Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Het verschil tussen de energie van de Volle Maan en de Nieuwe Maan

Astrologie
Bloom
27/01/2023
Het verschil tussen de energie van de Volle Maan en de Nieuwe Maan

Al sinds jaar en dag heeft de Maan een mysterieuze werking gehad op de mensheid. Niet alleen omdat dit dromerige hemellichaam de eb en vloed van de wereldzeeën beïnvloedt, maar ook doordat ze bijna dagelijks van vorm verandert. Onze voorouders leefden met de Maan, zowel de volle als de nieuwe maanfase had een significante betekenis in hun leven. Ook vandaag de dag erkennen steeds meer mensen de waarde van de Maan. Door de energie die vrijkomt tijdens een welbepaalde maanfase aan te wenden, kun je jouw intenties en acties van daadkracht en glans voorzien. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen de energie van de Nieuwe Maan en die van de Volle Maan?

De Maan heerst over onze gevoelswereld. De maanfasen hebben dan ook geen uitwerking in ons dagdagelijkse leven zoals Mercurius - en meer bepaald de retrograde loop van deze snelle planeet – dat wel heeft. Nee, de Maan raakt ons diep vanbinnen en zet ons aan het werk. In grofweg 29,5 dagen voltooit de Maan haar baan rond de aarde. En in deze maancyclus verandert ze van een duistere schaduw naar een volledige, zilverwitte bol aan ons firmament. Elk van haar de maanfases heeft een invloedrijke uitwerking op onze levens, maar vooral de nieuwe en de volle maanfase wenden we hier op aarde aan om projecten te lanceren en te voltooien.

De energie van de Nieuwe Maan

”De Nieuwe Maan is een tijd van zelfreflectie, dromen, voorbereiding en manifestatie.”

De Nieuwe Maan luidt een nieuwe maancyclus in en symboliseert een nieuw begin, een frisse start en oneindig potentieel. De Maan staat tijdens deze maanfase perfect tussen de aarde en de Zon in. Hierdoor weerkaatst ze geen zonlicht richting de aarde waardoor ze onzichtbaar blijft voor ons. Astrologisch gezien staat de Maan op dat moment in conjunctie met de Zon. Tijdens een conjunctie werken twee planeten samen, ze versterken elkaars energie. Hierdoor worden elk van hun invloeden versterkt, het is daarom belangrijk om tijdens de Nieuwe Maan ook altijd de Zon in beschouwing te nemen.

Dit is een tijd van zelfreflectie, dromen, voorbereiding en manifestatie. Deze conjunctie van de Zon en de Maan fungeert als een krachtige springplank. Probeer het momentum van deze maanfase dan ook verstandig aan te wenden om je ambities te verwezenlijken. Dit kun je doen door je plannen nauwkeurig uit te werken en door een maanritueel uit te voeren. Maak affirmaties, stel intenties, mediteer en/of schrijf je gevoelens en gedachten op in een dagboekje.

De energie van de Volle Maan

De Volle Maan symboliseert voltooiing, vervulling en afsluiting. De volle maanfasen is het moment waarop je de vruchten van je geleverde inspanningen kan plukken of ziet groeien. Daar waar de Nieuwe Maan een perfect moment is om nieuwe projecten op te starten, is de Volle Maan dé ideale gelegenheid om de laatste hand aan iets te leggen of om je ambities bij te sturen. Het is eveneens een goed moment om zaken af te sluiten vooraleer je je focust op een nieuw project.

De Volle Maan is een tijd van contemplatie. Ben je tevreden met de behaalde resultaten? Moet je bijsturen? Wat mis je nog? Ook nu kun je weer een maanritueel uitvoeren om je intenties te voorzien van daadkracht.

Trouwen Zaak Opstarten Header Bloom 2108

Ontvang gratis het E-Book 'Trouwen of een zaak opstarten met de Maan'

Leer aan de hand van het gratis E-Book 'Trouwen of een zaak opstarten met de Maan' hoe je de juiste beslissingen op het juiste moment kan maken. Hak belangrijke knopen door tijdens de juiste maanstanden en laat je projecten gedijen in de beste omstandigheden.

Laat nu je e-mailadres achter en ontvang het E-Book 'Trouwen of een zaak opstarten met de Maan' gratis.

In onze Privacy Verklaring & cookie policy informeren we u over de gegevens die wij verzamelen wanneer u onze website bezoekt en waarvoor we die gebruiken.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Spiritualiteit

Lente-equinox: plant je intenties met Godin Ostara

Op woensdag 20 maart 2024 om 04.07 uur (met Antwerpen als locatie) vieren we het jaarlijks…

Lees meer
Astrologie

Venus in Steenbok • 24 januari tot 16 februari 2024 • Wees toegewijd

Op 24 januari 2024 verhuist Venus van het sterrenbeeld (of liever dierenriemteken) Boogschutter…

Lees meer
Inspiratie

Paramahamsa Vishwananda • devotie en dienstbaarheid in de harten van spirituele zoekers

Op het gebied van spiritualiteit treden door de eeuwen heen verheven Zielen naar voren. Het zijn…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom