Bloom 2 is uit! Chinese Jaarhoroscoop 2024 >

Kroonprinses Elisabeth van België: niet zomaar een 'vrouwtje'

Kroonprinses Elisabeth van België

Zondag 21 juli vieren we onze Nationale Feestdag, en daarbij staat onze Belgische koninklijke familie uiteraard in de kijker. De laatste tijd is het vooral de oudste dochter van het koningspaar die de aandacht steelt. Kroonprinses Elisabeth mocht in de laatste week van juni haar moeder Koningin Mathilde vergezellen tijdens een bezoek aan Kenia. Het betrof voor de 17-jarige prinses haar eerste humanitaire missie. Op 25 juni kreeg de meereizende media de toelating om dit nieuws te openbaren. De reis maakt onderdeel uit van één van de belangrijke stappen ter voorbereiding van haar toekomstig koningschap. Laten we deze kroonprinses eens onder de astrologische loep nemen.

Niet zomaar 'een vrouwtje'

Elisabeth is geboren op 25 oktober 2001 om 21u58 in het Erasmusziekenhuis te Anderlecht. Haar vader Koning Filip sprak toen de pers toe met de woorden: “Het is echt een vrouwtje”, tot groot jolijt van de Vlaamse bevolking.

Nemen we er eens de geboortehoroscoop van Elisabeth bij, dan merken we al snel op dat ze niet zomaar ‘een vrouwtje’ zal zijn. Met haar geboortezon in het 5e Huis, de zone die verbonden is met het dierenriemteken Leeuw en symbolisch koning van het dierenrijk, stellen we astrologisch vast dat we hier met een ware Koningin te maken hebben. Haar zon in Schorpioen staat krachtig door de creatieve spanning met Mars. De rode planeet staat bovendien heel gunstig in Steenbok. Het beginpunt van het 5e Huis situeert zich in Weegschaal, wat betekent dat haar koninklijk optreden op een diplomatieke wijze zal geschieden.

(lees verder onder de horoscooptekening)

Het sterrenbeeld Weegschaal staat gekend als een teken dat evenwicht schept in de omstandigheden. Deze karaktertrekken worden versterkt door de samenstand van Venus en Mercurius in Weegschaal. Bij haar ascendant in Kreeft treffen we voorts Jupiter aan, wat gunstig is voor de geborene, aangezien deze bescherming biedt. Het geeft blijk van een sterke geestdrift en een grote nieuwsgierigheid om hun (mentale) horizonten te verruimen. Bovendien ziet deze Jupiter toe op een goede (ook geestelijke) gezondheid en brengt deze rijkdom. Bij een ongunstige plaatsing van Jupiter bij de ascendant neigt dit eerder naar overdrijven en overgewicht.

Op reis met Jupiter

Die Jupiter zorgt zoals vermeld dat ze haar horizonten verruimt én dat ze de fysieke grenzen aftast. Veel reizen en het buitenland vallen daar onder. We stellen nu reeds vast dat zij het woord sterk beheerst en later zal zij haar visie niet onder stoelen en banken wegmoffelen. Haar taalkundigheid heeft ze al bewezen door de vele toespraken die ze in het Nederlands, Frans en Duits houdt. Het Engels zal ook geen probleem vormen, aangezien zij haar humaniora afmaakt in een exclusief college van Wales. Het intuïtieve en het verstandelijke worden versterkt door de Maan, die samen met Uranus in Waterman geplaatst staat in het negende Huis. Het negende Huis is op zijn beurt het domein van de ‘Hogere Kennis’, te denken aan de universiteit of hogescholen.

Kroonprinses Elisabeth België Bloom web

Waterman is trouwens een verstandelijk sterrenbeeld en onderhoudt tevens een grote band met de gemeenschap. Het valt immers op dat de recente koningen of koninginnen allen een band hebben met het teken Waterman zoals Beatrix en Maxima van Nederland. Traditioneel hecht een Waterman veel belang aan een goede relatie met zijn vriendenkring. Waterman staat opposiet (180°) Leeuw en door deze asverbinding krijgen deze eersten telkens te maken met de Leeuwenergie (of in hun geval met koningshuizen).

De Maan van de 17-jarige prinses staat conjunct Uranus en dit is een sterke indicator dat er vernieuwing en zelfs een totale ommekeer op haar levenspad loert. Ze zal zeker vernieuwing invoeren en zich met een modernere flair van haar koninklijke taken kwijten. De problematiek tussen Vlaanderen en Wallonië en confederalisme worden alvast thema’s waarover ze zich zal moeten buigen.

We mogen besluiten dat Elisabeth beroep zal doen op haar diplomatieke en verstandelijke capaciteiten om het Belgisch Koningshuis te moderniseren. Haar geboortezon maakt tot slot een krachtige verbinding met Mars in Steenbok en dat bewijst dat ze zich ten allen tijde kranig weet te houden. Problemen zal ze het hoofd weten te bieden. Zonder meer zal kroonprinses Elisabeth later aantonen dat ze het gehele land gedienstig kan zijn. Voor het zover is, kan ze nu nog even genieten van haar ‘onbezorgdstudentenleven.

Download hier de horoscooptekening

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Voeding & Gezondheid

Kies voor een leven in balans

Ben jij tevreden met hoe je leven op dit moment loopt of wil je liever iets veranderen? We hebben…

Lees meer
Numerologie

Het orakel met de dobbelstenen

De mens heeft altijd geprobeerd om de sluier omtrent hun toekomst op te lichten. Het contact met…

Lees meer
Spiritualiteit

Samhain: het heksennieuwjaar op 31 oktober

Het Jaarwiel loopt ten einde. Een nieuw begin vangt aan. Het is de periode van donkere tijden…

Lees meer
Bloom 2 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom