lezer al gewaarschuwd dat een samenstand van Saturnus en Pluto in 2020 hevig kan toeslaan. Volgens de astrologie betreffen beide lotsplaneten. Ze zijn verbonden met het einde en de dood. Begin januari 2020 zette President Trump al de toon met de uitschakeling van generaal Qassem Soleimani van Iran, waardoor de V.S. en Iran op voet van oorlog leefden. Een situatie die onze wereld in een totale onzekerheid stortte, met grote gevolgen voor de economie en werkloosheid. Gelukkig wisten beide landen het hoofd ‘koel’ te houden.

Van Iran of het vroegere Perzië - tevens uitvinder van het schaakbord – mag de mensheid de volgende jaren nog belangrijke zetten verwachten die de V.S. en Israël pijn doen. In het weekend van 11 januari maakten Saturnus en Pluto een exacte conjunctie (samenstand) die een opstart betekent voor een nieuwe cyclus eindigend in 2053. Het zijn hoofdzakelijk de eerste drie jaren dat het effect van deze samenstand duidelijk voelbaar is. Pluto is heel dwingend en al te vaak onverbiddelijk. Gelukkig staat Saturnus in zijn eigen dierenriemteken, Steenbok, waardoor hij uiteindelijk de situatie onder controle krijgt. Het is algemeen geweten onder astrologen dat Steenbok meestal aan een langetermijnplanning doet, gericht op duurzaamheid.

Maar… voor nu is het voornamelijk Pluto die met de scepter zwaait. Dat leiden we af uit volgende wapenfeiten: de eerder vermelde oorlogsdreiging tussen de V.S. - Israël en Iran begin januari - de enorme bosbranden in Australië met massale dierensterfte tot gevolg en verder de zware overstromingen in Frankrijk en Spanje die tientallen doden eisten. Een aardbeving op 25 januari die Turkije deed opschrikken: 38 doden. Kenia wordt momenteel getroffen door een enorme woestijnsprinkhanenplaag waardoor oogsten volledig worden weggevreten en hongersnood dreigt. Moeten we stilaan beginnen denken dat de tien plagen van Egypte van start gegaan zijn?

Al deze gebeurtenissen zijn een duidelijk signaal dat we het laatste van 2020 nog niet gezien hebben. Mijn advies luidt daarom: denk tweemaal na bij de acties en initiatieven die je neemt en pas telkens een heel doordacht langetermijndenken toe.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Liefde & Relatie

Een kinkier seksleven in 2021

Nu de trilogie van de boeken ‘50 Shades of Grey’ in de kast stof ligt te verzamelen, is het tijd om…

Lees meer
Corona

Tweede lockdown: de enige optie? Beter het immuunsysteem van risicogroepen en zorgpersoneel versterken.

Hoe krijgen we het coronavirus onder controle? Immunoloog dr. Carla Peeters wijst op het belang van…

Lees meer
Spiritualiteit

Hulp nodig? Maak gebruik van de wijsheid en kennis van engelen

Engelen zijn er om over je te waken en je te begeleiden in het leven. Engelen zie je niet, maar ze…

Lees meer
Bloom 7 - 2021

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je liefdeshoroscoop 2021, jaarhoroscoop 2021, ascendanthoroscoop 2021, je Chinese horoscoop 2021,...

  • onbeperkt gratis kaartleggen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom