Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Welk totemdier of krachtdier hoort bij jouw sterrenbeeld?

Welk totemdier of krachtdier hoort bij jouw sterrenbeeld?

In Bloom 3 legt Astrid HL Goossens in geuren en kleuren uit wat totemdieren of krachtdieren precies zijn en hoe jij kunt ontdekken welke vorm jouw spirit animal aanneemt (lees er hier alles over). Krachtdieren zijn namelijk beschermgeesten die je begeleiden op je levenspad en je een extra duwtje in de rug geven wanneer het even moeilijk gaat. Maar je kunt ook heel wat leren van je eigen krachtdier! Nu zijn er bepaalde culturen die geloven dat elk astrologisch sterrenbeeld kan gelinkt worden aan een bepaald totemdier. Hier vind je alvast een handig overzicht, dat je misschien wel verder kan helpen op je zoektocht naar jouw eigen spirit animal.

Ram – de valk

Valken zijn geboren leiders, en laat dat nu ook net een eigenschap zijn van het dierenriemteken Ram. Als jouw totemdier helpt de valk je om elk probleem vanuit verschillende perspectieven te benaderen. Daarnaast zijn het vooral heel passionele dieren die een graag geziene aanwezigheid zijn in een groep. Met de valk naast je zijde groei je op vlak van onafhankelijkheid, zonder daarvoor je sterke vriendschapsbanden en relaties in het gedrang te brengen.

Stier – de bever

Klein maar dapper, en vooral in staat om zich aan te passen aan de situatie en elk obstakel te overwinnen: dat is de bever. Stieren kunnen rekenen op deze spirit animal om hen te voorzien in geduld, intelligentie en scherpzinnigheid. De bever is een medelevend en loyaal dier, maar je zal moeten waken over diens neiging om te veeleisend over te komen naar je omgeving toe. Blijf nederig en belet anderen niet om zichzelf te uiten.

Tweelingen – het hert

Krachtdieren spirit animal levensgids sterrenbeeld hert Bloom web

Tweelingen kenmerken zich door een aanleg voor dualiteit. Mensen die vallen onder dit sterrenbeeld brengen doorgaans heel wat persoonlijkheden, visies en uitdagingen samen. Het hert helpt je om steeds de juiste keuze te maken wanneer je geconfronteerd wordt met uiteenlopende opties. Herten zijn net als Tweelingen: energiek, intelligent, vernuftig en sociaal. Ze sporen je aan om je zachte kant naar boven te halen en te vertrouwen op de inhoud, eerder dan op het uiterlijke vertoon.

Kreeft – de specht

Net zoals een specht zijn Kreeften enorm zorgzaam, en dus is het niet verwonderlijk dat deze twee perfect bij elkaar passen. Een specht als totemdier is enorm empathisch aangelegd, vindingrijk en kan luisteren als de beste. Met de specht als levensgids kun je misschien wel eens last krijgen van stemmingswisselingen, maar uiteindelijk weet jij deze emoties toch te kanaliseren om vol energie je te smijten in elk avontuur dat het leven voor jou in petto heeft.

Leeuw – de zalm

Altijd tegenstroom zwemmen: een gemeenschappelijke eigenschap van de zalm én de Leeuw. Ze creëren hun eigen pad en schuwen daarbij geen tegenkanting. De zalm boost het zelfvertrouwen en de leiderscapaciteiten van de Leeuw, en bezorgt dit teken ook een stevige dosis charisma wanneer het nodig is. Maar toch tempert dit krachtdier je ook als Leeuw, door het feit dat je gevoelens snel gekwetst worden wanneer iemand niet reageert zoals je het had verwacht. Je mag dan wel een egocentrisch kantje hebben, toch ben je niet helemaal immuun tegen de soms harde woorden van de buitenwereld.

Maagd – de beer

Maagd is niet het meest opzichtige teken van de zodiak, en toch worden ze gelinkt aan een bijzonder krachtig dier. Dat heeft alles te maken met de zelfkennis dat dit sterrenbeeld aan de dag kan brengen. Als Maagd ben je een kei in introspectie, daarom heb je ook een totendier nodig die de diepste kantjes van je persoonlijkheid naar boven kan halen. De beer, een verlegen, vrijgevig, methodologisch maar ook jaloers dier, is daarom een uitstekende match. Echter kan de beer ook je luie en kritische kanten in de verf zetten, maar die hou je beter wat in toom.

(lees verder onder de advertentie)

Weegschaal – de kraai

Kraaien zijn heel gewichtige dieren die altijd de vrede proberen te bewaren. Toevallig het krachtdier van de Weegschaal? Natuurlijk niet. Want dit dierenriemteken streeft ook steeds naar rechtvaardigheid en balans. De kraai versterkt die eigenschap dus nog meer en helpt de weg te wijzen wanneer er twijfel de kop opsteekt. Daarnaast is de kraai een diplomatische mediator en heel gemakkelijk in omgang. Maar ook is de kraai enorm wijs, en kan hij niet misleid worden door mooie praatjes.

Schorpioen – de slang

Misschien niet het populairste (kracht)dier, maar daarom zeker niet minder bewonderenswaardig. Het karakter van de slang sluit naadloos aan op de eigenschappen van een typische Schorpioen: mysterieus, geheimzinnig, aangetrokken tot het spirituele en intuïtief. Maar slangen zijn ook erg passionele en behulpzame wezens. Als je de neiging tot ongehoorzaamheid kan onderdrukken, is de slang een heel liefdevolle spirit animal om mee door het leven te gaan.

Krachtdieren spirit animal levensgids sterrenbeeld uil Bloom web

Boogschutter – de uil

De uil staat stereotiep symbool voor helderziendheid, wijsheid en misleiding. Maar toch zijn dat niet de karakteristieken die ervoor zorgen dat uilen zich vooral tonen aan Boogschutters. Met de uil als jouw totemdier verlang jij steeds naar een veilige omgeving waar je je geliefd kunt voelen. Net zoals uilen ben je zelf zeer gevoelig en zorgzaam, maar je laat je ook niet zelden meeslepen door je emoties, waardoor je geregeld impulsief uit de hoek kan komen.

Steenbok – de gans

Ganzen zijn ambitieus, betrouwbaar en berekend, net zoals de Steenbok. Ze vinden elkaar in hun voorliefde voor afzondering. Wanneer het moet zullen ze zich wel onder mensen begeven, maar ze brengen net zo graag tijd alleen door. De drijfveer van het doorzettingsvermogen van de gans ligt dan ook volledig binnen zichzelf, op waardering of bevestiging van de buitenwereld zit deze spirit animal niet te wachten. Als Steenbok mag je de gans zeker omarmen, maar wees waakzaam dat je diens idealistische en sceptische houding tegenover anderen je gedrag niet laat domineren

Waterman – de otter

Met de otter aan je zijde vind je het gemakkelijker om op te houden met piekeren en de dingen wat vaker op z’n beloop te laten. De eigenzinnig Waterman is net als z’n krachtdier een echte spring-in-‘t-veld die zich niet uit z’n lood laad slaan door de kritiek van anderen. De otter ondersteunt je in al deze eigenschappen. Een ietwat uitdagend kantje van de otter, is echter diens kieskeurigheid wanneer het aankomt op het kiezen van een liefdes-/levenspartner. Een rebelse jeugd kan hiervan het gevolg zijn, maar daar is natuurlijk niets mis mee. Want eens de otter z’n zielsverwant heeft gevonden, bindt hij/zij zich voor het leven.

Vissen – de wolf

Waarschijnlijk één van de meest begeerde krachtdieren, mede door hun majestueuze uitstraling: de wolf. Ze bewegen gracieus en zijn tevens ook enorm emotioneel. En dat kan zeker ook gezegd worden over de Vissen. Wolven zijn onafhankelijk, maar verlangen er uiteindelijk wel naar om opgenomen te worden in een groep die hen ondersteunt en begrijpt. Met dit totemdier is een Vissen zeer loyaal, soms zelfs naar het obsessieve toe. Je uiteindelijke doel is om te zorgen en voor gezorgd worden. Als je dat hebt bereikt, bloei je helemaal open.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Spiritualiteit

REEKS | Handlezen in een notendop - Deel 4 Handlezen: de bergen in je handen

In de drie voorgaande Bloom-edities leerde je al dat elk aspect van je handen in overweging moet…

Lees meer
Lifestyle

Kleuren onder de loep: de betekenis van indigo

We nemen de kleuren onder de loep en vandaag richten we ons op de kleur indigo. Stond jij al eens…

Lees meer
Gelukkig Leven

Ben jij ook moe van het overmatige spiegelwerk?

Moe, moe, moe. Steeds meer zelfbewuste mensen blijven vermoeid, terwijl ze zich toch echt enorm…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom