Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Kosmische events december 2023

Astrologie
Bloom
14/12/2023
Kosmische events december 2023

We sluiten dit jaar af met een maand die propvol astrologische gebeurtenissen zit. De sterren roeren zich. Alsof ze je aansporen om in december 2023 nog een laatste keer te kijken naar het jaar dat achter je ligt en je dan voor te bereiden op de 366 dagen die voor je liggen. De sterren geven je daar in ieder geval de juiste duwtjes in de rug voor!

In dit artikel tref je de belangrijkste astrologische gebeurtenissen voor december 2023. Je hoeft namelijk geen doorgewinterde astroloog te zijn om te beseffen dat de planeten een grote invloed op ons uitoefenen. Alle levensdomeinen worden beïnvloed door de planetaire bewegingen hoog boven ons hoofd. Hoewel we onmogelijk in een glazen bol de toekomst kunnen ontwaren, biedt astrologie ons toch een mogelijkheid om een glimp van de toekomst op te vangen. Ontdek hier welke planetaire aspecten we mogen verwachten in december 2023.

Waarom is het handig om de planeetstanden van 2023 te kennen?

”Aan de hand van de plaats van de planeten en hun reis door de sterrenbeelden kunnen we ons voorbereiden op gebeurtenissen en emoties beter kaderen.”

Aan de hand van de plaats van de planeten en hun reis door de sterrenbeelden (beter is in feite: 'dierenriemtekens') kunnen we ons voorbereiden op bepaalde gebeurtenissen en bepaalde emoties beter kaderen. Planeten hebben namelijk een uitwerking op ons leven en onze maatschappij. In de Westerse astrologie kennen we binnenplaneten en buitenplaneten.

Voorbeelden van 'binnenplaneten' of 'persoonlijke planeten' zijn: de Zon, Maan, Mercurius, Venus, Mars, Jupiter en Saturnus. Deze planeten bewegen zich sneller door de sterrenbeelden of dierenriemtekens en hebben daardoor een grotere invloed op je dagelijks leven.

Neptunus, Uranus en Pluto behoren volgens de Westerse astrologie tot de 'buitenplaneten' of 'transpersoonlijke planeten'. Zij reizen veel trager door de sterrenbeelden heen. Soms verblijven ze jaren in hetzelfde teken en daarom worden ze ook wel generatieplaneten genoemd. Deze hebben ook een invloed op je dagelijkse leven, maar dat is veel minder merkbaar. De buitenplaneten vertellen ons eerder iets over de algemene tendensen van een generatie.

De eerste week van december 2023

Op 1 december 2023 schoof Mercurius, de planeet van de communicatie, naar het sterrenbeeld (of liever: dierenriemteken) Steenbok door. Op 4 december kwam Venus in Schorpioen terecht en sinds 6 december loopt Neptunus direct in Vissen. Mercurius in Steenbok maakt dat je concrete plannen wil maken voor je toekomst, Venus in Schorpioen zorgt ervoor dat deze plannen zich verdiepen en ook aansluiten op zielsniveau. Neptunus in Vissen sluit daar mooi op aan en laat je dagdromen over hoe je mooiste leven er kan uitzien.

Nieuwe Maan in Boogschutter: woensdag 13 december

Op woensdag 13 december 2023 om 00u31 vinden we de Nieuwe Maan in het teken Boogschutter. Let op: het gaat hier over de nacht van dinsdag op woensdag!

In de energie van het sterrenbeeld Boogschutter zit zin voor avontuur en veel enthousiasme. De Boogschutter is een betekeniszoeker en voelt zich goed als de diepere lagen worden aangeraakt. Deze Nieuwe Maan brengt dan ook beweging in je leven, op een manier die goed past bij de eindejaarsperiode. Afscheid nemen van het voorbije jaar moedigt je aan om te reflecteren over wat je wel en niet meeneemt naar 2024; het nieuwe begin verwelkomen doe je door intenties neer te zetten. De Boogschutterenergie geef je daadkracht om dit zo authentiek mogelijk te doen.

Laat je inspireren door deze rituelen voor Nieuwe Maan.

Mercurius retrograde in Steenbok: woensdag 13 december tot en met 2 januari 2024

”De specifieke energie van Steenbok in deze retrograde zal zich laten voelen in communicatie-uitdagingen met gezagsdragers, superieuren en besturen.”

Enkele keren per jaar gaat de planeet Mercurius retrograde lopen. Alle planeten lopen wel eens retrograde, maar Mercurius doet dit vaker dan de andere planeten. Planeten die dichter bij de Zon staan, zoals Mercurius, hebben een grotere invloed op ons leven dan planeten die ver van de Zon verwijderd zijn. Deze retrogradeperiode gaat dan ook niet onopgemerkt voorbij. Vertragingen en misverstanden komen meer voor wanneer Mercurius retrograde loopt en ook de communicatie kan stroever en verwarrend zijn.

De specifieke energie van Steenbok in deze retrograde zal zich laten voelen in communicatie-uitdagingen met gezagsdragers, superieuren en besturen. Steenbok wordt volgens de astrologie immers geassocieerd met autoriteiten en structuren. Maar ook de ernst en de standvastigheid van de Steenbok spelen hier een rol: je zal langer nadenken over je woorden en meer rekening houden met de impact van wat je zegt en hoe je dat zegt.

Lees verder: Mercurius retrograde van 13 december 2023 tot 1 januari 2024: alles wat je moet weten over deze krachtige planeetbeweging

Zon in Steenbok: donderdag 21 december

De start van het Steenbokseizoen nodigt je uit om orde op zaken te stellen en te overschouwen. Met Mercurius, Uranus en Jupiter die retrograde lopen, moet de Steenbokenergie wel wat moeite doen. Het kan zijn dat je je voor de feestdagen wat verloren voelt en alsof je achter de zaken aanholt. Toch zullen net de moeilijke momenten zorgen voor inzicht en de verandering die je nodig hebt.

Tips:

Volle Maan in Kreeft: woensdag 27 december 2023

”Geniet tijdens de eindejaarsperiode van verbinding en gezelligheid.”

Op woensdag 27 december 2023 om 01u33 staat de laatste Volle Maan van het jaar in een hoge baan aan de hemel; ze zal daarom extra lang zichtbaar blijven. Let op: het gaat over de nacht van dinsdag op woensdag!

Deze Volle Maan in het sterrenbeeld Kreeft nodigt je uit om samen te zijn met familie, vrienden en gelijkgestemden en te genieten van verbinding en gezelligheid. De energie van het sterrenbeeld Kreeft is erg op het huiselijke gericht. Je ritueel voor Volle Maan kan je dan ook perfect thuis doen, onder de kerstboom of aan een vuurtje in de tuin.

Laat je inspireren:

(lees verder onder de advertentie)

Venus in Boogschutter: vrijdag 29 december 2023

Wanneer Venus in het sterrenbeeld Boogschutter terechtkomt, krijgt zoeken naar betekenis een andere laag. Venus in Boogschutter maakt je openhartig in intieme relaties en deze periode is dan ook goed om je dromen en verlangens woorden te geven. De planeet van de liefde zet in dit sterrenbeeld een krachtige energie neer; ontvang en laat het stromen!

Jupiter direct: zondag 31 december 2023

”De ondernemingszin wordt aangewakkerd en het onbekende lonkt.”

De tijd van naar binnen keren is voorbij. De planeet van expansie gaat op het einde van het jaar weer direct lopen en geeft ons daarmee een ferme en liefdevolle duw in de rug. De ondernemingszin wordt aangewakkerd, het onbekende lonkt en de nieuwsgierigheid wordt geprikkeld.

Dit is dus, ook volgens de astrologie, het perfecte moment om aan je goede voornemens te beginnen.

Lees verder:

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Huis & Thuis

Geniet van de rust en inspiratie die een tuin je kan bieden

Neem op mooie lente- en zomerdagen eens wat vaker een moment voor jezelf in de tuin, door te…

Lees meer
Gelukkig Leven

Ontdek Alicante: een reis voor jezelf

Een tripje naar Alicante is niet zomaar een vakantie. Het is een kans om tot rust te komen en je…

Lees meer
Inspiratie

Paramahamsa Vishwananda • devotie en dienstbaarheid in de harten van spirituele zoekers

Op het gebied van spiritualiteit treden door de eeuwen heen verheven Zielen naar voren. Het zijn…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom