Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Nostradamus 2022: wat staat ons te wachten?

Astrologie
Bloom
10/01/2022
Nostradamus 2022: wat staat ons te wachten?

Nostradamus: voor sommige lezers wellicht een vertrouwde naam, voor andere een volstrekt onbekende. In het kort: Nostradamus was een Franse apotheker, die net zoals veel tijdsgenoten astrologie beoefende, die faam verwierf door de publicatie van zijn voorspellingen in Les Prophéties, oorspronkelijk uit 1555. Sindsdien wordt er in de spirituele wereld geregeld een beroep gedaan op deze verzen om huidige gebeurtenissen te duiden. Hoewel het boek uit 1555 stamt, is deze nog altijd zeer relevant. Want Nostradamus heeft ook het nodige voorspeld over 2022 en dus rest de vraag: wat zijn de voorspellingen van Nostradamus over 2022?

Tip: lees ook Nostradamus: wat staat ons te wachten voor 2023?

Maar eerst werpen we nog een laatste blik over zijn voorspellingen over 2021. Het afgelopen jaar bleek niet minder dan een hectisch en turbulent jaar te zijn. Een jaar waar Nostradamus ongetwijfeld ook het een en ander over voorspeld heeft. So what turned out to be true?

Welke voorspellingen van Nostradamus kwamen uit in 2021?

Nostradamus voorspellingen propheties boek 2020 Bloom web

Meteorenregens & eclipsen

"Vuur en vonken in de lucht."

Een redelijk vage voorspelling, maar wel degelijk een uitgekomen voorspelling. Als astroloog moest Nostradamus geweten hebben dat ook in 2021 meteorenregens en eclipsen zouden voorkomen. Iets wat NASA voor het afgelopen jaar ook bevestigd heeft.

Oversterfte

"Vaders en moeders dood van oneindige smarten..."

Velen vermoeden dat de Franse astroloog hier zinspeelde op de huidige pandemie. Maar in 2021 zijn er weliswaar enige verbeteringen opgetreden met betrekking tot de pandemie. Toch mogen we niet vergeten dat er het afgelopen jaar ook nieuwe varianten de kop opstaken. Varianten die ook weer talloze levens geëist hebben. Zinspeelde Nostradamus daar eventueel op?

Werkloosheid of verslaving onder jongeren?

"Weinig jongeren: halfdood om een begin te maken."

Wat werd er bedoeld met halfdode jongeren? Aangezien hij het specifiek over jongeren heeft, kan het over tal van zaken gaan. Sinds 2020 hebben jongeren veel vrijheden verloren en leven ze voornamelijk op de automatische piloot. De alarmerende toename van depressies onder jongeren of de jeugd die verslaafd is aan social media zijn allebei voorbeelden van zogenoemde 'halfdode jongeren'.

Nostradamus over 2022: wat staat ons nog meer te wachten?

Digitale betaalmiddelen nemen een enorme vlucht

"Alle bekende betaalmiddelen zullen worden weggevaagd. De kopieën van goud en zilver zullen een enorme vlucht nemen."

Afhankelijk van hoe je deze voorspelling interpreteert, kan het beteken dat cryptovaluta een goed jaar tegemoet gaat. Goed nieuws dus voor degenen die geïnvesteerd hebben in bitcoins, ethereum of litecoins. Maar het kan ook net zo goed inhouden dat cash geld verdwijnt en we, mede dankzij de pandemie, volledig zullen overschakelen op elektronische betaalmogelijkheden.

De val van de Europese Unie

"Heilige tempels uit de Romeinse tijd zullen de fundamenten van hun fundament verwerpen."

Kenners denken dat de Franse Nostradamus hiermee de val van de Europese Unie bedoelde. Sinds de Brexit staat dit instituut op losse schroeven en de Europese Unie kan dus zomaar eens haar ondergang tegemoet gaan in 2022.

Frankrijk in oorlog?

"Blauw hoofd zal wit hoofd schaden in die maten als Frankrijks goed voor beiden zal bedragen."

Een waar raadsel, maar we zijn dan ook niet anders gewend van de beste man. De invasie van Frankrijk door een dreiging uit het oosten is een steeds terugkerend thema in Nostradamus' voorspellingen. Zinspeelt deze voorspelling op een derde wereldoorlog? Of toch eerder op een diplomatieke rel? Het antwoord weten we pas eind 2022.

Hongersnood en inflatie

"Geen abten, monniken, geen novicen om te leren. Honing zal meer kosten dan kaarsvet. Zo hoog is de prijs van tarwe, dat de mens wordt aangezet zijn medemens te eten in zijn wanhoop."

Een ander grimmig vooruitzicht: hongersnood en inflatie. Nostradamus waarschuwt ons zelfs voor kannibalisme. Hij voorzag hoogstwaarschijnlijk ook de stijgende prijzen in een falende economie. Politieke instabiliteit en de huidige pandemie liggen allemaal aan de grondslag van de inflatiegolf van de afgelopen periode.

Klimaatopwarming

"Als de zon zal het hoofd de glanzende zee verschroeien. De levende vissen van de Zwarte Zee zullen koken. Wanneer Rhodos en Genue half verhongerd zullen zijn, zal de lokale bevolking zwoegen om ze te snijden."

De opwarming van de aarde is al langer een feit. Niet alleen de temperatuur stijgt wereldwijd, maar ook de zeespiegel stijgt in een rap tempo. Wordt 2022 het jaar waarin we the point of no return bereiken? De vissen zullen hoogstwaarschijnlijk niet gekookt worden in de zee, maar we worden geconfronteerd met massale uitsterving over de gehele wereld. Het afsterven van koraalriffen, het uitsterven van verschillende diersoorten en de verhongerende wereldbevolking zijn allemaal signalen dat we de verkeerde kant uitgaan.

Met een korreltje zout?

De befaamde (of beruchte) voorspellingen van Nostradamus zijn al tal van jaren onderwerp van discussie. Sommigen zijn van mening dat de voorspelling zodanig vaag geschreven zijn dat ze altijd wel een kern van waarheid bevatten. Daarom wordt ook ieder jaar opnieuw, als Nostradamus weer in opspraak komt, aangeraden om zijn uitspraken met een korreltje zout te nemen. Anderen zijn van mening dat Nostradamus wel degelijk wist waar hij over sprak. Hij was immers een geoefend astroloog. Het is nog afwachten of de voorspellingen van 2022 uit zullen komen of niet...

Lees hier de Preview van jouw Jaarhoroscoop 2023!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Kaartleggen

The Angels Blessed Lenormand: het eerste LGBTQ+ boek met kaartendeck

Op 22 maart 2024 vindt de officiële lanceringsdatum van 'The Angels Blessed Lenormand' plaats. Een…

Lees meer
Inspiratie

Exclusief interview met singer-songwriter Fia

Het interview met Fia vindt plaats op een winterse dag. We zitten alle twee met onze laptop in de…

Lees meer
Huis & Thuis

De connectie tussen fysieke orde en spiritueel welzijn

In een wereld die constant in beweging is, kan ons huis een heiligdom van rust en orde zijn. Maar…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom