26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

Nieuwe Maan in Weegschaal • 14 oktober 2023 • De kracht van verandering

Astrologie
Bloom
05/10/2023
Nieuwe Maan in Weegschaal • 14 oktober 2023 • De kracht van verandering

Op 14 oktober 2023 om 19u54 rijst de Nieuwe Maan in Weegschaal. Een bijzondere Nieuwe Maan die gepaard gaat met een Zonsverduistering om 20u25 en daarmee des te meer symbool staat voor de kracht van verandering. Bovendien lopen er nog steeds vier planeten retrograde en dat beïnvloedt het begin van deze nieuwe maancyclus. Als planeten retrograde lopen, dan geeft dat ons de kans om te reflecteren en te contempleren. De combinatie van deze astrologische gebeurtenissen zorgt ervoor dat we vooral op vlak van relaties - ook de relatie met onszelf - interessante ontwikkelingen zullen meemaken.

Geef je relaties een extra dimensie

”Deze Nieuwe Maan is het perfecte moment om je relaties onder de loep te nemen en eventueel afscheid te nemen van oudere relaties en verbindingen.”

Een Nieuwe Maan luidt altijd het einde van een 28 dagen durende cyclus aan en staat tegelijkertijd ook voor een nieuw begin. Deze maanfase moedigt ons aan om te beginnen met een schone lei en oude projecten en initiatieven af te ronden voordat we beginnen aan iets nieuws. Op 14 oktober 2023 om 19u54 vormt zich in het luchtteken Weegschaal een Nieuwe Maan.

Weegschaal staat voor relaties, rechtvaardigheid en evenwicht. Deze Nieuwe Maan is dan ook het perfecte moment om je relaties onder de loep te nemen en eventueel afscheid te nemen van oudere relaties en verbindingen. Dat geldt niet alleen voor romantische relaties, maar ook voor vriendschappen, familiebanden en collega’s. Zo ontstaat er na deze maanfase ruimte voor nieuwe verbindingen.

Venus, de planeet van liefde, regeert over Weegschaal. Deze actuele maanfase biedt ons dan ook volop kansen om onze relaties en verbindingen een extra dimensie te geven. Manifesteer een diepere verbinding met je partner en verbeter de banden binnen je gezin. Nu is namelijk het moment om dit alles te bewerkstelligen.

Maar Weegschaal draait natuurlijk ook om het vinden van balans en gelijkheid. Als je het gevoel hebt dat je in bepaalde relaties achtergesteld wordt of het onderspit delft, dan is het moment aangebroken om actie te ondernemen en daar een prioriteit van te maken.

De uitwerking van vier retrograde planeten

”De retrogradefasen van Saturnus en Uranus werken dit jaar voor een laatste keer samen in de Nieuwe Maan van 14 oktober 2023 en geven je innerlijke kracht een ferme boost.”

Als meerdere planeten retrograde lopen, dan biedt ons dat de gelegenheid om even op adem te komen. We worden uitgenodigd om echt naar binnen te kijken en te contempleren over onze levensplannen. Want niet alleen de relaties met anderen voelen de invloed van deze retrogrades, ook de relatie met jezelf vraagt aandacht.

De retrogradewerking van Jupiter, de planeet van expansie, en Neptunus, de planeet van spiritualiteit, ondersteunt je in het herwinnen van overzicht en duidelijkheid, vooral omdat je erin slaagt om beter met jezelf te verbinden. Je kan je bevrijden van illusies uit het verleden en je durft steeds meer te vertrouwen op je intuïtie. Je intuïtie is dan ook verbonden met je hogere zelf en de oneindige kracht van het universum. Het is daarom mogelijk dat je kijk op spiritualiteit verdiept en verruimt waardoor de manier waarop je in het leven staat langzaam maar zeker verandert.

De retrogrades van Saturnus en Uranus werken dit jaar voor een laatste keer samen in de Nieuwe Maan van 14 oktober 2023 en geven je innerlijke kracht een ferme boost. Saturnus nodigt je uit om je persoonlijke grenzen opnieuw te stellen en ze goed te bewaken. Uranus attendeert je op je zelfstandigheid en stimuleert je om de veranderingen in je leven te verwelkomen met een positieve energie.

De kracht van de Zonsverduistering

De Nieuwe Maan in Weegschaal gaat op 14 oktober 2023 gepaard met een ringvormige Zonsverduistering om 20u25. In onze contreien is deze Zonsverduistering niet te zien, maar ze is wel voelbaar. Een Zonsverduistering staat symbool voor verandering; de combinatie met een Nieuwe Maan én de planeten die retrograde lopen, is dan ook uiterst krachtig.

Gebruik deze bijzondere energie om het najaar van 2023 verder vorm te geven. Wat wil je nog realiseren en manifesteren? Wat wil je opruimen en achter je laten? Welke verandering wil je zien & voelen?

Maak een lijstje met je prioriteiten en maak een onderscheid in de veranderingen die je wil bewerkstelligen of verdiepen: wat wil je anders in de relatie met anderen en wat wil je anders in de relatie met jezelf?

Wil je aan je intenties extra kracht geven? Maak dan op zaterdagavond 14 oktober tijd voor jezelf of zoek een groep gelijkgestemden op om samen een Nieuwe Maanritueel te doen. Wat je uitstuurt, komt ook weer bij je terug. De aandacht die je geeft aan verbinding en verdieping met jezelf en anderen kan in de laatste maanden van 2023 veel moois op je pad brengen.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Lifestyle

Kleuren onder de loep: de betekenis van groen

We nemen de kleuren onder de loep en vandaag richten we ons op de kleur groen. Het begint al bij…

Lees meer
Spiritualiteit

Dromen en het weten: het absolute bewustzijn

Wat is het absolute bewustzijn en hoe werkt het? Dromenexperte Jaqcueline Voskuil, auteur van 'Het…

Lees meer
Astrologie

Horoscoopanalyse van de Nieuwe Maan op 8 mei 2024

Zelfs zonder dat we het beseffen, wordt veel van ons leven geregeerd door de evolutie van de Maan.…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom