Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Nostradamus • Voorspellingen voor 2024

Spiritualiteit
Bloom
13/02/2024
Nostradamus • Voorspellingen voor 2024

De 16de eeuwse Franse ziener en profeet Nostradamus, of Michel de Nostradame, schreef het wereldbekende boek 'De Profetieën' waarin hij heel veel voorspellingen doet. Veel van die voorspellingen zijn al uitgekomen, dus elk jaar opnieuw kijken we naar wat er, volgens Nostradamus, voor ons ligt. In dit artikel lees je over zijn voorspellingen voor het jaar 2024.

Wie was Nostradamus?

Nostradamus, geboren in 1503 en overleden in 1566, was een Franse arts, astroloog en profeet. Zijn bekendheid dankt hij aan zijn boek 'Les Propheties', of 'De Profetieën', waarin hij honderden voorspellingen deed die hij naar eigen zeggen ontving via dromen, astrologie en andere occulte praktijken. Hij zei de toekomst te kunnen zien en voorspelde gebeurtenissen tot aan het einde der tijden.

Nostradamus: 'De profetieën dank ik aan mijn bovennatuurlijke ingeving. Ook ik ben sterfelijk, en ben met mijn zintuigen niet verder van de hemel verwijderd dan met mijn voeten van de aarde. Ook ik ben een zondaar in de wereld en onderworpen aan alle menselijke aanvechtingen. Mijn profetieën heb ik samengesteld in elk honderd verzen die een profetische inhoud hebben. De voorspellingen strekken zich uit vanaf het heden tot aan het jaar 3797.

Leestips:
De Aquariuskronieken van Nostradamus: Deel 1
De Aquariuskronieken van Nostradamus: Deel 2
De visioenen van Nostradamus

2024 wordt opnieuw een jaar waarin wetenschap, technologie en geneeskunde grote sprongen nemen. Niets lijkt onmogelijk, en nu wordt de basis gelegd voor de echte magie van de toekomst.

Voorspellingen voor 2024

”Het is belangrijk dat de samenleving zich leert voorbereiden op noodsituaties en crisis, dat zal in de toekomst zijn nut bewijzen.”

In zijn boek 'De Profetieën', doet Nostradamus enkele intrigerende voorspellingen voor het jaar 2024.

Natuurrampen

Nostradamus waarschuwt voor verdere droogte, aardbevingen en grote overstromingen die de aarde zullen teisteren. Overheden en organisaties proberen de dramatische veranderingen door de klimaatveranderingen op te vangen en er is meer ruimte voor actie, ook al komt die ruimte uit pure noodzaak.

De aarde zal er anders gaan uitzien en daar moeten we ons op voorbereiden. Veel natuurlijke materialen en grondstoffen die we nu gebruiken, zullen op een bepaald moment niet meer voorradig zijn. Het is bovendien belangrijk dat de samenleving zich leert voorbereiden op noodsituaties en crisis, dat zal in de toekomst zijn nut bewijzen.

King Charles en de paus

Opmerkelijk is zijn voorspelling over King Charles III, die gedwongen zou worden af te treden, en over Harry, die de kroon zou overnemen, hoewel hij niet 'de kenmerken van een koning' zou hebben. Nu King Charles zich door ziekte voorlopig terugtrekt, zouden de kaarten dit jaar misschien wel eens anders kunnen komen te vallen.

Ook voorspelde Nostradamus een nieuwe paus na de dood van een zeer oude paus wat gezien de leeftijd van de huidige paus zeer goed mogelijk lijkt. 'Een Romein van goede leeftijd' zou de scepter overnemen.

Vooruitgang

2024 wordt opnieuw een jaar waarin wetenschap, technologie en geneeskunde grote sprongen nemen. Niets lijkt onmogelijk, en nu wordt de basis gelegd voor de echte magie van de toekomst. Nostradamus schrijft over een mogelijk geneesmiddel voor een grote ziekte en kennis die het leven verlengt. Ook vermeldt hij verdere experimenten om door de ruimte te reizen. Misschien wordt er elders leven ontdekt, of ontdekt men hoe leven op andere planeten mogelijk zou kunnen zijn.

Wankele economie

De wereld verandert zo snel dat de economie met momenten niet meer kan volgen. Digitaal geld zorgt voor chaos en transformatie op alle niveaus veroorzaakt onrust en twijfel bij degenen die niet stevig in hun schoenen staan. Pluto verhuist dit jaar naar Waterman, en dat voor meer dan twee decennia. Ook dat zou er mee te maken kunnen hebben.

De fascinatie voor Nostradamus

De voorspellingen van Nostradamus en andere profeten blijven een bron van fascinatie, en ook discussie. Terwijl sommige voorspellingen lijken uit te komen, blijven andere een mysterie. Nostradamus begreep zelf de meeste van zijn visioenen niet en gaf een boek vol raadsels door waarin verleden, heden en toekomst onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Voor 2023 voorspelde Nostradamus een tijd van intense hitte en bosbranden. Grote delen van Europa, waaronder Spanje en Griekenland, vochten vorig jaar inderdaad een gemene strijd met vuur. Deze voorspelling lijkt dus te zijn uitgekomen. Benieuwd wat we op het einde van 2024 zullen te zeggen hebben!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Dossier 2024

PREVIEW // Jouw Jaarhoroscoop 2024

Traditioneel besteden we in de eerste Bloom-editie van het nieuwe jaar (zie special Bloom 1 - 2024)…

Lees meer
Gelukkig Leven

10 tips om je droomleven te leven

Heel wat wijsheid samengebald in 10 tips die jou helpen om je droomleven te manifesteren en te…

Lees meer
Astrologie

Het faillissement van busbouwer Van Hool: een siderische horoscoopanalyse

Na een bijzondere ondernemingsraad deelde de autobusbouwer Van Hool maandochtend op 8 april…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom