Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Zoek de liefde & ontdek jezelf: de groei van je ziel

Zoek de liefde & ontdek jezelf: de groei van je ziel

Liefde vormt de kern van onze zoektocht naar vervulling. We streven naar zelfliefde en genegenheid voor anderen, maar traditionele wegen van liefhebben kunnen beperkend zijn. De zoektocht roept vragen op over onze eigenwaarde en vermogen om liefde te geven en te ontvangen. Vaak projecteren we deze verlangens op anderen, wat kan leiden tot een herhalende cyclus. Vervolgens begint de weg naar ware vervulling bij het besef dat we al compleet zijn. Dit inzicht maakt ons minder afhankelijk van externe liefde. De liefde is immers in onszelf te vinden. Als we onze innerlijke heelheid omarmen, veranderen onze relaties en verschuift de behoefte naar vreugde en overvloed.

Eigenliefde en liefde voor een ander: de basis voor ons geluk

Oude manieren om liefde te ervaren

”De zoektocht naar liefde daagt je uit om naar binnen te gaan om te ontdekken wie je bent en waar je echt naar op zoek bent. In jouw definitie van verlangen heb je de neiging om dit buiten jezelf te projecteren.”

Liefde brengt vreugde en vervulling in je leven. Het geeft richting en doel. En je keuzes zijn gebaseerd op deze richting die je volgt. Het zoeken naar liefde zorgt ervoor dat je op zoek gaat naar betekenis in je leven en je ware identiteit. Ben ik wel goed genoeg? Ben ik voldoende? Ben ik in staat om iemand te vervullen en zelf onvoorwaardelijke liefde te ontvangen? Of loop ik het risico in de steek gelaten te worden? Of ga ik weg omdat hij of zij niet weerspiegelt wat ik zoek? Moet ik rennen in plaats van pure liefde te omarmen omdat ik nog steeds pijn heb?

De zoektocht naar liefde daagt je uit om naar binnen te gaan om te ontdekken wie je bent en waar je echt naar op zoek bent. In jouw definitie van verlangen heb je de neiging om dit buiten jezelf te projecteren. Je zoekt het dan buiten jezelf, in een partner. Helaas is dit niet de juiste manier omdat je verstrikt kunt raken in deze zoektocht. Je komt mensen tegen die je spiegelen wat je van jezelf niet omarmt. Zolang je deze projecties gaande houdt, kan het lang duren of zelfs een continu proces worden dat je leven richting geeft. In deze cyclus van voortdurende projecties is het moeilijk om te belichamen wie je bent als mens en ziel.

Terwijl je gefocust bent op de externe zoektocht, realiseer je je niet dat je al compleet bent. Op dat moment stopt een deel van je ontwikkeling, een deel van je zoektocht naar innerlijke voltooiing en vervulling vindt zijn pauze. Je raakt verstrikt in terugkerende gevoelens van menselijke en existentiële eenzaamheid. Een existentiële rusteloosheid dat iets er niet is waar je moeilijk de vinger op kunt leggen.

Hoe ga je in je eentje om met het aardse leven in deze subjectieve mindere kwaliteit? Je hebt misschien het gevoel dat de wereld enorm is en dat je maar klein bent. Deze vicieuze cirkel kan je eeuwig vasthouden. Deze zoektocht naar jezelf blijft zich spiegelen in de mensen die je ontmoet en die je triggeren of kwetsen in deze oude wonden. Op de Oude Aardse wijze bezoek je ze opnieuw in komende incarnaties, denkend dat er een uitwisseling is die geheeld moet worden. Maar misschien is dit niet waar ...

Kan het ook anders terwijl onze samenleving dit cyclische patroon blijft terugkaatsen naar jou?

Liefde is een centrale draad in de menselijke zoektocht naar vervulling Sabrina Di Nitto Artikel Bloom 1

De meeste kunsten in de geschiedenis zijn gebaseerd op deze verhalen van liefde. We zien ze in alle kronieken van de tijd in de middeleeuwse literatuur, renaissancekunstwerken en hedendaagse gezangen, theaterstukken, eeuw na eeuw. Het is net zo terugkerend als het wiel van incarnatie.

Vandaag de dag baseren zelfs films en Hollywood zich op deze blauwdruk van de zoektocht naar liefde en intiem gelukkig samen zijn. Deze verhalen van pijn, verraad, scheiding, de zoektocht en de uiterlijke vervulling van het Zelf resoneren diep vanbinnen, en je houdt ervan om ze te bekijken omdat het in jezelf nog niet is geheeld. Het raakt je nog en die diepe oude liefdeswonde triggert je nog in je leven, als je in relatie bent of niet.

In mijn zoektocht naar Zelfrealisatie leidde mijn ziel me om de illusie van die existentiële eenzaamheid, die primordiale zielswonde te helen. Ik heb die zoektocht losgelaten en de liefde in mezelf gevonden. Deze bewust of onbewuste leegte, die aan de ene kant vreugde geeft, maar ook diep verdriet, rusteloosheid, verlies en eenzaamheid, is een bewustzijnstoestand waarvoor we kiezen, als we beseffen dat het een keuze is.

Hoe stem je jezelf af op je ziel, zodat je liefde wordt en je niet afhankelijk bent van de liefde om je heen? Bestaat de mogelijkheid dat je de liefdeswonden kunt herstellen die je tijdens je leven hier op Aarde en zelfs daarbuiten hebt doorstaan?

Maak jezelf los van deze oude manieren van zijn

”Hoe belichaam je terug je liefdevolle wezen en genees je de oerwond?”

Je vraagt je misschien af hoe je je jezelf kunt vinden in die middelste centrale plek van balans en innerlijk weten? Hoe kun je jezelf vinden in de heilige hartruimte, je goddelijke hart, waar je een constante ondertoon van vreugde voelt en niet langer lijdt onder wat je zou missen?

Zou je soeverein kunnen worden in de liefde en je authentieke liefdevol wezen van Licht kunnen belichamen? Is het mogelijk om onafhankelijk te worden en jezelf los te maken van deze karmische liefdesverhalen uit de Akasha-verslagen van liefde op aarde, van het massabewustzijn als het gaat om liefde?

Hoe belichaam je terug je liefdevolle wezen en genees je deze oerwond? Hoe stem je jezelf af op je ziel, zodat je liefde wordt en je niet afhankelijk bent van de liefde om je heen? Bestaat de mogelijkheid dat je de liefdeswonden kunt herstellen die je tijdens je leven hier op Aarde en zelfs daarbuiten hebt doorstaan?

Kun je soeverein worden en de fundamenten van relaties in je leven transmuteren?

Liefde is een centrale draad in de menselijke zoektocht naar vervulling Sabrina Di Nitto Artikel Bloom 2

Wanneer je je afstemt op je ware liefdesverhaal zal de persoon naast je in je leven een toegevoegde waarde worden, een vreugde in plaats van een behoefte, zodat je het gevoel hebt dat je vredig en in balans op Aarde kunt leven. We transcenderen emotioneel overlevingsbewustzijn, omdat de kern van wie je bent gelukzaligheid is. Dus waarom zou je er niet vanuit leven, nu?

We zijn niet voor niets geïncarneerd. Je bent hier op Aarde om je leven te delen. Het is een zegen om het leven te delen zonder machtsspelletjes, zonder het nodig hebben, te vrezen, te gebruiken of gebruikt te worden, innerlijke pijn te spiegelen of codependentie te ervaren.

Ervaar wat het is om de essentie van de natuur van je relaties met anderen en jezelf te herdefiniëren en jezelf voor te bereiden op pure liefde. Dit proces kan de fundamenten in je leven een tijdje op wankele grond zetten. Niettemin is dit een proces waar we als mens doorheen gaan, en we hoeven niet bang te zijn, want wanneer je je innerlijke onrust beheerst, beheers je het leven. Als je de moed hebt om je hart te volgen, creëer je het leven dat je zal dienen.

Ervaar dat gevoel van heelheid en soevereiniteit om innerlijke rust en vrede te hebben. Het gevoel gevonden te hebben wie je bent, zodat je niet meer buiten jezelf zoekt. Dan zal je leven een zuivere richting volgen en kun je beginnen te leven vanuit je Waarheid.

Sabrina is schrijfster en bezielster van het Divine Heart Center for Self-Realisation & Actualization. Meer info: www.sabrinadinitto.be.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Paramahamsa Vishwananda • devotie en dienstbaarheid in de harten van spirituele zoekers

Op het gebied van spiritualiteit treden door de eeuwen heen verheven Zielen naar voren. Het zijn…

Lees meer
Astrologie

13 december 2023 • Nieuwe Maan in Boogschutter • Doelen & Daadkracht

Op woensdag 13 december 2023 om 00.31 uur vinden we de Nieuwe Maan in het teken Boogschutter. De…

Lees meer
Inspiratie

Theeblaadjes lezen: je toekomst in een kopje thee

Benieuwd naar de toekomst? Wil je weten welke gebeurtenissen er nog voor jou in het verschiet…

Lees meer
Preorder | Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom