Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Kaartleggen met de Gypsy Waarzegkaarten

Kaartleggen
Fabio Vinago
24/06/2022
Leer kaartleggen met de Gypsy Waarzegkaarten

De zigeuners waren (en zijn) een bedreven volk in het kaartleggen. Nog altijd ervaren velen een ware fascinatie voor de zigeuners omwille van hun gave de toekomst uiterst accuraat te voorspellen. Geen enkel volk ter wereld laat zijn intuïtieve vermogens zo sterk spreken als de zigeuners. In dit artikel van Fabio Vinago ontvang je een introductie tot de Gypsy-kaarten en hun werkwijze.

De Gypsykaarten kennen een lange voorgeschiedenis. Het zigeunervolk was dan ook uiterst gedreven in het voorspellen met deze kaarten. Niet ongewoon, aangezien de voorspeltechnieken van de gypsies veelzijdig en uniek zijn. In deze bijdrage nemen we de Complete Gypsy Waarzegset (incl. 52 full-color kaarten) onder de loep. Een geheel nieuwe manier van waarzeggen aangevuld met een aantal legpatronen die jou onderdompelen in de wereld van de auteur.

De kaartkleuren onder de loep

Op de 52 Gypsy Waarzegkaarten uit de Complete Gypsy Waarzegset worden verschillende tafereeltjes afgebeeld, die vergezeld worden met een kaartkleur (medaillon) uit de gewone speelkaarten, zijnde harten, klaveren, ruiten en schoppen. Deze medaillons hebben een specifieke betekenis, dat merk je wanneer je de kaarten gaat lezen. We nemen ze goed in ons op en gaan daarbij na of één van de vier kaartkleuren rond een bepaalde themakaart of het legpatroon overheerst. De eerste stap aldus is om de betekenis van de kaartkleuren goed onder de knie te krijgen. De sleutelwoorden helpen je daarbij op weg. Van daaruit zal je algauw merken dat de Gypsy Waarzegkaarten jou wat toekomstvoorspellingen betreffen een unieke veelzijdigheid bieden.

Kaartleggen met de gypsy waarzegset hart kaart Bloom web

Harten

Harten bieden informatie over gevoelens, emoties en de relatie die je met jezelf en anderen onderhoudt. Harten zijn zonder meer dé gevoelskaarten bij uitstek. Overheersen de harten in een legpatroon? Dit geeft aan dat emoties een belangrijke plaats innemen bij een bepaalde vraag of thema. Harten zijn meestal positief, zolang hun werking niet verstoord wordt door negatieve kaarten.

Kaartleggen met de gypsy waarzegset klaver kaart Bloom web

Klaveren

Klaveren zijn overwegend negatief en laten je strijd, meningsverschillen, miscommunicatie en misverstanden zien. Ook angst, paniek, scheiding en woede worden aan deze medailon toegekend. Klaveren zijn tevens geduchte strijdkaarten. Hoe meer ze overheersen, hoe ongunstiger het antwoord op jouw vraag/thema. Ze brengen vaak heel wat ellende met zich mee.

Kaartleggen met de gypsy waarzegset ruit kaart Bloom web

Ruiten

Het medaillon ruiten wordt in verband gebracht met rijkdom, materialisme, succes en financiën. Wil je roem en carrière oogsten? Dan vind je de uitkomt in dit medaillon terug. Overheersen de ruiten rond een bepaald thema, dan zal je je schaapjes op het droge hebben. Opgelet voor de combinatie met schoppen of klaveren, want dan zou het geluk wel eens van korte duur kunnen zijn.

Kaartleggen met de gypsy waarzegset schoppen kaart Bloom web

Schoppen

Schoppen worden als ‘neutraal’ beschouwd. Ze wijzen op controle en het ongezond vasthouden aan situaties die niet goed voor je zijn. Faalangst en onzekerheid vallen tevens hieronder. Dit medaillon gunt ons een blik op alles wat je vanuit je karma projecteert naar de buitenwereld toe. Hoe meer schoppen je vraag of thema omringen, hoe geblokkeerder de uitkomst zal zijn.

> Lees verder onder de afbeelding.

De verschillende legpatronen

Hier lichten we enkele legmethodes toe die je zelf naar hartelust kunt uitproberen. Vooraleer we overgaan tot het werken met de Gypsy Waarzegkaarten, eerst nog even enkele basisregels:

  • ➊ Neem de kaarten eerst goed in je op.
  • ➋ Werk in een rustige ruimte waar je niet gestoord wordt.
  • ➌ Brand een witte kaars of een wierookstokje (salie).
  • ➍ Leg nooit meermaals de kaarten op dezelfde vraag.
  • ➎ Besef dat een ongunstig antwoord niet per definitie negatief is.

Voor je de gypsy kaarten uit de Complete Gypsy Waarzegset openlegt, haal eerst de jokers uit het spel. Vervolgens neem je de persoonskaart uit het pak, voor een vrouw is dit kaartnummer 18 (De Dame) en voor een man is dit kaartnummer 19 (De Heer). Afhankelijk van voor wie je de kaarten legt, gebruik je de desbetreffende persoonskaart (PK). Je schudt de kaarten en waaiert deze open op tafel. Trek tot slot het aantal kaarten die je nodig hebt bij de gewenste legmethode.

Legmethode met verleden - heden - toekomst

"Een dame vraagt of de relatie tussen haar en haar ex terug goed komt."
Kaartleggen met de gypsy waarzegset legging 1 Bloom web

Voor deze legmethode ga je te werk zoals hierboven beschreven. We nemen hier als persoonskaart (PK) kaartnummer 19 (De Heer), aangezien de vraagstelster wil nagaan of haar ex-partner nog gevoelens koestert voor haar. Je legt de (PK) in het midden en trekt 4 kaarten uit het pak. Je bekomt het patroon rechts.

➊ werpt een blik op het verleden. De dame in kwestie en haar ex hebben veel liefde voor elkaar gevoeld (kaartnummer 42, De Geliefde). De gevoelens waren dus oprecht aanwezig.
➋ het heden (kaartnummer 29, De Muizen), laten verlies en pechsituaties zien. In dit geval: de relatiebreuk.
➌ de nabije toekomst, schuift De Gebroken Spiegel naar voor: dit betekent het einde, een situatie die onomkeerbaar is.
➍ het resultaat, laat De Vos zien en geeft het bedrog en de ontrouw weer van de man naar de vrouw toe.

CONCLUSIE: onmiskenbaar hebben deze dame en heer elkaar heel graag gezien. Jammer genoeg duiden De Muizen het verlies van de geliefde aan door het ontrouwe karakter van de man (De Vossen op de PK). De toekomst ziet er niet rooskleurig uit, aangezien De Gebroken Spiegel spreekt over een onomkeerbare situatie (de relatie). De scherven zijn aldus te klein om gelijmd te worden. De Vossen op de PK laat zoals gesteld de ontrouw van de man zien. En ook al zou er opnieuw sprake zijn van een relatie: de man in kwestie zal vroeg of laat opnieuw in oude patronen vervallen...

Relatiemethode: hoe staan beide partners tegenover elkaar?

"Een man vraagt of je de evolutie van zijn huidige relatie wilt toelichten."
Kaartleggen met de gypsy waarzegset legging relatie Bloom web

Voor deze methode haal je beide persoonskaarten uit het spel. Je schudt de overige kaarten en waaiert deze open. Je trekt 5 kaarten en legt ze uit zoals in dit voorbeeld.

➊ geeft informatie over hoe de vrouw tegenover de man staat. Het Hart (nr. 39), laat een diepe verliefdheid zien.
De Handdruk geeft een intense, vertrouwelijke band weer.
De Toren staat voor een blokkade bij de vrouw in kwestie. Aangezien deze kaart in de relatiesfeer naar voor komt, kun je stellen dat zij het moeilijk heeft om gevoelens te uiten.
De Geliefde, duidt de intense liefde aan van de man naar de vrouw toe. Verlangen en hartstocht binnen de relatie staan centraal. In dit legpatroon zien we een blokkade (zie 3) bij de dame, hoewel 4. aangeeft dat de liefde zeker wederzijds is.
➎ het uiteindelijk resultaat voor de nabije toekomst, met De Ring geeft aan dat de uitkomst positief is. Dit vermoeden wordt bevestigd door het feit dat deze kaart wordt omringd door andere positieve kaarten. Je kunt dus stellen dat deze relatie voor de komende tijd blijvend is.

CONCLUSIE: met Het Hart liggend bij de dame en De Geliefde bij de man spreekt het voor zich dat deze relatie gebaseerd is op een diepe verbintenis. Kaartnummer 23, De Ring, wil de man stimuleren om zich geen al te grote zorgen te maken over deze relatie. Deze is voor de komende tijd gewaarborgd. De Toren bij de vrouw resoneert mogelijks vanuit haar verleden. De klaveren duiden op angst en onzekerheid, wat wel eens in een meningsverschil kan uitmonden. De ruiten en de harten zijn echter in de meerderheid, wat betekent dat het om een langdurige relatie gaat.

Ga zelf aan de slag!

De Gypsy Waarzegset
Fabio Vinago
ISBN: 9789072189158
Boek (160 pagina’s) + 52 full-color kaarten
Hier te koop in onze webshop

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Schorpioen, jouw jaarhoroscoop 2023-2024: gelukkige verjaardag!

Het sterrenbeeld Schorpioen is jarig als de maanden oktober en november hun intrede doen. Met de…

Lees meer
Column

Open brief aan Bart De Wever • War on drugs

Beste meneer De Wever, mag ik u in de eerste plaats bewonderen en prijzen voor uw vastberaden en…

Lees meer
Lifestyle

Bloom's shopping tips voor maart 2024

Iedere maand selecteert Bloom de mooiste, magische, spirituele verwennerijen speciaal voor haar…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom