Home

Overige

Mijn account

Spirituele Bloom Fairs najaar 2023
Zaterdag 2 en zondag 3 december 2023 • Gent Flanders Expo
Koop tickets >

Bye bye Theresa May?

Astrologie
Bloom
12/02/2019
De brexit: een astrologisch rapport

Op 23 juni 2016 vond in het Verenigd Koninkrijk het historisch referendum plaats, waarbij de Britten hun stem konden uitbrengen om al dan niet binnen de Europese Unie te blijven. Dat het uiteindelijk tot een volksraadpleging kwam, moet ons niet verbazen in een land waar er altijd al met argusogen naar ‘the Continent’ wordt gekeken. De meeste inwoners van het VK zagen al langer geen heil in dat ‘clubje’ van landen waar, volgens hen, alles boven de hoofden van de gewone man wordt beslist en wat voor hen heel ver van hun bed is. Het steekt hen vooral dat zij steeds meer de indruk krijgen dat er voor hen geen voordeel uit te rapen valt.

Toch was het voor ons, continentale Europeanen, behoorlijk slikken toen we de uitslag van het referendum vernamen. Weinigen onder ons, met onze populairste politici voorop, hadden zich aan de overwinning van het ‘leave’- kamp verwacht. De felste voorvechters van een ‘remain’ bleven verweesd achter, terwijl ook bij ons de ontgoocheling duidelijk de bovenhand nam. Onmiddellijk nadat het resultaat van het referendum gekend was, bleek ook nog eens dat het verschil in percentages tussen winnaars (51,9%) en verliezers (48,1%) eigenlijk niet zo groot was. De enorme verdeeldheid binnen de Britse samenleving kwam op een pijnlijke manier aan het licht. Het is dat ‘schisma’ dat trouwens op frappante wijze tot uiting komt als we de horoscoop van het Verenigd Koninkrijk onder ogen nemen.


(lees verder onder de afbeelding)

Horoscoop Verenigd Koninkrijk Bloom Web

De horoscoop van het Verenigd Koninkrijk

Na wat googelen, vonden we al snel verschillende ‘geboortedata’ voor het land. We baseren ons echter op de datum van 1 januari 1801, dag waarop voor het eerst sprake was van een ‘Verenigd Koninkrijk’, na de aansluiting van Noord-Ierland bij Groot-Brittannië.

Het eerste wat in deze figuur opvalt, is de oppositie van Zon en Maan, de twee belangrijkste planeten, de Lichten van de horoscoop. Het is de ratio, de wetten van vadertje Staat en de conservatieve houding van het establishment en de politieke elite (Zon in Steenbok) tegenover de zorg voor en ook wel de verzuchtingen van de bevolking van het land (Maan in Kreeft). Deze immense tegenstelling treft de Britse samenleving tot in elke vezel. Het zijn deze oerconservatieve elementen die langzaam maar zeker een bedreiging gaan vormen voor de toekomst van het land. Het is diezelfde ‘klasse’ die altijd bijzonder actief en strijdvaardig voor haar financiële en economische voordelen is opgekomen. Dat is voor de meerderheid van de Britten wel even anders, want die moeten de eindjes aan elkaar zien te knopen. Nu zijn het vooral progressieve krachten die deze ‘ongelijkheid’ aan de kaak stellen en zich daar niet langer bij neerleggen. Dat valt af te lezen uit het fameuze T-kruis in de horoscoop, met een oppositie van Mars en Neptunus op de financiële as (huis 2 en huis 8) én in de financiële tekens Stier en Schorpioen en vierkant op die oppositie bevindt zich Venus, planeet van geld, in het vooruitstrevende teken Waterman. We beperken ons tot deze technische uitleg, maar we wilden het de aspirant-astroloog toch niet onthouden.

Dit uiterst traditionele (mannelijke) segment van de bevolking had vooral heel veel zeggenschap
en politieke/economisch invloed, maar was verder heel wereldvreemd. Zij hadden niet echt voeling met wat er zich in de samenleving afspeelde (Zon opposiet Maan). Gaandeweg is de discrepantie tussen ‘elite’ en ‘volk’ groter geworden, waardoor er bij de modale Britse burger een misnoegdheid groeide. En in feite lag hier reeds de kiem voor de uitslag van het referendum, die op 23 juni 2016 zoveel stof deed opwaaien en voor veel buitenstaanders en buitenlanders als een donderslag bij heldere hemel kwam. De kaarten waren geschud en nu moet het Verenigd Koninkrijk verder met de keuze die het heeft gemaakt, of die althans door een krappe meerderheid is gemaakt.

Lunaar van de geplande brexit

Op 29 maart 2019 zou dan uiteindelijk het VK uit de EU stappen en zou de brexit een feit zijn. Wanneer we naar de maandhoroscoop (lunaar) kijken van die periode valt het op dat met de stem van het volk weinig of geen rekening wordt gehouden en dat er gesprekken en onderhandelingen achter gesloten deuren plaatsvinden. Er wordt druk gecommuniceerd en onderhandeld met andere landen, maar dit gebeurt vooral achter de schermen. De inhoud van die gesprekken komt pas later aan het licht, omdat politici en machthebbers beducht zijn voor de reactie van de bevolking. Het ziet ernaar uit dat het land zich vrij wil maken (Uranus op de Ascendant, zie 1), maar dat het daardoor ook geïsoleerd komt te staan (de solitaire Saturnus in huis 10, in z’n eigen teken Steenbok, zie 2). Het is alsof het VK ervoor kiest om voortaan z’n eigen boontjes te doppen.

(lees verder onder de afbeelding)

Lunaar Uk 16 Maart 2019 Bloom Web

Hoe moet het nu verder met het Verenigd Koninkrijk?

Zaken worden op de lange baan geschoven. Ondertussen neemt de financiële onzekerheid verder toe en groeit bij de bevolking de angst voor het onbekende. Tienduizenden Britten en met hen heel veel buitenlandse werknemers vrezen voor hun job en die vrees is zeker gegrond, want er zullen in de nabije toekomst heel veel banen sneuvelen, omdat kleine bedrijven, maar vooral multinationals het land de rug toekeren. Er mag in elk geval niets overhaast worden, want dan zijn de financiële verliezen niet te overzien. Uit de jaarhoroscoop (solaar) van 2019 leren we dat investeerders en hoogopgeleide mensen massaal het land zullen verlaten. Het is zowat ieder voor zich. Het land lijkt z’n greep kwijt te spelen en geraakt in een verzwakte onderhandelingspositie ten aanzien van andere landen (EU). Het VK verliest belangrijke en machtige ‘vrienden’ en we voorzien dat dat proces in de toekomst enkel kan worden teruggeschroefd wanneer de Britten bereid zijn om opnieuw te onderhandelen, om zo het vertrouwen van de buurlanden opnieuw voor zich te winnen. Geleidelijk moet het inzicht groeien dat het land die overeenkomsten, de samenwerking met andere landen nodig heeft om z’n eigen toekomst veilig te stellen.

Brexit Astrologie Vk Bloom Web

In de eerstkomende vier jaar – tot 2023 – triggert de planeet Uranus onafgebroken het vermelde T-kruis tussen de planeten Mars, Neptunus en Venus. Dat zal zelfs de meest conservatieve Britten over de brug moeten halen om te beseffen dat ze het in een geglobaliseerde wereld in hun eentje niet redden. Maar dat is toekomstmuziek, want vooraleer het zover is en het inzicht verworven, zal er nog flink wat water naar de zee vloeien.

Harde of zachte brexit?

Wij voorzien alvast geen akkoord of deal op korte termijn. Na verdere analyse van de verschillende horoscopen kunnen we er niet naast kijken: door de positie van Uranus, zowel in de geboortehoroscoop van het VK als in de solaar 2019 én in de lunaar van 28/3/2019 kan het niet anders dan dat het VK z’n vrijheid (Uranus!) opeist en zich los wil maken van alle restricties ten aanzien van wie of wat dan ook. Het land heeft het gehad met de verplichtingen die de EU oplegt. Het geduld is op en precies daardoor is de toestand heel onvoorspelbaar. De onderhandelingen met buitenlandse mogendheden (en dus met de EU) worden ‘losgelaten’ en we vragen ons luidop af of premier Theresa May niet zal aftreden. In de vermelde lunaar vinden we immers de Maan (vrouwfiguur), die anders zo prominent in huis 10 van de horoscoop van het VK aanwezig is, helemaal weggestoken in huis 4 (zie 3).

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Column

Wij, makers van het nieuwe

Ik woon in een dorp met zo’n 150 inwoners. Het dorp bestaat grof gesteld uit twee kampen: mensen…

Lees meer
Meditatie

Boost je intuïtie met behulp van Vedische technieken

De Veda, oudste overleveringen ter wereld. Wie Veda zegt, zegt kennis. Kennis van de natuurwetten…

Lees meer
Astrologie

Dr. Doom: econoom Nouriel Roubini met zijn pessimistische voorspellingen

De Iraans-Amerikaanse econoom Nouriel Roubini werd bekend in 2006 toen hij het IMF waarschuwde voor…

Lees meer
Bloom 8 - 2023

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2023, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2023,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom