Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Plan je week volgens de energie van de planeten

Plan je week volgens de energie van de planeten

Plannen, het is een gave die niet iedereen is gegeven. Ook auteur Caroline Risack heeft soms moeite om orde te creëren in het leven van alledag. In deze bijdrage laat ze jou kennis maken met een bijzondere manier om je week te organiseren. Stel je eigen to-dolijstje op en laat je daarbij leiden door ons zonnestelsel. Met voldoening blik je terug op jouw week!

Start to plan!

Plannen, het is eigenlijk een fluitje van een cent. Allereerst maak je bij het aanbreken van de nieuwe week een to-dolijstje waarop alle taken geformuleerd staan die je de komende zeven dagen wil afwerken. Daarna doe je een beroep op dit handig overzicht om die projecten daadwerkelijk in je agenda in te plannen. Met een duwtje van de bijpassende dagplaneet in de rug verdwijnen al je onafgewerkte karweitjes vanaf nu als sneeuw voor de zon!

Planetaire-weekplanning-maandag-Bloom-web


Boodschappen doen

De eerste dag (die zijn naam duidelijk niet gestolen heeft) van de week wordt beheerst door de Maan. Dit betekent zoveel als: 'mealprepping', jezelf de komende week voorzien in evenwichtige maaltijden. Dus op naar de lokale supermarkt voor je wekelijkse boodschappen. Zie er wel op toe dat je je boodschappenlijstje in de aanslag hebt. Anders loop je het risico dat je winkelkar uitpuilt van de comfortfood. Maandag is een geschikte dag om die taken in te plannen die verband houden met voeding en verzorging.

Planetaire-weekplanning-dinsdag-Bloom-web


Just do it!

De tweede dag van de week wordt geregeerd door Mars, en zijn energieke, actieve natuur zet onmiddellijk ook de toon. Stevige sportsessies of andere activiteiten die veel energie vergen plan je idealiter nu in. Ook leent dit etmaal zich uitstekend voor het volbrengen van nieuwe projecten. Met de steun van de vurige Mars kun je je al eens wagen aan een experiment!

Planetaire-weekplanning-woensdag-Bloom-web


Communicatie ten top

Op woensdag heeft Mercurius het voor het zeggen. Achterstallige e-mails, telefoontjes of berichten? Deze planeet helpt je om al je correspondenten van een antwoord te voorzien. Meetings plan je het best op deze dag in. Aangezien Mercurius heer en meester is over de handel, kan je op woensdag nieuwe handelsinitiatieven aanvatten, betalingen regelen en je administratie op orde brengen.

Planetaire-weekplanning-donderdag-Bloom-web


Lichaam en geest

Jupiter neemt op donderdag de touwtjes in handen. Deze planeet biedt vooral steun bij to-do's die je ontwikkeling op de langere termijn ten goede komen. Denk maar aan het volgen van een cursus, het lezen van een boek,... Alle bezigheden waarbij je horizonten worden verbreed, vinden bij voorkeur plaats op donderdag. Maar verlies ook je lichaam niet uit het oog! Activiteiten ter bevordering van je gezondheid kunnen zeker op deze dag ingepland worden.

Planetaire-weekplanning-vrijdag-Bloom-web


Genieten

Op vrijdag staat Venus aan het roer en lonkt het weekend. Deze planeet laat haar drang naar schoonheid niet onopgemerkt voorbijgaan. Zij nodigt ons uit om onze omgeving te verfraaien en eventueel op te ruimen. Besteed op deze dag extra aandacht aan je uiterlijk of ga op jacht naar die ene perfecte outfit die nog ontbreekt in je kleerkast. Vrijdag is het uitgelezen moment om te genieten van een glaasje wijn of een bourgondische maaltijd. Kwestie van het weekend goed in te zetten!

Planetaire-weekplanning-zaterdag-Bloom-web


Niet opgeven!

Zaterdag is het opnieuw bittere ernst met Saturnus aan je zijde. Hou deze dag vrij om alle lastminuteboodschappen en taken af te vinken waar je doorheen de week niet aan toekwam. Doorzettingsvermogen is het wapen dat jou doorheen deze dag sleurt. Laat zaterdag blanco in je agenda, zodat er ruimte is om jouw schema strak te trekken en om onverwachte karweien/afspraken/beslommeringen/… het hoofd te bieden.

Planetaire-weekplanning-zondag-Bloom-web


In de schijnwerpers

We sluiten de week symbolisch af met opnieuw een dag die zijn naam niet heeft gestolen: zondag, met - je kunt het waarschijnlijk al raden - de Zon als heerser. Geen planeet deze keer, wel onze favoriete ster. Zondag is dan ook hét etmaal bij uitstek om jouw successen bot te vieren en om jezelf in de bloemetjes te zetten. Na al het gezwoeg van de afgelopen week kan je die bezigheden inplannen, waarbij je je goed voelt, die je doen stralen. Zo kun je met hernieuwde energie de nieuwe week opnieuw aanvatten. Zei daar iemand koffie met taart?

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Theeblaadjes lezen: je toekomst in een kopje thee

Benieuwd naar de toekomst? Wil je weten welke gebeurtenissen er nog voor jou in het verschiet…

Lees meer
Inspiratie

De spirituele taal van bloemen

Bloemen hebben altijd al een intrigerende aantrekkingskracht gehad op ons. Hun prachtige kleuren,…

Lees meer
Inspiratie

Exclusief interview met singer-songwriter Fia

Het interview met Fia vindt plaats op een winterse dag. We zitten alle twee met onze laptop in de…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom