Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

13 december 2023 • Nieuwe Maan in Boogschutter • Doelen & Daadkracht

Astrologie
Bloom
07/12/2023
13 december 2023 • Nieuwe Maan in Boogschutter • Doelen & Daadkracht

Op woensdag 13 december 2023 om 00.31 uur vinden we de Nieuwe Maan in het teken Boogschutter. De maan staat tijdens deze maanfase tussen de aarde en de zon, waardoor je de maan niet kan zien. Desalniettemin zijn we onderhevig aan haar energie. Wat mogen we verwachten tijdens deze Nieuwe Maan in Boogschutter op woensdag 13 december 2023?

De Maan representeert onze gevoelswereld. Ze bepaalt grotendeels hoe we met onze emoties omgaan. Hoe we reageren op welbepaalde situaties en hoe we onze gevoelens verwerken. Een Nieuwe Maan luidt altijd een nieuwe maancyclus in. Het startsein om je doelen bij te sturen, affirmaties te stellen en intenties te vormen.

De Boogschutter is een avontuurlijk, enthousiast en goudeerlijk vuurteken. Een drang om de wereld te ontdekken ontwaart zich en het onmogelijke lijkt plots toch mogelijk. Wie nog altijd niet zijn of haar voornemens van begin dit jaar heeft volbracht, krijgt nu de kans om daar verandering in te brengen. De Boogschutter geeft je daadkracht een extra boost.

5x inspiratie voor een geslaagd ritueel voor Nieuwe Maan

”The Moon, a luminous guide”

Stel een affirmatie

Contempleer tijdens deze Nieuwe Maan in Boogschutter over je leven en besluit welke doelen je nog graag zou willen behalen. Eens je duidelijk voor ogen hebt wat je wil bereiken, is het ook gemakkelijker om hier een gepaste affirmatie voor te bedenken. Onthoud dat een affirmatie altijd in de tegenwoordige tijd gesproken of geschreven moet zijn. Zo geef je aan het universum aan dat wat je wil bereiken al werkelijkheid is.

Journalen

Gezien het feit dat de Nieuwe Maan hét moment is om doelen te stellen, kun je overwegen om in een dagboek te noteren wat die doelen precies zijn. Een succesvolle manifestatiemethode is scripting. Hierbij noteer je tot in detail hoe je leven eruit zou zien als je manifestatie uitgekomen is. Daarbij mag je alles noteren, van het gevoel dat je dan ervaart tot de parfum die je draagt. Hiermee geef je een duidelijk signaal af aan het universum dat je klaar bent om te ontvangen.

Aarden

Deze maanfase is tevens een geschikt moment om te aarden. Door te mediteren creëer je een gevoel van rust. Zo begin je deze nieuwe cyclus met een heldere geest en een ingeboezemd gevoel van kalmte.

Trek een kaart

Een orakelkaart trekken mag niet ontbreken tijdens je maanritueel. Het geeft je inzicht over wat je mag verwachten de komende periode en zet tevens de toon voor je manifestatieproces. Orakelkaarten geven ons de boodschappen die we nodig hebben en niet de boodschappen die we willen horen. Hierdoor is de kaart die je trekt altijd accuraat, ook al lijkt dat niet het geval te zijn op het eerste gezicht.

Maak een Vision Board

Een collage is een hulpmiddel om je dromen en doelen te visualiseren. Neem tijdens de Nieuwe Maan in Boogschutter de tijd om aan je doelen te werken. Je hebt vrij spel. Een vision board kun je digitaal maken op Pinterest, maar nog leuker is het maken van een daadwerkelijke collage. Je hebt alleen maar een stuk karton, een stapel tijdschriften en een schaar en lijm nodig. Knippen maar!

Meer lezen?

Leer leven en werken met de Maan

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Kan het leren van talen de geestelijke gezondheid helpen?

Kan het beheersen van een nieuwe taal, zoals Engels, een positieve invloed hebben op onze…

Lees meer
Spiritualiteit

De kegel van kracht: een magisch wicca ritueel

Jij en ik, de natuur, de aarde, gewoonweg alles staat energetisch in verbinding. Zichtbaar en niet…

Lees meer
Huis & Thuis

De gezondheidsvoordelen van tuinieren

Tuinieren biedt een scala aan gezondheidsvoordelen die je wellicht nog niet kende. Van fysieke…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom