Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

De winnaars en de verliezers van de verkiezingen van 9 juni 2024 • Een siderische horoscoopanalyse

De winnaars en de verliezers van de verkiezingen van 9 juni 2024 • Een siderische horoscoopanalyse

In het Vlaamse land hebben de NVA, Vooruit, PVDA en Vlaams Belang de verkiezingen gewonnen. Over de taalgrens mogen MR en Les Engagés victorie kraaien. De grote verliezers in ons meertalig land zijn Open VLD en de PS. We laten de politieke analyses van ons ingewikkelde land over aan de specialisten en concentreren ons op wat de astrologie vertelt. In de drie siderische geboortehoroscopen van Alexander De Croo, Tom Van Grieken en Bart De Wever bundelen we de stand van de kosmische energieën of de transit van 9 juni 2024 om 19.00 uur in Brussel.

SIDENOTE

Het betreft hier een siderische geboortehoroscoop én analyse.

Alexander De Croo: kosmisch signaal van onheil

Transithoroscoop De Croo Yves Polet verkiezingen 9 juni 2024

Bij Alexander De Croo zien we overduidelijk een belangrijk kosmisch signaal van onheil op 9 juni door de plaatsing van de transit Maan in Kreeft conjunct zijn Saturnus, die een vierkantaspect maakt met zijn Zon op 16° Weegschaal.

De transit Maan vertelt veelal hoe de persoon zich zal voelen op die dag. In de geboortehoroscoop van Alexander De Croo staat zijn Zon in Weegschaal gespannen met Saturnus in Kreeft. Dit is ontegensprekelijk zijn kosmische kracht die de politieke wereld symboliseert. Veel succesvolle politiekers zijn verbonden met de horoscooptekens Weegschaal en Kreeft. Weegschaal vertegenwoordigt volgens de astrologie de diplomatische omgang en Kreeft is verbonden met het volksgebeuren. Het spanningsaspect van ongeveer 90° of het vierkant tussen zijn Zon en Saturnus uit hier de lessen die moeten geleerd worden door onaangename of beperkende omstandigheden.

”Sinds Pluto vanaf 2020 in Steenbok begon te lopen, hebben we al heel wat onheil mogen verwerken.”

De transit Maan verbonden met zijn Saturnus en Zon indiceert het verliezen van de verkiezingen. Het stond persoonlijk voor Alexander De Croo in de sterren geschreven dat hij een onaangename dag tegemoet ging. In de buitenste ring lezen we de kosmische krachten van de verkiezingsdag. De Maan in Kreeft maakt twee heftige spanningsaspecten. Het eerste is de oppositie met Pluto in Steenbok en de tweede is het vierkant met Mars in Ram.

Sinds Pluto vanaf 2020 in Steenbok begon te lopen, hebben we al heel wat onheil mogen verwerken. In 2020 belandden we in lockdown door covid-19 en stierven er massaal veel mensen. Vorige jaren kregen we te maken met de oorlogen Oekraïne-Rusland en Israël-Hamas. Pluto staat tot 2037 in Steenbok en de mensheid zal hoe dan ook sterker uit deze cyclus komen. Mars in Ram vertegenwoordigt in de astrologie de zorg van de kiezers over deze oorlogen.

De uiterst rechtse stemmen worden door Stier gesymboliseerd. In de transithoroscoop bespeuren we maar liefst 5 hemellichamen in Stier: Zon, Mercurius, Venus, Jupiter en Uranus. Het zijn Jupiter en Uranus die het uiterste rechtse daarin bepalen. Stier of Taurus is gekend voor zijn koppigheid, kortzichtigheid en onverzettelijk vasthouden aan zijn waarden en meningen. Uranus stond in de jaren 1940 tot midden 1947 in Stier … De planeet Uranus staat in de huidige cyclus tot begin 2031 in Stier (dat betekent veel veranderingen voor de mensen die geboren zijn tussen 15 mei en 14 juni). Gelukkig is de mens heel wat meer ontwikkeld dan in de jaren 40. De wereld is meer met elkaar verbonden door allerlei organisaties en de democratische krachten blijven sterk.

De uiterst rechtse stemmen worden door Stier gesymboliseerd en in de transithoroscoop bespeuren we maar liefst vijf hemellichamen in Stier.

Tom Van Grieken: een overwinningsnederlaag

Transithoroscoop Van Grieken Yves Polet verkiezingen 9 juni 2024

De transiterende Zon maakt een gunstige driehoek (120°) met de Zon in de geboortehoroscoop van de voorzitter van Vlaams Belang Tom Van Grieken. Zijn Zon staat op 20° Maagd en zijn Mars op 5° Steenbok. De vijf hemellichamen die in Stier stonden hebben hem enorm geholpen aan zijn overwinning in de verkiezingen. Tom Van Grieken kreeg evenzo een grote steun door de gunstige verbinding met de transit Maan in Kreeft.

De transit Maan vormt een sextiel (60°) met zijn Zon en een driehoek met zijn geboortemaan in Schorpioen. Het teken Weegschaal, waarin Mercurius, Venus en Pluto vertoeven, staat volgens de astrologie symbool voor zijn politieke talent. Overtuigend spreken is een uiting van Mercurius in samenwerking met Venus en Pluto in Weegschaal.

Zijn Maan die een conjunctie vormt met Saturnus in Schorpioen wordt ook door de transiterende planeten in de Stierzone sterk gevibreerd. Stier maakt een oppositie (180°) met Schorpioen. Beide tekens zijn dus sterk met elkaar verbonden. Het zijn twee vaste tekens die bij hun mening blijven en in het slechtste geval een pad van wit-zwart denken volgen.

De politieke strateeg Bart De Wever heeft echter Tom Van Grieken en Vlaams Belang een overwinningsnederlaag toegediend door te hameren op het behoud van onze welvaartstaat en te kiezen voor zekerheid door op NVA te stemmen. Hij heeft onmiskenbaar veel twijfelende kiezers van het Vlaams Belang afgesnoept.

Bart De Wever heeft onmiskenbaar veel twijfelende kiezers van het Vlaams Belang afgesnoept.

Bart De Wever: originele en intelligente denker

Transithoroscoop De Wever Yves Polet verkiezingen 9 juni 2024

We kunnen stellen dat Bart De Wever een mandaat heeft gekregen voor Vlaanderen en België. Bart De Wever is geboren als Boogschutter met een ascendant Leeuw en de Maan in Maagd. Volgens de astrologie zijn het idee en de mening heilig voor een Boogschutter. Het zijn de trendsetters van onze maatschappij en ze verkondigen heel overtuigend hun mening. De ascendant Leeuw schept leidinggevende kwaliteiten. De Heer van de ascendant Leeuw is de Zon, die heel gunstig in het 5e huis Boogschutter staat. Hij kan zonder veel remming zijn persoonlijkheid uitstralen naar anderen toe.

”Bart De Wever getuigt van een goede en gedetailleerde kennis. Deze gave schrijven we toe aan Maagd.”

Bart De Wever, burgemeester van Antwerpen, getuigt van een goede en gedetailleerde kennis. Deze gave schrijven we toe aan Maagd. Het teken Maagd staat in de astrologie gekend om in detail dingen en zaken uit te werken. De conjunctie Maan-Uranus in Maagd in een positieve spanning (90°) met Mercurius schept toch een heel origineel en intelligent denken. Uranus is de planeet van verandering en het is deze kracht die zijn levenslang rebelleren tegen de mankementen van de Belgische Staat symboliseert.

De politieke betrokkenheid van Bart De Wever wordt deels ondersteund door Mars en Venus in Weegschaal. Mars ondermijnt echter de diplomatieke gaven van Weegschaal. Samen met de rebellerende conjunctie Uranus-Maan in Maagd schept dit bij de voorzitter van de NVA onverbloemde uitspraken zoals ‘ Zet die plaat af’ tijdens zijn toespraak in een van de vorige verkiezingen.

De transit van de vijf planeten in Stier staan in zijn 10e huis. Dit is de zone van het beroep en de maatschappelijke positie. Vooral de transit van Jupiter en Venus in Stier schept een voordelige toekomstige situatie voor zijn beroep en ambitie. Ook in de horoscoop van Bart De Wever wordt het teken Stier sterk geactiveerd. De Stierzone vertegenwoordigt de rechtse Vlamingen die een overweldigend mandaat hebben gegeven aan Bart De Wever. Daarnaast helpt de transit Maan in Kreeft, die het volk en het gezin vertegenwoordigt, door het sextiel (60°) met zijn geboortemaan in Maagd.

De grote verantwoordelijkheid voor Vlaanderen en België ligt nu tijdelijk in zijn handen. Dat dit heel ernstig is voor hem en België lezen we af door de transit van Saturnus op 24° Waterman in zijn 7e huis en de oppositie met zijn ascendant op 25° Leeuw. De hoofdkracht van Saturnus is verduurzamen. Om een bepaalde gedachte of zaak te laten verduurzamen, moet men eerst stevige fundamenten leggen. Het juridische en de wetgevende machten spelen daar een belangrijke rol in.

Het is duidelijk dat de transit Saturnus hier het Staatsapparaat vertegenwoordigt. Bart De Wever krijgt nu een kans om de mankementen in de Belgische Staat te verbeteren. Het blijft echter een Saturnaal proces, dat lang kan duren door allerlei obstakels. Brussel en Wallonië zijn ingewikkelde gewesten en de capriolen van de voorzitter Georges-Louis Bouchez van de MR zijn gekend.

We duimen in elk geval voor het pad van de welvaart en de zekerheid waarvoor de meeste kiezers gekozen hebben. Dit schept de gelegenheid voor de gezinnen en de alleenstaanden om zich verder te ontwikkelen en een positieve milieuvriendelijke wereld te bouwen.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

 • >

  8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • >

  toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • >

  EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • >

  kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • >

  unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom