26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

Maan in Vissen: welke invloed heeft deze stand op jou persoonlijk?

Astrologie
Bloom
21/02/2020
Maan in Vissen: welke invloed heeft deze stand op jou persoonlijk?

De Maan reist elke maand doorheen alle dierenriemtekens, en daar blijft ze telkens enkele dagen staan. De positie die de Maan inneemt, geeft het leven van de mens op een bepaalde manier vorm. De energie die dit hemellichaam op een bepaald moment uitoefent, verschilt naargelang welk sterrenbeeld je hebt en tevens afhankelijk van het teken waarin dit hemellichaam zich bevindt. Van 21 en 23 maart staat de Maan in Vissen, en je leest hier wat dit voor jou betekent.

De Maan symboliseert alle inhouden van jezelf die moeilijk controleerbaar en niet altijd voor logica vatbaar zijn. Het is het onderbewustzijn, waar wij meestal niet langs kunnen en aldus een psychische nood uitmaakt. De Maan maakt dromerig, ontvankelijk en verbeeldingsrijk maar tegelijkertijd levert ze de mogelijkheid alles in beelden op te vangen. De Maan heeft niet alleen een sterke invloed op de Aarde, maar ook op elk van ons. Dit hemellichaam beïnvloedt onze emoties, staat symbool voor veranderingen in ons leven en brengt onze diepste behoeftes naar boven. Op 21, 22 en 23 maart hebben we te maken met een Afnemende Maan. Die fase wordt gekenmerkt door het afnemen van krachten en energie.

Vissen staat symbool voor emoties, spiritualiteit, verbeelding en intuïtie. Het feit dat de Maan zich heeft geplaatst in dit teken toont aan dat je vast en zeker inzichten over jezelf zal verwerven. Die zijn misschien niet altijd even positief, maar dit dierenriemteken helpt je om het leven steeds door een roze bril te zien.

Wanneer de Maan in Vissen staat komt kritiek vaak hard aan, en weet je soms niet goed hoe je moet omgaan met je eigen emoties. Je bent niet graag alleen en zoekt steeds gezelschap op. Toch ben je soms nogal in jezelf gekeerd, vanwege je dromerigheid en je fantasie. Voor de duidelijkheid: dat zijn de algemene tendensen. Zoals belooft sommen we hieronder op welke invloed deze positie van de Maan heeft op elk specifiek dierenriemteken. Deze informatie kun je gebruiken om optimaal gebruik te maken van de energie van de Maan, die je gratis en voor niets toegestuurd krijgt.

De uitwerking van Maan in Vissen op jouw dierenriemteken

Maan in Vissen dierenriemteken zodiac invloed Bloom web

Ram

Je kampt met heel wat moodswings. Op sommige momenten kan het je allemaal niet veel meer schelen, op andere word je overweldigd door je emoties. Je bent nogal snel gekwetst, maar je weet niet goed hoe je dat kan duidelijk maken aan je omgeving. Wel is dit een uitgelezen periode om je spirituele gaven te manifesteren, want daar sta je nu sterk voor open.

Stier

Je hebt dezer dagen nood aan sociaal contact, je vrienden zijn werkelijk je steun en toeverlaat. Mogelijks voel je je ook diep verbonden met een of andere (sociale) vereniging. Toch is het belangrijk om je eigen mening niet te veel door je omgeving te laten beïnvloeden, anders verlies je je focus bij hetgeen je onderneemt.

Tweelingen

Deze Maan geeft je intuïtie een ware boost, wat zeker bevorderlijk werkt voor het bereiken van je doelen. Er kunnen zich schommelingen voordoen inzake je maatschappelijke positie. Je hebt nood aan de bevestiging van hogerhand dat je goed bezig bent.

Kreeft

Het is tegenwoordig je grootste angst om gevangen te worden door de dagelijkse sleur. Daarom onderneem je heel wat nieuwe initiatieven. Je verdiept jezelf in een nieuwe cultuur of toont interesse in een bepaalde opleiding. Het kriebelt om even de pauzeknop in te drukken en op reis te vertrekken.

Leeuw

Je voelt diep vanbinnen het groene monster tevoorschijn komen: jaloezie. Misschien ben je jaloers op de ex van je partner of op de nieuwe job van je beste vriend(in)? Je weet dat je overdrijft en dat je jaloezie vaak ongegrond is, maar dat lijkt je toch geen rust te brengen. Je hebt nu vooral veel aandacht nodig.

Maagd

Tijd in je eentje doorbrengen is nu net niet aan jou besteed. Hoewel jij normaliter degene bent die dient, heb je tijdens de Maan in Vissen vooral nood aan zorg en liefde van mensen waarop je kunt rekenen. Je wilt je geborgen en veilig voelen, uit je comfortzone stappen zit er absoluut niet in.

Weegschaal

Routine is jouw drug, zonder vertoon je al snel afkickverschijnselen. Dat betekent echter niet dat je geen ambities hebt: je bent pas gerustgesteld wanneer je erin slaagt om de gezette doelstellingen op je werk te behalen. Daarnaast ben je momenteel obsessief bezig met je gezondheid, terwijl je eigenlijk op dat vlak niets hebt om over te klagen.

Maan in Vissen dierenriemteken invloed Bloom web

Schorpioen

Je creativiteit botvieren is één van je prioriteiten. Daarom blijf je ook niet lang stilzitten: de ene hobby wordt al snel ingeruild voor een nieuwe. Ook vertelt jouw buikgevoel je dat het geen slecht idee is om je bezig te houden met kinderen. Wie weet geven zij je net die inspiratie die je nodig hebt om iets groots uit de grond te stampen.

Boogschutter

Je voelt momenteel een sterke drang om voor anderen te zorgen, waardoor je jezelf dreigt weg te cijferen. Je hecht veel waarde aan tradities en het windt je op wanneer anderen die willen doorbreken. Je voelt je enorm verantwoordelijk, maar dat wordt je niet altijd in dank afgenomen, omdat dat gevoel zich vaak vertaalt in bezitterig gedrag.

Steenbok

Als Steenbok zal het je misschien verbazen, maar wanneer de Maan in Vissen vertoeft sta jij helemaal open voor de ideeën en opinies van anderen. Je leert graag bij, zeker van mensen uit je dichte sociale kring. Jouw beslissingen zijn nu afhankelijk van je emoties en buikgevoel, terwijl jouw gedrag normaliter wordt gedomineerd door ratio en logica.

Waterman

Met deze maanstand maak je je al wat meer zorgen over je financiële toestand. Mogelijks zie je het momenteel niet zo klaar en droom je al snel weg bij dat ene gadget of die mooie auto die je overlaatst in de showroom hebt zien staan. Ons advies: ga met deze maanstand niet over tot belangrijke aankopen.

Vissen

In het middelpunt van de belangstelling: dat is voor jouw nu echt dé place to be. Helemaal niets mis mee, ook jij verdient het om aandacht te krijgen, maar vergeet niet om ook rekening te houden met anderen. Hoe gelukkig jij momenteel bent, net zo ongelukkig kan iemand in je omgeving zijn. Maar dankzij je Vissen-aard blijft je daar niet blind voor.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Dossier 2024

Voorspellingen 2024 • In de ban van 2024 • Wereldbeeld en politiek

Ook benieuwd naar de voorspellingen voor 2024? Bloom ging te rade bij astrologen, kaartleggers en…

Lees meer
Meditatie

Mediteren als manifestatietool

Wat kan mediteren toch veel verschillende reacties oproepen! De één zweert erbij, de ander zegt er…

Lees meer
Inspiratie

Spirituele reizen: wat is er mogelijk?

Heb je weleens gehoord van een spirituele, of holistische reis? Holistisch betekent eigenlijk dat…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom