Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Voor welke job zijn de aardetekens in de wieg gelegd?

Astrologie
Bloom
18/03/2019
Jouw ideale job volgens de astrologie: deel 2

Als ze zo net van de schoolbanken komen, weten heel wat jongeren niet wat ze verder in het leven zullen doen en voor welke job ze precies zullen opteren. Er is momenteel een overaanbod aan mogelijkheden en dat maakt het kiezen des te moeilijker. Maar ook als je al een poosje in een bepaalde branche actief bent, kan er een moment komen waarop je je afvraagt of je wel goed bezig bent en of dit wel de job van je leven is. Astrologie kan een handig hulpmiddel zijn om uit te pluizen wat soort werk bij jou hoort, waar je talenten liggen en wat je graag doet. Uit het onderstaande zal blijken dat het dierenriemteken waaronder je geboren bent al een serieuze richtingaanwijzer is. In een vorige bijdrage passeerden de vuurtekens Ram, Leeuw en Boogschutter de revue. Nu is het de beurt aan de aardetekens Stier, Maagd en Steenbok.

Stier

Jouw-ideale-job-volgens-sterrenbeeld-Stier-Bloom-web

Je bent in eerste instantie een heel goede planner, want je houdt helemaal niet van onverwachte zaken die de boel compleet in de war sturen. Je denkt heel goed na voordat je met een project van start gaat en voor de voorbereiding neem je gemiddeld meer tijd dan andere mensen, die zich wel eens ergeren aan je traagheid. Maar dat laatste is slechts een halve waarheid, want eenmaal je iets voor ogen hebt, ben je heel gedecideerd en gaat het traag, maar gestaag. Ingewikkelde constructies zijn niets voor jou, je kiest resoluut voor eenvoud en dat betekent ook, dat jouw medewerkers, collega's of werknemers heel goed weten wat ze van jou kunnen verwachten. In die zin ben je voorspelbaar en wellicht is het daardoor dat je zelf heel erg opkijkt naar mensen die onconventioneel zijn. Om echt succesvol te zijn, zal je die stugheid en dit conservatisme dat jou zo typeert wat opzij moeten zetten. Als je inventief bent en je slaagt er bovendien in om daaraan je praktisch inzicht te koppelen, dan zal je het ver schoppen. Tijdens je vrije tijd durf je wel eens lui te zijn, maar daar valt op de werkvloer niets van te merken, wel integendeel! Je werkt heel graag met je handen, in een natuurlijke omgeving én met natuurlijke producten.

Beroepen die jou op het lijf zijn geschreven:

bankier, modeontwerper, slager, bloemist, fruitteler, landbouwer, landbouwingenieur, kleuterleidster

Maagd

Jouw-ideale-job-volgens-sterrenbeeld-Maagd-Bloom-web

Het is vooral belangrijk dat je een job kunt uitoefenen die een intellectuele uitdaging betekent. Van kindsbeen af ben je in alles en nog wat geïnteresseerd en je wilt van alles het fijne weten. Vraag dat maar eens aan je ouders. Er moet voldoende afwisseling zijn in het werk, want anders ervaar je het al snel als een sleur. Je moet in feite je hele leven lang kunnen studeren en dus opteer je best voor een beroep waarin dat bijleren een must is. Als je je kennis dan ook nog eens aan de man kunt brengen en je communicatieve vaardigheden ontwikkelt, heb je alle kans op slagen. Je bent een uiterst toegewijde en zorgzame werkkracht, de droom van elke werkgever. Bovendien schik je je makkelijk naar alle mensen waarmee je moet samenwerken. Je bent flexibel en dus overal inzetbaar. Dat maakt jou zo gegeerd op de arbeidsmarkt. Toch zullen je superieuren, om jou over een langere termijn in dienst houden, jou financiële zekerheid moeten kunnen garanderen. Je werkt ontzettend graag en je werkt heel hard, maar voor jou gaat voor niets de zon op. En dan is er natuurlijk nog het heikel punt van je perfectionisme, een karaktertrek waardoor je bij de ene verafgood wordt en bij de ander verguisd. Om vlot in het arbeidscircuit mee te draaien, zal je hierin een (leefbaar) evenwicht moeten vinden.

Beroepen die jou op het lijf zijn geschreven:

arts, apotheker, technicus, verpleger, boekhouder, administratief bediende, medisch secretaresse, leraar, laborant

Steenbok

Jouw-ideale-job-volgens-sterrenbeeld-Steenbok-Bloom-web

Je wil en je zal het ver schoppen, Steenbok, omdat je zo volhardend en gedisciplineerd bent en omdat je je (beroeps)leven zo goed weet te plannen. Jij hebt een duidelijk doel voor ogen en je zult er werkelijk álles aan doen om de top te bereiken. Voor minder begin je er trouwens niet aan. Je weet best van jezelf dat je ontzettend ambitieus bent, maar niet ten koste van alles, want je hebt een groot eergevoel en uiteraard een enorme verantwoordelijkheidszin. Jonge Steenbokken komen in hun beroepsleven vrij moeizaam op dreef, maar eens ze de drive hebben gevonden, staat niets of niemand hen in de weg om door te stoten. Je inzicht, maar vooral je overzicht en je organisatietalent zijn zowat je sterkste wapen. Wanneer je daaraan nog goede sociale vaardigheden weet te koppelen, ben je de geknipte man/vrouw voor een leidinggevende functie. In dergelijke hoedanigheid ben je veeleisend, streng, maar rechtvaardig. Je geeft trouwens zelf het goede voorbeeld en daarmee kan je anderen voor jou winnen. Voor jou primeert niet zozeer de kwantiteit, maar des te meer de kwaliteit van het afgeleverde werk.

Beroepen die jou op het lijf zijn geschreven:

ambtenaar, manager, directeur van bedrijf, school, enz., leraar wetenschappen of wiskunde, geoloog, architect, ingenieur, magazijnbeheerder

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Kreeft, jouw jaarhoroscoop 2024-2025: gelukkige verjaardag!

Het sterrenbeeld Kreeft is jarig als de maanden juni en juli hun intrede doen. Met de jaarhoroscoop…

Lees meer
Voeding & Gezondheid

Detoxen, een go of een no-go?

Detoxen, van speciale drankjes tot gekke diëten en gewoonweg niet eten. Volgens de een een absolute…

Lees meer
Astrologie

De lessen van Eros • De asteroïde van de Liefde, Erotiek & Passie

Tussen de planeten Mars en Jupiter bevinden zich een aantal brokstukken, de zogenaamde asteroïden,…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom