26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

Online Cursus Astrologie voor Beginners • Basisreeks 1

astrologie

Lestijden

Vrij instapmoment

Locatie

Online

Docent

Paul van Egghen

Kostprijs

€ 245,00

Neem een vriend(in) mee en ontvang 5% korting

Kies aantal tickets

Online Cursus Astrologie voor Beginners is toegevoegd aan winkelmandje

Je kan nu afrekenen of verder winkelen. Maak hieronder je keuze.

Waarom een cursus/workshop via Bloom? Wel daarom:

 • professionele lesgevers en sprekers

 • ruim en uniek kwalitatief aanbod aan opleidingen

 • open en vertrouwelijke sfeer

 • kom in contact met gelijkgezinden

 • neem een vriend(in) mee en ontvang beiden 5% korting

Allesomvattende basis beginnerscursus Astrologie onder leiding van docent Paul Van Egghen

Primeur! Via Bloom kan je vanaf nu digitaal intekenen op een allesomvattende beginnerscursus astrologie onder begeleiding van ervaren astroloog & hypnotherapeut Paul Van Egghen.

In deze online cursus worden alle basisprincipes van de astrologie in begrijpelijke taal uitgelegd en stap voor stap aangereikt. Op die manier ben je in staat om alle elementen waaruit een horoscoop bestaat te leren bevatten. Alle verdere vervolgcursussen zijn op dit gedegen fundament gestoeld. Dit maakt deze basisbeginnerscursus dan ook zo belangrijk. Deze cursus voor beginners kan ook dienen als opfrissingscursus voor mensen die reeds enige affiniteit of kennis hebben van de astrologie. Concreet ziet het gevuld cursusschema er als volgt uit:

 • Inleiding:
  achtergronden en benadering van de astrologie
 • Les 2: de horoscooptekening
  Huiswerk: opgave 1
 • Les 3: elementen, kruisen en polariteiten in de horoscoop
  Huiswerk: opgave 2
 • Les 4: tekeneigenschappen
  Huiswerk: opgave 3
 • Les 5: inhouden van planeten
  Huiswerk: opgave 4
 • Les 6: inhouden van huizen
  Huiswerk: opgave 5
 • Les 7: aspecten
  Huiswerk: opgave 6
 • Les 8: even alles bij elkaar
  Toets

Lesmateriaal

Docent Paul Van Egghen in samenwerking met Bloom voorziet bij elke les een uitgebreide powerpoint, die wordt aangevuld met ingesproken video’s waarbij Paul je stap voor stap, dia per dia, extra toelichting geeft. Bij elke les is er ook een huiswerk in petto, die tevens door docent Paul wordt verbeterd, zodat je als cursist snel vorderingen kunt maken.

Test je eigen kennis

In deze beginnerscursus Astrologie kan je steevast terugvallen op docent Paul Van Egghen voor extra uitleg. Bovendien kan je je eigen kennis toetsen aan de hand van de huiswerken die worden meegegeven. Je aangeleverde huiswerken worden vervolgens door Paul verbeterd en waar nodig bijgestuurd, zodat je de basisprincipes van de astrologie goed onder de knie krijgt.

Vrij instapmoment: bepaal zelf en op je eigen ritme wanneer je de cursus aanvat en verder zet (begeleiding gedurende 6 maanden). De theorie en inhoud blijft gedurende minimum 2 jaren online in jouw gebruikersprofiel.
Certificaat:
je ontvangt na alle afgewerkte huiswerken een certificaat van deelname

Astrologie is een taal

Tot slot is astrologie een prachtig instrument om de wereld rondom en binnenin jezelf te ontdekken, te ontrafelen. Astrologie stelt dat alles met alles verbonden is, tevens een uitgangspunt van de kwantumfysica. Alles is in alles aanwezig, zo boven – zo beneden. Een gedegen kennis van de astrologie stelt jou dus in staat om verbanden te leren leggen tussen hemellichamen en gebeurtenissen op aarde en om je eigen psyche en die van anderen te leren ontrafelen. Het klopt dus dat astrologie als een taal kan beschouwd worden. Of zoals Dane Rudhyar het verwoordt: “Astrology is a language, if you understand this language, the sky speaks to you”.

Bekijk ook...

de Online Cursus Astrologie voor Beginners Basisreeks II (praktijk)

Bekijk het voorwoord door docent Paul

Over Paul van Egghen

Paul Van Egghen, wonende in zuidelijk West-Vlaanderen, heeft reeds 40 jaar (muziek-)onderwijs achter de rug. Hij koestert 30 jaar levendige interesse in de realiteit achter de realiteit en gegronde spiritualiteit. Met een gevarieerde achtergrond van meerdere opleidingen (astrologie, EFT, meditatie, algemene esotherie, pendelen, SRT…) is deze duizendpoot nu vooral werkzaam als integraal astroloog (antwoorden op vragen als: wie ben jij, wat kom je hier doen, hoe is de link met de Hoger Zelf) en gecertificeerd hypnotherapeut. Maar dat houdt hem uiteraard niet tegen om boeiende workshops en lezingen over tal van verschillende onderwerpen op poten te zetten om zijn brede kennis te delen met anderen.

Beoordelingen van anderen

Paul is een heel duidelijke, heldere en enthousiaste leraar. Hij barst overduidelijk van de kennis en doet er alles aan om die zo goed en volledig mogelijk te delen met iedereen. Ik heb interessante inzichten bijgekregen en mijn liefde voor astrologie is enkel gegroeid! Na wat studie schrijf ik me zeker in voor de cursus voor gevorderden...

⏤ Lise H.

Hierbij mijn recensie betreffende: Lenormand beginners online cursus. Een dikke week geleden (donderdag 23/06) schreef ik me, met enige onzekerheid, in voor de online cursus Lenormand beginners. Ik twijfelde enigszins of het mij wel zou lukken om die materie op die manier onder de knie te krijgen. Momenteel zit ik net over de helft van de cursus (pag. 40/71). Na elk thema maak ik en stuur ik de oefeningen door naar de docente (Mevr. Terryn). Zij speelt kort op de bal en bij haar kan ik ook terecht voor eventuele vragen of onduidelijkheden. Soms plan ik wel een pauzedag in maar mijn motivatie en de feedback triggeren mij om er toch iedere dag weer in te vliegen en door te doen. De materie boeit me enorm en ik heb er dus een goed oog in dat ik de cursus tot een goed einde zal kunnen brengen.

⏤ Carine D.

Ik interesseer me al jaren in astrologie maar het kwam er niet van een cursus te volgen. In de cursus Astrologie Beginners basisreek 1 heb ik geleerd om een horoscoop te duiden vanuit de elementen, dierenriemtekens, de zon, maan en ascendant. Paul weet enorm veel van astrologie en vertelt beeldend waardoor ik de informatie goed kan onthouden. Ik heb ervaren dat hij de lesstof helder uitlegt en aansluit bij de verschillende achtergronden van de deelnemers. De lessen bestaan uit een combinatie van theorie en directe toepassing op de horoscopen van de deelnemers, hierdoor lukt het mij nu al om echt iets te vertellen over iemands persoonlijke horoscoop.

⏤ Vivian

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom