Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Nostradamus 2023: lees hier de voorspellingen

Astrologie
Bloom
19/01/2023
Nostradamus 2023: lees hier de voorspellingen

Nostradamus, een befaamde (of beruchte) naam die bij sommige lezers wellicht een belletje doet rinkelen, maar voor anderen hoogstwaarschijnlijk volstrekt onbekend klinkt. In het kort: Nostradamus was een Franse apotheker, die net zoals veel tijdsgenoten astrologie beoefende. De Franse astroloog verwierf faam door de publicatie van zijn voorspellingen in Les Prophéties, oorspronkelijk uit 1555. Sindsdien wordt er in de spirituele wereld geregeld een beroep gedaan op deze verzen om huidige gebeurtenissen te duiden en toekomstige gebeurtenissen te voorspellen. Hoewel het boek uit 1555 stamt, is deze nog altijd zeer relevant. Want Nostradamus heeft ook het een en ander voorspeld over 2023 en dus rest de vraag: wat zijn de voorspellingen van Nostradamus over 2023?

Maar eerst werpen we nog een laatste blik op zijn voorspellingen over 2022. Het afgelopen jaar bleek niet minder dan een hectisch en turbulent jaar te zijn. Een jaar waar Nostradamus ongetwijfeld ook het een en ander over voorspeld heeft. So what turned out to be true?

Welke voorspellingen van Nostradamus kwamen uit in 2022?

Nostradamus voorspellingen propheties boek 2020 Bloom web

Digitale betaalmiddelen nemen een enorme vlucht

"Alle bekende betaalmiddelen zullen worden weggevaagd. De kopieën van goud en zilver zullen een enorme vlucht nemen."

Afhankelijk van hoe je deze voorspelling interpreteert, kan het beteken dat 2022 een goed jaar was voor cryptovaluta. En daar zijn de meningen over verdeeld. Hoewel crypto populair blijft om in te investeren, meldde The Wall Street Journal in mei 2022 bijvoorbeeld dat de NFT-markt (Non-fungible Token) was ingestort. De dagelijkse verkoop van deze tokens was met 92% gedaald. Volgens sommigen betekent deze voorspelling echter dat cash geld verdwijnt en we meer en meer zullen overschaken op elektronische betaalmogelijkheden. En ook daar zit een kern van waarheid in, want tegenwoordig bieden vrijwel alle handelaren alleen nog elektrische betaalmogelijkheden aan en verdwijnen de banken langzaam maar zeker uit het straatbeeld.

De val van de Europese Unie

"Heilige tempels uit de Romeinse tijd zullen de fundamenten van hun fundament verwerpen."

Kenners denken dat de Franse Nostradamus hiermee de val van de Europese Unie bedoelde. En hoewel de Europese Unie sinds de Brexit op losse schroeven staat, ging ze niet ten onder in 2022. Zou Nostradamus eventueel gedoeld hebben op een andere machtsstructuur?

Frankrijk in oorlog?

"Blauw hoofd zal wit hoofd schaden in die maten als Frankrijks goed voor beiden zal bedragen."

Een waar raadsel, maar we zijn dan ook niet anders gewend van de beste man. Hoewel velen dachten dat Nostradamus doelde op een invasie van Frankrijk, lijken we nu toch (waarschijnlijk) het echte antwoord te kennen. Zinspeelde Nostradamus op de oorlog tussen Oekraïne (blauw hoofd) en Rusland (wit hoofd)? De Oekraïense vlag bestaat uit de kleuren blauw en geel. De Russische vlag volgt de volgorde van wit, blauw en rood.

Hongersnood en inflatie

"Geen abten, monniken, geen novicen om te leren. Honing zal meer kosten dan kaarsvet. Zo hoog is de prijs van tarwe, dat de mens wordt aangezet zijn medemens te eten in zijn wanhoop."

Een andere grimmige voorspelling: hongersnood en inflatie. Nostradamus waarschuwde ons zelfs voor kannibalisme. Hij voorzag hoogstwaarschijnlijk de stijgende prijzen in een falende economie. Van kannibalisme is (vooralsnog) geen sprake, maar de astroloog sloeg de spijker op z'n kop wat betreft de inflatie en hongersnood. Dankzij de stijgende prijzen werd de winkelkar alsmaar leger en leger. Op mondiaal vlak zorgde de huidige politieke instabiliteit ervoor dat er hongersnood heerste in verschillende landen.

Klimaatopwarming

"Als de zon zal het hoofd de glanzende zee verschroeien. De levende vissen van de Zwarte Zee zullen koken. Wanneer Rhodos en Genue half verhongerd zullen zijn, zal de lokale bevolking zwoegen om ze te snijden."

De opwarming van de aarde is al langer een feit. Niet alleen de temperatuur stijgt wereldwijd, maar ook de zeespiegel stijgt in een rap tempo. Was 2022 het jaar waarin we the point of no return bereikten? Het afgelopen jaar bereikten we recordtemperaturen. De vissen werden niet gekookt in de zee, maar we werden - en worden - geconfronteerd met massale uitsterving over de gehele wereld. Het afsterven van koraalriffen, het uitsterven van verschillende diersoorten en de verhongerende wereldbevolking zijn allemaal signalen dat we de verkeerde kant uitgaan.

Nostradamus over 2023: wat staat ons nog meer te wachten?

Een derde wereldoorlog? Een nieuwe wereldorde?

'Zeven maanden grote oorlog, mensen dood door kwaad.'

Een voorspelling die hoogstwaarschijnlijk betrekking heeft op de oorlog tussen Oekraïne en Rusland. Worden in 2023 andere landen in dit conflict meegesleurd? Zinspeelde Nostradamus op een wereldoorlog? Veegt deze oorlog de gevestigde wereldorde van de kaart? In zijn boek verwijst de Fransman, na een grootse oorlog van zeven maanden, naar een vereniging van twee krachten, de ene mannelijk en de andere vrouwelijk. ‘Hun verbond zal van korte duur zijn, evenals de goede effecten ervan.’ Wat Nostradamus hiermee exact bedoelde, is nog maar de vraag...

Een geslaagde of gefaalde missie naar Mars

'Een hemels vuur wanneer de lichten van Mars zullen doven.'

Dat we in de 21e eeuw grootse zaken zouden bereiken, daar was Nostradamus van overtuigd. Zelfs de reis naar Mars staat in zijn boek beschreven. En laat dat nou net de ambities van de Amerikaanse zakenman Elmon Musk exact omschrijven. Musk heeft al meermaals verklaard dat hij hoopt om tegen 2029 op Mars te kunnen landen. Misschien dat 2023 wel het jaar wordt waarin Musk eindelijk Mars bereiken zal. Helaas beschreef Nostradamus niet of het om een geslaagde of juist een gefaalde missie zou gaan…

Een verergering van de klimaatcrisis?

'Veertig jaar lang zal de regenboog niet gezien worden.
Veertig jaar lang zal hij elke dag te zien zijn.
De droge aarde zal meer uitgedroogd raken,
en er zullen grote overstromingen zijn als hij gezien wordt.'


Hoewel deze voorspelling een hele reeks apocalyptische rampen kunnen suggereren, lijkt de huidige klimaatcrisis het meest voor de hand liggend. Met name de verwijzingen naar "verdroogde" landschappen en "grote overstromingen" zijn treffend voor de huidige klimaatcrisis. Voorziet Nostradamus dat we aan de vooravond staan van een vier decennia durende klimaatverval?

Rebellie & revolutie

‘Vroeg of laat zul je grote veranderingen zien, vreselijke verschrikkingen en wraakacties.’

De meningen over deze voorspellingen zijn verdeeld. Volgens sommigen zinspeelt de Franse ziener hiermee op een grote crisis in de Verenigde Staten, maar volgens anderen moeten we de focus leggen op het Midden Oosten, en mat name op Iran. Sinds de moord op de Iraanse Mahsa Amini wordt het land gekenmerkt door sociale onrust. Tijdens de rellen van de afgelopen maanden zijn zelfs ontzettend veel jongeren onterecht ter dood veroordeeld. Ligt een revolutie in zicht? Of moeten we ons toch zorgen maken over de groeiende ontevredenheid binnen Europa? Wie weet…

Met een korreltje zout?

De befaamde (of beruchte) voorspellingen van Nostradamus zijn al tal van jaren onderwerp van discussie. Sommigen zijn van mening dat de voorspelling zodanig vaag geschreven zijn dat ze altijd wel een kern van waarheid bevatten. Daarom wordt ook ieder jaar opnieuw, als Nostradamus weer in opspraak komt, aangeraden om zijn uitspraken met een korreltje zout te nemen. Anderen zijn van mening dat Nostradamus wel degelijk wist waar hij over sprak. Hij was immers een geoefend astroloog. Het is nog afwachten of de voorspellingen van 2023 uit zullen komen of niet...

Lees hier de Preview van jouw Jaarhoroscoop

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Kaartleggen

Wat als Tarot een veel ruimer potentieel bezit dan veel mensen vermoeden?

Op zoek naar meer duiding in het leven komen veel mensen vroeg of laat in aanraking met Tarot.…

Lees meer
Inspiratie

Verlang en gij zult krijgen!

Eeuwenlang is het vrouwelijke verlangen ondergeschikt gemaakt, ingedamd en afgestraft. Die…

Lees meer
Astrologie

Wat je astrologische archetype onthult over jezelf

Het is duidelijk dat onze sociale en culturele achtergrond ons gedrag bepaalt. Maar wat als je…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom