Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

De belangrijkste astrologische gebeurtenissen in oktober 2023

Astrologie
Bloom
05/10/2023
De belangrijkste astrologische gebeurtenissen in oktober 2023

In dit artikel tref je de belangrijkste astrologische gebeurtenissen voor oktober 2023. Je hoeft namelijk geen doorgewinterde astroloog te zijn om te beseffen dat de planeten een grote invloed op ons uitoefenen. Alle levensdomeinen worden beïnvloed door de planetaire bewegingen hoog boven ons hoofd. Hoewel we onmogelijk in een glazen bol de toekomst kunnen ontwaren, biedt astrologie ons toch een mogelijkheid om een glimp van de toekomst op te vangen. Ontdek hier welke planetaire aspecten we mogen verwachten in oktober 2023.

Waarom is het handig om de planeetstanden van 2023 te kennen?

Aan de hand van de plaats van de planeten en hun reis door de sterrenbeelden (beter is in feite: 'dierenriemtekens') kunnen we ons voorbereiden op bepaalde gebeurtenissen en bepaalde emoties beter kaderen. Planeten hebben namelijk een uitwerking op ons leven en onze maatschappij. In de Westerse astrologie kennen we binnenplaneten en buitenplaneten.

Voorbeelden van 'binnenplaneten' of 'persoonlijke planeten' zijn: de Zon, Maan, Mercurius, Venus, Mars, Jupiter en Saturnus. Deze planeten bewegen zich sneller door de sterrenbeelden of dierenriemtekens en hebben daardoor een grotere invloed op je dagelijks leven.

Neptunus, Uranus en Pluto behoren volgens de Westerse astrologie tot de 'buitenplaneten' of 'transpersoonlijke planeten'. Zij reizen veel trager door de sterrenbeelden heen. Soms verblijven ze jaren in hetzelfde teken en daarom worden ze ook wel generatieplaneten genoemd. Deze hebben ook een invloed op je dagelijkse leven, maar dat is veel minder merkbaar. De buitenplaneten vertellen ons eerder iets over de algemene tendensen van een generatie.

Donderdag 12 oktober: Pluto direct in Steenbok

”Je innerlijke kracht wordt aangewakkerd en je voelt je klaar om de toekomst in de ogen te kijken.”

Pluto, de planeet van transformatie, veranderde op 1 mei 2023 voor het eerst van teken sinds 2008 en ging retrograde lopen in Waterman, later ook in Steenbok. Het luidde de start in van de Watermanperiode die, wanneer Pluto op 24 november 2024 weer naar Waterman verhuist, maar liefst twintig jaar zal duren.

De retrograde van Pluto deed je angsten, trauma’s en obsessies onder ogen zien en liet geheimen aan het licht komen. Het was een uitdagende uitnodiging om oude, onverwerkte pijnen en vastzittende frustraties vast te nemen, er iets mee te doen en dan los te laten.

Vanaf 12 oktober loopt Pluto weer direct in Steenbok. Het leven komt in een stroomversnelling terecht en daar komt een portie ernst en standvastigheid bij kijken, want Steenbok laat zich voelen. Tijdens de retrogradeperiode heb je vooral innerlijk transformerend werk gedaan en dat maakte je stiller. Misschien had je zelfs de neiging om je wat te verstoppen voor de buitenwereld. Je moest immers vooral communiceren met jezelf terwijl je langzaam een weg zocht naar buiten.

Dat verandert en dat zullen jij en je omgeving snel merken. Je komt meer op voor jezelf en durft je uitspreken over je meningen, behoeftes en verlangens. Je innerlijke kracht wordt aangewakkerd en je voelt je klaar om de toekomst in de ogen te kijken.

Lees ook → Pluto in Waterman: een nieuw tijdperk breekt aan

Zaterdag 14 oktober: Nieuwe Maan in Weegschaal + Zonsverduistering

Op 14 oktober om 19u54 rijst de Nieuwe Maan in Weegschaal en dat gaat gepaard met een Zonsverduistering om 20u25.

Weegschaal staat voor relaties, rechtvaardigheid en evenwicht. Deze Nieuwe Maan is dan ook het perfecte moment om je relaties onder de loep te nemen en eventueel afscheid te nemen van oudere relaties en verbindingen. Dat geldt niet alleen voor romantische relaties, maar ook voor vriendschappen, familiebanden en collega’s. Zo ontstaat er na deze maanfase ruimte voor nieuwe verbindingen.

De Nieuwe Maan in Weegschaal gaat op 14 oktober gepaard met een ringvormige Zonsverduistering. In onze contreien is deze Zonsverduistering niet te zien, maar ze is wel voelbaar. Een Zonsverduistering staat symbool voor verandering; de combinatie met een Nieuwe Maan én de vier planeten (Jupiter, Neptunus, Saturnus en Uranus) die nog steeds retrograde lopen, is dan ook uiterst krachtig.

Gebruik deze bijzondere energie om het najaar van 2023 verder vorm te geven. Wat wil je nog realiseren en manifesteren? Wat wil je opruimen en achter je laten? Welke verandering wil je zien & voelen?

Maak een lijstje met je prioriteiten en maak een onderscheid in de veranderingen die je wil bewerkstelligen of verdiepen: wat wil je anders in de relatie met anderen en wat wil je anders in de relatie met jezelf?

Lees ook → Nieuwe Maan in Weegschaal – De kracht van verandering

Volg de astrologische webinar met vooruitzichten voor de wereld!
Zowel online als fysiek bij Bloom te volgen.

Zaterdag 28 oktober: Volle Jagersmaan in Stier + Maansverduistering

”Je krijgt vanuit de kosmos ondersteuning om vanuit een ander perspectief naar je leven te kijken.”

Op zaterdag 28 oktober om 22u23 is het opnieuw Volle Maan, dit keer in het aardeteken Stier. Deze Volle Maan wordt ook wel de Jagersmaan of Jachtmaan genoemd. Dat komt omdat men in vroegere tijden tijdens deze nacht jaagde in het licht van de Volle Maan om een voorraad aan te leggen voor de winter.

De vastberadenheid van het sterrenbeeld Stier helpt je tijdens de periode van deze Volle Maan om praktische zaken vast te nemen en meer balans te creëren in je dagelijkse leven. Je vindt opnieuw meer emotionele stabiliteit en je prioriteiten worden helder.

In de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 oktober staat er bovendien ook een gedeeltelijke maansverduistering op de kosmische agenda, een die volledig zichtbaar is in België en Nederland, met name tussen 20u01 en 00u29.

Een maansverduistering gaat dikwijls samen met het begin van iets belangrijk en dan vooral het begin van een einde: dingen worden in beweging gezet zodat je wat jou niet meer dient kan afronden en ruimte kan maken voor het begin van een nieuwe cyclus. Je voelt het waarschijnlijk niet meteen, maar de energie stroomt nog een hele tijd door na de maansverduistering. Dat betekent dat je vanuit de kosmos ondersteuning krijgt om vanuit een ander perspectief naar je leven te kijken. De combinatie van de maansverduistering met de aardse kracht van de Stier geeft je zelfvertrouwen om nieuwe paden in te slaan.

Deze eclips beïnvloedt voornamelijk diegenen waarvan hun persoonlijke planeten zich situeren in vaste tekens (Stier, Leeuw, Schorpioen en Waterman) en meer bepaald tussen de 0 en 10 graden. Collectief gezien worden zaken zoals maatschappelijke structuren - met name de economie - en ons gevoel van veiligheid onder een vergrootglas gehouden.

Lees ook → Volle Maan in Stier • 28 oktober 2023 • Geloof in jezelf

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

 • >

  8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • >

  toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • >

  EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • >

  kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • >

  unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom