Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Moet geld rollen, of hou je liever je spaarvarken goed gevuld? Lees hier hoe jij omgaat met geld op basis van je sterrenbeeld.

Astrologie
Bloom
02/06/2023
Hoe gaat jouw sterrenbeeld om met geld?

Ben je iemand die elke euro omdraait voor je deze uitgeeft of kan je het daarentegen soms niet laten om impulsief geld uit te geven om dan later te merken dat je opnieuw in het rood bent gegaan? Astrologie kan ons veel vertellen over ons karakter en onze handelswijzen. Hier geven we een overzicht van je financieel profiel op astrologisch vlak en dit op basis van je sterrenbeeld: hoe ga je met geld om en hoe verloopt je financiële situatie doorheen het leven.

Het sterrenbeeld waarin je Zon staat, kan je meer vertellen hoe je omgaat met de werkelijkheid, dus ook met je geld. Of we rijk of arm zijn, wordt wel niet alleen bepaald door je zonneteken, daarvoor is een meer diepgaande analyse van de horoscoop nodig. Hieronder volgen een aantal tips die die omgang met geld kunnen verklaren.

Sterrenbeeld Ram & geld

Als Ram wil je opvallen en je zal dan ook altijd als eerste je geld bovenhalen om een rondje te trakteren. Je bent makkelijk uit je tent te lokken en je zal dan ook succesvol zijn indien je je kan bewijzen in een actieve en ondernemende rol. Toch kijk je ook niet op een euro en laat je het geld makkelijk rollen. Als je iets echt wil, dan zal je niet kijken op een euro meer of minder om het te bemachtigen. Je laat je soms leiden door je impulsiviteit op financieel vlak en na een aankoop kan je je dan eens afvragen wat je ermee moet doen. Doordat je slechts achteraf de rekening maakt, kan je wel eens in financiële problemen komen. Voor een Ram is het niet belangrijk om echt rijk te worden, maar wel om op te vallen in de omgeving. Hierdoor is het mogelijk dat je een blitse, maar ook dure wagen of moto aankoopt, die wat boven je stand is. Achteraf beklaag je je dan over de vele rekeningen die nog moeten betaald worden. Rammen zijn stoutmoedig en houden van het leven, vooral als het spannend is. Een zelfstandige beroep is meestal een noodzaak aangezien ze in ondergeschikte functies moeilijk kunnen aarden. Hoed je voor ongeduld als zelfstandige, anders kan dit je de das omdoen. Vaak ook zijn ze heel gemotiveerd bij de start van een project, maar verliezen ze alle interesse eens het op de rails zit. Een handige verkoper kan de Ram makkelijk bewerken, want door iets aan te prijzen als een koopje, gaan ze meteen door de knieën. In het relatieleven kunnen er soms moeilijkheden optreden, aangezien de Ram moeilijk kan luisteren. Het is meestal beter het geldbeheer uit de handen van een Ram te houden, want deze denken weinig aan de toekomst, ook niet op financieel vlak. Geld lenen aan een Ram is geen goed idee, want ondanks de vele beloften, zal deze toch niet kunnen terugbetalen. Aangezien een Ram vrij naïef is, kan je meestal wel makkelijk een lening van hem loskrijgen, als hij geld heeft tenminste.

Sterrenbeeld Stier & geld

Je bent het Aardeteken bij uitstek en je zal makkelijk geld kunnen verzamelen. Heel wat Stieren sparen een appeltje voor de dorst en ze gaan meestal rijker dan ze gekomen zijn. Stieren trekken makkelijk geld aan en kunnen het goed bijhouden. Grillige uitgaven komen dan ook weinig voor, alhoewel ze wel houden van een goed etentje en een glaasje. Om een aankoop te doen, gaan ze nooit over één nacht ijs en als ze iets aanschaffen, moet het een zekere waarde hebben en ze zullen het hun hele leven koesteren. Stieren zien er dan ook niet tegenop om hard te werken om datgene te kopen dat net iets meer waarde heeft. Ze zijn over het algemeen geïnteresseerd in materiële goederen en vaak is hun grootste bekommernis dat lapje grond dat ze graag willen aanschaffen waarop ze later hun woning kunnen bouwen. Een Stier is geboren met een baksteen in de maag en een van hun levensdoelen is dan ook om die huiselijke veiligheid te kunnen uitbouwen. Een Stier zal vooral geld spenderen aan tastbare dingen in letterlijke zin. Als ze dan iets aankopen, willen ze het letterlijk betasten. De meeste Stieren zullen dan ook weinig in intellectuele zaken spenderen en een goed boek zal vaak al te duur blijken te zijn. Als Aardeteken zijn ze ook geïnteresseerd in blinkende, nieuwe zaken zoals een gloednieuwe auto. Als ze spullen bekijken die ze willen aanschaffen, dan bekijken ze meteen het prijsetiket, waarna het afwegen kan beginnen. Een Stier zal een eerlijke prijs betalen voor een object, maar zal weinig extravagante kosten doen tenzij het topkwaliteit is. Een Stier is geen snelle beslisser en zal eerst wikken en wegen alvorens tot een aankoop over te gaan en zal goed informeren naar de praktische kwaliteiten. Ook of iets lang bruikbaar zal zijn, speelt mee in de vergelijking. Vooral vastgoed spreekt een Stier aan; aandelen of andere minder tastbare vormen van investeringen, zal hen minder interesseren. Indien ze toch investeren in aandelen, dan zullen ze vaak vragen naar de papieren stukken. Waar spendeert een Stier zijn geld aan: veiligheid, voedsel en seks. De meeste Stieren houden hun geld goed bij en houden er dan ook vaak meerdere spaarrekeningen op na. Hun financieel beheer is over het algemeen vrij evenwichtig, maar geld uitlenen doen ze niet. Zelf lenen van een bank of andere financiële instelling bekijken ze ook meestal met argusogen.

Sterrenbeeld Tweelingen & geld

Tweelingen is een Luchtteken en dit herkennen we in de praatgrage en vlotte Tweeling. Voor hen is het leven een boeiend avontuur waarin alles interessant is en ook geld interesseert hen, hoewel hun leven vaak gekenmerkt wordt door veranderingen. Daarom zal hun financieel leven, ondanks de vele goede intenties, over het algemeen vrij wisselvallig zijn. Er zijn namelijk zoveel zaken die een Tweelingen interesseren en waaraan geld kan gespendeerd worden en hun financiële middelen gaan dan ook alle kanten uit. Er zijn leuke reisjes en sociale gebeurtenissen die veel geld opeisen. Ze zijn voortdurend in beweging en daarom ook onvoorspelbaar, ze spenderen ook zonder zich zorgen te maken over de toekomst. Ze zijn populair in hun kennissenkring en een vlotte babbel interesseert hen altijd. De zorgeloosheid van de Tweelingen kan hen er soms toe drijven om teveel te kopen, gewoon omdat er zoveel zaken echt de moeite waard zijn. Ook hun geldinkomsten zijn vaak variabel doordat ze vaak veranderen van job en daardoor is er nooit stabiliteit. Hierdoor komen ze nu en dan wel in een financiële crisis terecht, maar met hun handigheid weten ze er altijd een oplossing aan te geven. Eens de crisis onder controle is, gaan ze door met het leuke leven. Dit is niet het meest spaarzame teken en ze hebben het dan ook vaak moeilijk om op het einde van de maand de eindjes aan elkaar te knopen. Indien ze toch een spaarrekening hebben, dan zullen ze het er vaak moeilijk mee hebben om er af te blijven. De vlotheid en handigheid van de Tweelingen voorkomt vaak de moeilijkste situaties. Ze doen het goed als verkoper of andere commerciële bezigheden. Ze verkopen goed al pratend omdat dit in hun aard ligt. Zo kunnen ze een weekendje zee verkopen aan een kustbewoner. Tweelingen komen vaak voor dilemma’s te staan in verband met hun financiële middelen: of ze doen hun praktische betalingen (de huur of voedsel) of ze spenderen het aan plezier, zoals een leuk uitstapje. Het is vaak verstandig om als Tweelingen de geldzaken aan de partner over te laten.

(lees verder onder de afbeelding)

Omgaan met geld volgens je sterrenbeeld sparen Bloom web

Sterrenbeeld Kreeft & geld

Veiligheid en zekerheid zijn twee prioriteiten voor een Kreeft en ze zullen zich dan ook inzetten voor een huis met een leuk tuintje. Ze maken zich makkelijk ongerust en proberen daarom financiële crisissen te vermijden. Ze zijn goed in het sparen en bijhouden van alles, tot het moment daar is dat hun huis proppensvol is en ze als het ware gedwongen worden te verhuizen naar een grotere woonst. Ze moeten altijd het gevoel hebben dat ze genoeg geld op hun spaarrekening hebben om een onvoorziene omstandigheid te overkomen en bovendien lukt dit hen nog aardig ook, want ze trekken makkelijk geld naar zich toe. Kreeften zijn sociaal en maatschappelijk gericht en met hun intuïtie voelen ze goed aan waar er geld zit. Als ze er de middelen toe hebben, zullen ze zeker investeren in een eigen huis of appartement. Ze zijn vlot in sociale omgang en weten wanneer er voordelen kunnen gehaald worden. Het zijn meestal zij die in de koopjesperiode als eerste buiten staan te wachten aan de winkeldeur. Toch smeer je hen ook niet alles aan en ze zullen snel van een afkoop afzien, want ze kunnen wachten voor ze toeslaan. Kreeften houden van het sparen van geld en andere zaken. Een typisch kenmerk is dat hun huis altijd vol zit met allerhande middelen. Daarom kan je bij hen thuis vaak moeilijk bewegen in het huis en nog minder op zolder. De koelkast en diepvries zitten steeds proppensvol, want er kan toch een hongersnood op til zijn? Ook geld zien ze graag opstapelen. Ze functioneren goed in het zakendoen en trekken als het ware succes aan, wat hen een gevoel van macht en zelfwaarde geeft. Een gevoel dat sterk leeft bij de Kreeft is dat er altijd genoeg van alles moet zijn, ook voor de kinderen en de familie. Een appeltje voor de dorst kan hierbij helpen in moeilijkere periodes. Ze doen het goed in hun financieel beheer en volgen de rekeningen nauwlettend en zorgen ervoor dat de facturen op tijd betaald worden. Indien ze in het rood zakken op hun rekening dan raken ze overstuur. Ze stellen over het algemeen hun betalingen niet uit. Geld lenen bij een Kreeft is een moeilijke zaak, tenzij je familie bent, dan krijg je zelfs meer dan je wou. Kreeften kunnen moeilijk afstand nemen van zaken en dit komt het best tot uiting in hun interieur. Het is best mogelijk dat ze hun hele leven met hetzelfde interieur doen.

Sterrenbeeld Leeuw & geld

Leeuwen zijn trotse personen die niet graag in verlegenheid worden gebracht en ze zullen daarom soms diep in hun geldbeugel tasten om toch maar een goede indruk na te laten. Leeuwen voelen zich in het centrum van het universum en ze willen dan ook gezien worden. Dit doen ze zowel in hun fysiek optreden als met allerhande attributen, wat tot een dure levensstijl kan leiden met een sportieve wagen, mooie pakken en vele juwelen. Ze nemen het voortouw in de samenleving en spelen graag de baas, zowel in de top van een onderneming als in het huishouden. Ze zijn geen goede verliezers en ze wagen nu en dan een gokje, om dan te dromen van de grote rijkdom die kan volgen, wat natuurlijk niet altijd zo zal zijn. Toch zit de wind hen over het algemeen mee op financieel vlak, maar ze laten zich toch soms meeslepen door hun goklust, wat hen duur te staan kan komen. De extravagante levensstijl van de Leeuw zorgt ervoor dat ze veel geld nodig hebben. Ze geven dus veel geld uit, maar over het algemeen zijn ze alert genoeg op financieel vlak om veel geld te verdienen. De partner zal wel de financiële situatie in het oog moeten houden. Leeuwen zijn wel vrijgevige mensen die veel geld kunnen spenderen aan de personen die ze lief hebben. Een verliefde Leeuw kan je verleiden met geschenken en juwelen. Een Leeuw leent ook makkelijk geld aan zijn of haar vrienden.

Sterrenbeeld Maagd & geld

De Maagd is erg nuchter en let op de details in het leven. Zelfs eurocenten hebben nog een grote waarde voor een Maagd. Voor ze geld zullen uitgeven, denken ze eerst goed na en letten op alle details van de transactie. Als je zaken met de Maagd doet, dan zal deze de situatie eerst goed inschatten voor er een akkoord komt. Ze zijn een betrouwbare handelspartner, maar je zal hen nooit de hoogste prijs kunnen laten betalen. Maagden hebben de neiging om te piekeren, vooral over wereldse zaken als geld, maar ze zijn wel eerlijk. Over het algemeen zullen ze correct en op tijd hun rekeningen betalen, indien ze dat niet kunnen, dan raken ze hiervan van streek. Ze letten op de kleinigheden en willen niets verkwisten. Ook zullen ze hun spaarrekening zo mogelijk altijd proberen aan te vullen, want ze redeneren dat alle kleine beetjes kunnen helpen. Ze geven bijna nooit grote bedragen uit en ze vinden het niet leuk om in schuld te staan bij iemand, maar ook lenen bij hen zal moeilijk zijn. Je moet al een familielid zijn om geld te kunnen lenen en het bedrag zal dan nog niet hoog mogen zijn. Ze kunnen met weinig leven en letten op alle uitgaven, soms zelfs in een schriftje. Maagden zoeken naar veiligheid in het leven, dus ook op beroepsvlak, en ze zoeken naar een vaste betrekking. Zelfstandige Maagden hebben het soms moeilijk met de onzekerheid van deze status, want hun devies is “Beter één vogel in de hand, dan tien in de lucht”. Als ze al eens een gok wagen, dan zetten ze maar een beperkt bedrag in. Ze komen langzaam vooruit op financieel vlak, maar het zal nooit met grote sprongen zijn.

(lees verder onder de advertentie)

Sterrenbeeld Weegschaal & geld

Weegschalen houden ervan om alles in balans te houden, dus ook hun financieel leven zullen ze in evenwicht proberen te houden. Anderzijds houden ze ook wel van mooie dingen en ze zullen geld spenderen aan luxe en comfort, en vooral kledij. Ze hebben een verfijnde smaak en ze zoeken naar exquise spullen als ze gaan shoppen. Ze houden ervan om mooie dingen te bekijken en ze halen er makkelijk geld voor uit. Over het algemeen hebben de Weegschalen geluk, want er is meestal genoeg voorhanden om hun toch wel dure levensstijl te betalen. Luxe en comfort zijn nodig voor hen en ze kunnen dan ook een partner zoeken die in staat is dit te betalen. Het zijn romantische wezens en ze worden graag verwend met attenties. Als partner van een Weegschaal weet je dus wat te doen. Voor het financiële leven zullen vele Weegschallen terugvallen op hun partner, want ze hebben het moeilijk om beslissingen te maken. Een sterke partner die de beslissingen neemt en die geld kan geven, hebben ze dus nodig. Weegschalen houden van een gemakkelijk leven en zullen niet altijd bereid zijn om grote inspanningen te leveren. Weegschaal is een relatieteken die veel steunt op een partner met grote verantwoordelijkheidszin. Toch zullen ze in hun financieel beheer een balans proberen te houden. Aan het kopen van mooie dingen kunnen ze niet weerstaan, wat de financiële situatie soms kritiek maakt.

Sterrenbeeld Schorpioen & geld

Een Schorpioen probeert hun omgeving te beheersen en ze zullen dan ook hun financiële situatie onder controle proberen te houden. Het zijn meesters in manipulatie en in zakenrelaties kunnen ze onverwacht hard uit te hoek komen. Ze kunnen goed met geld omgaan en ze werken graag in banken en verzekeringskantoren. Het zijn doorbijters als ze zich een bepaald doel hebben voorgesteld en hierdoor kunnen ze grote weelde vergaren in de loop van hun leven. Met hun ijzeren wil en staalharde discipline weten ze zich een weg te banen naar de top. Ze kunnen volhardend streven naar een doel, maar ze zullen wel nu en dan crisissen meemaken op financieel vlak. Ondanks hun angst voor verlies, zullen ze verder blijven vechten. Ze letten op geld en ze houden hun uitgaven onder controle. Ben je met een Schorpioen getrouwd, dan zul je verantwoording voor je uitgaven moeten doen, want ze letten nauwlettend op het budget. Zelfs kleine uitgaven controleren ze en verifiëren. Schorpioenen vergaren graag geld, maar geven het niet graag uit, en ze zullen ook letten op hun veiligheid voor de toekomst. Ze zullen dan ook een appeltje voor de dorst opzij zetten.

Sterrenbeeld Boogschutter & geld

Dit geluksteken van de dierenriem heeft meestal geen geld tekort en ze belanden meestal in beroepen waarin ze veel geld kunnen verdienen. Toch geven ze ook veel geld uit, aangezien ze optimistisch zijn en de aangename kant van het leven zien. Aangezien de Boogschutter houdt van zijn vrijheid willen ze geld verdienen die ze zorgeloos kunnen spenderen. De Boogschutter leeft op geluk en ze verwachten dat deze steeds bij hen blijft. Daarom is het dat ze vaak grote risico’s nemen en ze kijken niet naar kleine uitgaven. Het financiële beheer laten ze dan ook best over aan hun partner. Ze zien de dingen groots en ze hopen op grote transacties. Hun vaak onwijs gedrag met geld kan soms tegen hen werken als ze niet gered worden door een partner. Een Boogschutter leent makkelijk van anderen, maar vergeet het wel soms terug te betalen. Het leven is voor hen een spel waarin altijd iets nieuw te ontdekken valt. Om alle grillen van hen te vervullen, heb je bakken geld nodig.

(lees verder onder de afbeelding)

Omgaan met geld volgens je sterrenbeeld uitgeven Bloom web

Sterrenbeeld Steenbok & geld

Dit is een van de meest ernstige tekens van de dierenriem en ze zullen met de nodige zorg en bedachtzaamheid omgaan met geld. Ze houden van zekerheid en routine en op financieel vlak lopen ze dan ook niet graag risico’s. Ze klimmen langzaam aan op in hun leven en ze opteren voor een vast inkomen. In het begin van hun carrière zijn ze erg zuinig met geld. Naarmate ze ouder worden zijn ze deze ascetische levenswijze zo gewoon dat ze er mee verderdoen. Als ze geld overhouden, dan zullen ze dit vastzetten op een spaarrekening. Het is een pessimistisch teken en ze beseffen dat er altijd moeilijke tijden kunnen komen. Ze willen wel vooruit komen in het leven en het zijn sluwe en vastberaden personen die geld verdienen en het kunnen bijhouden, wat hen een gevoel van zelfvertrouwen geven, waar ze levenslang naar hengelen. Steenbokken zullen zich hard inzetten in hun job en ze nemen nooit onnodige risico’s. Ze hebben een hekel aan zelfstandige beroepen, juist omdat deze weinig veilig zijn. Ze kunnen sober leven en hun uitgaven zijn gepland. Reeds van jongs af aan leren ze om met weinig rond te komen en ze kunnen hun geld op een meesterlijke wijze beheren. Luxe permitteren ze niet in hun leven, en in hun omgeving staan ze bekend als vrekkig. Ze gaan meestal rijker dan ze gekomen zijn.

Sterrenbeeld Waterman & geld

Watermannen zijn creatieve geesten en ze zitten vol van de ideeën die echt waardevol kunnen zijn. Toch zijn ze meestal gericht op maatschappelijke ideeën en kunnen ze rebelleren. Geld kunnen ze dan ook zien als een vijand. Het zijn logische personen die hun eigen kijk op de dingen hebben en ze zijn erg empathisch, ze kunnen zich dan ook inzetten voor goede doelen. Een financiële opgang zit er over het algemeen niet in voor de Waterman, aangezien ze slechts een relatieve waarde hechten aan geld. Van hun jeugd zijn ze al bezig met allerlei ideeën uit te werken, maar niet om de rekeningen te betalen. Ze vinden het belangrijker de mensheid te redden dan hun zichtrekening uit het rood te halen. Op financieel vlak kennen ze dan ook hoogtes en laagtes: het ene moment verdienen ze veel geld, op een ander moment zitten ze volledig aan de grond. Toch zal de Waterman veel mogelijkheden hebben om vooruitgang te boeken op financieel vlak. Aangezien ze erg eigenzinnig zijn, presteren ze het best op hun eentje, als zelfstandige. Ze zijn meestal zo verzonken in hun ideeën dat het praktische, hun financiële situatie bijvoorbeeld, hen ontsnapt. Het is dan ook beter dat ze hun financieel beheer aan de partner of aan een integere boekhouder overlaten. Ze kunnen wel met weinig leven en luxe hoeft niet echt voor hen. Shoppen is niet echt aan hen besteed, maar als ze het wel doen durven ze wel eens dure kledij te kopen.

Sterrenbeeld Vissen & geld

Vissen zijn een complex en variabel teken en ze hebben ook geen goed zicht op zichzelf. Het zijn dromerige types die sterk meeleven met de emoties van anderen. Ze kunnen zich aanpassen aan nieuwe situaties, maar ze hebben ook wel eens de tijd nodig om zich terug te trekken en op zichzelf terug te vallen, want ze moeten opladen. Het zijn goede verkopers en ze weten waar het geld zit. Meestal worden ze afgeschilderd als wispelturig en dromerig, maar toch kunnen ze succes kennen in commerciële ondernemingen. Sommigen slagen er dan ook in om grote fortuinen te vergaren. Het geluk helpt hen een handje want ze trouwen rijk of ze winnen het grote lot. Ze genieten van allerlei luxeproducten en ze kunnen dan ook veel geld uitgeven aan comfort, eten en drinken. Vissen zijn goed in de omgang met anderen, want door hun gebrek aan ego, passen ze zich aan aan anderen. Het zijn gehaaide verkopers die je wat kunnen verkopen wat je niet nodig hebt. Ze zijn wat onzeker en ze zullen dan ook zoveel mogelijk geld proberen te verdienen, soms zelfs door hun geweten geweld aan te doen. Dat ze zoveel geld willen verdienen, komt ook omdat ze willen zorgen voor hun naaste omgeving. Ze zijn vaak onderdanig in een relatie en ze zouden er hun laatste euro aan spenderen. Het is een opofferend en genereus wezen en geld is niet altijd het belangrijkste streefdoel, maar wel geliefd en bemind worden is essentieel. De Vis verdient vooral geld om anderen te behagen.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Dossier 2024

Tarot- en runenlegging • Wat brengt 2024?

Wat kunnen de Tarotkaarten en de runen ons vertellen over het nieuwe jaar 2024? Nathalie (Tarot) en…

Lees meer
Spiritualiteit

Kabbala: de mystieke wiskunde van het universum

Kabbala is een eeuwenoud systeem dat ons leert zowel menselijke als goddelijke thema’s te…

Lees meer
Astrologie

Volle Maan in Steenbok • 22 juni en 21 juli 2024 • Realiseer je dromen

Op 22 juni en 21 juli 2024 staat de Volle Maan astrologisch gezien in het aardse teken Steenbok.…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom