Bloom 2 is uit! Chinese Jaarhoroscoop 2024 >

De Europese Verkiezingen: een astrologische interpretatie van de ruk naar groen en blauw

De Europese Verkiezingen: een astrologische interpretatie

Toegeven, het was een uiterst spannende zondag, die 26 mei. Niet alleen maar omdat alle Belgen naar de stembus waren getrokken om het lot van hun eigen politieke landschap te bepalen, ook voor de bezetting van de zeteltjes van het Europese Parlement werd er gestreden. Miljoenen bolletjes werden ingekleurd, en daarna was het afwachten geblazen. Nieuwsredacties draaiden op volle toeren en er werd hevig en soms voorbarig gespeculeerd. Welke conclusies kunnen we nu, enkele weken later, trekken?

Geen enkele journalist of 'Europawatcher' durfde zich aan een voorspelling over de Europese verkiezingsresultaten te wagen. Zouden de extreemrechtse partijen zoals de Italiaanse Lega Nord van Matteo Salvini, die zijn schouders zette onder de Europese Alliantie van Volken en Naties, hun nationaal succes kunnen doortrekken op Europees vlak? Of zouden de internationale klimaatmarsen toch nagezinderd hebben in de hoofden van de kiezers? Het werd het laatste: de groenen en de liberalen konden met hun pro-Europees programma voorkomen dat 26 mei ook voor de EU als een zwarte zondag in de geschiedenisboeken zou opgetekend worden.

Bij de drie eurosceptische partijen ENF, EFFD en GUE/NGL tellen we gezamenlijk 155 zetels, dat is een vooruitgang van 25 zetels. Niet slecht, maar op een totaal van 751 zetels toch niet voldoende om de pro-Europese partijen in de problemen te brengen.

De invloed van de Zwarte Maan

”De Maan in Waterman doet traditiegetrouw een energie ontstaan die aanzet om zaken anders aan te pakken.”

Bij de analyse van de starthoroscoop om 7.30 uur zien we de Maan op het einde van het teken Waterman geplaatst, in spanning met de Zon in Tweelingen. De Maan staat symbool voor het volk. De hoekverhouding van ongeveer 90° met de Zon en Mercurius in Tweelingen toont aan dat het volk zijn stem zal laten horen. Met andere woorden: ze uiten hun voorkeur in het stemhokje. Daarbij komt dat Mercurius de planeet is die de meningen van de kiezers ver uit elkaar spreidt, waardoor er sprake is van extreme opinies aan beide kanten van het spectrum. De Maan in Waterman doet traditiegetrouw een energie ontstaan die aanzet om zaken anders aan te pakken. Dit komt omdat Watermannen met hun fijne intuïtie situaties anders bekijken en steeds vernieuwing willen realiseren. Allerlei bewegingen die als 'alternatief' kunnen beschouwd worden zijn daar het gevolg van, dat zien we aan de grote populariteit van de groene partijen.

(lees verder onder de horoscooptekening)

Europese verkiezingen horoscoop Bloom web

Dat brengt ons bij het positieve signaal van de verkiezingen: het programma dat humaniteit, verdraagzaamheid en de klimaatproblematiek vooropstelt, kan de kiezer duidelijk smaken. In Duitsland heeft Grünen, de partij van Ska Keller, een klinkende overwinning geboekt met een score van meer dan 20%. Ook in tal van andere landen, waaronder België, is er sprake van een opmars van groen. In het Europees Parlement gaat de partij Greens/EFA er met 18 zetels op vooruit. Deze gebeurtenis zet de positieve kant van de Maan in Waterman extra in de verf.

Desalniettemin flikkeren de astrologische lichten, doordat de Maan naar een nauwe conjunctie met de Zwarte Maan neigt. De Zwarte Maan is een abstract punt gelegen in de maanbaan die het verst van de Aarde ligt. Ervaring leert ons dat deze plaats eerder remmend werkt en boosheid opwekt, symbolisch te vergelijken met een boze schoonmoeder. De proteststemmen rijzen in veel landen, met als resultaat de vooruitgang van eurosceptische partijen. Heel wat politici moeten stilaan toegeven en erkennen dat de bevolking wrok koestert tegenover de traditionele partijen. Die gemoedstoestand is ontstaan omwille van uiteenlopende redenen, maar werd/wordt zeker extra aangewakkerd door de migratieproblematiek. Bij het startuur van de stemming zien we dat de ascendant, het teken aan de oostelijke horizon, conjunct Mars staat. De soms agressief neigende planeet gooit zo nog wat olie op het vuur. Het brexitdossier blijft tevens een heet hangijzer, wat de voorspelling dat we richting een harde brexit evolueren met veel twistpunten en confrontaties bevestigt.

Confrontaties alom

Europese verkiezingen visual Bloom web

De kosmos in 2020 legt heel wat harde posities bloot, zoals de confrontatie tussen de twee lotsplaneten Saturnus en Pluto door de conjunctie (0° hoek) die ze vormen vanaf december 2019. In de Belgische politiek komt dit sterk tot uiting, denk maar aan de steeds meer polariserende partijen, de uitspraken van de koning, de houding tegenover immigranten en de kloof tussen arm en rijk. De Zon nadert de vaste ster Aldebaran, gelegen in het veld van Taurus, en op het eerste gezicht schept deze formatie succesvolle dagen voor de winnaars van de verkiezingen. Na verloop van tijd duiken er echter ernstige problemen op, die terug wijzen op botsingen en verliezen.

We kunnen vaststellen dat de Maan in Waterman (dankzij diens fijnzinnige, intuïtieve invallen) heel wat positieve initiatieven laat ontstaan om ernstige problemen, zoals de klimaatverandering, aan te pakken. Ze staat symbool voor alternatieve bewegingen, zoals de groenen. Toch voorzien we met de naderende conjunctie met de Zwarte Maan donkere wolken boven het hele gebeuren. Kortzichtige, egoïstische doelstellingen blijken nog steeds voorrang te krijgen op de collectieve belangen.

Download hier de horoscooptekening

In Bloom september werpt Yves een blik op de ophefmakende uitslagen van de Belgische verkiezingen.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Taylor Swift & Travis Kelce en hun kosmische dans van liefde: een siderische horoscoopanalyse

Het was een onthulling die de wereld in december vorig jaar verbaasde: tijdens een exclusief…

Lees meer
Astrologie

De aardbeving in Nepal op 3 november 2023: een horoscoopanalyse

Een verwoestende aardbeving met een kracht van 6,4 op de schaal van Richter trof op 3 november 2023…

Lees meer
Astrologie

Met welk sterrenbeeld ga jij op eerste date?

Een eerste date blijft altijd spannend. Je hoopt natuurlijk altijd dat het een onvergetelijk moment…

Lees meer
Bloom 2 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom