Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Volle Maan Ritueel: gebruik de kracht van de Volle Maan om je doelen te bereiken

Volle Maan Ritueel: gebruik de kracht van de Volle Maan om je doelen te bereiken

Dat de Maan invloed op ons leven en lichaam heeft, is al langer bekend. De Maan beïnvloedt je lichaam, leven en emoties. Vooral tijdens Volle Maan is dit merkbaar, dan is de energie van de maan op haar krachtigst. Je kunt bijvoorbeeld sneller emotioneel worden of een slechte nachtrust hebben, maar wist je dat je de invloed van de Volle Maan ook in je eigen voordeel kunt gebruiken? Maak kennis met een Volle Maan-ritueel.

Een Volle Maan staat symbool voor transformatie en het loslaten van ongewenste zaken in je leven. Een goed moment dus om plannen te maken en deze mee te nemen in je ritueel. Daarnaast kan een Volle Maan ook ingezet worden om je zegeningen te vieren. Om stil te staan bij wat wel goed gaat in je leven en dat te waarderen.

Lees ook: 'Een sterk basisritueel: een must voor elke moderne heks'

Aan de slag!

Maanritueel Bloom Web 2021 staand 2

Drie dagen voor en drie dagen na Volle Maan is de maanenergie goed merkbaar. Een maanritueel uitvoeren doe je dan ook het beste tijdens één van deze dagen. Wat heb je nodig voor een maanritueel?

 • Attributen voor de windrichtingen (wachters). Denk hierbij aan een rode kaars voor het zuiden of een kommetje water voor het westen.
 • Een witte kaars voor de Godin
 • Een athame, een ceremonieel mes met twee snijkanten
 • Koekjes en een drankje naar keuze
 • Lucifers
 • Je intenties of doelen uitgeschreven als een spreuk of een gedicht

Kies voor je maanritueel een plaats waar je niet gestoord kan worden. Zet eventueel je apparaten uit zodat je ritueel zeker niet onderbroken kan worden. Zet de attributen op hun plaats. De kaars voor de Godin zet je in een oostelijke of noordelijke richting. De koekjes en het drankje worden bij deze godinnenkaars neergezet. Voordat je begint, zorg ervoor dat je stevig op je benen staat. Grond jezelf.

Aan de slag met je maanritueel

Stap 1
Trek een magische cirkel met de klok mee. Dit kun je doen met je hand of met de athame. Maak driemaal een cirkelbeweging, terwijl je driemaal zegt: “Ik trek u, cirkel van bescherming. Omhels deze gewijde plaats en verleen bescherming tegen het kwade.”

Stap 2
Richt je tot het oosten en zeg: “Wachters uit het oosten, kracht van lucht en sylfen. Ik groet en verwelkom u.”

Stap 3
Richt je tot de andere windrichtingen: “Wachters uit het zuiden, kracht van vuur en salamanders. Ik groet en verwelkom u. Wachters uit het westen, kracht van water en undines. Ik groet en verwelkom u. Wachters uit het noorden, kracht van aarde en gnomen. Ik groet en verwelkom u.”

Stap 4
Visualiseer bij iedere aanroeping een beeld dat overeenstemt met de windrichting. Stap daarna naar het midden van je cirkel en richt je naar de plaats van de godinnenkaars: “Grote Godin, vrouwe van de Volle Maan. Ik roep u aan. Wees welkom in deze gewijde cirkel.”

Stap 5
Blijf daarna in het midden en richt je tot de Volle Maan: “Vrouwe van de Maan. Raak me met uw stralen aan. Vervul me met vernieuwde kracht.” Hierna kun je je intenties en doelen kenbaar maken aan de Volle Maan en de Godin. Eens je dit gedaan hebt, mag je het stukje papier verbanden.

Nu kun je ronddansen, drummen of zingen. Alles mag zolang het maar past in je ritueel. Terwijl je drumt of danst kun je ook zingen “vernieuwde kracht, vernieuwde kracht, vernieuwde kracht”. Doe dit zolang als je zelf wilt. Visualiseer dat de stralen van de Maan binnen de cirkel op je vallen. Eens je klaar bent, kun je tot rust komen door te mediteren. Eet en drink iets en kom weer op krachten. Zo grond je jezelf.

Hef de magische cirkel op

Als je vindt dat het ritueel voorbij is, sluit je af door de Godin te bedanken: “Vrouwe van de Maan, ik dank u voor uw aanwezigheid en de hernieuwde kracht. Ik hoop u spoedig weer te mogen verwelkomen in mijn cirkel.” Dank daarna de Wachters: “Wachter uit het noorden, kracht van aarde en gnomen. Ik dank u voor uw aanwezigheid en hoop u spoedig weer te mogen verwelkomen aan mijn cirkel.” Herhaal dit ook voor de andere windrichtingen. Sluit dan je cirkel door driemaal in tegenwijzerzin een cirkelbeweging te maken: “Cirkel van bescherming ik hef u op. Laat de cirkel open, maar nooit gebroken zijn.”

Een maanritueel kun je invullen zoals je dat zelf wenst. Je kunt bijvoorbeeld nog edelstenen, kruiden, muziek en zelfs gedichten toevoegen. Volg je intuïtie en creëer een maanritueel dat geheel aansluit bij niet alleen je doelen, maar ook je persoonlijkheid.

Happy Full Moon!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Sporten in 2024 op basis van je horoscoop

Nu het nieuwe jaar goed en wel begonnen is, staan ook de goede voornemens weer op het programma.…

Lees meer
Gelukkig Leven

Ontdek Alicante: een reis voor jezelf

Een tripje naar Alicante is niet zomaar een vakantie. Het is een kans om tot rust te komen en je…

Lees meer
Dossier 2024

PREVIEW // Jouw Jaarhoroscoop 2024

Traditioneel besteden we in de eerste Bloom-editie van het nieuwe jaar (zie special Bloom 1 - 2024)…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

 • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom