Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

Bescherm jezelf tegen negatieve energie

Meditatie
Nathalie De Jongh
10/08/2023
Bescherm jezelf tegen negatieve energie

Negatieve energie van anderen kan je uitputten en verzwakken omdat je eigen energieveld overbelast of beschadigd wordt. Je kan jezelf daartegen beschermen door de juiste zelfzorg toe te passen. Deze visualisatie brengt je al een heel eind op weg.

Herken je deze situaties? Je partner is boos of gefrustreerd en voor je het weet, zit je zelf mee in een negatieve spiraal. Je bent met vrienden op stap en iemand in de groep loopt met een groot verdriet rond. Na een tijdje voel je jezelf zwaarder worden en krijg je een krop in de keel. Of, je neemt het openbaar vervoer en zonder aanwijsbare redenen ben je plots geprikkeld en lastig.

Het zijn maar enkele voorbeelden van situaties waarin je de negatieve energie van de ander voor een stuk overneemt en je daardoor laat beïnvloeden. De impact is groot: door de negativiteit toe te laten, zet je jezelf uit je eigen krachtcentrum en raak je uit balans.

Hoe raak je uit balans?

We hebben allemaal een eigen en heel persoonlijk energetisch veld rondom ons. Dit elektromagnetische veld komt vanuit ons hart, brein en lichaam en ook vanuit onze ziel die ons lichaam als huis en thuis heeft.

Dit veld heeft een bereik van minimum vier meter rondom je heen. Er zijn door wetenschappers metingen gedaan en bij sommige mensen is het bereik van dit veld nog veel groter, tot zelfs 80 meter. De energie die deze mensen uitstralen, wordt dan ook gemakkelijker door meerdere mensen opgepikt.

Ook de intensiteit van de energie speelt een rol. Mensen met een sterk elektromagnetisch veld sturen hun energie uit met een kracht die niet te negeren valt. Als het over iets positiefs gaat, kan dat alleen maar mooie dingen teweeg brengen, maar als negativiteit de bovenhand heeft, liggen de zaken lastiger.

Een derde component in dit verhaal is de kracht van jouw eigen energieveld. Ben je in balans en is jouw veld vrij van deuken en scheurtjes? Dan kan je ontvangen wat je wil ontvangen en jezelf afschermen van wat je niet nodig hebt. Ben je moe, emotioneel of sta je onder stress? Dan zal de negatieve energie van de andere jou overrompelen of overweldigen en neem je de emoties over. Je wordt boos, angstig, gefrustreerd, verdrietig of heel erg overprikkeld.

Een visualisatie gericht op het beschermen tegen negatieve energie hoeft niet lang te duren en zorgt ervoor dat je jezelf opnieuw in het middelpunt van je innerlijke kracht kunt zetten.

Zelfzorg en zelfliefde

Door het toepassen van de juiste zelfzorg kan je jezelf beschermen tegen negatieve energie van anderen en ervoor zorgen dat deze niet in jouw energieveld terechtkomt.

Houden van jezelf en jezelf geven wat je nodig hebt zijn hierin twee grote sleutelelementen.
Ware zelfliefde betekent dat je genoeg van jezelf houdt om op regelmatige basis tijd door te brengen met jezelf. Geef jezelf de liefde die je verdient. Geef jezelf het respect dat je van anderen hoopt te krijgen. Geef jezelf de zorg die ouders aan hun kinderen geven. Enkel jij weet wat je echt nodig hebt, in je hart en in je ziel.

Daarnaast is het handig om een aantal tools binnen handbereik te hebben op momenten dat je evenwicht dreigt verstoord te worden. Een visualisatie gericht op het beschermen tegen negatieve energie hoeft niet lang te duren en zorgt ervoor dat je jezelf opnieuw in het middelpunt van je innerlijke kracht kunt zetten.

Beschermende visualisatie

Deze visualisatie is bedoeld om in te zetten op het moment dat de negatieve energie jouw kant uitkomt. Je mag jezelf daarvoor afzonderen, en zeker de eerste keren is het goed om dat te doen, maar het hoeft niet. Gewoon heel dicht bij jezelf blijven is de boodschap, zo versterk je je eigen vermogen om in je kracht te blijven.

Stap 1: Focus op je ademhaling

Haal langzaam en rustig adem. Adem in vanuit je navel en laat de lucht vanuit je buik naar je sleutelbeenderen stromen. Bij het uitademen laat je de lucht weer naar beneden stromen, naar je navel en als het kan nog verder, helemaal tot beneden in je bekken. Tussen het in- en uitademen hou je je adem twee tellen vast, dit verhoogt je focus.

Stap 2: Visualiseer een bundel wit licht

Visualiseer nu een bundel wit licht dat vanuit de kosmos op je neerschijnt. Zie hoe het licht glanst, glinstert en danst rond je heen. De zuiverheid van het witte licht neemt het donker van de negatieve energie weg en je voelt een warme vrede door je heen stromen. Het licht is er voor jou en omhelst je. Het draagt je en helpt je om verdraagzaam te zijn zonder dat de prikkels van de andere persoon vreten aan je eigen energie.

Stap 3: Creëer een beschermende koepel

Boetseer de bundel van wit licht tot een beschermende koepel die je rond je heen zet. Weef gouden lijnen door het wit. Deze kleur brengt je in verbinding met je hogere zelf en de combinatie van het wit en het goud zal ervoor zorgen dat negatieve energie van je gaat afglijden. De koepel raakt de grond rond je voeten en dringt door de aarde heen zodat je bescherming zich verdiept. Bovenaan blijft er een kleine cirkel open zodat het licht uit de kosmos kan blijven binnenstromen.

Stap 4: Voeg toe wat je zelf nodig hebt

Je kan de koepel versterken met persoonlijke symbolen. Misschien voel je een grote verbondenheid met bloemen zoals rozen, deze ondersteunen je in het uitdragen en ontvangen van liefde. Misschien heb je iets met het Egyptische Ankh-teken, dit versterkt je levenskracht en de balans tussen je vrouwelijke en mannelijke energie. Misschien voelt het goed om een krachtdier uit te nodigen in je koepel, zoals een uil die staat voor wijsheid of een cheetah die staat voor durf en innerlijke kracht. Ga op zoek naar symbolen die voor jou van betekenis zijn, op dit moment of als blijvende waarde in jouw leven.

Stap 5: gebruik een affirmatie

Voeg een affirmatie toe die je ondersteunt om in je kracht terug te komen of te blijven, zoals:

 • ik ben positieve energie;
 • ik bescherm mezelf;
 • ik geef mezelf wat ik nodig heb;
 • ik ben verdraagzaam;
 • ik bewaak mijn grenzen;
 • ik mag zijn wie ik ben.

Hoe meer je deze visualisatie oefent, hoe gemakkelijker het wordt om ze toe te passen, op welk moment dan ook. Wees lief voor jezelf en zeg nee tegen negatieve energie.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

 • >

  8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • >

  toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • >

  EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • >

  kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • >

  unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom