Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

De Grote Conjunctie van 21 december 2020: de blik op de toekomst

Astrologie
Bloom
21/12/2020
De Grote Conjunctie van 21 december 2020: de blik op de toekomst

Zo eens in de twintig jaar komen Jupiter en Saturnus samen, en daarmee wordt dan telkens een nieuwe periode, een volgende fase ingeluid. Een dergelijke conjunctie (samenstand) van de genoemde planeten doet zich dit jaar voor op 21 december om 17:16 uur, op 0°28' van het teken Waterman. Wat heeft deze ‘Grote Conjunctie’ voor de mensheid én de diverse sterrenbeelden in petto? We lichten in deze preview alvast een tipje van de sluier.

Het volledige artikel + de uitgebreide voorspelling per sterrenbeeld lezen? Bestel dan nu Bloom december 2020 of lees het als abonnee hier in de digitale editie.

De geschiedenis heeft aangetoond dat de zogenaamde 'Grote Conjunctie' duidelijk afgebakende periodes weergeeft. We kunnen gerust stellen, dat de kwesties die in de loop van 2020 aan bod komen ook de volgende twintig jaar zullen kleuren. Dat zal bij velen meteen enkele knipperlichten in gang zetten, want dan begrijpen we dat we nog lang niet verlost zijn van de gevolgen van de enorme gezondheidsproblematiek die de wereld momenteel teistert, met in haar kielzog het ongeziene economische debacle dat eruit voortvloeit. Er is nog een opvallend astrologisch gegeven dat samengaat met de conjunctie van Saturnus en Jupiter, want beide planeten ontmoeten elkaar gedurende een periode van tweehonderd jaar telkens in tekens die tot hetzelfde 'element' behoren. Zo was er hun samenstand in het element Water vanaf het begin van de 15de eeuw, gevolgd door opeenvolgende conjuncties in het element Vuur vanaf het begin van de 17de eeuw. In 1802 vond hun conjunctie plaats in een Aardeteken, en dat ging zo door tot in 2000, het jaar waarin Jupiter en Saturnus op 28 mei elkaar vervoegden in het Aardeteken Stier. Met de eerstvolgende conjunctie, op 21 december 2020, komt dan het element Lucht aan bod, hetgeen een heel andere vibratie teweegbrengt.

Aan de vooravond van een nieuwe wereld

Wanneer Saturnus en Jupiter samenkomen, is er enerzijds een geleidelijke teloorgang van bestaande structuren en anderzijds de hoop op de geboorte, de groei van iets nieuws. We staan momenteel dus aan de vooravond van een nieuwe fase, terwijl we nog volop het puin moeten ruimen van die structuren die hun houdbaarheidsdatum hebben bereikt. In het mentale teken Waterman worden we uitgedaagd om nieuwe denkpatronen te ontwikkelen, om op een rationele, wetenschappelijke wijze na te denken over toekomstige projecten.

”Er gaat bijzonder veel aandacht naar wetenschappelijke projecten en er wordt tegelijk ook heel veel van die wetenschap verwacht.”

Jupiter ziet het groots en zoekt op alle mogelijke manieren naar uitbreiding, terwijl Saturnus erover moet waken dat al die grootse plannen in goede banen worden geleid. Daar waar Jupiter komt aandraven met visionaire ideeën, zal Saturnus nagaan of dat allemaal praktisch te realiseren valt. Jupiter is de idealist van het duo, Saturnus de onverbeterlijke realist, en wanneer die twee samenkomen in het teken dat niet verlegen zit om z'n futuristische escapades, met name Waterman, dan worden heel wat (toekomst) plannen op hun haalbaarheid getest. Er gaat bijzonder veel aandacht naar wetenschappelijke projecten en er wordt tegelijk ook heel veel van die wetenschap verwacht. Die kan haar belang en waarde nu bewijzen en meteen dus ook alle eer aan doen. Maar het is evenzeer een veelbelovende tijd voor nieuwe technologieën. Wetenschappelijke research en geavanceerde technologische modellen/realisaties krijgen een geweldige boost.

Terwijl Jupiter niet hoog oploopt met tradities, zal Saturnus hun nut en waarde steeds weer in de verf zetten. Het samengaan van beide energieën veroorzaakt hier dus een serieus spanningsveld. Jupiter en Saturnus in Waterman stimuleren ons sociaal bewustzijn, zonder ons evenwel in de massa te verliezen. We zetten onze schouders onder een gemeenschappelijk doel. Er is geen plaats voor individualisme. Het maakt van ons de mens die zich niet enkel bekommert om het eigen lijf en leden, maar die zich eveneens verantwoordelijk voelt voor zijn/haar medemens en voor de groep (Waterman) waartoe hij/zij behoort. Saturnus zal Jupiters neiging tot overdrijving en hebzucht temperen en laat enkel datgene groeien en evolueren dat potentieel bezit. Anderzijds zorgt het aanstekelijke optimisme van Jupiter ervoor dat we onze angsten en zelfopgelegde beperkingen overstijgen. Meer dan ooit zullen we ons moeten afvragen wat we achter ons (moeten) laten en wat de moeite loont om op onze tocht mee te nemen.

De impact van de Jupiter-Saturnus-conjunctie op de 12 tekens van de dierenriem

Ram

Je verwachtingen zijn hoog gespannen en wellicht wil je heel veel doen voor de groepering of vereniging waar je deel van uitmaakt. Toch voel je je op de één of andere manier ook belemmerd door mensen die jou in je (sociale) ambitie in de wielen trachten te rijden. Lees hier verder.

Stier

Je hebt grootse plannen en daar komt behoorlijk wat voorbereiding bij kijken. Je toekomst hangt af van de mate waarin je bereid bent om ervoor te werken. Hier ligt de basis van je (toekomstig) succes. Je wilt de wereld laten zien waartoe je allemaal in staat bent en daarbij hoop je dat ook anderen daar beter van worden. Je zult moeten volhouden tot het bittere einde, want pas dan kan je de oogst binnenhalen. Lees hier verder.

Tweelingen

Je bent nu heel erg gefascineerd door alles wat nieuw en onbekend is. Daar wil je het fijne van weten en dus zet je je schrap voor een heuse studieronde. Het zijn vooral wetenschappelijke en hoogtechnologische onderwerpen die je interesse wegdragen. Je hebt het niet zo begrepen op literatuur, kunst, poëzie,…, want dat is allemaal iets te zweverig voor jou. Lees hier verder.

Kreeft

Dit wordt in psychologisch opzicht een verrijkende periode. Je gaat nu dieper graven in je eigen psyche, maar meer algemeen zal je de menselijke natuur beter leren doorgronden. Tijdens dat proces stuit je echter op je eigen onverzettelijkheid. Veranderingen, koerswijzigingen en aanpassingen integreer je met heel veel moeite. Je hebt meer tijd nodig dan iemand anders om bepaalde ervaringen en gebeurtenissen te verwerken. Lees hier verder.

Grote conjunctie jupiter saturnus waterman effect dierentiemteken betekenis planeten berekenen Bloom web
Leeuw

Je bent nu heel sterk gefocust op de relatie met anderen. Momenteel is je partner de belangrijkste persoon in je leven. Hoewel je je soms beklemd en beperkt voelt door je wederhelft zal je nu meer dan ooit leren beseffen hoe waardevol zijn/haar inbreng is. Vanwaar die angst, dat krampachtig verzet om je verantwoordelijkheid in de relatie op te nemen? Lees hier verder.

Maagd

Je moet van deze periode in je leven gebruikmaken om te ontdekken wat je werk voor jou betekent. Je volgehouden inspanningen zullen ongetwijfeld hun vruchten afwerpen. De ingesteldheid waarmee je je werk vervult, is bepalend voor het welslagen. Je bereikt meer met een optimistische houding dan door te zeuren over het harde labeur. Lees hier verder.

Weegschaal

Voor wat betreft je zelfexpressie, zit je momenteel in een tweestrijd. Je zou je enerzijds eens heel graag laten gaan, genieten van al het leuke en aangename dat er in dit leven te rapen valt, maar dan krijg je daar al snel spijt en een schuldgevoel van, omdat je van mening bent dat je dat niet verdient. Je zult het bijgevolg anders moeten aanpakken en opteren voor een 'nuttige' of leerzame manier van entertainment. Lees hier verder.

Schorpioen

De omstandigheden in je dagelijks leven, maar ook je financiële toestand bepalen nu heel sterk hoe je je diep vanbinnen voelt. Je emotionele evenwicht hangt er in aanzienlijke mate mee samen. Verder is er heel wat te doen in je huiselijk en familiaal leven, zowel in positieve als in negatieve zin. Uitbreiding van je eigen gezin plaatst je voor een heleboel nieuwe verantwoordelijkheden. Lees hier verder.

(lees verder onder de advertentie)

Boogschutter

Je bent nu geïnteresseerd in van alles en nog wat en het ziet ernaar uit dat je (opnieuw) in de boeken duikt. Dat doe je ofwel op eigen houtje, ofwel ga je ergens één of meer cursussen volgen. Je gaat er met flink wat goede moed en heel veel enthousiasme tegenaan. Toch bestaat de kans dat het leerproces meer tijd vergt dan gedacht. Je zult heel wat inspanningen moeten leveren om de leerstof te assimileren. Lees hier verder.

Steenbok

Materiële zekerheid is nu de belangrijkste pijler in je bestaan. Voor je eigen bestwil is het nodig dat je daaromtrent duidelijkheid verwerft. Het is zomaar mogelijk dat het geld via onzichtbare kanalen naar je toekomt of, omgekeerd, dat het je op mysterieuze wijze ontglipt. Wellicht voel je je geroepen om je eigen financiële middelen in te schakelen voor een liefdadigheidsproject. Lees hier verder.

Waterman

Je houding is dubbel: enerzijds gedraag je je heel zelfzeker, een tikkeltje arrogant zelfs, maar diep vanbinnen is er dat stemmetje dat jou tot voorzichtigheid en terughoudendheid aanmaant. Je wilt volle gas vooruit, terwijl je tegelijk meteen op de rem gaat staan. Je zou zo ontzettend graag onbezorgd van het leven willen genieten, maar dan is er tevens die knagende angst en bezorgdheid. De vrijheid waarop je anders een patent lijkt te hebben is in deze fase van je leven iets minder vanzelfsprekend. Lees hier verder.

Vissen

Je leeft nu sterk teruggetrokken. Wellicht voel je er ook niet veel voor om naar buiten te treden. Het is hoogstwaarschijnlijk dat je zelf voor dit isolement kiest, maar het is ook best mogelijk dat je dat niet zelf in de hand hebt en dat die 'quarantaine' je wordt opgelegd, bijvoorbeeld omdat je gezondheidsproblemen hebt. Een andere mogelijkheid bestaat erin dat je je moet/wilt ontfermen over een naaste die je hulp nodig heeft. Lees hier verder.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Spiritualiteit

Koester je roots

We zijn kinderen van de aarde. Fysieke wezens met onze roots in aardse cellen die een verhaal…

Lees meer
Astrologie

Venus in Vissen • 11/03 - 05/04/2024 • Verdiep de liefde

Op 11 maart verhuist Venus van het sterrenbeeld (of liever: dierenriemteken) Waterman naar Vissen,…

Lees meer
Astrologie

Kosmische events december 2023

We sluiten dit jaar af met een maand die propvol astrologische gebeurtenissen zit. De sterren…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom