Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

De verkiezingen in Frankrijk • Een horoscoopanalyse

De verkiezingen in Frankrijk • Een horoscoopanalyse

In Frankrijk was president Macron behoorlijk geschrokken van de uitslag van de Europese verkiezingen, waarbij het Front National sterk vooruitgang boekte. Hierdoor besloot hij snel het parlement vervroegd te ontbinden en nieuwe parlementsverkiezingen uit te schrijven. Hij wilde het ijzer smeden terwijl het heet was en rekende erop dat de schrik bij de bevolking zou inslaan, zodat het Front National in een slecht daglicht zou komen te staan. Daarom kondigde hij verkiezingen aan voor 30 juni, met een tweede ronde op 7 juli. Laten we de astrologie erbij nemen en de horoscoop van beide data bekijken om een idee te krijgen van de ontwikkelingen die Frankrijk te wachten staan.

Parijs, 30 juni 2024

In de horoscoop van de verkiezingen in Frankrijk van 30 juni zien we direct dat de Zon, heer ascendant, in Kreeft in het 12de huis staat. De Zon staat daarbij in een vierkant met de Noordelijke Maansknoop (conjunct midhemel). Deze beslissing valt in het kamp van verborgen vijanden en er kunnen veel onbekende problemen opduiken die nadelig zullen zijn voor het lot van het land.

Met de Noordelijke Maansknoop op de cusp van het 10de huis wordt het lot van het land bepaald. In het 10de huis staat de Maan, die het volk vertegenwoordigt. De Maan vormt een uitgaande conjunctie met Cheiron en een vierkant met Mercurius in het 12de huis, de medeheerser van het 11de en heerser van het 3de huis. Het volk is strijdvaardig en zoekt naar oplossingen voor de vele problemen waarmee het land te maken heeft. Het volk wil verandering, maar zal daardoor zelf in problemen terechtkomen die nu nog onbekend en verborgen zijn.

Verkiezingen Frankrijk astrologie horoscoop 30 juni 2024 Roger Walraedt artikel Bloom

”President Macron heeft met deze verkiezingen een gok gewaagd, maar heeft daarmee ook de doos van Pandora geopend.”

Mars, die heerser van het 10de huis is, bevindt zich in deze horoscoop in ditzelfde huis (10). Hoewel Mars in een zwakke positie staat, heeft hij een redelijke verbinding met Venus, de heerser van het 4de huis, die in het 12de huis staat, en met Saturnus, de heerser van het 6de huis, die in het 9de huis staat. Er worden pogingen gedaan om het land uit de problemen te helpen, onder andere door maatregelen te nemen met betrekking tot werkgelegenheid, maar dit biedt slechts een zwakke oplossing.

De ascendant wordt beïnvloed door een oppositie met Pluto op de cusp van het 7de huis. Pluto, die de heerser van het 5de huis is, duidt erop dat de leiders van het land een besluit nemen dat tegen de belangen van het land ingaat. Pluto op de cusp van het 7de huis kan aanzienlijke tegenstand van anderen oproepen.

Uranus, de heerser van het 7e huis, staat in het 11de huis, het huis van politieke partijen en verenigingen. De dispositor van Uranus, Venus, staat in het 12de huis, wat voor veel onopgeloste problemen zorgt. Het belooft een bewogen jaar te worden, aangezien het 11de en 5de huis een onderschepte as bevatten waarin Jupiter staat, die medeheerser van het 5de huis is. De leiders van het land moeten verantwoording afleggen aan de politieke partijen, wat niet soepel zal verlopen.

President Macron heeft met deze verkiezingen in Frankrijk een gok gewaagd, maar heeft daarmee ook de doos van Pandora geopend, waarvan de gevolgen moeilijk te overzien zijn.

We kunnen vanuit de astrologie concluderen dat het volk zeker een ander beleid wenst en dit na de verkiezingen in Frankrijk ook zal krijgen, maar het blijft de vraag of dit beleid daadwerkelijk zoveel beter zal zijn.

Parijs, 7 juli 2024

Verkiezingen Frankrijk astrologie horoscoop 7 juli 2024 Roger Walraedt artikel Bloom

Als we de horoscoop van 7 juli 2024 bekijken, zien we dat Mercurius op de cusp van de ascendant staat. Mercurius, medeheerser van het 11de huis, vertegenwoordigt de kracht van politieke bewegingen die verandering willen in het Franse staatsbestel.

De Maan, die het volk vertegenwoordigt, staat in het 12de huis en vormt een nauwe oppositie met Pluto, de heerser van het 5de huis. Het volk verlangt naar een leiderschap dat krachtige en doortastende maatregelen neemt met betrekking tot werkgelegenheid, zonder iets te ontzien.

De Zon, de heerser van de ascendant en tevens de dispositor van de Maan, staat ook in het 12de huis en vormt een driehoek met Saturnus, de heerser van het 6de huis, die in het 9de huis staat. Er wordt een beroep gedaan op wettelijke instanties om maatregelen te nemen die een oplossing voor de problemen kunnen bieden.

Het MC staat in Ram, met Mars als heerser van het 10de huis in val in Stier. Het bestuur van het land heeft moeite om alle gewenste maatregelen te nemen om het land weer op de rails te krijgen. Het MC wordt ook beïnvloed door Cheiron, wat betekent dat de vele wantoestanden in het land hersteld moeten worden, wat niet eenvoudig zal zijn vanwege het vierkant van Cheiron met Venus, de heerser van het 4de huis, in het 12de huis.

Daarnaast staat Jupiter, de heerser van het 5de huis, onderschept in het 11de huis, waardoor bepaalde belangengroepen roet in het eten kunnen gooien bij de maatregelen die de leiders van het land willen nemen.

We kunnen dus ook vanuit de astrologie concluderen dat het volk zeker een ander beleid wenst en dit na de verkiezingen in Frankrijk ook zal krijgen, maar het blijft de vraag of dit beleid daadwerkelijk zoveel beter zal zijn.

Link naar de website van auteur Roger Walraedt:
https://astranalys.weebly.com

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

 • >

  8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • >

  toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • >

  EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • >

  kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • >

  unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom