Bloom 2 is uit! Chinese Jaarhoroscoop 2024 >

Volle Maan in Stier • 28 oktober 2023 • Geloof in jezelf

Astrologie
Nathalie De Jongh
26/10/2023
Volle Maan in Stier • 28 oktober 2023 • Geloof in jezelf

In 2023 zijn er nog drie Volle Manen en de eerste daarvan zien we zaterdag 28 oktober om 22u23. De Volle Maan staat in het teken Stier en nodigt je uit om goed te gronden en je innerlijke balans verder te verstevigen. De energie van het sterrenbeeld Stier ondersteunt je daarin: omdat je weet wat goed is voor jou ervaar je emotionele stabiliteit en kan je gemakkelijker begrip opbrengen voor anderen. De gedeeltelijke maansverduistering en de Zon die tegenover de Maan in het teken Schorpioen staat, doorprikken de illusies die je dit jaar nog achter je mag laten. Laat je niet van de wijs brengen door onverwachte wendingen en plotse transformaties, maar geloof in jezelf.

De Jagersmaan

Een Volle Maan kan een prachtig schouwspel geven en sommige Volle Manen in het jaar maken aan de nachtelijke hemel net iets meer indruk dan andere. De tweede Volle Maan na de herfstequinox op het noordelijke halfrond wordt de Jagersmaan genoemd en staat – in een wolkeloze lucht – als een gouden bol te blinken aan het firmament. In vroegere tijden was deze periode het jachtseizoen en bereidde men zich voor op de lange wintermaanden. De Volle Maan van oktober komt immers kort na zonsondergang op, wat jagers genoeg licht gaf om in de vroege avond te jagen.

De spanning tussen Stier en Schorpioen

”De Stierenenergie geeft je de standvastigheid en het geduld dat je kan gebruiken om jezelf voor te bereiden op de laatste maanden van dit jaar.”

Op zaterdag 28 oktober 2023 staat de Volle Maan in het sterrenbeeld (of beter: dierenriemteken) Stier. De Stierenenergie geeft je de standvastigheid en het geduld dat je kan gebruiken om jezelf voor te bereiden op de laatste maanden van dit jaar. Blijf dicht bij jezelf en ga na wat voor jou belangrijk is om nog af te ronden in 2023.

Je voelt je emotioneel stabiel en dat helpt om begripvol en tolerant te zijn in situaties die je anders misschien uit balans zouden brengen. Gebruik deze energie dan ook om knopen door te hakken op vlak van relaties, werk en financiën. Neem voldoende rust en leg in die rusttijd focus op het goed gronden of aarden van jezelf. Dat zal je zelfvertrouwen verdiepen en je zekerder maken van je stuk.

De Zon staat tegenover de Maan in het sterrenbeeld Schorpioen. Dit sterrenbeeld voegt onderliggend een totaal andere energie toe aan het geheel. Waar de Stier aarzelt om het onbekende te verkennen, duikt de Schorpioen graag diep. De intense avonturen die de Schorpioen het liefste aangaat, roepen je tijdens deze Volle Maan.

Het stevige fundament dat je voelt en ziet onder invloed van het Aardeteken Stier geeft je een goede basis om bepaalde transformaties door te zetten. Je hebt bijna een jaar lang gebouwd aan hoe je leven er vandaag uitziet en het is nu het moment om de kers op de taart te doen prijken: pel die laatste laagjes af en durf naar je diepste kern te kijken.

(lees verder onder de advertentie)

Gedeeltelijke maansverduistering

Tussen 20u01 en 00u29 is er, als we geluk hebben met het weer, een gedeeltelijke maansverduistering te zien. Dit astronomische fenomeen vindt plaats wanneer de Zon, de Aarde en de Maan op één lijn staan, met de Aarde in het midden. De Maan kan daardoor niet zoals anders het zonlicht opvangen en terugkaatsen, wat resulteert in een bijzonder beeld: uit de Volle Maan lijkt een hap genomen.

De gedeeltelijke maansverduistering versterkt in het geval van deze Volle Maan de energie van de Zon in Schorpioen. Een maansverduistering triggert immers transformatie en plotselinge veranderingen. Wees dus voorbereid! Je weet nooit echt wat erop je afkomt, maar door je innerlijke evenwicht te verstevigen en je kalmte te bewaren, maak je beslissingen die je ten goede komen.

Tips & tricks om het maximale uit deze Volle Maan in Stier te halen

  • Geef je zelfvertrouwen een extra boost door de komende dagen met affirmaties te werken. Spreek ze uit als je naar jezelf kijkt in de spiegel en ga de diepte van je ogen niet uit de weg. Gebruik affirmaties die op dit moment bij jouw situatie passen of gebruik deze als inspiratie: ‘Ik geloof in mezelf’, ‘Ik vertrouw op mijn innerlijke kracht’, ‘Ik ben bereid te veranderen’.
  • Steek een extra kaarsje aan en doe dat met veel liefde voor jezelf en jouw leven. Het aansteken van een kaars en het bewust binnenlaten van licht doet positieve energie stromen en spiegelt zich aan het vlammetje in je hart.
  • Schrijf. Neem je notitieboekje erbij of gebruik de papiertjes die je vindt tijdens het opruimen. Het maakt niet uit waar, hoe en wat je schrijft, maar door woorden op papier te zetten, creëer je meer verbinding met je kern en je Hogere Zelf. De juiste woorden zullen hun weg wel vinden in het schrijfproces. Dat kan je ondersteunen in de knopen die je dit jaar nog wil doorhakken.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

23 september 2023 • Herfstequinox in Weegschaal • De invloed ervan op jouw sterrenbeeld

Met de herfstequinox, die plaatsvindt op zaterdag 23 september 2023 omstreeks 8.50 uur (met…

Lees meer
Kristallen & Edelstenen

Natuurlijke schoonheid en positieve energie met edelstenen

In de wereld van natuurlijke schoonheid en positieve energiebronnen spelen ruwe edelstenen en…

Lees meer
Inspiratie

6 redenen om je mindset te herprogrammeren

Mindset is everything right? Ik hoor je al denken: “Niks nieuws". Maar hoe zit dat eigenlijk in de…

Lees meer
Bloom 2 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom